Dodaj do ulubionych

Poratujcie urodzinowo pilne, pls

01.12.15, 08:57
Córka dostała kolejne zaproszenie na urodziny, wymiękam w tym roku uncertain
Potrzebuję coś dla dwóch 8-latek: pasja jednej to konie, pasja drugiej to piłka nożna. Sprzętu stricte związanego z pasjami nie mam co kupować bo dziewczyny wszystko mają. Pomyślałam o jakimś ładnym albumie, kiedyś widziałam taki z opowieściami o koniach, muszę poszukać. Co do piłki nożnej to poległam całkowicie, bo nie chodzi o konkretną drużynę tylko dziewczyna gra w klubie i ta pasja jest ukierunkowana na jej grę a nie na kibicowanie. A może w ogóle coś innego kupić? Moja córka - ich rówieśniczka - interesuje się zupełnie czym innym i nie używa zabawek. Czy wypada zadzwonić do matek tych dziewczynek i zapytać wprost? Budżet do 50zł/osoba. Nigdy nie miałam dylematu, ale od września to siódme urodziny na które córka idzie i już mam dość sad
Obserwuj wątek
    • anet77 Re: Poratujcie urodzinowo pilne, pls 01.12.15, 09:22
      Moja córka ostatnio dostała zaproszenie do kolegi z przedszkola. Zadzwoniłam, podziękowałam za zaproszenie i zapytałam czy mnie moze jakoś ukierunkowac z prezentem. Dostałam kilka konkretnych propozycji. Myślę, ze śmiało możesz zadzwonić zapytać a moze zapytać te dziewczynki?
    • sinceramente Re: Poratujcie urodzinowo pilne, pls 01.12.15, 09:25
      Oczywiście, że zadzwoń i zapytaj wprost. To nie jest nic niewłaściwego smile

W przypadku piłki nożnej zapytałabym, czy dziewczynka bawi się jeszcze zabawkami, ewentualnie podpytałabym o jakąś biżuterię lub zestawy kreatywne.
    • makoja Re: Poratujcie urodzinowo pilne, pls 01.12.15, 09:50
      Ostatnio kupowałam , co prawda na 7 urodziny dużego pet shopa do dekorowania, dziewczynki w tym wieku przeważnie lubią kreatywne zabawki, cena regularna to chyba to ok 50 zł, ja znalazłam na allegro 25 z przesyłką allegro.pl/littlest-pet-shop-zwierzak-do-dekorowania-a1558-i5549783274.html
      a w temacie top model - szkicownik koniewww.dzieciaczkowo.pl/pl/product/18922/top-model-horses-dreams-kolorowanka-z-naklejkami-szkicownik-z-konikiem-konie-kon-7820 , plakat piłkarski do kolorowania www.empik.com/pzpn-pilkarskie-plakaty-do-kolorowania-gwiazdy-pilki-noznej-opracowanie-zbiorowe,p1116784631,ksiazka-p
    • wuwuem Re: Poratujcie urodzinowo pilne, pls 01.12.15, 21:16
      Zwykle dzwonię do rodziców i pytam, a do mnie też rodzice dzwonią z pytaniami. Nawet jak wiem czym dziecko się interesuje to nie wiem co już ma, a czego nie ma.
    • czarna.perla Re: Poratujcie urodzinowo pilne, pls 02.12.15, 11:18
      też bym zadzwoniła i zapytała.
      dla dziewczynki, która lubi konie może figurki schleich?
      dla dziewczynki grającej w piłkę może komplet pachołków treningowych?
    • aurinko część kupiłam 02.12.15, 11:44
      Na razie kupiłam grę "Gorący ziemniak Junior" w wersji mini oraz książkę "Zbój. Opowiadania o koniach i konikach". Dorzucę jeszcze coś plastycznego, jakieś brokatowe czy metaliczne mazaki/kredki czy coś w ten deseń.
      • awesome810 o tych koniach 02.12.15, 12:55
        też musiałam coś kupić dla dziewczynki zakochanej w koniach. Trafiłam na wisiorki dla dziewczynek, w kappahlu, błyszczące i nawet niedrogie wink. I książkę: Jak narysować konia.
      • olga727 Re: część kupiłam 02.12.15, 21:10
        W Smyku(stacjonarnym) widziałam: książkę z naklejkami z końskim motywem.
        Może coś takiego : www.smyk.com/pytania-i-odpowiedzi-konie,p1061279327,ksiazki-dla-dzieci-p
        www.smyk.com/naklejki-konie,p1102620105,zabawki-gry-dla-dzieci-p
        www.smyk.com/lekcje-rysowania-konie,prod61082034,ksiazki-dla-dzieci-p
        www.smyk.com/kwartet-konie-gra-karciana,p1097577219,zabawki-gry-dla-dzieci-p
        www.smyk.com/pamietnik-konie-112-stron,p1105433713,zabawki-gry-dla-dzieci-p
    • olesia301 Re: Poratujcie urodzinowo pilne, pls 02.12.15, 15:12
      Może dla dziewczynki - piłkarki strój do nogi? Pewnie ma, ale do treningów nigdy za wiele.

Swoją drogą niezła pasja dla dziewczynki.smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka