Dodaj do ulubionych

śpiworek do spania

22.10.15, 14:33
dla 15 miesięcznej dziewczynki potrzebuję,macie jakieś typy ulubione? Nie za bardzo ciepły bym chciała .. Mam jeszcze problem inny - nie wiem jaki rozmiar kupić, rozumiem, że większy niż dziecko nosi ubranka? Obecnie mała wyrasta z 80 a w 86 jeszcze tonie .. Podpowiedzcie coś, bardzo proszę..
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: śpiworek do spania 22.10.15, 18:53
      hmm, i jesli do tej pory nie spała w śpiworku to myslisz ze zapakujesz teraz takiego prawie półtoraroczniaka do śpiworka?ciezko moze byc...
      • drobnostka7 Re: śpiworek do spania 22.10.15, 19:39
        No właśnie dała się zapakować w taki po starszej i wszystko byłoby ok gdybym tamtej nocy nie zepsuła mu zamka... Dałabym krawcowej do naprawy jednak nie widzę sensu ponieważ śpiworek jest na styk i trochę swobody trzeba dziecku zapewnić. .. Alicja na kołderke ma reakcje b. nerwową a w tamtym spiworku spała jak anioł. Zbliża się zima to czas go nabyć...
    • koala0405 Re: śpiworek do spania 22.10.15, 19:11
      ja miałam sporo śpiworków ale najlepsze są firmy Alvi - ale dość grube są i GROBAG 2,5 tog na jesień/zimę. Mój 2 latek spał w grobag 18-36 m-cy a teraz już nie chce bo w nocy spaceruje po pokoju i się denerwuje. Wystawiłam na all chociaż miałam nadzieję, że jeszcze będzie chciał /w nocy jest zmarznięty bo się odkrywa/.
    • silje78 Re: śpiworek do spania 22.10.15, 19:56
      Moja corka w podobnym wieku miala dwa. Bardzo cieply z Tchibo i cienszy kupiony na allegro. Sporo jest podobnych. W cenach znacznie ponizej 100zl, w malo dizajnerskiej stylistyce wink . Oba zdawaly egzamin. Ten tani mial gumke "w pasie".
      • silje78 Re: śpiworek do spania 22.10.15, 19:57
        Co do rozmiaru to na ogol podaja dlugosc spiworka. Porownaj z dlugoscia corki od ramion do stop. Bralabym z 20cm dluzszy.
    • slona78 Re: śpiworek do spania 22.10.15, 20:47
      Najlepsze jakie miałam to Grobag. Są w kilku grubościach, ja kupuję 1.0tog na lato i 2.5tog na zimę. Powinnaś kupić taki 18-36 miesięcy.
      • hela_mela Re: śpiworek do spania 22.10.15, 23:49
        ikea, tk max tu będzie taniej
    • mammajowa Re: śpiworek do spania 23.10.15, 08:24
      grobag 2,5 tog jest świetny. właśnie mi się przypomniało, że muszę wygrzebać z czeluści szafy i wydać. inne się nie sprawdziły i dawno poszły dalej.
      • fantomka44 Re: śpiworek do spania 23.10.15, 09:40
        Ja zawsze kupowałam na all, tego typu:
        allegro.pl/spiwor-spiworek-do-spania-super-cena-116-122cm-i5107811596.html
        Link jest przykładowy, to jest jakiś polski producent, jest tego sporo, są wszelakie rozmiary.
        Kupowałam od najmniejszych, do jakoś chyba około 4 lat.
        • silje78 Re: śpiworek do spania 23.10.15, 10:11
          O takich wlasnie pisalam smile.
    • drobnostka7 Re: śpiworek do spania 23.10.15, 09:51
      Dzięki za odzew! Doszłam do wniosku, że na początek kupie jakis taniutki, bo a nuż mała spiworków nie zaakceptuje i co, znajdziecie mój wątek kto kupi grobag'a wink? Bardzo dziękuję za podpowiedzi, każda była cenna! Pozdrawiam!
    • ashinka Re: śpiworek do spania 23.10.15, 09:53
      Ja dla swojej drobnej 1,5 rocznej córki mam teraz z Ikea (tylko nie ma już tego wzoru). I bardzo dobrze się nam sprawuje. Na zimę mam puchowy leciutki (po starszej kupiony w ciucholandzie, niestety nie wiem jakiej firmy)
    • nellyssima Re: śpiworek do spania 23.10.15, 13:32
      Grobag 2,5 tog jest najlepszy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka