Dodaj do ulubionych

Termos dla niemowlaka

28.06.16, 20:36
no właśnie szukam pomysłu na to aby w jakis sposób brać ze sobą wodę w odpowiedniej temperaturze( na mleko) abym nie musiała jej podgrzewać lub szybko pędzić do domu bo np pora karmienia wypada akurat . Tak się zastanawiam nad termosem ale nie bardzo wiem czy takiemu 5-cio miesięczniakowi można wodę trzymać w termosie ze stali??? a jeśli nie to jak to rozwiązać ?
Obserwuj wątek
    • jusiakr Re: Termos dla niemowlaka 28.06.16, 20:39
      Ja na długie wyjścia miałam przy starszym zwykły termos z ikei. Przy młodszej miałam mała torbe termiczna i wlewalam cieplejsza wodę niz potrzeba bo jednak ta torba szybciej przepuszczała ciepło.
      A potem kupiłam mleko modyfikowane w kartonikach i juz w ogóle jest luz, bo wystarczy tylko przelać. wink
    • dwellajna Re: Termos dla niemowlaka 28.06.16, 22:03
      Po co termos w lipcu przy takich upalach??? A nawet bez upalow 5 mies z przyjemnoscia wypije mleko, ktore nie bedzie cieple, tylko bedzie miec temp powietrza
      • mamaafg Re: Termos dla niemowlaka 28.06.16, 22:28
        Ale mieszanka nie rozpusci sie calkowicie w zimnej wodzie.
        • dwellajna Re: Termos dla niemowlaka 28.06.16, 23:06
          No nie zartuj smile jasne, ze sie rozpusci
          • mamaafg Re: Termos dla niemowlaka 28.06.16, 23:55
            No moje na przyklad sie nie rozpuszczalo na tyle, zeby przejsc przez najmniejsza dziurke w smoczku. Ja przeszlam bardzo szybko na gotowe mleko w 200 ml buteleczkach. Nie tylko na wyjscia, w domu tez. Jesli jest cos takiego w Polsce- polecam goraco. Niesamowita wygoda. A na wyjscia to juz w ogole miod malina.
            • jusiakr Re: Termos dla niemowlaka 29.06.16, 00:05
              Nie wiem jak teraz, ale przy starszaku w Polsce znalazłam tylko jakies francuskie mleko w butelkach po 500 ml, czyli zupełnie bez sensu.
              Potwierdzam, ze małe butelki/kartoniki są super praktyczne
    • lidek0 Re: Termos dla niemowlaka 29.06.16, 07:02
      aptekadziecka.pl/product-pol-7135-Bebiko-1-mleko-modyfikowane-w-plynie-gotowe-do-spozycia-RTF-90ml-.html nawet do butelki nakładasz smoczek, tylko pytanie czy mleko, które pije Twoje dziecko jest sprzedawane w takiej postaci. Mój w tym wieku jadł co 3 godziny więc bez problemu wracaliśmy do domu na przewijanie, karmienie, ale takie rozwiązanie to fajny pomysł.
    • monu29 Re: Termos dla niemowlaka 29.06.16, 14:44
      My mieliśmy najzwyklejszy termos ze stali nad morzem, jak córka miała 2,5 miesiąca. Od tej pory się z nim nie rozstajemy. Jak córka jadła mleko częściej, zabierałam mały pojemnik z kilkoma porcjami mleka, teraz biorę tylko odmierzoną porcję na jedno karmienie. Przygotowanie takiego mleka zajmuje mi pół minuty. Dla mnie to żaden problem.
      Gotowe mleko to fajne rozwiązanie, ale drogie. Na wyjście raz na jakiś czas fajne, ale gdybym miała karmić nim również w domu, koszt mleka w ciągu miesiąca by się podwoił. Także dla mnie termos super sprawa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka