cyber-szuja 03.04.16, 14:38 pranie w pralce i jak bardzo się skurczą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patatajowa Re: Czy białe conversy przeżyją... 03.04.16, 14:45 nigdy nie prałas tekstylnych trampek w pralce? Odpowiedz Link Zgłoś
cyber-szuja Re: Czy białe conversy przeżyją... 03.04.16, 14:48 Nie, kupowałam po sezonie nowe Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Czy białe conversy przeżyją... 03.04.16, 14:51 to jak nie masz doswiadczenia to ja bym sie bała.... Odpowiedz Link Zgłoś
cyber-szuja Re: Czy białe conversy przeżyją... 03.04.16, 14:57 Oj tam, najwyżej kupię nowe Chyba tylko szukam powodu, żeby kupić sobie w jakimś wiosennym kolorze. Zaryzykuję, stratna nie będę Odpowiedz Link Zgłoś
aga_martusia Re: Czy białe conversy przeżyją... 03.04.16, 16:19 To daj znać jak poszło.... Odpowiedz Link Zgłoś
dwellajna Re: Czy białe conversy przeżyją... 03.04.16, 16:53 Lol... Ubrania też? Majtki - jednorazowe? I chyba nie po sezonie, skoro wystarczy pełna kurzu leśna dróżka, by trampki były do prania...? Odpowiedz Link Zgłoś
schiraz Re: Czy białe conversy przeżyją... 03.04.16, 17:28 Moje i córki przeżyły Prałam w 30 stopniach, może można w 40, nie próbowałam, 30 stopni doprało syf. Po praniu trzeba je wypchać szarym papierem na wysokości sznurowań, bo z pralki wychodzą takie jakby wygięte a szary papier ładnie je formuje., chyba, że masz prawidła to jeszcze lepiej. Odradzam gazety, wyborcza mi zafarbowała buty.. Po wyschnięciu się rozkurczają i są cacy. Jedne mam oryginalne a drugie podróby i w podróbach po kilku praniach zszedł napis z gumy na pięcie, oryginały sie trzymają. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyjkama Re: Czy białe conversy przeżyją... 03.04.16, 21:05 W pralce ???? Pralka nie służy do prania butów. Naprawdę nie można ręcznie? Pewnie z 10 minut to zajmie. Dłużej ci zajmie pisanie i czytanie postów o tych trampkach. Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: Czy białe conversy przeżyją... 03.04.16, 21:20 Ja tam piorę trampki w pralce - bo niby dlaczego nie i kto powiedział, że nie służy do prania butów? Strachałam sie o te trampki bo myślałam, że właśnie nie przeżyją ale jest spoko. Wychodzą czyściutkie, tylko wrzuć razem z nimi jakiś ręcznik albo dywanik (ja wrzucam psi ręcznik), żeby za bardzo się nie tłukło po pralce. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Czy białe conversy przeżyją... 04.04.16, 10:08 Ja piorę w takim miękkim worku do prania butów. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Czy białe conversy przeżyją... 03.04.16, 21:23 Ja po lekturze wątków na forach zaczęłam prać trampki w pralce. Niektórym to nie służy, np. trampeczki z CCC nieco się rozkleiły Ale Conversy (i niektóre inne) dobrze znoszą, jak na razie, pranie (nie przesadzam jednak z częstotliwością). Piorę w 40 stopniach, program syntetyki. Odpowiedz Link Zgłoś
asiakh Re: Czy białe conversy przeżyją... 04.04.16, 09:38 Mojej córki białe conversy pranie w pralce przeżyły w całości, natomiast nie wyczyściły się, brud nie zszedł i po praniu wcale nie wyglądały lepiej. Dlatego to były pierwsze i ostatnie białe buty... Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Czy białe conversy przeżyją... 04.04.16, 10:04 jedne białe konwersy czysciłam kiedys cifem.tym mleczkiem. pięknie zszedł wżarty brud i pieknie sie wybieliły.ale to były używki za kilka zł i stwierdziłam ze zaryzykuje. mozna spróbowac ale na własne ryzyko Odpowiedz Link Zgłoś
76aga Re: Czy białe conversy przeżyją... 04.04.16, 10:06 "Pralka nie służy do prania butów." Moja służy i ma nawet program "shoes" Odpowiedz Link Zgłoś
edi.k16 Re: Czy białe conversy przeżyją... 04.04.16, 10:12 Hej, a próbowałyście impregnować tkaninowe trampki impregnatem w aerozolu? słyszałam ostatnio, że to bardzo pomaga utrzymać je w czystości i jeszcze nie przemiękają tak szybko na deszczu Odpowiedz Link Zgłoś
edyta_32 Re: Czy białe conversy przeżyją... 04.04.16, 10:33 Piore buty w pralce od dawna poczynajac od bialych conversow po ciapy i wszelakie adidasy. Nic sie nie dzieje. Nie mam ochoty siedziec ze szczoteczka i miec przed soba raz w tyg. Np 7 par butow sportowych moich domownikow do wyczyszczenia Odpowiedz Link Zgłoś
eesti_2005 Re: Czy białe conversy przeżyją... 06.04.16, 16:56 Ja też piorę buty w pralce, również trekingowe. Bo jak umyć je w środku? Kiedy np śmierdzą po przemoczeniu? Odpowiedz Link Zgłoś
lucyjkama Re: Czy białe conversy przeżyją... 06.04.16, 18:21 >Piore buty w pralce .... Nic sie nie dzieje. No właśnie, nic się nie dzieje Pralka butów nie dopierze. Odpowiedz Link Zgłoś
76aga Re: Czy białe conversy przeżyją... 06.04.16, 16:46 a może umyć w zmywarce? Próbowałyście? LINK Odpowiedz Link Zgłoś
juvian Re: Czy białe conversy przeżyją... 06.04.16, 17:07 O w zmywarce super pomysł ! To tak jakby się komuś pralka zepsuła, ewentualnie można posypać sodą i podgrzać w garnku na rosół. Może i pralka ma program shoes, ale nie wyobrażam sobie wyprać w niej buty a potem bieliznę, albo bodziaki niemowlęce. FUJ ! Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Czy białe conversy przeżyją... 06.04.16, 18:17 chory pomysł.rano myjemy(pierzemy?) w zmywarce buty a po południu talerze? chore raz jeszcze.... a juz efekty takiego prania na pewno sa spetakularne.... Odpowiedz Link Zgłoś
eesti_2005 Re: Czy białe conversy przeżyją... 06.04.16, 19:08 Nie rozumiem co w tym jest takiego fuj? Przed wrzuceniem do pralki obmywam buty pod kranem i zmywam brud z podeszwy. Ale fakt, że nie piorę butów co tydzień, tylko zazwyczaj po sezonie albo gdy przemokną (śmierdzą). Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Czy białe conversy przeżyją... 06.04.16, 19:15 niektórzy chyba mają po pralce na kazdego czlonka rodzinny oddzielną....tak zeby obsiusiane body najmłodszego nie miało styczności z majtkami starszego które sie niedokładnie wytarło,swoimi majtkami po okresie i przepoconymi koszulkami małzonka po całodniowej harówie....oddzielna jest tez pralka do ścierek,ręczników i poscieli którymi wyciera sie osoba chora zakażnie... Odpowiedz Link Zgłoś
schiraz Re: Czy białe conversy przeżyją... 07.04.16, 00:10 I jeszcze do butów osobna, nie odchodzmy od tematu wątku) Odpowiedz Link Zgłoś