Dodaj do ulubionych

Magiczne Ogrody koło Janowca

24.08.15, 16:58
Był ktoś ? Koleżanka była w weekend, jej dzieci zachwycone, warte ceny biletu ? Nie ma tandety ? Zwykle mam sporo rezerwy do wszelkich parków tematycznych, po wizycie w Kołacinku tak mi zostało wink
Obserwuj wątek
    • manala Re: Magiczne Ogrody koło Janowca 24.08.15, 19:11
      Mnie się podobało w Magicznych Ogrodach. Ceny biletów przyzwoite. Jakichś mega atrakcji bym się nie spodziewała ale jest tam po prostu ładnie, niektóre rozwiązania są oryginalne. Dla mnie ciekawsze niż np. Inwałd Park.
    • ju_mi Re: Magiczne Ogrody koło Janowca 24.08.15, 20:40
      Moje dzieci były w zeszłym roku z babcią i starszy syn cały rok planował, ze w tym roku pojedziemy tam razem. Bylismy 3 tyg. temu i bardzo nam się podobało. Moim zdaniem park na wysokim poziomie - piękne tereny z bogatą roślinnością + atrakcje dla dzieci. Wszystko zadbane, miła obsługa. Spędziliśmy tam prawie cały dzień, byl upał więc dzieci pluskały się w wodzie, a my odpoczywaliśmy na leżakach w cieniu smile
      • mamazosi09 Re: Magiczne Ogrody koło Janowca 24.08.15, 21:56
        My również byliśmy i cała rodzina zadowolona smile wszystko zadbane, atrakcje i dla młodszych i starszych dzieci, cena biletu nie wygórowana, z pewnością jeszcze się tam wybierzemy. Moim zdaniem należy zarezerwować minimum 4-5 godzin
        • asiakh Re: Magiczne Ogrody koło Janowca 25.08.15, 09:42
          Ale możecie napisać co konkretnie się tam robi? Ze strony niewiele wynika... Czy tam się coś ogląda? Czy to rodzaj wesołego miasteczka?
    • joemi2611 Re: Magiczne Ogrody koło Janowca 25.08.15, 10:30
      Dużo można podejrzeć na ich stronie na FB. Za dziecko do 100cm się nie płaci (wystarczy żeby się zmieściło w takiej dziurze która jest ustawiona na jiakieś 105cm) Bilet dla rodziców z większym dzieckiem to o ile dobrze pamiętam 59zł. W weekendy jest duzo animatorów, jest plac zabaw ale karuzele czy pozostałe atrakcje są inne niż wsędzie. Jest ogromna zjeżdzalnia, zjeżdża się na workach albo i bez, szybkość nie powala czyli małe dzieci się załapią. Jest chyba 8 ogromnych trampolin, dużo "pompowanek". Jest jeziorko gdzie można popływać na tratwie, głębokość 50cm. Jest ciuchcjia, którą można pojechać do śwaita takich małych ludków. Są malutkie domki do których dzieciaki wchodzą. Są jakieś mruczące drzwwa. Jest taka zagroda gdzie śpią takie wielkie włochate stworki, które się budzą co jakiś czas. Na wejściu dostaje się mapę żeby niczego nie przegapić. Jest część wyznaczona dla dzieci od lat 6 gdzie jest ogromny gadający smok (naprawdę małe dzieci mogą się przestraszć). Jest woda, w której dzieciaki mogą się chlapać i leżaczki na piaseczku. Wogóle ławeczki są fajnie zacienione. Są duże klocki. jest wydzielone miejsce na grila. Jedzenie jest trochę drogie więc można wziąć kocyk i zrobić sobie piknik. I nawet nie trzeba całego dobytku ze sobą dzwigać bo można np po paru godzinach wyjść do samochodu i wrócić. Łazienki czyste i darmowe, miła obsługa. Tyle pamiętam. Po godz. 16 są tańsze bilety. Ale polecam wypad całodzienny bo dzieciaki tam się super bawia. Była w czerwcu. Dzieci dostawały dyplomy, na których zaznaczało się czy zaliczyły wszystkie atrakcje i potem przey wyjściu można zrobić pieczątkę na tym dyplomie. Miejsce piękne, kolorowe. Naprawdę godne polecenia.
      • joemi2611 Re: Magiczne Ogrody koło Janowca 25.08.15, 10:32
        Przepraszam za błędy, nie przeczytałam przed wysłaniemsmile
        • corrina_f1 Re: Magiczne Ogrody koło Janowca 25.08.15, 10:45
          Dziewczyny, dzięki wielkie za wszystkie info, brzmi zachęcająco. Z tego co słyszałam, w weekendy niestety miejsce mocno oblegane, czyli najlepiej przyjechać wcześniej.
          Interesuje mnie ta woda, co dzieciaki mogą się chlapać, co to jest, jakiś basenik, czy staw ? Czysta ta woda ? Czy da się wejść w kostiumie czy raczej tak do połażenia po prostu w podciągniętych spodenkach ?
          • edyta_32 Re: Magiczne Ogrody koło Janowca 25.08.15, 10:54
            byłam w zeszłym roku i szczerze polecam. Corka też w tym roku była na wycieczce tam z przedszkola - jeszcze bardziej zauroczona niż w zeszłym roku. Kurcze kojarze,że tam była jakas woda z małą plażą, ale raczej chyba to było cos takiego średniego do pochlapania sie dla dzieci niż na pływanie na materacu wink
          • y_y Re: Magiczne Ogrody koło Janowca 25.08.15, 10:55
            Woda jest w takim małym "oczku", głębokość mniej więcej po uda malucha. W miarę czysta, bo przez nią przepływa strumyk, więc wymienia sie na bieżąco. koło wody plaża z czystym piaskiem, pompa wodna do pompowania wody, ktora płynie korytkami (z zastawkami, zapadkami - dzieciaki to oblegają). leżaki, miejsca zacienione - super. nawet mała przebieralnia dla dzieci jest. moje kąpały się po prostu w majtach (było jakieś 30 stopni...). koniecznie ubrania na zmianę weź (i to ze 2 komplety) - woda jest wszędzie, strumyki, staw z tratwami - wszędzie dzieciaki się chlapią.
            Z atrakcji do tej pory nie wymienionych - lepienie w błocie (glinie?) walki rycerzy w drewnianym zamku, jastrzębie gniazdo (sześciolatek wejdzie, ale młodsze dzieci niekoniecznie), karuzela, gdzie rodzice muszą napędzać mechanizm ręcznie (no, prawie jak chomik w kołowrotku), super huśtawki - bujawki (jedzenie podpełza do gardła).
            byłam z czterolatką i pięciolatkiem - spędziliśmy ponad 4h a dzieci nie chciały wychodzić.
            byliśmy w piątek (tuż przed 15.08, czyli sporo ludzi miało wolne) - ale nie zauważyłam wielkich tłumów, czy też kolejek do atrakcji.
          • joemi2611 Re: Magiczne Ogrody koło Janowca 25.08.15, 11:18
            Byłam w weekend, dużo ludzi ale wszystko jakoś tak gładko szło, nie było dużych kolejek, największa chyba do tratwy ale to było jakieś 5min. Jak dla mnie najlepiej w weekend bo jest więcej zabawy i atrakcji zapewnionych przez animatorów. Czas szybko tam leci. Byłam od 11 do 17 i dzieciaki nie chciały wychodzić. A woda dla chlapania tylko dla dziecismile Dla dorosłych leżaczkismile
    • affne Re: Magiczne Ogrody koło Janowca 25.08.15, 23:55
      Ja również polecam smile
      • lipcowycud Re: Magiczne Ogrody koło Janowca 26.08.15, 09:37
        Dziewczyny, a czy teraz pomimo suszy jest też tak ładnie ? Chcemy się na nast weekend wybrać i się zastanawiam czy ogrody w pustynię się nie zamieniły wink
        • corrina_f1 Re: Magiczne Ogrody koło Janowca 26.08.15, 10:22
          My tez planujemy w weekend wink
          Mam jeszcze pytanie, tam jest co i gdzie zjeść ? Jak cenowo i jakościowo ?
          • affne Re: Magiczne Ogrody koło Janowca 26.08.15, 11:03
            Ja byłam rok temu. Wtedy jedzenie było dobre - do wyboru pizze, zupy, drugie dania, ale cenowo z tego co pamiętam chyba nie najtaniej wink
            • edyta_32 Re: Magiczne Ogrody koło Janowca 26.08.15, 11:10
              My też sie chyba w ten weekend wybierzemy, a może zrobimy zlot "forumekwink"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka