Dodaj do ulubionych

Zara online, wiele pytań

30.01.16, 23:57
Czy ceny towary online i stacjonarnie się różnią?
Jak wypada rozmiarówka butów dla dzieci? Córka nosi Ecco dla dorosłych 37, decathlon 38, czy pokrywa się z rozmiarówką ze strony?
Jeśli oddaję towar w sklepie, czy on będzie tam w cenie aktualnej czy w tej co kupiłam? Przecenili sporo buty, więc czy od razu będę je mogła kupić tylko po nowej cenie?
Jak szybko wracają pieniądze na konto po automatycznym anulowaniu zamówienie na stronie - w praktyce, regulamin znam?
Jak oceniacie ich buty, kozaczki skórzane dla dzieci?
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: Zara online, wiele pytań 31.01.16, 09:00
      card222 napisała:

> Czy ceny towary online i stacjonarnie się różnią?
      w sezonie nie, na wyprzedazach moga sie zdarzyc roznice chociaz rzadko...
      > Jak wypada rozmiarówka butów dla dzieci? Córka nosi Ecco dla dorosłych 37, decathlon 38, czy pokrywa się z rozmiarówką ze strony?>
      rozmiarówka butów rozna na roznych modelach,rzeba mierzyc. dziewczece z doswiadczenia wiem ze sa waskie a chłopiece raczej wieksze niz rozmiar na metce.
      > Jeśli oddaję towar w sklepie, czy on będzie tam w cenie aktualnej czy w tej co kupiłam?
      tego nie wie nikt-jesli mowa o towarze z wyprzedazy. jezeli w cenie regularnej-bedzie w takiej samej. jesli wogole bedzie.

>Przecenili sporo buty, więc czy od razu będę je mogła kupić tylko po nowej cenie?
      nie.nie mozna kupic tego co zwracasz.
      > Jak szybko wracają pieniądze na konto po automatycznym anulowaniu zamówienie na stronie - w praktyce, regulamin znam?>
      jeden z szybszych sklepów jesli chodzi o zwroty.
      > Jak oceniacie ich buty, kozaczki skórzane dla dzieci?>
      corka miała raz.były ok ale na suchą pogode, rrzadko noszone. wizualnie bardzo ok ale skóry dosc miekkie i delikatne.

w sezonie nie, na wyprzedazach moga sie zdarzyc roznice chociaz rzadko...
      rozmiarówka butów rozna na roznych modelach,rzeba mierzyc.
      tego nie wie nikt-jesli mowa o towarze z wyprzedazy.jeli w cenie regularnej-bedzie w takiej samej.
      • card222 Re: Zara online, wiele pytań 31.01.16, 12:16
        Dziękuję za odpowiedzi, zastanawia mnie to czy moje oddane buty zostaną w sklepie czy wrócą do magazynu, bo czytałam że zwroty idą do najbliższego sklepu
        • nuage8 Re: Zara online, wiele pytań 31.01.16, 20:27
          Albo wystawią u siebie za kilka dni, albo odeślą, tego nie wie nikt. Ale na pewno nie wystawia od razu.
          • kasiunia423 Re: Zara online, wiele pytań 06.02.16, 23:05
            zrobiłam zakupy online, zwrot w stacjonarnym i od razu po zwrocie Pani stojąca za mną w kolejce kupiła płaszczyk który oddałam. Różnie więc chyba bywa..
          • kobieta_jakubowa Re: Zara online, wiele pytań 07.02.16, 11:21
            Oddawałam i od razu przy mnie przyczepiali klipsy i pracownik zabierał do powieszenia.
    • manala Re: Zara online, wiele pytań 07.02.16, 08:12
      To ja się podłącze z pytaniem. Jeśli kupowałabym kurtkę dla córki na przyszły sezon (młoda obecnie nosi ubrania na 134 i tyle gdzieś mierzy). Kurtka na 140 powinna być dobra czy raczej może być za mała?
      www.zara.com/pl/pl/wyprzeda%C5%BC/dzieci/dziewczynka-|-4-14-lat/p%C5%82aszcze/kurtka-pikowana-z-futerkiem-c705505p2813696.html
      • kasia-1971 Re: Zara online, wiele pytań 07.02.16, 09:44
        manala napisała:

> To ja się podłącze z pytaniem. Jeśli kupowałabym kurtkę dla córki na przyszły s
        > ezon (młoda obecnie nosi ubrania na 134 i tyle gdzieś mierzy). Kurtka na 140 po
        > winna być dobra czy raczej może być za mała?
        > www.zara.com/pl/pl/wyprzeda%C5%BC/dzieci/dziewczynka-|-4-14-lat/p%C5%82aszcze/kurtka-pikowana-z-futerkiem-c705505p2813696.html

Wymiary linkowanej kurteczki na 140:
        długość 56cm
        szerokość 41cm
        rękaw od pachy 35cm
        • manala Re: Zara online, wiele pytań 07.02.16, 10:45
          dziękuję
          • kobieta_jakubowa Re: Zara online, wiele pytań 07.02.16, 11:23
            Ja kupiłam na nast sezon kurtkę dla syna w rozm 116 teraz ma 108cm, nosi 110 najczęściej) i oddałam, bo jest teraz dobra. Zamówiłam 122.
            • paciulka18 Re: Zara online, wiele pytań 01.07.16, 11:18
              witam. zakupilam towar przez tel przez przelewy 24 i nie chciało mnie przekierowac na strone banku wiec przez komp sie zalogowałam i wpisałam wszystko z tytułem zamówienia to czy moja płatnosć przejdzie? bo cały czas status wyskakuje ze oczekuje na płatność.
    • lia Re: Zara online, wiele pytań 01.07.16, 14:50
      > Czy ceny towary online i stacjonarnie się różnią?

Ceny są takie same online i stacjonarnie

> Jak wypada rozmiarówka butów dla dzieci? Córka nosi Ecco dla dorosłych 37, deca
      > thlon 38, czy pokrywa się z rozmiarówką ze strony?

Bardzo różnie. Czasem buty w tym samym rozmiarze z tego samego modelu się od siebie różnią wielkością big_grin Zdecydowanie trzeba mierzyć

> Jeśli oddaję towar w sklepie, czy on będzie tam w cenie aktualnej czy w tej co
      > kupiłam? Przecenili sporo buty, więc czy od razu będę je mogła kupić tylko po
      > nowej cenie?

Tak jak pisały dziewczyny, różnie bywa. Są sklepy, które odsyłają, są takie które wieszają, ale jeśli przyniesiesz oddać i zaraz będziesz chciała je kupić, to raczej ekspedientka się kapnie ;D

> Jak szybko wracają pieniądze na konto po automatycznym anulowaniu zamówienie na
      > stronie - w praktyce, regulamin znam?

rzeczywiście, są szybciutko

> Jak oceniacie ich buty, kozaczki skórzane dla dzieci?

Nie kupiłabym żadnych butów w Zarze bez pomacania ich w sklepie. Córa miała jedne geniaale kozaczki od nich - mięciutka skórka, ocieplane misiem, elastyczna podeszwa. W zeszłym sezonie kupiłam drugie - też ok. Ale już sandały, tenisówki, niektóre kozaki są dramatyczne, podeszwa sztywna jak kamień, noga w sandałach lata na wszystkie strony. Często są to buty dla dzieci z b.niskim podbiciem (zwłaszcza tenisówki). IMHO to buty, które mają ładnie wyglądać u cioci na imieninach, ale do chodzenia na codzień nie polecam.
      • falcon_eye Re: Zara online, wiele pytań 01.07.16, 18:43
        > Tak jak pisały dziewczyny, różnie bywa. Są sklepy, które odsyłają, są takie któ
        > re wieszają, ale jeśli przyniesiesz oddać i zaraz będziesz chciała je kupić, to
        > raczej ekspedientka się kapnie ;D

Pytanie retoryczne - kapnie się i co wtedy? To smutne że pod względem poziomu obsługi w sprzedaży mamy jeszcze tyle do nadrobienia. Sklep sprzedaje towar za X i umożliwia zwrot nieużywanego towaru, oddając X. Sklep obniża cenę z X na Y, więc umożliwia zakup towaru za Y. Co złego jest w tym, że chcę oddać rzecz kupioną za X i kupić ją w niższej cenie? Na złość mi nie sprzedadzą tylko wyślą do innego sklepu, w którym i tak ktoś kupi to tylko za Y, albo nawet za Z po kolejnej obniżce Lub wcale.

Na tzw. zachodzie sieci doszły już do wniosku że dla nich to tylko dodatkowy koszt logistyki. Więc zamiast bawić się w zwroty, chowanie i ponowne wystawianie dają klientom ileś czasu, i jeżeli dana rzecz zostanie przeceniona, możesz przyjść do sklepu z paragonem i dostajesz zwrot różnicy.

Oczywiście nie byłoby tematu gdybyśmy przestali się bawić te wszystkie pierwsze, drugie i dziesiąte wyprzedaże rzeczy które są warte max 15% ceny na metce. Ale to dyskusja na zupełnie inny wątek.
        • lia Re: Zara online, wiele pytań 01.07.16, 19:48
          Ja się z Tobą generalnie zgadzam wink Ale fakt jest, że to w tej chwili zależy tylko i wyłacznie od ekspedientki - schowa, czy Ci odda po niższej cenie. Są takie, które bronią "zysku firmy" jak niepodległości, a są takie, które trzymają stronę klienta - i tu się umówmy, że mało jest tak kombinujących klientów jak w PL, vide wielka sprawa z -25 proc. za niusleter w HM big_grin big_grin
          • falcon_eye Re: Zara online, wiele pytań 01.07.16, 22:18
            > Są takie, które bronią "zysku firmy" jak niepodległości

Z tą różnicą, że w tej sytuacji nie ma już żadnego zysku do obrony.
            Klientka oddała towar i zwracamy jej pieniądze. Godzimy się, że ten sam towar sprzedamy teraz po niższej cenie. Więc co za różnica czy sprzedamy go tej samej klientce, która przed chwilą go zwróciła, czy komuś innemu. Tym lepiej, że chce go kupić bo jednak mam kolejną sprzedaną sztukę (bilans zwrotów i sprzedaży wychodzi na zero) i nie ryzykuję, że towar zostanie. Więc tą sprytną sprzedawczynią będzie kierować albo złośliwość albo kompletny brak logicznego myślenia.
            • lia Re: Zara online, wiele pytań 01.07.16, 23:14
              No, ale wiesz: jeśli wpadnie na ten pomysł 200 klientek? I miesiąc przed wyprzedażą, która jest przecież regularnie jak w zegarku, żadnej niespodzianki tu nie ma, kupią ciuchy, z którymi w momencie startu wyprzedaży wrócą do kas, żeby je oddać i wziąć ponownie po niższej cenie? Ja już nawet nie mówię o zysku, czy jego braku, ale to się robi a). farsa, b). totalne zamieszanie i paraliż sklepu, wyobraź sobie te kolejki przy kasach smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka