Dodaj do ulubionych

Czy białe conversy przeżyją...

03.04.16, 14:38
pranie w pralce i jak bardzo się skurczą? wink
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: Czy białe conversy przeżyją... 03.04.16, 14:45
      nigdy nie prałas tekstylnych trampek w pralce?
      • cyber-szuja Re: Czy białe conversy przeżyją... 03.04.16, 14:48
        Nie, kupowałam po sezonie nowe big_grin
        • patatajowa Re: Czy białe conversy przeżyją... 03.04.16, 14:51
          to jak nie masz doswiadczenia to ja bym sie bała.... tongue_out
          • cyber-szuja Re: Czy białe conversy przeżyją... 03.04.16, 14:57
            Oj tam, najwyżej kupię nowe wink Chyba tylko szukam powodu, żeby kupić sobie w jakimś wiosennym kolorze. Zaryzykuję, stratna nie będę tongue_out
            • aga_martusia Re: Czy białe conversy przeżyją... 03.04.16, 16:19
              To daj znać jak poszło....
        • dwellajna Re: Czy białe conversy przeżyją... 03.04.16, 16:53
          Lol... Ubrania też? Majtki - jednorazowe?
          I chyba nie po sezonie, skoro wystarczy pełna kurzu leśna dróżka, by trampki były do prania...?
    • schiraz Re: Czy białe conversy przeżyją... 03.04.16, 17:28
      Moje i córki przeżyły smile Prałam w 30 stopniach, może można w 40, nie próbowałam, 30 stopni doprało syf. Po praniu trzeba je wypchać szarym papierem na wysokości sznurowań, bo z pralki wychodzą takie jakby wygięte a szary papier ładnie je formuje., chyba, że masz prawidła to jeszcze lepiej. Odradzam gazety, wyborcza mi zafarbowała buty.. smile Po wyschnięciu się rozkurczają i są cacy. Jedne mam oryginalne a drugie podróby i w podróbach po kilku praniach zszedł napis z gumy na pięcie, oryginały sie trzymają.
    • lucyjkama Re: Czy białe conversy przeżyją... 03.04.16, 21:05
      W pralce surprised ????
      Pralka nie służy do prania butów. Naprawdę nie można ręcznie? Pewnie z 10 minut to zajmie. Dłużej ci zajmie pisanie i czytanie postów o tych trampkach.
      • maggi9 Re: Czy białe conversy przeżyją... 03.04.16, 21:20
        Ja tam piorę trampki w pralce - bo niby dlaczego nie i kto powiedział, że nie służy do prania butów?

Strachałam sie o te trampki bo myślałam, że właśnie nie przeżyją ale jest spoko. Wychodzą czyściutkie, tylko wrzuć razem z nimi jakiś ręcznik albo dywanik (ja wrzucam psi ręcznik), żeby za bardzo się nie tłukło po pralce.
        • agni71 Re: Czy białe conversy przeżyją... 04.04.16, 10:08
          Ja piorę w takim miękkim worku do prania butów.
      • agni71 Re: Czy białe conversy przeżyją... 03.04.16, 21:23
        Ja po lekturze wątków na forach zaczęłam prać trampki w pralce. Niektórym to nie służy, np. trampeczki z CCC nieco się rozkleiły wink Ale Conversy (i niektóre inne) dobrze znoszą, jak na razie, pranie (nie przesadzam jednak z częstotliwością). Piorę w 40 stopniach, program syntetyki.
        • asiakh Re: Czy białe conversy przeżyją... 04.04.16, 09:38
          Mojej córki białe conversy pranie w pralce przeżyły w całości, natomiast nie wyczyściły się, brud nie zszedł i po praniu wcale nie wyglądały lepiej. Dlatego to były pierwsze i ostatnie białe buty...
          • patatajowa Re: Czy białe conversy przeżyją... 04.04.16, 10:04
            jedne białe konwersy czysciłam kiedys cifem.tym mleczkiem. pięknie zszedł wżarty brud i pieknie sie wybieliły.ale to były używki za kilka zł i stwierdziłam ze zaryzykuje. mozna spróbowac ale na własne ryzyko wink
      • 76aga Re: Czy białe conversy przeżyją... 04.04.16, 10:06
        "Pralka nie służy do prania butów."

Moja służy i ma nawet program "shoes" wink
    • edi.k16 Re: Czy białe conversy przeżyją... 04.04.16, 10:12
      Hej, a próbowałyście impregnować tkaninowe trampki impregnatem w aerozolu?
      słyszałam ostatnio, że to bardzo pomaga utrzymać je w czystości i jeszcze nie przemiękają tak szybko na deszczu smile
      • edyta_32 Re: Czy białe conversy przeżyją... 04.04.16, 10:33
        Piore buty w pralce od dawna poczynajac od bialych conversow po ciapy i wszelakie adidasy. Nic sie nie dzieje. Nie mam ochoty siedziec ze szczoteczka i miec przed soba raz w tyg. Np 7 par butow sportowych moich domownikow do wyczyszczenia smile
        • eesti_2005 Re: Czy białe conversy przeżyją... 06.04.16, 16:56
          Ja też piorę buty w pralce, również trekingowe. Bo jak umyć je w środku? Kiedy np śmierdzą po przemoczeniu?
        • lucyjkama Re: Czy białe conversy przeżyją... 06.04.16, 18:21
          >Piore buty w pralce .... Nic sie nie dzieje.

No właśnie, nic się nie dzieje wink Pralka butów nie dopierze.
    • 76aga Re: Czy białe conversy przeżyją... 06.04.16, 16:46

a może umyć w zmywarce? Próbowałyście?

LINK
      • juvian Re: Czy białe conversy przeżyją... 06.04.16, 17:07
        O w zmywarce super pomysł ! To tak jakby się komuś pralka zepsuła, ewentualnie można posypać sodą i podgrzać w garnku na rosół. Może i pralka ma program shoes, ale nie wyobrażam sobie wyprać w niej buty a potem bieliznę, albo bodziaki niemowlęce. FUJ !
        • patatajowa Re: Czy białe conversy przeżyją... 06.04.16, 18:17
          chory pomysł.rano myjemy(pierzemy?) w zmywarce buty a po południu talerze? chore raz jeszcze....
          a juz efekty takiego prania na pewno sa spetakularne....
        • eesti_2005 Re: Czy białe conversy przeżyją... 06.04.16, 19:08
          Nie rozumiem co w tym jest takiego fuj? Przed wrzuceniem do pralki obmywam buty pod kranem i zmywam brud z podeszwy. Ale fakt, że nie piorę butów co tydzień, tylko zazwyczaj po sezonie albo gdy przemokną (śmierdzą).
          • patatajowa Re: Czy białe conversy przeżyją... 06.04.16, 19:15
            niektórzy chyba mają po pralce na kazdego czlonka rodzinny oddzielną....tak zeby obsiusiane body najmłodszego nie miało styczności z majtkami starszego które sie niedokładnie wytarło,swoimi majtkami po okresie i przepoconymi koszulkami małzonka po całodniowej harówie....oddzielna jest tez pralka do ścierek,ręczników i poscieli którymi wyciera sie osoba chora zakażnie...
            • schiraz Re: Czy białe conversy przeżyją... 07.04.16, 00:10
              I jeszcze do butów osobna, nie odchodzmy od tematu wątkuwink)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka