monika_lwo 17.09.04, 10:56 Co sądzicie o bucikach dla dzieci tej firmy? Cena za zimowe to 50-60zł. Skórzane, sztywna piętka. Czy ktoś je już testował? Proszę o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agni71 Re: Buciki zimowe KORNECKI, opinie? 17.09.04, 22:11 Moze wiesz, gdzie w Wawie mozna kupic te buciki? Nigdy ich nie widzialam, a ceny faktycznie zachecajace. aga Odpowiedz Link Zgłoś
monika_lwo Re: Buciki zimowe KORNECKI, opinie? 18.09.04, 11:43 Ja mieszkam w Legionowie. Zdecydowałam się kupić. Jak mieszkasz niedaleko, to są w centrum Legionowa. Mojej córci się bardzo podobaja, chodziła po domu Wydają się wygodne i są bardzo ładne. Zapłaciłam 49zł za skórzane, na misiu, na rzepy. Może dowiesz się czegoś ze strony www.kornecki.com.pl tylko tam nie ma kolekcji dziecięcej, a jest naprawdę bardzo ładna W każdym razie, ja polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
klubiale1 Re: Buciki zimowe KORNECKI, opinie? 18.09.04, 12:52 Też jestem z Legionowa, ale tych bucików nie widziałam. Wszędzie tylko Bartki po 100zł. Czy możesz napisać, gdzie je znalazłaś? Czy będą mieć ocieplane zimowe? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Buciki zimowe KORNECKI, opinie? 18.09.04, 22:05 Dzieki, zapytam ich moze mailem, gdzie sprzedaja w Wawie, bo do Legionowa troche mi nie po drodze. aga Odpowiedz Link Zgłoś
jusyna79 Re: Buciki zimowe KORNECKI, opinie? 22.09.04, 11:24 agni71 czy juz masz jakas odpowiedz w sprawie butkow w wawie? pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
i2h2 Re: Buciki zimowe KORNECKI, opinie? 18.09.04, 15:39 Monika, a w którym sklepie? A, i jeszcze jedno: jaką mają rozmiarówkę? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monika_lwo Re: Buciki zimowe KORNECKI, opinie? 18.09.04, 17:07 Ja kupiłam w Ray, chyba tak się nazywa(dawniej był tam CCC). Jest na dole w Błękitnym Centrum. Ja byłam po dostawie, więc był duży wybór. Mojej kupiłam rozmiar 22(chyba 14), a były różne(19-25 napewno, czy więcej niewiem). Na tej stronie ich można zadać im pytanie, moze gdzieś w Warszawie też mają sklepy i jeszcze większy wybór Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe na pewno skórzane na zewnątrz? 19.09.04, 23:40 u mnie w małym osiedlowym sklepiku są piękne kozaczki, różne fasony, ceny się zgadzają, ale na zewnątrz to na pewno nie jest skóra, zreszta letnie buciki mojej córci też nie były skórzane na zewnątrz, tylko wyściółka była skórzana. Ale polecam, jakość może nie jakaś super, bo np. rzep w sandałakach się zwyczajnie strzępił, ale ogólnie naprawdę w porządku. Najbardziej przekonała mnie ta wyściółka, a swoją drogą, ile dziecko w tym pochodzi, parę miesięcy... Przecież butów jedno dziecko nie powinno dziedziczyć po drugim. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_lwo Re: na pewno skórzane na zewnątrz? 20.09.04, 08:09 Ta baba w sklepie mówiła, że skórzane. Mój maż mówi, ze wyglądają na skórzane. Na kartonie jest napisane, ze robią buty ze skór ekologicznych i naturalnych. Trudno powiedziec z której są nasze, ale wyglądaja raczej na naturalną(niestety nie znam się na tyle, żeby dać na 100% pewność). Przypomniałam sobie, ze ze 2 lata temu mój syn miał buty tej firmy. Przechodził w nich całą zimę i wytrzymały to dzielnie Odpowiedz Link Zgłoś
agata9991 Re: na pewno skórzane na zewnątrz? 20.09.04, 10:17 Fasonów nie znam, ale mogę powiedzieć coś o Korneckim i na pewno to nie jest skóra! Odpowiedz Link Zgłoś
monika_lwo Re: na pewno skórzane na zewnątrz? 20.09.04, 10:50 No cóz, to ja już nie wiem. Jednak po co sprzedawczyni miałaby mówić nie prawdę. Jednak i takie rzeczy się zdarzają. W każdym razie, czy skóra, czy nie mojej córci się podobają i są wygodne. Wydają się też być cieplutkie, ale to sprawdzę dopiero w zime Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: na pewno skórzane na zewnątrz? 20.09.04, 17:53 widzisz, sprzedawczyni sama może nie rozróżniać, dziś sobie dokładniej obejrzałam buciki, to nie jest skóra, zresztą w środku butka jest legenda, i stoi, że to nie skóra, ale tworzywo jest bardzo dobrej jakości. Sama zastanawiam sie czy warto wydać ponad stówę na skórę i dochodzę do wniosku, że nie, tym bardziej, że butki mi się podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
aska_mama_wiki Re: Buciki zimowe KORNECKI, opinie? 20.09.04, 15:19 Kupiłam córce buciki tej firmy ale na teraz a nie zimowe i faktycznie w środku wkładka jest skórzana, ale na zewnątrz nie są skórzane choć tak wyglądają. Podobno większość butków tej firmy jest tak robiona, ale za to cena jest atrakcyjna. Ja w każdym razie jestem z nich zadowolona a córka chętnie je ubiera. Kozaczki też widziałam ok. 60-70 zł, ale akurat córa dostała kozaki w prezencie od Babci więc nam się upiekło Pozdrawiam, Aśka Odpowiedz Link Zgłoś
mama007 Re: 22.09.04, 21:09 dziewczyny, a ja polecam firme Melania, ktora sprzedaje buciki w sieci CCC. kupilam malej trzewiki na teraz Melanii, buty sa wloskie, z mieciutkiej skorki, pietka usztywniona, wysokie, naprawde wszystkie cechy dobrego buta posiada! no i kosztowaly niecale 50zl. na zime tez na pewno kupie asi buty tej firmy (jesli nie beda paskudne oczywiscie, ale z tego co widzialam to fasony maja naprawde fajne ) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś