Dodaj do ulubionych

Chris kolonie- camp Radków

19.01.16, 12:50
Dziewczyny, wyszukałam informacje o tej firmie i albo ma dobry PR albo naprawdę jest tak wszystko wspaniale (poza ceną). No i teraz mam dylemat
chris- 1700zł camp 8 dni, ostatnie dni sierpnia, taneczno-artystyczne
tpd- 1300 zł- 14 dni, początek lipca, kolonia bez konkretnego tytułu przewodniego, na pewno artystyczna

Macie jakieś swoje wrażenia, spostrzeżenia? żeby mnie przekonać do krótszego i droższego chrisa?
Obserwuj wątek
    • slonko1335 Re: Chris kolonie- camp Radków 19.01.16, 13:10
      Mam doświadczenia z chrisem ale z zielonej szkoły - w tym roku też jadą ze szkoły właśnie do Radkowa i rzeczywiście jest super-młoda wróciła zachwycona, jednak baaardzo zmęczona bo program wypełniony po brzegi ale wszystko dopięte na ostatni guzik i zero problemu z czymkolwiek w sytuacjach gdy są dzieci o jakichś szczególnych wymaganiach.
    • aurinko Re: Chris kolonie- camp Radków 19.01.16, 13:18
      Mojej koleżanki synowie byli z Chrisem na koloniach 2x pod rząd ale nie wiem który camp, w tym roku jadą znowu. Jako że chłopaki zachwyceni (rodzice też) to i ja próbuję córkę namówić, ale ona sama (tzn bez jakiejś koleżanki) jechać.
      • moadek Re: Chris kolonie- camp Radków 19.01.16, 13:24
        a znacie największy camp serwy ? czy stamtąd tez dzieciaki wracają zadowolone, mi się wydaje kołchozem, dzieciaki od 1 klasy do 3 liceum!!! ale to nie ja tam się wybieram
        • kanna Re: Chris kolonie- camp Radków 19.01.16, 13:52
          Syn był wszędzie, poza Serwami - i nic chce, bo podobno jest najmniej fajnie, jak mówią inne dzieci, ale też wychowawcy i pomocnicy wychowawców.
          • gosiajot Re: Chris kolonie- camp Radków 06.12.16, 20:25
            Moja córka była na zielonej szkole w Serwach i wróciła bardzo zadowolona. Organizacja i zajęcia super; mieli tylko czasem problem z dziećmi z innych szkół/miejscowości z którymi dzielili budynek.
    • agni71 Re: Chris kolonie- camp Radków 19.01.16, 13:27
      Moje były na tym krótszym, ale na Camp Tarda. To był ich pierwszy wyjazd (każdej) na obóz. Ogólnie zadowolone, ale:
      najmłodsza codziennie dzwoniła z płaczem, że tęskni, zajęcia w większości się podobały, marudziła trochę na koleżanki z pokoju (kilka np. chciało spać przy zapalonym świetle)
      średniej tez się zdarzyło parę razy popłakać, ale zajęcia jej się podobały, jedzenie chwaliła, myślę, że gdyby była z koleżanką, to wróciłaby zachwycona
      najstarsza marudziła na warunki, ale wróciła zadowolona w sumie, i jako jedyna w tym roku chce znowu jechać, na dłuższy obóz.

I tak - dużo zależy od samego dziecka, jego charakteru, i od tego, czy jedzie samo, czy z kims znajomym. To może być kluczowe, bo najstarsza jechała właśnie z koleżankami, więc miała na miejscu wsparcie psychiczne.
      Same zajęcia chyba ciekawe, nie ma zbyt dużo wolnego czasu, co akurat dobre na takim wyjeździe, bo nie ma czasu na rozklejanie się, jedzenie chyba w sumie dobre, urozmaicone, śniadania w formie szwedzkiego bufetu, naprawdę ten standard wydaje mi się w porządku. Pokoje chyba były trochę ciasne, no i jak ktoś trafił do większego pokoju z jedną łazienką, to było mało czasu na mycie.
      Co do narzekania najstarszej na jedzenie, to chyba z wrodzonego jej malkontenctwa. Poza tym, to jej pierwszy obóz, więc nie ma porównania - na wakacjach rodzinnych przyzwyczajona do jedzenia restauracyjnego i chyba pod tym względem trochę rozbestwiona.
      • kanna Re: Chris kolonie- camp Radków 05.12.16, 21:53
        > najmłodsza codziennie dzwoniła z płaczem

jak codziennie, skoro telefon dają dwa razy tygodniowo?
    • kanna Re: Chris kolonie- camp Radków 19.01.16, 13:49
      Generalnie nie polecam jednotygodniowych.
      Zbyt dużo rodziców wybiera je jako pierwsze na samodzielny wyjazd, więc sporo jest dzieci płaczących, marudzących itp. Atmosfera jest niesprzyjająca.
      Warto szukać tez takich obozów, gdzie dostęp do teflonu jest ograniczony - nic bardziej nie rozkleja dziecka, niż możliwość dzwonienia wieczorem, tuż przed snem.

Ja osobiście bardzo polecam Chrisa, moje dzieci jeżdżą regularnie, Radków jest fajny, acz się jedzie bardzo długo.
      Chris jest drogi, ale w tej cenie jest: dostęp do sprzętu dla każdego dziecka oraz np. szwedzki stół, co ważne przy nastolatku, lub niejadku. Jest też wieczorem dokarmianie kanapkami z pasztetem lub dżemem (bo nastolatek, po kolacji o 18 i dwóch godzinach zajęć jest znów głodny).

Dużo zajęć - znów mniej czasu na tęsknotę i głupie pomysły, które dzieciakom przychodzą do głowy z nudów.
      • moadek Re: Chris kolonie- camp Radków 19.01.16, 14:06
        Czy toś jeszcze wie coś o Serwach? trochę się zestresowałam.
        Syn koleżanki celuje w Vikinga tam lepiej?
        • monag Re: Chris kolonie- camp Radków 05.02.16, 13:35
          Witam,
          moja córka drugi raz jest na obozie zimowym w Serwach i własnie dzwoni, żeby jej przedłużyć o kolejny tydzień (wykupiony tygodniowy pobyt). Jest zachwycona. Co do warunków - raz była w pokoju 3 osobowym z łózkami piętrowymi, teraz jest w pokoju z pojedynczymi. Mówi, że jest super, jedzenie przepyszne, świetne zajęcia i opiekunowie. Cały osrodek jest duży, lecz dzieci podzielone są na grupy - zgodnie z ofertą obozu i wiekiem, więc proszę się nie martwić obecnością starszych, bo przy tak napiętym grafiku i tak się nie spotkają. Polecam Chrisa mimo wysokiej ceny, bo idzie za tym jakość. A latem jedzie na Camp Radków.
      • malowanka06 Re: Chris kolonie- camp Radków 19.01.16, 21:25
        Ja w sumie mieszkam godzinę od Radkowa więc podróż nas nie przeraża smile
        córka jechałaby 1 raz, więc pewnie byłaby w tej grupie niedostosowanej smile
        od ub roku podobno ograniczyli kontakty z rodzicami, nie wiem jak kontrolują ale nie ma telefonów i innych sprzętów
        • kanna Re: Chris kolonie- camp Radków 05.12.16, 21:54
          Telefon zabierają do sejfu, aczkolwiek w grupie syna cześć dzieci miała np, po 3 aparaty.
    • milka781 Re: Chris kolonie- camp Radków 20.01.16, 12:38
      Mój syn w tym roku jedzie na camp Viking. W tamtym roku był w Serwach na piłkarskim. Ogólnie był zadowolony, bardzo dużo róźnych zajęć , plan dnia wypełniony na maxa, jedzenie smaczne ,ale jak dla niego były za bardzo intensywne treningi piłkarskie bo on w pilke tylko amatorsko gra a sporo dzieci było grających w piłk. klubach .teren ogrodzony,strzeżony, dużo kadry, pod wględem bezpieczeństwa wzorowo.mam nadzieje ze po wikingu będzie zadowolony
      • moadek Re: Chris kolonie- camp Radków 20.01.16, 15:02
        a jest ktoś kto ma już doświadczenia z campem Vikingi?
        • kanna Re: Chris kolonie- camp Radków 20.01.16, 19:32
          Mój w tym roku będzie na Vikingu. Wiec sprawozdanie we wrześniu wink
          • kkk_k Re: Chris kolonie- camp Radków 20.01.16, 20:00
            Nasz był na tygodniowym i był zadowolony a w zeszłym roku dwa tygodnie w Radkowie i w tym roku tez będzie jechał.
            Cena jest wysoka ale warta zadowolenia dziecka
            • maja_mmm Re: Chris kolonie- camp Radków 05.12.16, 21:46
              chciałam zapytac o Radków - zastanawiam sie czy obóz "all sports" dla uczniów obecnie 1 jlasy gimnazjum będzie ciekawy? szukamy obozu dla 3 kolegów, z opisu to głownie gry zespołowe oraz wspinaczka (którą moj syn już uprawiał) i łucznictwo
    • paniwaz Re: Chris kolonie- camp Radków 06.12.16, 12:20
      Mojej znajomej dzieci jeżdżą na Tardę już 6 lat, w tym roku namówili mnie i syna. Będzie miał w wakacje 10 lat i to jego pierwszy obóz. Wierzę, że zapoczątkuje on przygodę z obozami co roku.
      Pani Wąż
    • szmytka1 Re: Chris kolonie- camp Radków 06.12.16, 12:28
      Moja koleżanka bardzo poleca, wysyła synow ponownie, mówi, że bdb zorganizowane te wyjazdy.
      • szmytka1 Re: Chris kolonie- camp Radków 06.12.16, 12:28
        chodzi mi o Chris
        • szmytka1 Re: Chris kolonie- camp Radków 06.12.16, 12:30
          i czemu zawsze po czasie zajarzę, że stary wątek uncertain
    • tol8 Re: Chris kolonie- camp Radków 07.12.16, 09:03
      Moje jeżdżą z tpd, oświaty itp. Tak samo mają full zajęć i szwedzki stół. Jedyna różnica to taka, że nie płacimy za reklamę. Płacimy 740-1200zl za 12-14 dni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka