Dodaj do ulubionych

Książki pod choinkę

27.10.15, 19:05
Dziewczyny, polećcie proszę książki pod choinkę dla 11 i 7 latka (chłopcy). Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • malgosiek2 Re: Książki pod choinkę 27.10.15, 19:12
      Dla młodszego może "Dzienniczek cwaniaczka" seria książek.
      Dla starszaka np."Felix, Net i Nika" lub książki z cyklu Ulysses Moore.
    • barbie09.07 Re: Książki pod choinkę 27.10.15, 19:57
      Dla młodszego polecam przepięknie wydaną książkę " Skrzydlaci jeźdźcy. Opowieść o polskiej husarii".
      ksiegarnia.bernardinum.com.pl/pl/p/Skrzydlaci-jezdzcy/793
      • vierzieg40 Re: Książki pod choinkę 28.10.15, 09:03
        Dzięki za ten tytuł, synek jest zakochany w husarzach, już mu kupiłam (na Bonito)
        • barbie09.07 Re: Książki pod choinkę 28.10.15, 10:43
          Świetnie smile Polecam też inną niedrogą księgarnię dla której zdradziłam Aros- dyskont książkowy, a mianowicie to nieprzeczytane.pl . Ceny jeszcze niższe niż w Aros, Wczoraj dotarła do mnie paczka z osiemnastoma książkami, po kilka zł na książce jestem do przodu. No, jedna była tylko 4 zł droższa niż Aros, reszta sporo tańsza.
        • barbie09.07 Re: Książki pod choinkę 28.10.15, 10:48
          O a jeszcze mi się przypomniało, tak nieksiążkowo. Jeśli synek wie co to nasza duma narodowa- husaria to może byś mu kupiła koszulkę z husarzem? Koszulki wypadają większe, moja ośmiolatka, fakt bardzo drobna ma tę koszulkę w rozmiarze 5-6 lat. Nosi ją na w-f smile Nie jest najtańsza ale wykonana z porządnej bawełny.
          www.redisbad.pl/produkt/husarz-koszulka-dziecieca#./husarz-koszulka-dziecieca,11-12%20lat?&_suid=144602551511305420073926851965
          • vierzieg40 Re: Książki pod choinkę 28.10.15, 11:05
            Dzięki za link, szukam jeszcz figurki husarza. Udało mi się znaleźć tylko za ok 70 zł, może coś tańszego rzuciło Ci się w oczy?
            Synek został fanem husarii po wizycie na zamku w Malborku i fascynyjącej opowieści przewodnika.
            • barbie09.07 Re: Książki pod choinkę 28.10.15, 14:20
              Nie mam pojęcia gdzie można kupić figurkę husarza, jestem mamą ośmioletniej dziewczynki i u nas królują pet shopy, sylviany i barbie wink Ale udało mi się zainteresować córkę historią, więc bardzo lubi czytać książki opisujące dawne czasy, książki w ogóle łyka jak młody pelikan wink Muzeum w Malborku jeszcze przed nami, nawet mieszkamy niedaleko Malborka.
              • agni71 Re: husarz 28.10.15, 14:55
                w internecie wszystko jest:

www.gandalf.com.pl/p/figurka-trylogia-polski-husarz-xvii/?gclid=COuo2POn5cgCFRATGwod3IML0A&gclsrc=aw.ds
                husarz

husarz

Na Allegro

I jeszcze Allegro
          • magia Re: Książki pod choinkę 28.10.15, 11:20
            Dzięki za link! już zamówiłam koszulkę z Grunwaldem smile
        • magia Re: Książki pod choinkę - planszówka 08.11.15, 18:12
          Dorzucam jeszcze grę z husarią
          www.rebel.pl/product.php/1,728/27770/Husaria.html
    • agni71 Re: Książki pod choinkę 27.10.15, 19:58
      Dla 11-latka, jesli lubi szeroko rozumianą fantastykę:

seria "Zwiadowcy"
      seria "Spirit Animals" w najbliższym czasie ma sie ukazać 3. część
      seria (w najbliższym czasie 2. część) "Pięć królestw" B. Mulla
      seria "Baśniobór" B. Mulla
      seria "Percy Jackson i bogowie olimpijscy"
      seria "Dom Tajemnic"
      • kina1 Re: Książki pod choinkę 27.10.15, 21:31
        Dzięki, tak, lubi fantastykę. Czytał m.in. Baśniobór. a co powiecie na Wojnę cukierkową?
        • awesome810 jak lubi fantastykę i Mulla 27.10.15, 21:42
          to kup mu "Pozaświatowców".
        • agni71 Re: Książki pod choinkę 27.10.15, 21:45
          "Wojna cukierkowa" jest nieco słabsza i chyba bardziej "dziewczyńska". Może lepiej te "Pięć królestw"? Tez Mulla. I polecam "Zwiadowców", sama nie czytałam, ale moja 11-latka bardzo wytrwale kolejne tomy czyta. Bardzo tez się moim podoba seria "Spirit Animals".
          • gosjana Re: Książki pod choinkę 29.10.15, 15:40
            <"Wojna cukierkowa" jest nieco słabsza i chyba bardziej "dziewczyńska". Może lepiej te "Pięć królestw"? Tez Mulla.>
            Wojna cukierkowa mojemu synowi się podobała, Pięć królestw odłożył, twierdząc, że nudna.
        • awesome810 a dla młodszego może 27.10.15, 21:46
          seria o "Pomponie w rodzinie Fisiów" ? J. Olech
    • miss.didi dla młodszego 28.10.15, 08:14
      Czytali Biuro detektywistyczne Lassego i Mai? U mojego prawie 6-latka chwyciły właśnie bardzo smile
    • koraba30 Re: dla młodszego 28.10.15, 10:20
      A czy może istnieje jakas ksiazka, gdzie będzie historia o dinozaurach ? Tylko nie jakies atlasy, encyklopedie, tylko przygodowa.
      • agni71 Re: dla młodszego 28.10.15, 10:58
        "Świat zaginiony" Arthur Conan Doyle, ale chyba tylko uzywana dostępna, np:
        www.antykwariat-5d.pl/ksiazka-swiat-zaginiony-conan-doyle-artur-779881.aspx
        allegro.pl/ksiazki-i-komiksy?id=7&order=p&string=%C5%9Bwiat+zaginiony&search_scope=wszystkie+dzia%C5%82y&bmatch=engagement-v6-promo-sm-sqm-dyn-v2-cul-1-5-0917
    • barbie09.07 Re: Książki pod choinkę 28.10.15, 10:53
      Chyba dzisiaj nie wyjdę z Twojego wątku wink Ale znowu mi się coś przypomniało smileDla młodszego, ale i straszy przeczyta pewnie z przyjemnością polecam jeszcze książkę :"Dziadek i niedźwiadek". Książka jest bardzo ładnie ilustrowana. A zawartość... Trzeba przeczytać. Poprzez baję dziecko pozna kawałek historii.

www.lukaszwierzbicki.pl/dziadek-i-niedzwiadek/
      • amalota Re: Książki pod choinkę 28.10.15, 15:27
        I tego samego autora Afryka Kazika. Też dla młodszych. O podróży rowerem (i innymi środkami transportu) przez Afrykę. Książka oparta na faktach.
        • mruu1 Re: Książki pod choinkę 28.10.15, 16:53
          Dla młodszego dorzucę jeszcze Wierzbickiego Machiną przez Chiny. Wyszła kolejna część Magicznego drzewa, jeśli zna i lubi. Dla starszego seria Doktor Proktor Nesbo, może ilustrowany H. Potter.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka