m2ki 10.01.16, 22:15 Czy któraś z Was miała do czynienia z tą marką? Moja 12-latka szuka plecaka do szkoły, podoba nam się ten: plecakidakine.pl/dakine-garden.php ma to jakieś ręce i nogi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agni71 Re: plecaki Dakine 10.01.16, 23:10 Jedna z moich córek ma Dakine do szkoły, ale inny model. W tym, który linkujesz jest takie dziwaczne wszyscie szelek u góry, które wielu osobom przeszkadza. Gniecie to w szyję po prostu. Chyba, że mierzyłaś córce ten plecak i nie narzeka na pasy? Nam zdecydowanie bardziej pasuje normalne wszycie pasów, jak np. w modelu córki, czyli Dakine Hadley: equip.pl/search.php?text=Dakine+Hadley Co do jakości, to jestem na razie zaskoczona na plus, nic się nie popsuło, nie przedziurawiło, czy popruło. Córka ma jasny kolor ( nie ma go na linkowanej przeze mnie stronie), a nawet nie trzeba było jeszcze plecaka prać, bo jakos nie łapie specjalnie brudu. Odpowiedz Link Zgłoś
m2ki Re: plecaki Dakine 10.01.16, 23:44 no tak, chyba będę musiała przyjrzeć się tym paskom - młodą wiecznie coś gdzieś uwiera, muszę przejrzeć ich inne modele (generalnie dakine jej się podoba, a o to niełatwo...) Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: plecaki Dakine 11.01.16, 10:35 jeśli masz możliwość, to poprzymierzaj córce różne. Moja córka, zanim wybraliśmy plecak, przymierzyła chyba z 8 modeli, i tylko 2 czy 3 dobrze leżały. Odpowiedz Link Zgłoś
a-e-p Re: plecaki Dakine 10.01.16, 23:44 Moja corka gimnazjalistka zdecydowała ze chce ten model ktory linkujesz, bo miała go juz kolezanka i bardzo zachwalała. Ja sama zrobiłam mały research i wszyscy uzytkownicy tego modelu zachwalali go. Ogladałam np. 4 letni plecak z tego modelu i nie wygladał na zniszczony. U nas okazało sie ze po miesiacu noszenia szelki u góry tak corke gniotły w plecy, ze musiałam je u kaletnika przeszywac, tzn. zostały przerobione na standardowe jak w modelu linkowanym przez agni. Dakine ma wykonanie super, design super, tylko te szelki, ale chyba nie wszystkim przeszkadzaja, moze zalezy to od pleców? Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: plecaki Dakine 10.01.16, 23:53 Ja kiedyś kupiłam Dakine dla siebie, nieco inny model, też zaokrąglony, ale inne rozwiązania pasków szelkowych. Moja córka, wówczas w 4 czy 5. klasie, od razu mi zabrała ten plecak, teraz jest w ósmej w gimnazjum, czyli ma ten plecak ze 4 lata i owszem, trochę się psuje mu zamek, bo ona chodzi do klasy medialnej i każdego dnia nosi nie dość, że ciężki laptop Della to jeszcze książki i skoroszyty (gimnazjum niemieckie) i czasem ten zamek jest zamykany na siłę. Poza tym plecak jest bardzo porządny i pojemny. Córka była przeciętnego wzrostu, ale plecak nie wydawał się nam jakiś superwielki. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: plecaki Dakine 11.01.16, 00:01 mój plecak to był model Central Park, ciemnoniebieski. Odpowiedz Link Zgłoś
afroddytta Re: plecaki Dakine 11.01.16, 00:01 Mam ich plecak dla siebie kilka lat, oczywiście używany nie na codzień, choć przy małych dzieciach był w ciągłym użyciu), kupiony za granica, nie moge sue doszukać na necie modelu. Jest rewelacyjny, solidny, doskonale materiały, ma mnóstwo kieszonek, organizerow, moj ma tez kieszeń na laptopa. Szelki mam tak jak w linku z taka raczka na gorze i nigdy nie przeszkadzało mi to. Odpowiedz Link Zgłoś
afroddytta Re: plecaki Dakine 11.01.16, 00:07 Moj to chyba Dakine Jewel, choć identycznego koloru nie widze Odpowiedz Link Zgłoś
m2ki Re: plecaki Dakine 11.01.16, 23:23 equip.pl/product-pol-22215-Plecak-Dakine-Frankie.html tu jest wersja z jeszcze innym wszyciem pasków - myślicie, że tak będzie lepiej? będę jej jutro przymierzać różne, ten jest chyba najdroższy z rozważanych, ale na pierwszy rzut oka ma paski dość szeroko... całkiem zgłupiałam, nie chciałabym, żeby jutro najważniejszym argumentem okazał się kolor Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: plecaki Dakine 11.01.16, 23:31 Jak dla mnie to to jest podobne rozwiązanie, jak w tym pierwszym linkowanym. Nam takie nie pasują, bo ten pas materiału szoruje po karku. Może to się sprawdza, jak plecak niżej wisi? A może wam akurat podpasuje? Moja córka też dużą wagę przywiązywała do wyglądu plecaka, ale jednak zdawała sobie sprawę, ze będzie musiała go nosić 2-3 lata (o ile się wcześniej nie rozwali), więc najpierw wybraliśmy model, a później z pasujących modeli - kolorystykę. Polecam do mierzenia wziąć ze sobą cos do obciążenia plecaka (ja po prostu wpychałam do środka swoją torebkę Odpowiedz Link Zgłoś
m2ki Re: plecaki Dakine 11.01.16, 23:39 racja z tym obciążeniem, myślałam o tym. to wszycie podobne, ale na oko wydaje mi się lepsze - bo przez to, że rączka jest gdzie indziej, paski są bliżej pleców plecaka (wiem, mało to precyzyjny opis), więc nie trzeba go tak dociągać do siebie, żeby było wygodnie, a jednocześnie nie powinien odstawać od pleców. no nic, jutro sprawdzamy Odpowiedz Link Zgłoś
myga82 Re: plecaki Dakine 14.01.16, 08:51 Nie chcę zakładać nowego wątku, wiec zapytam tutaj: czy plecak dakine wonder (15 l) jest duży? Będzie ok jako plecak do pracy (zamiast torebki)? I jeszcze jedno - czy orientujecie się jak wygląda dno plecaka w tym modelu (czy jest szerokie, bo na zdjęciach wygląda bardzo wąsko)? Odpowiedz Link Zgłoś