Dodaj do ulubionych

kule świetlne Cotton Balls z Biedronki- pomocy!

08.09.15, 08:13
Czy ktoś jeszcze gdzieś w Biedronka widział te kule? U mnie rozeszły się na pniu i w żadnej z 6 w których byłam nie ma po nich śladu. Może jakaś forumka byłaby taka miła i kupiła je dla mnie. Potrzebuję białe (a w zasadzie to chyba one są delikatnie pastelowe) i niebiesko-granatowe. Z jednej sztuki tez będę zadowolona. Oczywiście pokryje koszty wysyłki. Bardzo, bardzo proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • els.ol Re: kule świetlne Cotton Balls z Biedronki- pomoc 08.09.15, 08:59
      Na aliexpress znajdziesz taniej np. www.aliexpress.com/item/Aladin-Romantic-Gorgeous-3M-20-White-Tone-Creative-Cotton-BALL-String-Light-For-Xmas-Feast-Decoration/32310019347.html
    • sale100 Re: kule świetlne Cotton Balls z Biedronki- pomoc 08.09.15, 09:01
      u nas też rozeszły się rano, znalazłam na sklepie jedne białe i wzięłam dla córki, więc nie wiem czy gdzieś jeszcze do dziś zostały, ciekawe jak z ich ttrwałością bo u mnie nie działał przełącznik ale mąż magik naprawil
    • olesia301 Re: kule świetlne Cotton Balls z Biedronki- pomoc 08.09.15, 10:03
      Przepraszam za pytanie - co to jest? Taki ozdobny łańcuch?
      • szmytka1 Re: kule świetlne Cotton Balls z Biedronki- pomoc 08.09.15, 10:10
        coś a la lampki choinkowe wink
        • patatajowa Re: kule świetlne Cotton Balls z Biedronki- pomoc 08.09.15, 10:27
          ja bym powiedziała ze bez a'la nawet wink
          bardzo trendi obecnie i w kazdej stylizacji wnetrz obecny tongue_out
          • fantomka44 Re: kule świetlne Cotton Balls z Biedronki- pomoc 08.09.15, 10:34
            Nie możesz ich po prostu kupić w sklepie internetowym?
            Ceny nie są jakieś z kosmosu, to po co tyle zachodu?
            www.cottonballlights.pl/
            • i_love_strawberry Re: kule świetlne Cotton Balls z Biedronki- pomoc 08.09.15, 10:48
              U mnie wczoraj były. Zaraz będe odwoziła synka do szkoły to sprawdzę, jak bęąa do Ci kupie.
            • emily.1 Re: kule świetlne Cotton Balls z Biedronki- pomoc 08.09.15, 10:49
              Hmmm... W biedronce 20 kul 35zł, na stronie 99zł. Robi różnice, prawda?
              • i_love_strawberry Re: kule świetlne Cotton Balls z Biedronki- pomoc 08.09.15, 11:10
                Poza tym te kule są trochę inne i przede wszystkim sa na baterie.
            • malowanka06 Re: kule świetlne Cotton Balls z Biedronki- pomoc 08.09.15, 15:07
              no ceny, w porównaniu z aliexpress są właśnie z kosmosu! 60 zł za 10 kul?
              • agni71 Re: kule świetlne Cotton Balls z Biedronki- pomoc 09.09.15, 23:56
                ale za 20 kul juz tylko 99 zł, a w najbliższym czasie ma byc jakiś rabat
                • czarna.perla Re: kule świetlne Cotton Balls z Biedronki- pomoc 10.09.15, 08:44
                  99+10 za dostawę to już prawie 109 zł. Chyba jest różnica między 109 a 35?
                  Kule z Biedronki różnią się też tym, że są zasilane bateriami czyli można je położyć gdziekolwiek i w pobliżu nie musi być gniazdka.
                  • agni71 Re: kule świetlne Cotton Balls z Biedronki- pomoc 10.09.15, 09:06
                    Ale baterii za darmo nikt nie daje, ciekawe, czy przy dłuższym użytkowaniu nie wyjdzie jednak taniej takie zasilane z gniazdka? Baterie są drogie, ja osobiście staram sie unikać kupowania czegokolwiek na baterie, których się nie ładuje (a ładowanie jest lekko upierdliwe).

No i dla mnie najważniejszy argument - dobór DOWOLNYCH kolorów.
                    • czarna.perla Re: kule świetlne Cotton Balls z Biedronki- pomoc 10.09.15, 09:25
                      ja mam w domu chyba z 50 akumulatorków więc spokojnie mi wystarczy na zmianę. Kule na baterie mogę położyć na półce, czy włożyć do szklanego naczynia i nigdzie nic nie będzie wystawało. Też miałam chrapkę na te oryginalne ale jeśli trafił się tańszy zamiennik i w dodatku na baterie to narazie oryginały odpuszczam.
    • onewoman Re: kule świetlne Cotton Balls z Biedronki- pomoc 08.09.15, 10:45
      Ja wzięłam u siebie ostatnie granatowe.
      Początkowo nie zdecydowałam się kupić ale po namyśle w domu mąż po nie pojechał.
      Były jeszcze dwa zestawy z różowymi kulami.
    • czarna.perla Re: kule świetlne Cotton Balls z Biedronki- pomoc 08.09.15, 11:06
      Różowe tez w zasadzie mogłyby być.
      • i_love_strawberry Re: kule świetlne Cotton Balls z Biedronki- pomoc 08.09.15, 11:08
        czarna.perla napisałam wiadomośc na priv.
      • edyta_32 Re: kule świetlne Cotton Balls z Biedronki- pomoc 08.09.15, 11:12
        No ale dziewczyny serio je tak wieszacie dla dekoracji teraz w domu? no podobają mi sie i to nawet bardzo, ale tak sobie myśle, że jak już we wrzesniu u córy powiesze takie duże "lampki choinkowe" to ona chyba już nie poczuje tego UROKU i PIEKNA światełek choinkowych na Boże Narodzenie.
        Myle sie?
        • olesia301 Re: kule świetlne Cotton Balls z Biedronki- pomoc 08.09.15, 11:25
          Też o tym myślę, nie widziałam ich w stylizacjach, choć kupuję Elle Decoration i Dobrze Wnętrza wink

Na co je wieszacie? Na karnisz?
          • szmytka1 Re: kule świetlne Cotton Balls z Biedronki- pomoc 08.09.15, 11:33
            na blogach królują wink
          • ju_mi Re: kule świetlne Cotton Balls z Biedronki- pomoc 08.09.15, 11:37
            Szał w stylizacjach był jakieś 1,5-2 lata temu wink
            www.google.pl/search?q=cotton+light+balls&espv=2&biw=1440&bih=775&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMI7966npHnxwIVaPRyCh2gnggs
          • agni71 Re: kule świetlne Cotton Balls z Biedronki- pomoc 08.09.15, 11:38
            tu masz inspiracje z kulami:

www.cottonballlights.pl/inspiracje/
            • olesia301 Re: kule świetlne Cotton Balls z Biedronki- pomoc 08.09.15, 11:55
              Fajne to nawet, ale już widzę jak mój niepełnosprawny synek w 3 minuty te kule rozwala wink
              Jak tak by artystycznie zwisały z kanapysmile

aczkolwiek fajne, nastrojowe.do autorki wątku - dziś będę w biedrze, to zerknę
        • onewoman Re: kule świetlne Cotton Balls z Biedronki- pomoc 08.09.15, 15:17
          To nie są lampki choinkowe, to są ozdobne kule, które moga być używane przez cały rok.
          • edyta_32 Re: kule świetlne Cotton Balls z Biedronki- pomoc 08.09.15, 15:35
            no zwał jak zwał, ale efekt podobny wink
    • magia Re: kule świetlne Cotton Balls z Biedronki- pomoc 08.09.15, 12:49
      U nas kule służą jako lampka nocna.
    • mila04 Re: kule świetlne Cotton Balls z Biedronki- pomoc 08.09.15, 17:30
      Dorota Szelagowska w swoim programie robiła podobne, lampki choinkowe z transparentmym kabelkiem wtykala na pomalowane i ponacinane piłeczki pingpongowe. Efekt na prawdę fajny
    • olesia301 Re: kule świetlne Cotton Balls z Biedronki- pomoc 08.09.15, 20:29
      nie było u nas, faktycznie to chyba jakiś hit wink
      • saszanasza Re: kule świetlne Cotton Balls z Biedronki- pomoc 09.12.15, 19:28
        ten "hit" mam w domu od jakiś 4 lat, ale wtedy hitem nie był a raczej pewną "osobliwością" właścicielki, no bo to nie było normalne, by "lampki choinkowe" świecić latemwink
    • czarna.perla Re: kule świetlne Cotton Balls z Biedronki- pomoc 09.09.15, 00:07
      Już jedna forumka mnie poratowała za co bardzo dziękuję, jednak gdyby komuś jeszcze w oko wpadły gdzieś te kulki białe lub biało-beżowo- szare to również proszę o zakup.
    • martas_sa Re: kule świetlne Cotton Balls z Biedronki- pomoc 09.09.15, 17:28
      Ja tez bym bardzo prosiła o zakup jeśli ktoś spotka Kule kolor szaro- biale.
    • magia Biało-szare są w Tchibo 09.09.15, 22:48
      www.tchibo.pl/lancuch-swietlny-led-owy-p400069072.html
      • czarna.perla Re: Biało-szare są w Tchibo 10.09.15, 08:39
        te Tchibo to jednak zupełnie coś innego, po pierwsze jest ich tylko 10 a po drugie są papierowe.
    • saszanasza Re: kule świetlne Cotton Balls z Biedronki- pomoc 10.09.15, 08:58
      Te kule mam już 3 lata, kiedyś wywoływały dziwny uśmiech na twarzach odwiedzających mnie osób, a dziś - pacz panie - w co drugim domuuncertain
      20 kul to mało. Te kule sensownie wyglądają gdy jest ich 35-40.
      • agni71 Re: kule świetlne Cotton Balls z Biedronki- pomoc 10.09.15, 09:04
        O, dobrze wiedzieć., bo przymierzam się do zakupu dla córek. Ze względu na cenę chyba jednak poprzestanę na razie na 20, a najwyżej dokupimy później kolejne 20.
        • syka7 Re: kule świetlne Cotton Balls z Biedronki- pomoc 10.09.15, 09:49
          A macie te z tchibo, jak z ich trwałoscią?
    • slonko1335 Opinie 07.12.15, 09:31
      Poproszę o opinię posiadaczki kul Biedronkowych-warto? bo te ze sklepu cotton-balls to mi sie bardziej podobają ale cena jednak lepsza w Biedrze..
      • corrina_f1 Re: Opinie 07.12.15, 09:41
        A one jeszcze gdziekolwiek teraz są do dostania w Biedrze ?
        • slonko1335 Re: Opinie 07.12.15, 09:42
          od dzisiaj są, znaczy pewnie były ale zapobiegawczo rano przed praca pojechałam i kupiłam tylko nie wiem czy zostawić czy zwracać....
          • corrina_f1 Re: Opinie 07.12.15, 09:55
            slonko1335 napisała:

> od dzisiaj są, znaczy pewnie były ale zapobiegawczo rano przed praca pojechałam
            > i kupiłam tylko nie wiem czy zostawić czy zwracać....

Hmmm, szukałam na stronie info i tam nic nie widzę sad No to lipa, pewnie po południu już nigdzie nie będzie sad
            • mikabe Re: Opinie 07.12.15, 10:01
              są w gazetce na samym końcu wink
              www.biedronka.pl/pl/wiecej-swiatecznych-pysznosci
            • kasia-1971 Re: Opinie 07.12.15, 10:03
              Kupiłam rano, wyglądają na porządnie wykonane, są na 3 baterie - paluszki (w zestawie). Kul jest 20. Nie widziałam tych oryginalnych, ale te z Biedronki w pokoju dziecka wyglądają całkiem fajnie. Ciekawa jestem jedynie efektu zapalonych kul po zmroku i reakcji córki.
          • stokrootka1 Re: Opinie 07.12.15, 10:03
            Ja kupiłam białe przy poprzedniej akcji biedronkowej i jestem z nich zadowolona. Dodam jednak, że nie widziałam na żywo tych oryginalnych, więc nie mam porównania. Uważam, że jak na taka cenę bardzo fajnie się prezentują. Dość szybko zużywają się baterie, ale z kolei można położyć/zawiesić je wszędzie, nie zwracając uwagi na źródło światła.
            Na instagramie istne szaleństwo kulkowe. Dziś tam jeszcze nie zaglądałam, ale ostatnio wszyscy się nimi chwalili, a co niektórzy niemal płakali, że ich nie dostali, bo rzeczywiście schodziły jak świeże bułeczki.
            Nie wiem, co będzie, jak któraś kulka przestanie działać, bo są niewymienne. Ale tym będę się martwić, jak już padną. Póki co, dziś kupiłam drugi sznur w innym kolorze.
            A Ty jak oddasz, to ktoś bardzo bardzo się ucieszy, że nie będąc z samego rana w sklepie, mógł je sobie zakupicwink
            • agni71 Re: Opinie 07.12.15, 10:09
              Z tego powodu, że są na baterie, to pewnie taniej, na dłuższą metę, kupić oryginalne Cotton Ball Lights (polecam dopłacić za montaż smile
              • slonko1335 Re: Opinie 07.12.15, 10:20
                No własnie się zastanawiam sama czy to, że są na baterie to zaleta czy wada...z jednej strony fajnie bo kable sie nie plączą i mozna w dowolnym miejscu połozyć ale ile to poświeci na tych bateriach...
                • i_love_strawberry Re: Opinie 09.12.15, 18:56
                  U nas długo (od wrzesnia). Dzieciaki dość często włączają, a baterie nadal sprawne.
        • els.ol Re: Opinie 09.12.15, 20:30
          U nas wczoraj było pełno i chyba wszystkie kolory... nikt się nie rzucał wink
          • martas_sa Re: Opinie 09.12.15, 21:26
            Czy moglibyście mi kupic bo u nas nie ma sad
            • els.ol Re: Opinie 09.12.15, 22:46
              els.ol@gazeta.pl
              • els.ol Re: Opinie 09.12.15, 22:50
                ech, zapomniałam o jakichś tam zgodach i nie mogę wejść na tę pocztę uncertain
                Aktywuj konto i napisz prywatną wiadomość.
                • martas_sa Re: Opinie 09.12.15, 23:36
                  Wysłałam wiadomość na pocztę dostałaś ?
                  • els.ol Re: Opinie 10.12.15, 08:42
                    odpisałam smile
    • zajacowna czarna perła 09.12.15, 19:58
      mam biało granatowe.
      moge ci wysłac.
      kupiłam sobie 2 kolory bo sie zdecydowac nie moglam.. i te granatowe sa do zwrotki.
      moje gg to 2622130 ukryta.
      • martas_sa Re: czarna perła 09.12.15, 23:40
        Nie mam gg .... Moze mail ?
        • dron.ka83 Re: czarna perła 10.12.15, 00:52
          A ja jestem niezadowolona z zakupu. Przymierzałam sie do kupna 9design i żałuje że ich nie kupiłam.mimo że droższecrying Po pierwsze biedronowskie są na baterie. U mnie działają jako lapka nocna w pokoju dziecięcym. Bardzo szybko baterie padają a po drugie nie mają wymienialnych żarówek. Wiéc jeśli ktoś chce je ekspoloatować ns dłuższą metę nie polecam!!!
          • slonko1335 Re: czarna perła 10.12.15, 07:33
            Ja uznałam, ze w przyszłym roku pewnie te kule to będzie już szczyt obciachu i te biedronkowe bez żalu wywalęwink
            • agni71 Re: czarna perła 10.12.15, 08:47
              Kule są popularne od kilku lat, i jakos się ciągle dobrze trzymają we wnętrzach. Chyba, że teraz zalew biedronkowych i innych kopii spowoduje przesyt w społeczeństwie wink
          • els.ol Re: czarna perła 10.12.15, 08:43
            To są LEDy, wiec jak jedna żarówka się spali to reszta nadal będzie świeciła.
        • zajacowna Re: czarna perła 10.12.15, 07:05
          e.z@poczta.onet.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka