Dodaj do ulubionych

Sofa Beddinge z IKEA - pytanie

03.04.16, 18:39
Witam. Zamierzamy tę sofę kupić do salonu i będziemy na niej spali codziennie. Liczy się więc wygoda spania i użytkowania. Pytanie do posiadaczy(ek). Czy do spania należy ściągać pokrycie wierzchnie. Słyszeliśmy taką opinię, że bez ściągnięcia sofa się nie rozłoży do końca?
Obserwuj wątek
    • kobieta_jakubowa Re: Sofa Beddinge z IKEA - pytanie 03.04.16, 18:59
      Nie trzeba ściągnąć, rozłoży się.
      Tylko nie kupujcie najtańszego materaca, jest niewygodny do spania (nie pamiętam jaki mieliśmy).
      • patatajowa Re: Sofa Beddinge z IKEA - pytanie 03.04.16, 19:23
        produkują jakies nowe pokrowce? bo te beddinge które ja znam nie rozłożysz bez sciagniecia pokrowca.
        • kobieta_jakubowa Re: Sofa Beddinge z IKEA - pytanie 03.04.16, 19:43
          Mieliśmy zielony jakby z jeansu. Nie raz leżelismy na rozłożonym z pokrowcem. Kupiony 2010 chyba (teraz służy lokatorom).
          Nawet nie pomyślałabym, że jest jakiś problem...
          • kobieta_jakubowa Re: Sofa Beddinge z IKEA - pytanie 03.04.16, 19:52
            Chyba zmienili stylówe bo widzę, że mają teraz inne pokrowce. Może rzeczywiście teraz nie można...
            Mamy edsken, a materac havet.
            • kaszzzka Re: Sofa Beddinge z IKEA - pytanie 03.04.16, 20:31
              Mamy zakupiony w 2011 roku, teraz kupiliśmy drugi, w obu można spać bez zdejmowania pokrowca, zmieniły się jedynie materiały pokrycia do wyboru
              • agnesta Re: Sofa Beddinge z IKEA - pytanie 03.04.16, 20:41
                Kupiliśmy Beddinge w zeszłym roku (materac Resmo). I w naszej trzeba zdejmować pokrowiec ale nie jest to zbyt kłopotliwe. Łatwo się go zdejmuje i zakłada.
    • lucyjkama Re: Sofa Beddinge z IKEA - pytanie 03.04.16, 21:03
      Miałam kiedyś tę sofę i pokrycie trzeba było zdejmować. Nieco upierdliwe to było. Ale sofę polecam, nam się spało bardzo wygodnie. Materac sprężynowy mieliśmy.
    • zibowskoj29 Re: Sofa Beddinge z IKEA - pytanie 03.04.16, 21:45
      mamy dwie takie wersalki, z materacem średnim, nie tym cienkim ani ze sprężynowym, przynajmniej kilka lat temu były 3 do wyboru, śpimy codziennie na jednej i od czasu do czasu na drugiej, pokrowców nie zdejmujemy, mam ich 5 szt ktore zmieniam, ostatni kupiony w tym roku i w każdym wersalka rozkłada sie bez jego zdejmowania, fakt, ze jak kilka dni wersalka stoi rozłożona rogi pokrowca sie sciągają do góry.
      • kiksem Re: Sofa Beddinge z IKEA - pytanie 04.04.16, 20:57
        Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Mam dylemat jaki materac wybrać. Skłaniam się ku sprężynowemu, ale przed chwilą gdzieś ktoś odradzał bez podania przyczyny. Może doradzicie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka