Dodaj do ulubionych

ciepłe łyżwy

17.01.16, 23:04
Różne dyskomforty mogę znosić, ale zimna nie. Chcę synķowi pokazać frajdę lodowiska i muszę się przygotować na chłód. Potrzebuję ciepłych łyżew - możecie coś podpowiedzieć? Bo ja zgłupiałam. Tradycyjne, regulowane, takie jakby z plastiku... Ma być ciepło. Rozmiar 38, szczupła łydka i kostka. Jazda rekreacyjna bez szaleństw. Syn rośnie - może coś regulowanego? Cena nie jest kryterium,ale w granicach rozsądku.
Będę wdzięczna za podpowiedzi.
D.
Obserwuj wątek
    • niektorymodbija Re: ciepłe łyżwy 17.01.16, 23:30
      A nie lepiej cieple skarpetki? A lyzwy wybrac takie,zeby byly wygodne i dobrze trzymajace stope,a nie pod wzgledem cieploty?
      • ominika Re: ciepłe łyżwy 17.01.16, 23:58
        Skarpetki to dla mnie absolut. Ja naprawdę jestem zmarźlak. Oczywiście -dopasowanie do stopy jest ważne, ale tak sobie kombinuję,że wśród tych ciepłych odbiorcę coś do stopy.
        • ominika Re: ciepłe łyżwy 18.01.16, 00:01
          dobiorę_miało być
    • kanna Re: ciepłe łyżwy 17.01.16, 23:59
      Mam rolki, a w nich ( w skorupie) jest jakby taki wewnętrzny, wyjmowalny but ze sztywnego materiału. Może i w łyżwach takie są?
      Choć najsensowniejszym rozwiązaniem jest po prostu wełniana skarpeta.
    • czarna.perla Re: ciepłe łyżwy 18.01.16, 09:34
      Po co Ci regulowane łyżwy skoro stopa już nie rośnie? W plastikowych zawsze będzie też chłodniej niż w figurówkach.
      • patatajowa Re: ciepłe łyżwy 18.01.16, 09:53
        bo jakby sie tak dokładnie wczytac w tresc posta to ona chyba potrzebuje łyżew i dla siebie i syna- i to dla niego regulowane? nie wiem czy dobrze zrozumiałam tresc wink
      • asikwikt Re: ciepłe łyżwy 18.01.16, 15:35
        decathlon - super z wkładką z misia. regulowane. cena 159
        • 18buzka Re: ciepłe łyżwy 18.01.16, 17:01
          polecam
          www.decathlon.pl/ywy-figurowe-damskie-4-id_8159767.html
    • asikwikt Re: ciepłe łyżwy 18.01.16, 15:37
      my mamy takie.
      www.decathlon.pl/ywy-fit-5-boy-id_8349047.html
      www.decathlon.pl/ywy-fit-5-girl-id_8348606.html
      super są. ocieplenie z misia. regulowane na 4 rozmiary
    • silje78 Re: ciepłe łyżwy 18.01.16, 16:18
      Ja mam Bladerunner Aurora. Sa ocieplane. Jeszcze nie zmarzlam, a zawsze mam lodowate rece i stopy. Corka ma lyzwy Fila, regulowane. Tez maja ociepline, ale musialam dolozyc jej wkladke poniewaz ma waska stope.
    • zielonakrasnoludka Re: ciepłe łyżwy 18.01.16, 16:23
      Ale szukasz figurowych czy hokejowych?
      • ominika Re: ciepłe łyżwy 18.01.16, 16:31
        Figurowych. Dzięki dziewczyny, właśnie chodziło mi o takie konkretne wskazania. Dziś jeszcze wypożyczymy a jak Młodemu spodoba się ta zabawa to wybierzemy się na zakupy. Ech,pamiętam jak dostałam swoje pierwsze figurówki i ojciec mnie uczył jeździć. A dzisiaj ja swojego Młodego wypuszczę na lód wink
        trzymajcie kciuki
        pozdrawiam,
        d.
        • natalek79 Re: ciepłe łyżwy 18.01.16, 22:12
          Oczywiście dla dorosłej figurowe fajniejsze. Córka sporo jeździ, polecane wyżej Bladerunner służą już drugi sezon i jest bardzo zadowolona. Zakłada do nich skarpetki funkcyjne jak do nart i wystarcza jej. Te zapinane jak rolki dla dziecka zaś wygodniejsze i dobrze trzymają nogę.
          • zielonakrasnoludka Re: ciepłe łyżwy 18.01.16, 22:27
            Najlepiej stopę trzymają zwykłe sznurowane... ale jeśli ktoś jeździ raz na jakiś czas, to rosnące też będą OK. Byleby miały zapięcie typu rzep+sznurówka+klamra, a nie tylko plastikowa klamra, jak z najtańszych modeli z decathlonu.

A i co fajniejsze - to kwestia gustu. Jeśli dorosły piruetów nie kręci ani nie robi akrobacji, na czym polega fajność figurowych? wink
            • ominika Re: ciepłe łyżwy 19.01.16, 06:52
              Zdaję sobie sprawę, że szukając teraz figurówek ulegam totalnej wspominatozie wink choć wczoraj na lodowisku kilka razy te ząbki mi przeszkadzały. Wiem już jedno - tylko klasyczne, sznurowane. Męczyłam się W tych wypożyczonych "plastikach" z klamrą. Miałam wrażenie ograniczonej kontroli nad stawami, co skończyło się trochę bólowo. Fakt, że te łyżwy z wypożyczalni to żaden cud-miód -i-orzeszki. Ale i tak było fajnie.
              • czarna.perla Re: ciepłe łyżwy 19.01.16, 11:22
                I racja. Noga Ci nie rośnie, nie potrzebujesz łyżew regulowanych. żadne plastiki nie trzymają też nogi tak stabilnie jak klasyczne figurówki. ja mam takie
                www.decathlon.pl/ywy-figurowe-damskie-4--id_8101678.html
                Z całą pewnością są ciepłe ale wiele więcej Ci nie powiem bo miałam je na nogach kilka razy- jestem początkująca (wstyd, wstyd tym bardziej, że dzieci śmigają jak szalone) ale moja siostra ostatnio nie wzięła swoich łyżew i pożyczyła ode mnie i była zachwycona, twierdzi że jeszcze nigdy nie jeździło jej się tak dobrze.
    • the_komcia Re: ciepłe łyżwy 20.01.16, 17:58
      Ja mam takie www.decathlon.pl/ywy-bond-lady-white-lilla-id_8347556.html bardzo ciepłe, wygodne, sznurowane i świetnie trzymają stopę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka