Dodaj do ulubionych

10 latek, który nie wie co chce na Gwiazdkę

03.12.15, 10:03
Mam problem z synem bo on do tej pory nie wymienił choćby jednej rzeczy, którą chciałby dostać.
Syn interesuje się piłką nożną ale gra w klubie i wszytko co jest mu do tego potrzebne posiada, gadżety i książki też posiada ale już nie fascynują go tak jak kiedyś. Nadal lubi składać lego, więc na pewno jakiś duży zestaw dostanie choć jeszcze nie powiedział jaki- może coś Creator. Ostatnio marzyło Minecrafcie na xboxa ale już dostał i o innych grach na razie nie wspomina. Planszówek ma całą masę, książki ma, czyta i dostaje na bieżąco. Moje dziecko sprawia wrażenie jakby niczego nie potrzebowało albo o niczym nie marzyło. Macie jakieś pomysły na prezenty dla takiego niezdecydowanego gościa?
Obserwuj wątek
    • oskarek05 Re: 10 latek, który nie wie co chce na Gwiazdkę 03.12.15, 10:12
      ja mam ten sam problem
      wszystko już "przerobione"
      masakra.....
      dziewczynce to chociaż można jakieś kolczyki, pachnidełka....
      • borussia2000 Re: 10 latek, który nie wie co chce na Gwiazdkę 03.12.15, 10:22
        ma telefon? może głośniczek bluetooth do tego telefonu?
    • oskarek05 Re: 10 latek, który nie wie co chce na Gwiazdkę 03.12.15, 10:21
      od rana przeszukuje internet......
      a dart?
      www.decathlon.pl/tarcza-do-gry-w-darta-ed110-id_8295138.html
      • asiak21 Re: 10 latek, który nie wie co chce na Gwiazdkę 03.12.15, 11:31
        dziękuję za sugestię, właśnie kupiłam smile
        • heca7 Re: 10 latek, który nie wie co chce na Gwiazdkę 04.12.15, 20:09
          Ha! Ja przed chwilą też dla bratanka wink Fajny pomysł.
    • marshi Re: 10 latek, który nie wie co chce na Gwiazdkę 03.12.15, 10:22
      - słuchawki
      - mini wieża
      - głośnik bezprzewodowy
      - żel/pasta do włosów
      - jakiś zapach np.z Zary Batman
      - książeczki do kolorowanie, antystresowe itp.
      - aparat fotograficzny
      - mikroskop
      - hodowla kryształów
      - zegarek
      -smartwatch
      - sprzęt do nurkowania
      - łyżwy
      - rolki
      - hulajnoga

Mój syn (lat 12 1/2) poprosił o inteligentną plastelinę. I piłkę dostanie, bo wspominał.
      Ucieszyłby się również z babeczek do kąpieli, bo lubi takie rzeczy.
      • czarna.perla Re: 10 latek, który nie wie co chce na Gwiazdkę 03.12.15, 10:56

wygląda na to, że dzecko nasze ma wszytko

- słuchawki
        - mini wieżA (chcemy właśnie kupić)
        - jakiś zapach np.z Zary Batman
        - książeczki do kolorowanie, antystresowe itp.
        - mikroskop
        - zegarek
        -smartwatch
        - sprzęt do nurkowania
        - łyżwy
        - rolki
        - hulajnoga
        -walkie talkie

To wszytko ma.
        • olga727 Re: 10 latek, który nie wie co chce na Gwiazdkę 03.12.15, 17:31
          Może Coś,ze sprzętu optycznego ? np. teleskop,mocniejsza lornetka ? Jeśli chodzi o Lego to chyba ciekawsze są zestawy Lego TECHNIC .
        • lucyjkama Re: 10 latek, który nie wie co chce na Gwiazdkę 04.12.15, 11:30
          >wygląda na to, że dzecko nasze ma wszytko

Niedobrze, że dziecko ma wszystko bo...... nie ma o czym marzyć sad
    • amalota Re: 10 latek, który nie wie co chce na Gwiazdkę 03.12.15, 10:43
      Walkie talkie.
    • eesti_2005 Re: 10 latek, który nie wie co chce na Gwiazdkę 03.12.15, 11:19
      Ja właśnie 11l. siostrzeńcowi kupiłam zestaw doświadczalny zabawkownia.com.pl/pl/wild-science-dromader-doktor-lab-niesamowita-glutologia-edukacyjny-zestaw-doswiadczalny.html . Może coś takiego?
      • anicaf Re: 10 latek, który nie wie co chce na Gwiazdkę 03.12.15, 11:26
        miałam i mam ten sam problem
        w zeszłym roku syn 10-lat dostał:
        -koszulki Minecrafta
        - kapcie creepery
        - kalendarz ścienny
        był zaskoczony przeszczęśliwy
        przed gwiazdką chciał ... pudełko ptasiego mleczka z Wedla

w tym roku chce czekoladę mleczną (dodam, że dzieciom słodyczy nie ograniczamy i czekolady są w szafce) może własna czekolada inaczej smakuje wink
        w Tym roku dostani:
        - grę Qwirkle,
        - Pistolet nerf wielostrzałowy - o ile urwis.pl zrealizuje zamówienie
        - kalendarz ścienny,
        - grę Timeline wynalazki
        - portfel
        - płyte Enej
        - koszulkę z postaciami z Minecrafta - kaaphala
        i pewnie czekoladę smile może 2 smile
      • 18buzka Re: 10 latek, który nie wie co chce na Gwiazdkę 03.12.15, 11:35
        no co dziecko wychowywane w dobrobyciesmile
        pomysl o:
        dronie z kamera firmy syma - nie zanam 10 latka ktory by sie nie ucieszyt
        selfie stick do telefonu
        mikroskop polecam ten www.amazon.co.uk/gp/product/B000NOU54O?psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_detailpage_o00_s00
        warto dokupic szkieła aby dziecko miało co ogladac ( min 50 -10 szkielek)
        polecam tez robot ten
        www.amazon.co.uk/gp/product/B00KMSOIGM?psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_detailpage_o00_s00
        ( bardz fajny)
        zestaw magika
        www.amazon.co.uk/Melissa-Doug-Deluxe-Magic-Set/dp/B0036MDQP0/ref=sr_1_1?s=kids&ie=UTF8&qid=1449138766&sr=1-1&keywords=magic+set
        zestaw chemivzny ten
        allegro.pl/maly-chemik-zestaw-160-laboratorium-chemiczne-i5676849439.html
        elektroniczny słownik
        www.tmc.com.pl/zakladka-slownik-electronic-dictionary-bookmark-biala.html
        pozdrawiam
        18buzka
        • zebraw-paski Re: 10 latek, który nie wie co chce na Gwiazdkę 04.12.15, 11:19
          Zainteresował mnie ten mikroskop. Gdzie można dokupić dodatkowe szkiełka? Myślałam też o tym z linku poniżej, zastanawiam się, który byłby lepszy?

www.astrozakupy.pl/bresser-mikroskop-biolux-al-nv-20x-1280x-okular-pc-walizka/120/
          • patatajowa Re: 10 latek, który nie wie co chce na Gwiazdkę 04.12.15, 17:49
            na all za kilka złoty masz i podstawowe i nakrywkowe.sa tez etui specjalne do nich jak ktos chce.
          • 18buzka Re: 10 latek, który nie wie co chce na Gwiazdkę 04.12.15, 23:51
            ciezko mi porówac, masz sie bardzo sprawdzil polceam tez kupic szkielka na aliexpress
            my mamy te
            www.aliexpress.com/item/New-Arrival-48PCS-4box-Various-Plastic-Insects-Plant-Animal-Prepared-Microscope-Slides/32279622303.html
    • magia Re: 10 latek, który nie wie co chce na Gwiazdkę 03.12.15, 11:45
      Jakąś grę komputerową,
      Koszulkę z ulubioną postacią/ osobą
      weekend w Laponii smile
      • mamachlopca1 Re: 10 latek, który nie wie co chce na Gwiazdkę 03.12.15, 15:22
        no moj 10 latek chce piankiwink wszystko co mu potrzeba to ma i wlasciwwie tez nie potrafil niczego sprecyzoac-jeszcze zeby w rozsadnej cenie sie miescilowink wiec tez mamy problem. kupie mu ksiazke i jakas gre ale wiem ze on chcialby cos "zabawkowego". w gry komp nie gra, xboxa nie mamy wiec tego typu odpadaja,no i problem...
        • agni71 Re: 10 latek, który nie wie co chce na Gwiazdkę 03.12.15, 17:26
          xboxa nie mamy wiec tego typu odpadaja,no i pr
          > oblem...

to kupic xboxa smile
        • magia Re: 10 latek, który nie wie co chce na Gwiazdkę 04.12.15, 13:46
          Mój by się ucieszył z kolejnego NERFa
    • dixi Re: 10 latek, który nie wie co chce na Gwiazdkę 03.12.15, 15:17
      mój kreatywny 10 latek wymyślił... zestaw do gry w baseballa tongue_out O grze nie ma pojęcia, ale deklaruje zainteresowanie, podobno kolega też sobie zażyczył i będą ćwiczyć i kompletować drużynę big_grin zestaw wczoraj przybył z decathlona, zobaczymy wink Pierwszy rza od czasu, jak skończył 3 lata, nie chce zestawu lego/cobi.
    • agni71 Re: Podepnę się pod pytanie 03.12.15, 15:25
      bo córka na klasowe Mikołajki ma zrobić prezent koledze 9-letniemu. Haczykiem jest niestety cena, 30 zł (lub mniej, można dołozyć słodycze). Kolega ucieszyłby się z piłki nożnej, ale w tej cenie tylko jakis badziew w Decathlonie znalazłam (duzo negatywnych opinii). Może cos podpowiecie, może byc internetowo, bo wręczać sobie będą te prezenty dopiero 21 lub 22 grudnia.
      • moniaka77 Re: Podepnę się pod pytanie 03.12.15, 16:14
        Skoro wszystko ma, to może coś mniej materialnego, typu karnet do aquaparku, bilet do kina, karnet na łyżwy itp.
        • czarna.perla Re: Podepnę się pod pytanie 03.12.15, 16:52
          wychodzi na to, że mam strasznie rozpuszczone dzieci, do kina chodzimy regularnie, oboje chodzą na basen i na łyzwiarstwo figurowe, oczywiście poza lekcjami też łyzwy uwielbiają ale u nas lodowiska sa darmowe więc karnetu kupic się nie da.
          • marshi Re: Podepnę się pod pytanie 03.12.15, 17:07
            Dlaczego rozpuszczone? Ja bym tak nie powiedziała. Wiadomo, że obrasta się w planszówki, sprzęt sportowy,hi-fi, elektronikę. To,co wiele osób kupuje jako prezent Ty kupujesz normalnie, bo są potrzebne: łyżwy, rolki, korki, telefon czy gra. I teraz pojawia się problem, co kupić, by ucieszyło syna. Moim zdaniem trzeba nasłuchiwać cały rok i wyłapywać rzeczy, które są dla dziecka ciekawe, interesujące. Może będą inspiracją w poszukiwaniu bożonarodzeniowych prezentów.
            Jeśli syn lubi majsterkowanie, to może karmnik do samodzielnego złożenia.
      • gosjana Re: Podepnę się pod pytanie 03.12.15, 19:33
        Może najnowszą grę karcianą Red7, jest w dobrej cenie na czytam.pl, mam kilka książek do zamówienia i przy okazji biorę tę grę, właśnie na prezent
      • teane Re: Podepnę się pod pytanie 03.12.15, 20:53
        są takie małe saszetki lego mikxels, dużo różnych serii z tego było farm4.staticflickr.com/3736/13848596843_8dbf0d33b3_b.jpg. ok 20 zł kosztują, u nas dużo w klasie będzie ich na Mikołajki
      • magdalenka79k Re: Podepnę się pod pytanie 04.12.15, 11:56
        Do 30 zł ja w tym roku wymyśliłam Nanorobaka, uda się też kupić tania jengę...
      • magia Re: Podepnę się pod pytanie 04.12.15, 13:48
        sprytna plastelina smile
        • agni71 Re: Podepnę się pod pytanie 04.12.15, 17:34
          magia, a gdzie to stacjonarnie kupić?
          • magia Re: Podepnę się pod pytanie 04.12.15, 20:25
            Nie wiem.
            Są w Gandalfie, z darmowym odbiorem w Bliznem.
            Są w Arosie, z przesyłką do kiosku za 3zl.
            (Patrzyłam tylko na te oryginalne 80g)
            • magia Re: Podepnę się pod pytanie 04.12.15, 20:34
              Gandal, nie ksiegarnia, tylko papiernik:
              allegro.pl/sprytna-plastelina-szmaragdowa-myslaca-masa-gratis-i5352557229.html

• agni71 Re: Podepnę się pod pytanie 04.12.15, 21:19
                Oj, ale to za drogie, niestety. Muszę szukac czegos innego - kwota jest 30 zł max.
                • magia Re: Podepnę się pod pytanie 04.12.15, 22:09
                  No to moze ta mniejsza:
                  allegro.pl/sprytna-plastelina-magnetyczna-magiczna-masa-hit-i5633751915.html
                  • agni71 Re: Podepnę się pod pytanie 04.12.15, 22:15
                    Nad ta mniejsza sie zastanawiałam, ale z przesyłką za 10 zł (nie zaryzykuje już poleconego inpost) i tak wychodzi drożej. No nic, mam juz kilka pomysłow, na szczęście jest czas, może i te plasteline znajdę gdzies stacjonarnie, a jak nie, to będzie co innego.
    • afro.ninja Re: 10 latek, który nie wie co chce na Gwiazdkę 03.12.15, 16:51
      Piżama go otrzeźwi.
      • marittka76 Re: 10 latek, który nie wie co chce na Gwiazdkę 03.12.15, 17:29
        Szachy star wars
        • teane Re: 10 latek, który nie wie co chce na Gwiazdkę 03.12.15, 20:48
          mój syn mnie zaskoczył, bo w liście do mikołaja napisał, że chce:
          - bilety do kina na gwiezdne wojny
          - kule plazmową www.edubawi.pl/galerie/k/kula-plazmowa-duza_27.jpg
          i robota solarnego www.best1buy.pl/allegro/bb8d/bb8d.jpg
          i to właśnie dostanie smile
      • czarna.perla piżama 03.12.15, 22:10
        a wiesz, że to dobry pomysł bo on marzy o takiej
        www2.hm.com/pl_pl/productpage.0311309001.html zresztą jedną już ma i ją uwielbia
        • olga727 Re: piżama 04.12.15, 17:25
          Czasem te najprostsze prezenty,okazują się najlepszymi. Młodsza córka marzy o "misiowym kocu" (polarowy koc,w kolorze pluszowego misia) i taki dostanie. smile
    • mamachlopca1 Re: 10 latek, który nie wie co chce na Gwiazdkę 16.12.15, 23:16
      i co w koncu fajnego kupilyscie?ja wciaz nie mam pomyslu. Mikołaj przyniosl planszowke-no ale gwiazdka ma problemwink
    • czarna.perla Re: 10 latek, który nie wie co chce na Gwiazdkę 16.12.15, 23:59
      dostanie piązmę typu pajac bo ma jedną i marzy o kolejnej, skarpetki z palcami, lego (nie wiem jakie od chrzestnej, mam nadzieję, że coś technic, polecaną tu Glutologie, grę na xboxa (fifa 16 lub lego park jurajski), jeszcze jakąs grę od dziadków. Nadal nie mamy głównego prezentu od nas czyli jakiegoś dużego zestawu lego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka