Dodaj do ulubionych

Łóżka regulowane IKEA

29.09.15, 13:08
Zastanawiam się nad Sundvikiem dla dwulatki i nie wiem, czy to dobry pomysł. Najbardziej podoba mi się stosunek szerokości do długości w najkrótszym ustawieniu.
Czy ktoś z Was ma takie łóżko? Jesteście zadowoleni z jakości? Czy taki podzielony materac jest wygodny?
Obserwuj wątek
    • nuage8 Re: Łóżka regulowane IKEA 29.09.15, 13:12
      Mam własnie sundvik od kilku tygodni, córka ma 2,5 roku. Jak dla mnie super, zwłaszcza długość smile Na razie mamy najkrótsze , ale odnośnie materaca: jedną część będę dokłądać, a jak przyjdzie czas na drugą to chyba kupimy duży materac "w całości". Córce śpi się wygodnie (ale to chyba od materaca zalezy). Niestety nie da się zamocować dodatkowej barierki, a te co są nie są zbyt długie - jesli dziecko ma tendencje do wędrowania w nocy to radzę podkładać coś na podłogę...
    • dwellajna Re: Łóżka regulowane IKEA 29.09.15, 13:19
      mam Minnen, jestem zadowolona. w opcji srodkowej materac dzielony jest ok, dokladka jest w nogach, do wersji full kupilam specjalną matę na materac, dzięki czemu łączenia są niewyczuwalne
    • thea19 Re: Łóżka regulowane IKEA 29.09.15, 19:14
      moj prawie 5latek spi na razie na najkrotszym ustawieniu. materac ma sprezynowy, niebieski - wygodny. z posciela tylko niewygodnie bo dorosla koldra jest za duza a te dzieciece za krotkie.
    • zielonywalczyk Re: Łóżka regulowane IKEA 30.09.15, 09:58
      Bardzo Wam dziękuję za opinie, chyba się zdecyduję, bo chcę jak najmniej zagracić pokój, a jednak 80 cm szerokości jest super. Faktycznie gdy już dojdzie się do pełnej długości można dokupić po prostu nowy materac. Kołdrę mamy 135x100, wydaje mi się ok. do takiego łóżka.
      • emma_me Re: Łóżka regulowane IKEA 30.09.15, 14:30
        To były pierwsze łóżka moich synów. Chłopcy spali na nich odkąd skończyli 14 miesięcy. Żeby nie spadli wkładałam zwykłą deskę między stelaż a materac
        Jedyna wada to, że łóżka trzeszczą ( nie trzeszczały w wersji minimalnej ale już w średniej tak) średnie rozstawione to dl ok 170 cm.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka