Dodaj do ulubionych

Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły?

09.10.15, 10:32
Potrzebuję czegoś na ciepłą herbatę do szkoły, żeby trzymało ciepło przez kilka godzin, było łatwe w użyciu i myciu, bez ryzyka wylania w plecaku. Otwieranie/zamykanie musi być łatwe aby 8-latka sobie z tym poradziła. Córka chce wozić do szkoły ciepłą herbatę malinową (w szkole mają dostępną na stołówce ale tylko zwykłą a takiej córka nie lubi). Co najlepiej kupić? Jakiś mały termos? Kubek termiczny? Oglądałam kubki Contigo west loop ale nie wiem czy dzieciak sobie poradzi, czy kubek nie jest za duży, za ciężki i czy nie pęknie od ew. uderzenia? Może są inne tego typu kubki ze szczelnym zamykaczem?
Obserwuj wątek
    • slonko1335 Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 09.10.15, 10:48
      alfi termos z dziubkiem-jest super
      • maggdi2 Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 09.10.15, 16:42
        Popieram! Tylko alfi smile Kupiłam rok temu po przeglądzie całego forum w TkMaxx za niecałe 50 zł. Nic złego się z nim nie działo a wiem, że kilka razy spadł Młodemu na podłogę. Nie przecieka, trzyma ciepło nawet do 15-tej smile i jest prosty w użyciu.
        • ewa-ef Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 12.10.15, 15:30
          Zalinkujesz swój? Jaki ma ustnik, biały czy czarny? wink
    • magia Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 09.10.15, 10:48
      sigg Thermo
      esigg.pl/kategoria/thermo
      Jest ze stali, więc najwyżej może sie powgniatać.
    • patatajowa Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 09.10.15, 10:51
      kupiłam polecany tu na forum bidon temiczny alfi. syn nosi w nim codziennie herbate do szkoły. nie widziałam wczesniej na zywo tych bidonów i zastanawiałam sie czy 375 czy 500 ml.kupiłam mniejszy i dobrze bo i tak jest spory.tzn terz juz mi sie taki nie wydaje wink
      ale trzyma ciepło super, kiedys syn nie dopił całej i o g.15 była jeszcze cieplutka-zrobiona przed 7 rano. łatwo sie zamyka i otwiera-zatyczka i dzióbek,odkręca do mycia juz trudniej.nic nie cieknie nawet przy potrząsaniu smile. poki co jestem bardzo zadowolona z zakupu.miesi sie do bocznej kieszonki topgala jakby co smile
      • aurinko Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 09.10.15, 12:44
        Ten Alfi to taki?
        https://patalonia-sklep.pl/images/18/400px-ALF5817233035_1.jpg
        • agar2208 do :aurinko 09.10.15, 12:51
          Ja mam inny Alfi , słonko zalinkowała jeszcze inny. Zobacz do naszych postów.
          • aurinko Re: do :aurinko 09.10.15, 12:56
            Dzięki, zaskoczyłam wink to co Wy macie alfi to bidon a to co ja wkleiłam to kubek. Czy nie ma problemu z myciem bidonu, tzn z domyciem tego ustnika? Miałam kiedyś bidon z Tchibo ale nadawał się tylko do wody bo domycie tego ustnika graniczyło z cudem uncertain
            • slonko1335 Re: do :aurinko 09.10.15, 13:01
              On się rozkręca i moim zdaniem myje się go bardzo łatwo. Dzieciaki zimą do szkoły codziennie brały herbatę z miodem i nic nie wyrosło absolutnie a żadnymi patyczkami, wyciorami nie traktowałam tylko myłam pod bieżącą wodą.
              • aurinko Re: do :aurinko 09.10.15, 14:03
                O, to super. Czyli jak bidon, to Alfi i szukać z czarnym dzióbkiem?
                Szkoda, że kubek Contigo ma taką dużą pojemność, najbardziej nam się podoba (chodzi o ten cały "mechanizm" z ustnikiem) ale jest zdecydowanie za wielki. Kusi mnie jeszcze ten co wkleiłam, ale nie mam o nim opinii.
                • aurinko nigdzie nie ma alfiego :( 09.10.15, 17:21
                  Szukam pół dnia w necie i nie ma sad w dwóch sklepach internetowych są z białymi ustnikami, nie ma z czarnymi. I już sama nie wiem czy ryzykować ten z białym uncertain
                  • patatajowa Re: nigdzie nie ma alfiego :( 09.10.15, 18:54
                    Ja mam granatowy z białym ustnikiem. I żadnych problemów póki co.zaryzykowalam 😉
                    • ewa-ef Re: nigdzie nie ma alfiego :( 12.10.15, 13:11
                      Wkleisz swój? W necie tylko białe ustniki.
                  • slonko1335 Re: nigdzie nie ma alfiego :( 09.10.15, 20:43
                    może w tym roku będą znowu w tkmaxie? w zeszłym było pełno ale sprawdzałam ze dwa dni temu i jeszcze nie ma termosów u nas...
                  • ewa-ef Re: nigdzie nie ma alfiego :( 13.10.15, 12:44
                    A taki ktoś ma? Dobry czy niedobry?
                    • ewa-ef Re: nigdzie nie ma alfiego :( 13.10.15, 12:44
                      link www.pinkorblue.pl/alfi-bidon-isobottle-stal-nierdzewna-0-35l-design-one-world-green-a105497.html
                      • patatajowa Re: nigdzie nie ma alfiego :( 13.10.15, 13:26
                        to ten sam co linkowane wczesniej tylko w wersji "dzidziusiowej" wg mojego syna czyli z obrazkami wink
                        kupiłam własnie u nich ten:
                        www.pinkorblue.pl/alfi-bidon-isobottle-stal-nierdzewna-0-35l-design-pure-blue-a106635.html
                        • ewa-ef Re: nigdzie nie ma alfiego :( 27.11.15, 12:15
                          patatajowa, nadal jesteś zadowolona z bidonu, nic nie przecieka?
                          • patatajowa Re: nigdzie nie ma alfiego :( 27.11.15, 13:08
                            tak, póki co jest bardzo ok,trzyma naprawde długo ciepło,nie cieknie. ma tylko od tamtego czasu troche rys i jedno małe wgniecenie bo syn go nie oszczedza niestety...
      • ave-55 Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 12.10.15, 09:36
        patatajowa zdradzisz czy udało ci się kupić po okazyjnej cenie (taniej niż po 100 pln), a jeśli tak to gdzie.
        • corrina_f1 Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 12.10.15, 11:54
          Dziewczyny, jest jakiś jeden sklep online, w którym dałoby się kupić tego Alfiego i Congito West Loop za jednym zamachem ?
          A najlepiej, żeby w jednym sklepie mieli Alfiego, Congito, Sigga i Aladina wink Bo nie mogę się zdecydować tongue_out
        • patatajowa Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 12.10.15, 19:03
          Niestety cena regularna bez promocji w sklepie int. Z białym ustnikiem.i teraz czaje sie na drugi ale dzisiaj w tk maxx nie bylo nic.
          • ave-55 Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 12.10.15, 21:08
            Też się właśnie czaję, ale nie ma sad poczekam jeszcze do końca października i jak nie będzie z bólem serca kupię w cenie regularnej.
            • aurinko Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 12.10.15, 22:09
              W tkmaxie w elblagu nie ma, w czwartek zobacze w gdansku.
              • samanta25 Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 12.10.15, 22:39
                Ja byłam w tk maxx w Katowicach, Czeladzi i też nie było
                • corrina_f1 Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 13.10.15, 12:38
                  W Blue City wielka lipa sad bidonow i kubków mnóstwo ale same plastiki...a jeszcze w sobotę widziałam sporo bidonow metalowych po ok 50 zl ale śladu już po nich nie ma.
                  • corrina_f1 Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 14.10.15, 09:16
                    Gdyby ktoś się chciał wybierać do Tk Maxx na Marszałkowskiej w Warszawie po bidony lub kubki termiczne, to niech się nie fatyguje, chyba że po gadżety świąteczne, bo od wczoraj już są wink
                    • corrina_f1 Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 19.10.15, 12:17
                      W ten weekend w Tk Maxx w Blue City widziałam jeden jedyny, srebrny Alfi Isobottle za 49,99. Niestety, był bez zamknięcia i nie mam pojecia, czy z tego powodu był w takiej świetnej cenie, czy tak po prostu. Na dodatek z czarnym ustnikiem ! Wkurzyłam się... Był też inny Alfi - Element bottle, też jedna sztuka i też z odkrytym ustnikiem, bez zakrywki. Ten był za 25 zł. Czy Tk Maxx sprzedaje wybrakowane towary czy ktoś postanowił sobie przywłaszczyć zgubiony przez siebie element ?

Czy na pinkorblue jest teraz jakiś kod? A za newsletter coś dają ?
    • bim-bol Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 09.10.15, 10:58
      U nas sprawdzil sie Contigo west loop. Dziecko bez problemu radzi sobie z blokada.
    • mozynka Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 09.10.15, 11:07
      A ja w zeszłym roku kupiłam w biedronce (stosunkowo tani był, więc nie do końca wierzyłam w to , że będzie trzymał ciepło i że nie będzie przeciekał. Okazało się , że mnie mnie miło zaskoczył. Herbatę zanim wleję do kubka trochę studzę, bo aż za dobrze trzyma ciepło i picie bywa za gorące. Zero problemów z przeciekaniem. Otwiera się go takim przyciskiem-jak wciśnięty pijemy, jak wyciśnięty-nie lecismile Wygodny i łatwy w obsłudze. Jestem zadowolona, choć nie mam porównanie z innymi , markowymi kubkami termicznymi. Ale czego chcieć więcej?
      • agar2208 Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 09.10.15, 11:47
        My mamy taki: www.mediaexpert.pl/termosy/termos-smile-stt-1-1,id-338415
        Pije się jak z kubka termicznego, nie trzeba picia nigdzie nalewać, łatwy w utrzymaniu czystości, nie przecieka. Ma blokadę otwierania. Mozna sobie stacjonarnie w sklepie obejrzeć .
        • agar2208 Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 09.10.15, 11:52
          Zapomniałam dodać, że w zeszłym roku, po przeczytaniu opinii na forum zakupilismy bidon termicznu Alfi.
          U nas sie nie sprawdził. Tzn. trzyma super ciepło, jednak żeby sie napić trzeba przekręcić ustnik. Jeżeli się minimalnie za bardzo przekręci, to cieknie wtedy i syn się oblewał.
          Wkurzałam się ponieważ dorosły ma z tym przekręcaniem problem, a c dopiero dziecko.Powinna byc jakas blokada, żeby za bardzo nie przekręcić.
          • slonko1335 Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 09.10.15, 11:56
            agar możesz zalinkowac jaki bidon kupiliście, bo az ciekawa jestem czy to to samo co termosy które mają moje dzieci, bo oni nie mają najmniejszych problemów, syn w zerówce sobie radził w każdym razie i nigdy się nie oblał i nie miał problemów z otwieranie żandych...
            • agar2208 Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 09.10.15, 12:09
              www.krainaekozabawek.pl/bidony-termiczne-dla-dzieci/495-alfi-bidon-z-termoizolacja-bidon-termiczny-isobottle-ze-stali-nierdzewnej-z-ustnikiem-035l-czerwony.html
              a to ustnik, który mamy:
              www.krainaekozabawek.pl/bidony-termiczne-dla-dzieci/495-alfi-bidon-z-termoizolacja-bidon-termiczny-isobottle-ze-stali-nierdzewnej-z-ustnikiem-035l-czerwony.html
              U nas ten ustnik biały przekręca się dosyć lekko , żeby sie nie wylało, trzeba zrobić to z wyczuciem. Ustnik do mycia odkręca się tak samo jak do picia. moim zdanie powinna byc jakaś blokada, do mycia powinno sie jakoś mocniej odkręcać. Chyba, że nasz bidon jakiś felerny jest.

• slonko1335 Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 09.10.15, 12:14
                Mamy inne, chyba starsza wersja chyba?. Muszę ludziom zwracać uwagę w takim razie, żeby się nie nacięli i tego nie kupili bo ja naokoło polecam alfi ale takie:

https://1.bp.blogspot.com/-dflxd2RHu1c/UTNF_sZA6XI/AAAAAAAAK8E/sClMlVKAqpU/s400/bidon.JPG

vikisiezna.blogspot.com/2013/03/termocuda.html
                • agar2208 Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 09.10.15, 12:35
                  Ten zalinkowany przez Ciebie ma trochę inny ustnik. W tym naszym, żeby sie napić trzeba przekręcić w bok o jeden ruch więcej i odkręca się ustnik całkowicie do mycia. Nie ma takiej bardzo wyraźnej granicy. Jak ktoś dojdzie do wprawy to jest ok, ale synowi pociekło kilka razy.
                  • amstill Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 09.10.15, 12:47
                    Mam taki jak Slonko cały czarny ustnik i jest rewelacyjny. Trzeba tylko uważać zeby dziecku nie zrobić za ciepłej herbaty, bo przez 10 h on utrzymuje temp nalania.
                    • slonko1335 Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 09.10.15, 12:57
                      Tak to jedyna "wada", jak się wleje wrzątek to dziecko w szkole się nie napijesmile
                    • ewa-ef Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 23.01.16, 17:17
                      No właśnie - czy u Ciebie jest tak, że nalejesz ciepłą (nie gorącą) herbatę i ona po kilku godzinach jest nadal ciepła tak samo, jak na początku?
                      • little-15 Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 23.01.16, 17:38
                        wg mnie tak właśnie jest tzn. przed szkołą nalewam córce ciepłą herbatę (nie gorącą tylko taką akurat do picia) i gdy po całym dniu wracamy do domu, herbata jest tak samo ciepła jak rano (no może troszkę zimniejsza, ale minimalnie)
                        • ewa-ef Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 24.01.16, 12:09
                          Dzięki za odpowiedź. Wygląda na to, że z moim jest coś nie tak sad Rano wlana ciepła herbata, po 5 godzinach ledwie letnia.
                          • aurinko Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 24.01.16, 13:15
                            Ja przelewam wrzątkiem przed nalaniem herbaty i ten wrzątek chwilkę trzymam w bidonie. Wlewam herbatę bardzo mocno ciepłą, trzyma się w prawie takim samym stanie przez kilka godzin,ok 4-5h. Identycznie postępuję z contigo west loop, contigo dłużej trzyma ciepło. W największe mrozy jakie mieliśmy, córka woziła tramwajem do szkoły contigo, po lekcjach jeszcze szalała na podwórku szkolnym, herbata była jeszcze na podwórku ciepła.
                            A, i jeszcze - im częściej się otwiera i popija tym szybciej ucieka ciepło.
              • monia2506 Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 09.10.15, 12:53
                u nas to samo z tym białym ustnikiem nie raz się wkurzyłam jak dziecko chciało się napic czy ja z termesu i ciekło po brodzie sad
            • patatajowa Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 09.10.15, 12:38
              hehe my to nie umiemy pic z ustników takie jak w linkowanym wczesniej sigg-u.no mi to zawsze wtedy gdzies bokiem cieknie wink. a w alfim jeszcze sie nie zdazyło za bardzo przekrecic.moze jakis felery egzemplarz mieliscie?
      • beakarp Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 09.10.15, 12:56
        też mam ten z biedronki tyle ze nie do szkoły. Jak za 18pln to super jakość smile
    • mruwa9 Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 09.10.15, 12:33
      Moim dzieciom wystarcza zwykla plastikowa butelka-bidon z woda kranowa.
      Podobnie, jak wszystkim innym dzieciom w ich szkolach.
      Woda do gaszenia pragnienia jest idealna, a sama butelka nic nie wazy, w przeciwienstwie do termosu.. Dzieciaki w Polsce i tak dzwigaja nieludzko ciezkie tornistry, wiec po co im jeszcze dokladac kilogram (termos z plynem)?.
      • aurinko Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 09.10.15, 12:38
        mruwa9 napisała:

> Moim dzieciom wystarcza zwykla plastikowa butelka-bidon z woda kranowa.

A moja córka poza wodą pije też ciepłą malinową herbatę. Pije taką, bo lubi, bo jej smakuje a ja nie mam dupościsku z tego powodu, że dziecko poza wodą napije się czegoś ciepłego w szkole.
      • samanta25 Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 09.10.15, 12:38
        Ja ostatnio zakupiłam takie cudo w TK Maxx i trzyma temperaturę
        www.la-ferreteria.es/termo-lata-isotermica-inox-cool-can-330ml-899771-metaltex-p-26163.html
        Jest normalnie odkręcany ze słomką, z myciem nie ma problemu
        • katka761 Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 09.10.15, 22:55
          mamy tego typu z la playa 0,5l.
      • patatajowa Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 09.10.15, 12:41
        moim nie wystarcza. skoro chca w zimie wypic cos ciepłego do kanapki w szkole to czemu nie?
        ja tez nie popijam kanapek zimną wodą wiec rozumiem i dlatego kupiłam bidon.
        w lecie biorą wode w butelce zwykłej z dzióbkiem.
        • niektorymodbija Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 09.10.15, 13:04
          Ja sama użytkuje biedronkowy i też polecam.
      • silentleges Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 20.10.15, 09:20
        Cóż, to że Twoim dzieciom coś pasuje, naprawdę nie oznacza, że innym również... Moje dziecko nie popije kanapki zimną wodą, bo nie lubi i teraz w szkole ma stołówkę itp, więc nosi tylko bidon skip hop, w którym ma czystą wodę bez cukrów i innych, ale do poprzedniej szkoly też nosiła herbatę. Tam za to była dostępna darmowa woda w takim baniaku i kubeczki.
    • kkatarynka Kubek termiczny Lifeventure 09.10.15, 17:07
      Ja w zeszłym roku kupiłam taki dla córki:

allegro.pl/kubek-termiczny-lifeventure-thermal-mug-16kolorow-i5640189247.html
      Jestem bardzo zadowolona. Mieści się idealnie do bocznej kieszonki tornistra Herlitz, trzyma ciepło, wygodnie się go używa. Kupiłam zatem drugi w tym roku dla synka
      • aurinko Re: Kubek termiczny Lifeventure 09.10.15, 17:19
        A jak się z niego pije? Ma jakiś ustnik, dziubek, rurkę? Czy pokrywkę trzeba zakręcać, czy jest przymocowana do kubka czy całkiem oddzielnie jest po otwarciu?
        • kkatarynka Re: Kubek termiczny Lifeventure 09.10.15, 17:25
          Pije się z niego jak ze szklanki lub z kubeczkasmile
          Zakrętka jest zupełnie oddzielnie, zakręcana jest.

• sinceramente Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 09.10.15, 18:46
      Ja od kilku tygodni zaglądałam do pobliskiego tkkmaxa szukając bidonów alfi, ale nie trafiłam na te termiczne. Jakiś czas temu była dostawa na dziale, ale alfi najwyraźniej nie dojechały.

Dziś na westwing zamówiłam butelkę termiczną emsa, miałam kupon, więc kosztowało mnie to 50 zł.
      Ktoś miał do czynienia z tym modelem? Bo o samej emsie niewiele wpisów.
      • sinceramente Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 17.01.16, 09:14
        Kilka dni temu pojawiły się w katowickim TM takie alfi za 34 zł www.amazon.co.uk/Alfi-Sports-5487233020-Insulated-Stainless/dp/B00DPZYGNE
        Pani z obsługi mówiła, że mają cały czas dostawy alfi i pewni inne też się za jakiś czas pojawią (niestety twierdziła też, że alfi było w dostawach przez całą jesień i zimę, a ja zaglądając tam kilka razy w miesiącu nie widziałam ani jednego).
    • mamaemmy Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 12.10.15, 17:34
      My mamy ten tani -kupiony w tamtym roku bidon,trzyma cieplo,przynajmniej moje dziecko tak twierdzi smile
      allegro.pl/kubek-bidon-termos-z-dziubkiem-do-picia-promis-c33-i5114764658.html
      • ewa-ef Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 12.10.15, 17:44
        Też mamy ten, ale ciepło moim zdaniem trzyma krótko, zresztą producent podaje os 2 do 6 godzin, co to w ogóle za rozpiętość big_grin Poza tym trzeba pilnować, żeby zawsze był pionowo, bo inaczej się wylewa. Dlatego szukam czegoś lepszego.
        • nauta_ Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 12.10.15, 20:56
          A jakis bidon termiczny, ale ze słomka? Dla dziecka 11 miesiecy
          • liance Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 13.10.15, 23:30
            Chyba tylko PacificBaby z taką końcówką kinderland24.com.pl/ustnik-ze-slomka-do-termobutelki-pacificbaby.html W linkowanej wyżej Krainie zabawek powinien być.
            • edie70 Re: aurinko zakupy się udały ? 28.10.15, 20:05
              nadal zastanawiam się który z polecanych tutaj kupić uncertain
              • slonko1335 Re: aurinko zakupy się udały ? 28.10.15, 20:14
                ja bym jeszcze poczekała i połudziła się, że będą w tkmaxie...jak zaglądałam ostatnio to ciągle jeszce w termosach był słabiutki wybór i łownie butle stały..
                • aurinko Re: aurinko zakupy się udały ? 28.10.15, 20:44
                  Czekam jeszcze... na razie kupiłam czarny ustnik starego typu, jakby nowy biały przeciekał wink
                  nie wiem, do połowy listopada poczekam i jak nie będzie to kupię w necie po normalnej cenie. Jak się potem w tkmaxxie pojawią to kupię drugi, będzie dla młodszego. Co tydzień Nm sprawdza w Elblągu, Gdańsku, Gdyni, Toruniu i Bydgoszczy ale pusto póki co.
                  • ewa-ef Re: aurinko zakupy się udały ? 28.10.15, 20:51
                    A ten stary czarny ustnik pasuje do tych nowszych bidonów z białym?
                    • aurinko Re: aurinko zakupy się udały ? 28.10.15, 21:13
                      W sklepie mówili że pasuje, jeśli okaże się że nie, to pewne znajdę chętnego za 10zł wink (tyle zapłaciłam)
                      • iwi_151180 Re: aurinko zakupy się udały ? 02.11.15, 09:59
                        Aurinko, czy może sprawdziłaś już czy ten ustnik faktycznie pasuje?
                        • aurinko Re: aurinko zakupy się udały ? 12.11.15, 10:42
                          Jeszcze nie sprawdzałam, czekam na dostawę z amazona (podobno dojdzie 30 listopada). Jak sprawdzę to napiszę smile
                        • aurinko Re: aurinko zakupy się udały ? 20.11.15, 14:01
                          iwi_151180 napisała:

> Aurinko, czy może sprawdziłaś już czy ten ustnik faktycznie pasuje?

Melduję, że nie pasuje. Ten starszy, czarny jest szerszy i większy niż biały w nowym alfiku.
                  • corrina_f1 Re: aurinko zakupy się udały ? 28.10.15, 21:29
                    Ja w każdy weekend sprawdzam w Blue City a w tygodniu na Marszałkowskiej w Warszawie, ale tam to w ogóle bida z nędza, same plastikowe butelki tylko. W Blue jest duży wybór, ale nie tego, na co poluje. Alfiego wciąż brak sad
                    Moze ktoś z Warszawy chciałby połączyc zamówienie na pinkorblue to wyjdzie darmowa wysyłka i -20 zl za newsletter do podziału. Zniecheca mnie bardzo wysylka za 20 zl. Nie chcę tez na siłę dopychac do 160 zl, zeby bylo za free.
                    • aurinko Re: aurinko zakupy się udały ? 28.10.15, 21:37
                      A który konkretnie egzemplarz chcesz kupić?
                      • edie70 Re: aurinko zakupy się udały ? 28.10.15, 21:50
                        tez jeszcze chyba sie wstrzymam smile
                        w tamtym roku kupilam w tkmaxx alfie ,ale zwykły stalowy nie termiczny .W Bielsku-B pustki uncertain

duzy wybór ale na str producenta wink

www.alfi-isolierkanne.de/isolierflasche-trinkflasche-kinderflasche/alfi-isolierflasche-isobottle_636.html?sid=62BBF581-EA77-47C4-9056-CAAE40BA0E4B
                        www.alfi-isolierkanne.de/alle-isolierflaschen-und-trinkflaschen/elementbottle_594.html?sid=62BBF581-EA77-47C4-9056-CAAE40BA0E4B
                        • corrina_f1 Re: aurinko zakupy się udały ? 28.10.15, 22:23
                          Cenowo wychodzi podobnie jak w pinkorblue, nie wiem jaka cena wysylki.
                      • corrina_f1 Re: aurinko zakupy się udały ? 28.10.15, 22:19
                        Ja Alfie Isobottle srebrny 0,35 l.
                        • aurinko Re: aurinko zakupy się udały ? 28.10.15, 23:19
                          To taki sam jak ja, ew niebieski. Popatrze jutro na amazonie, sa po 18 euro, mam jakis bon do amazona, zobacze co i jak jesli bedziesz zainteresowana do wspolnych zakupow.
                          • patatajowa Re: aurinko zakupy się udały ? 29.10.15, 08:24
                            na amazon.de poki co chyba wychodzi najtaniej, tam szukałam najpierw, w koncu jednak kupiłam niebieski na porb z dołozonymi klockami lego minus rabat za pierwsze zamówienie i darmowa przesyłka. na pewno zaczaje sie na kolejny ale juz w lepszej cenie w tkmaxx na przyszły rok.
                            • corrina_f1 Re: aurinko zakupy się udały ? 29.10.15, 09:12
                              Czy na amazon.de jest dla PL jakaś darmowa wysyłka od jakiejś kwoty ? Odkąd amazon.uk nas olał, przestałam w ogóle wchodzić na jakikolwiek amazon, więc nie jestem w temacie wink

aurinko, byłabym zainteresowana, odezwę się do Ciebie na gazetowy prv.
                              • aurinko Re: aurinko zakupy się udały ? 29.10.15, 09:51
                                Ja będę robiła większe zakupy, będę też bony wykorzystywać więc wyjdzie taniej niż z przelicznika ceny € na pln a przesyłkę mam gratis. Tylko muszę się ogarnąć z pozostałymi zakupami, po południu ustalę z Nm ostatecznie i będę mogła zamawiać. Odpiszę pod wieczór wink
                                • corrina_f1 Re: aurinko zakupy się udały ? 29.10.15, 10:01
                                  Ok, super, ja w sumie też jeszcze potrzebuję termos 0,7 l i Contigo West Loop i widzę że też ceny niezłe na niektóre kolory. Dobrze pamiętam, że najlepiej aby wysyłka była bezpośrednio od amazon.de ?
                                  • aurinko Corrina :) 20.11.15, 14:02
                                    Corrina, dzisiaj przyszły smile Piszę @.
                                    • corrina_f1 Re: Corrina :) 20.11.15, 14:50
                                      Super!!! smile
                                      Dzięki ogromne, jesteś the best! smile
                                      Ja od wczoraj testuje West loopa, na razie nic się nie leje, ale z trzymaniem ciepła szału raczej nie ma.
    • mozynka Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 29.10.15, 10:02
      A nie wiecie kiedy w zeszłym roku były kubki w biedronce? Kupiłam i tak jak pisałam wyżej super się sprawdza, więc w tym roku kupię kolejny. Rzadko jestem w Biedronce, a nie chcę przegapić.
      • corrina_f1 Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 29.10.15, 14:03
        Dziewczyny, help, czy to jest Contigo Westloop 2.0?
        W opisie podają że ciepłe napoje trzyma 4 godziny, więc nie jestem pewna. Wcześniej czytałam, że znacznie dłużej, więc jak to jest ?

www.amazon.de/Contigo-Trinkflasche-Westloop-Rot-1000-0424/dp/B00R4JVKRW/ref=sr_1_3?s=sports&ie=UTF8&qid=1446123149&sr=1-3&keywords=westloop
        Jestem trochę zagubiona w tych cenach, czy w tym linku to też te same kubki i czy to jest westloop 2.0 ?

www.amazon.de/Contigo-Trinkflasche-emerald-green-1000-0356/dp/B00K2SS56Q/ref=sr_1_1?s=sports&ie=UTF8&qid=1446123473&sr=1-1&keywords=contigo+westloop+2.0
      • puma_ Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 29.10.15, 16:14
        Kubki termiczne w Biedronce były w zeszłym tygodniu po 23zł. Rozeszły się jak świeże bułeczki i są już raczej nie do dostania. Mam ten kubek z guziczkiem z zeszłego roku i jest bardzo fajny, długo trzyma ciepło i nie przecieka.
        • edie70 Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 29.10.15, 17:44
          ja też moge sie dołączyc do zakupów na amazon smile
          mam kuzynkę w DE ale wolę uniknąc komentarzy o trwonieniu pieniędzy wink
      • alizel Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 29.10.15, 17:42
        Bidony w Biedronce były w zeszłym tygodniu. Był niestety ten sam model co w ubiegłym roku. Niestety, bo jest za duży do kieszonki w Topgalu i często wypada.
    • beakarp Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 29.10.15, 20:53
      kupiłam w auchan dla dziecka ten: www.avans.pl/termosy/termos-smile-stt-1-1,id-338415
      bardzo zgrabny, mieści się z boku herliza. Nie cieknie, i długo trzyma ciepło
      • asiaiwona_1 Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 03.11.15, 15:06
        Podłączę się z pytaniem, bo szukam czegoś sensownego. Może któraś ma ten Contigo?
        www.kubekcontigo.pl/product-pol-29564-Kubek-termiczny-Contigo-Byron-Black-590-ml.html
        Podają, że trzyma ciepło 7 h. No i ma taki ustnik, jak chce młoda. Żadne bidony jej nie interesują.
        Tylko czy faktycznie tyle trzyma ciepło?
        • corrina_f1 Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 06.11.15, 10:53
          Na smyk.com wyczaiłam właśnie że Contigo Westloop jest po 117,99 (na empik.com o 10 zł więcej). Są 3 kolory - malinowy, srebrny i biały. Marzyłam o malinowym ale rozum podpowiedział srebrny (stalowy).
          • edie70 Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 06.11.15, 20:23
            zamówiłam srebrny Alfi + kalendarz adwentowy Lego Friends na Pinkorblue :20zł za pierwsze zakupy i darmowa wysyłka .Średni interes , ale na obie rzeczy było zapotrzebowanie wink
            • edzia321 Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 06.11.15, 20:39
              Mamy ten linkowany Contigo, używam go ja zabierając kawę na spacery z dzieckiem. Sprawdza się fajnie, bo nic nie przecieka, ale ciepła 7h na pewno nie trzyma. 2, 3h to max.
              • edie70 Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 07.11.15, 09:39
                dlatego zamowiłam Alfi smile patatajowa potwierdziła dużo dłuzszy czas ciepłej herbatki wink
                • asiaiwona_1 Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 07.11.15, 09:54
                  no trudno. Zamówiłam w końcu Contigo byron violet.
                  W necie są opinie, że długo trzyma ciepło. Jak będzie poniżej 4 godzin to najwyżej zareklamuję.
          • sale100 Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 12.11.15, 08:51
            W smyku nadal contigo west loop po 117, 99. Jesli wezmiemy cos do kwoty 149 to odejmie nam 10zl od zamówienia plus rabat 15% za zapisanie sie do newslettera (wątek o smyku). Kubek wyszedł za 96zl. Myślę ze to dobra cena.
            • kama-25 Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 12.11.15, 09:03
              A ja kupiłam ostatnio w Biedronce. Kawe trzyma ciepłą bardzo długo. Zrobiona rano o 17 jest ciepła. Po 4-6 godzinach jeszcze gorąca
              • anet77 Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 12.11.15, 09:52
                Mamy od miesiaca taki niespodzianka.pl/Prezent/55226/kolorowy-termos-dobrej-jakosci-_.html Długo trzyma ciepło i jest ok.
                • asiaiwona_1 Contigo Byron 13.11.15, 15:19
                  Ponieważ dostałam już kubek to może kogoś zainteresuje info, że kubek faktycznie długo trzyma ciepło. Herbata zrobiona ok 6:50 - młoda do 11 musiała czekać, żeby w ogóle się napić z kubka. Wcześniej parzyła sobie usta. Może znaczenie ma fakt, że przed zrobieniem herbaty przelewam kubek gorącą wodą, żeby go ogrzać od środka smile
    • podkowa_szczescia Smily termos znacie? Ma b.dobre recenzje i cene 13.11.15, 19:37
      www.mediaexpert.pl/termosy/termos-smile-stt-3,id-343079?utm_source=Mail-potwierdzenie&utm_medium=e-mail
    • podkowa_szczescia *Smile 13.11.15, 19:39
      • barbi1 Re: *Smile 13.11.15, 19:45
        Moje dziecko ma taki z Decathlonu i też spokojnie przez kilka godzin w szkole trzyma ciepło:

www.decathlon.pl/kubek-termiczny-04-l-id_8331659.html
    • aribeth1 Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 29.11.15, 08:17
      Wczoraj kupiłam alfi na niemieckim amazonie:
      www.amazon.de/dp/B00D142PBY/ref=sr_ph?ie=UTF8&qid=1448781166&sr=1&keywords=alfi
      Duży wybór wzorów (synu wybrał rybki, zupełnie nie rozumiem, dlaczego) i cenowo nie zabija (za bidon z przesyłką do PL wyszło mi 115 zł). Ponadto od 29 euro przesyłka gratis, więc można coś jeszcze dobrać w miarę potrzeb.
      • corrina_f1 Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 29.11.15, 08:20
        Darmowa dostawa od 49 euro.
        • aribeth1 Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 29.11.15, 08:34
          FREE Shipping on orders over EUR 29. Jeszcze przy zamawianiu wyświetlało "brakuje ci 10 euro do darmowej przesyłki". To chyba jakaś aktualna promocja na wybrane kategorie, albo coś w ten deseń.
      • ewa-ef Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 29.11.15, 08:50
        A ja w piątek kupiłam w sklepie internetowym polskim za 113,21 zł z przesyłką smile
      • milenunia Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 29.11.15, 08:54
        ja kupiłam taki w zeszłym tygodniu jutro ma przyjść ale z przesyłką wyszło mi niecałe 100 zł bodajże 96 www.amazon.de/gp/product/B00D142IBQ?psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_detailpage_o00_s00
        • delphine_delphine Re: Termos/kubek termiczny/bidon do szkoły? 08.12.15, 00:40
          Normalnie kocham to forum i Was! Dzięki milenunia za namiar - też zakupiłam (cena bidonu w przeliczeniu na PLNy wychodzi 90zł) i przy okazji jeszcze sobie gadżecik do wózka dobrałam, więc wysyłka wyszła mnie za free big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka