Dodaj do ulubionych

Najtańsza przesyłka do Chin?

13.07.16, 21:12
Mam do odesłania przesyłkę i szukam najtańszej opcji wysyłki. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda kosztowo, poczta czy kurier, co z cłem, ubezpieczeniem itd?
Obserwuj wątek
    • malowanka06 Re: Najtańsza przesyłka do Chin? 13.07.16, 21:18
      zapytaj na forum aliexpress
    • patatajowa Re: Najtańsza przesyłka do Chin? 13.07.16, 21:22
      Wejdź na stronę poczty polskiej i tam masz kalkulator uslug.Wpisujesz wagę,czy polecony czy paczka, czy ekonomiczna czy priorytet,opcje dodatkowe i juz wszystko wiesz.Nie sadze abyś znalazła tańszego przewoznika na tej trasie.
      A najpierw spróbuj wystawić na all bo za odeslanie nikt ci nie zwróci ??
      • emily_valentine Re: Najtańsza przesyłka do Chin? 14.07.16, 13:00
        dzięki smile
        ale raczej nikt nie kupi niedziałającej lodówki medycznej za 2,5 tys., więc muszę odesłać uncertain
        • malowanka06 Re: Najtańsza przesyłka do Chin? 14.07.16, 13:31
          Dlaczego odsylasz? co sie z nia stalo?
          • emily_valentine Re: Najtańsza przesyłka do Chin? 14.07.16, 13:58
            po 2 tyg przestała działać, ani na baterię ani przez sieć nie chce się uruchomić sad
            • patatajowa Re: Najtańsza przesyłka do Chin? 14.07.16, 14:04
              No to przy tej kwocie zdecydowanie oplaca ci się odeslac.... Przy przesylce z zadeklarowaną wartością wyjdzie chyba okolo 100 zl.
              Probowlas pytać o naprawę w Pl ?
              • emily_valentine Re: Najtańsza przesyłka do Chin? 14.07.16, 14:10
                Nie, naprawiać nie chcę. Po negocjacjach ze sprzedawcą stanęło na odesłaniu.
                • afroddytta Re: Najtańsza przesyłka do Chin? 14.07.16, 14:57
                  Napisz cos wiecej jak bedzie po sprawie, ciekawa jestem jak to sie zakończy i ile przesyłka Cię bedzie kosztować. Tez zastanawiamy sie nad zakupem elektroniki w podobnej kwocie.
          • patatajowa Re: Najtańsza przesyłka do Chin? 14.07.16, 13:59
            Zepsuta.nie działa.
        • edelstein Re: Najtańsza przesyłka do Chin? 14.07.16, 22:34
          Kto normalny kupuje takie rzeczy na drugim koncu swiata.
          • karolina-rzeszow Re: Najtańsza przesyłka do Chin? 14.07.16, 22:58
            Normalni nie kupują. Kupują sprytni, oszczędni, odważnismile A że czasami coś nie wyjdzie... trudno. Myślę, że to ryzyko wliczone w grę.
            • edelstein Re: Najtańsza przesyłka do Chin? 14.07.16, 23:28
              Alez mi oszczednosc dkoro w Europie mizna lupic za mniej niz 2,5tysbig_grin niepelnosprytni jednak
              • afroddytta Re: Najtańsza przesyłka do Chin? 14.07.16, 23:53
                Ja sie nie znam na tym akurat ale kiedys pisali ze podobne lodówki kosztuje normalnie ok 4 tys ,jesli to prawda i prawda sa opinie zadowolonych którzy kupili na Ali taki przedmiot to nie widze w tym nic bezsensownego
                • edelstein Re: Najtańsza przesyłka do Chin? 15.07.16, 10:23
                  Zerknij w google.Nie kosztuja 4tys
          • majarzeszow Re: Najtańsza przesyłka do Chin? 15.07.16, 06:40
            edel, ja kupilam, uwazam sie za normlana. dziala dobrze. watkodawczyni po prostu miala pecha i musi odeslac. mi cla i vatu nie doliczyli, mimo ze elektronika. ale do telefonu juz tak - wlasnie wczroaj odeslalam dokumenty do urzedu celnego i zedra ze mnie kasę. takze roznie to jest.
            dziwi mnie tylko kwota. bo fakt, w Polsce lodowka medyczna kosztuje te 2 tysiaki z hakiem, ale ja kupilam za 156 dolcow taka, tylko napisem rozni sie od Disona.
            www.aliexpress.com/item/Health-insulin-cooler-box-with-rechargeable-batteries-and-portable-bag-Free-shipping/32478459990.html?spm=2114.13010608.0.76.dfI9fj
            • afroddytta Re: Najtańsza przesyłka do Chin? 15.07.16, 09:43
              A mi ostatnio doliczyli VAT za 1 kg piaskiny za 21 dolarów uncertain ciekawe dlaczego za te lodówkę sie do Ciebie nie przyczepili, czy to zależy od tego co opisał Chińczyk?
            • malowanka06 Re: Najtańsza przesyłka do Chin? 15.07.16, 11:03
              Dison kosztuje ok 2,5 u nas.
              co do vatu- zależy co wpisze sprzedawca na paczce- jak dużą kwotę to się czepiają
              Sprzedawcy telefonów z ali, za dodatkową opłatą ok 3-5$ oferują wysyłkę z UE i unika sie wtedy opłat

majarzeszów- zadowolona jesteś z tej lodówki?
              • majarzeszow Re: Najtańsza przesyłka do Chin? 15.07.16, 20:12
                malowanka06 - tak, jestem bardzo zadowolona. oczywiscie nie biore jej do poradni jak jade po hormon, bo by sie nie zmiescily 3 opakowania. na razie sprawdzona na 2 dluzszych trasach. kupilam tez. czujniki po poltora dolara, zeby sprawdzac jaka jest temperatura.
                • malowanka06 Re: Najtańsza przesyłka do Chin? 15.07.16, 20:21
                  pokaz te czujniki, przydadza mi się
                  dzięki
                  • majarzeszow Re: Najtańsza przesyłka do Chin? 15.07.16, 20:32
                    to są te, mam ich kilka, w lodówce kuchennej, zeby tale wiedziec ile jest (bo musialam namierzyc najlepsze miejsce na hormon) jak i w podrozy.

www.aliexpress.com/item/Digital-LCD-Refrigerator-Fridge-Freezer-Aquarium-Kitchen-Temperature-Thermometer/32347215409.html?spm=2114.30010308.3.2.4Sdl5h&ws_ab_test=searchweb201556_8,searchweb201602_5_10057_10056_10037_10055_10049_10017_405_404_407_10058_10032_10040,searchweb201603_7&btsid=91aab78e-fc27-4e23-bf8a-503f5bd1966d
                    • malowanka06 Re: Najtańsza przesyłka do Chin? 15.07.16, 20:40
                      dzięki, zamawiam
                      ostatnio młoda za mało urosła i muszę sprawdzić temp
                    • malowanka06 Re: Najtańsza przesyłka do Chin? 15.07.16, 20:42
                      a napisz mi jeszcze, w lodówce trzymasz ten czujnik czy na zewnatrz? jak używasz?
                      • majarzeszow Re: Najtańsza przesyłka do Chin? 15.07.16, 20:48
                        trzymam przy samym hormonie koncowke, kabelek przeciagniety na zewnatrz. czujnik przyklejony mocna tasma na drzwiach lodówki. bez otwierania wiem ile jest przy hormonie. dopiero przy czujniku zauwazylam, ze roznice wewnatrz lodowki potrafia byc ogromne.
                        • malowanka06 Re: Najtańsza przesyłka do Chin? 15.07.16, 20:49
                          Kupiłam dwa wink znalazłam taniej więc zobaczę co i jak.
                          Narazie czeka nas lot z hormonem.
          • emily_valentine Re: Najtańsza przesyłka do Chin? 15.07.16, 12:30
            Wyobraź sobie, że lodówka była potrzebna na cito miesiąc temu. Szybka decyzja komisji w sprawie przyznania hormonu wzrostu i trzeba było coś zamówić natychmiast. Wcześniej lekarz mówił o komisji po wakacjach, co daje sporo czasu na przemyślane zakupy. W PL nie było tych lodówek, najszybszy termin sprowadzenia przez dystrybutora to koniec sierpnia.
            • emily_valentine Re: Najtańsza przesyłka do Chin? 15.07.16, 12:33
              chodzi o lodówkę Dison BC1500A
              • malowanka06 Re: Najtańsza przesyłka do Chin? 15.07.16, 20:19
                od ręki masz w tym sklepie
                www.lodoweczki.pl/pl/mini-lodowki-dison/92-bc-1500a-przenosna-lodowka.html

polecany na forum chceurosnac
                • majkusia08 Re: Najtańsza przesyłka do Chin? 15.07.16, 20:50
                  Produkt dostępny w pażdzierniku wink
                  • malowanka06 Re: Najtańsza przesyłka do Chin? 15.07.16, 22:21
                    aj, a tego nie zauważyłam
            • edelstein Re: Najtańsza przesyłka do Chin? 15.07.16, 12:33
              W Niemczech nie bylo,w Czechach nie bylo,w Francji tez nie?Jak sie chce kupic na szybko to sie nie kupuje na drugim kontynencie,bo oprocz problemow z reklamacja dochodzi ryzyko,ze towar dojdzie uszkodzony,albo nie dojdzie wcale
            • patatajowa Re: Najtańsza przesyłka do Chin? 15.07.16, 13:55
              a czy to sie nie wyklucza troche, cito i Chiny...?
              • emily_valentine Re: Najtańsza przesyłka do Chin? 15.07.16, 14:20
                nie będę się tłumaczyć za kogoś
                lodówki nie kupowałam osobiście, ja tylko mam ją odesłać i pytam o najtańszą opcję wysyłki
                temat wyczerpałam
                • emily_valentine Re: Najtańsza przesyłka do Chin? 15.07.16, 15:53
                  Dla zainteresowanych, bo ktoś pytał o koszty wysyłki.
                  Wybrałam pocztę polską, najtańszą ekonomiczną opcję za 86 zł + 3 zł za potwierdzenie odbioru. Paczka ważyła 4,1 kg. Za przesyłkę kurierską na poczcie zapłaciłabym 317 zł uncertain
                  • afroddytta Re: Najtańsza przesyłka do Chin? 15.07.16, 19:41
                    Dzięki, to nie jest tak fatalnie.
                    Daj znać czy odzyskałaś kasę itd.
            • majarzeszow Re: Najtańsza przesyłka do Chin? 15.07.16, 20:09
              mysmy kupili jakies 2 miesiace temu, a na hormonie juz 8 miesiecy, takze spokojnie z ta komisja i cito smile
              • emily_valentine Re: Najtańsza przesyłka do Chin? 15.07.16, 22:52
                Uwielbiam takie dobre rady. A pomyślałaś, że są wakacje, ktoś chce wyjechać i jest mu potrzebna ta lodówka dość szybko i nie ma czasu czekać na zamówienie kilka miesięcy? Nie każdy ma taką samą sytuację jak ty. Swoją drogą jak przewozisz hormon ze szpitala do domu bez lodówki? W torbie na mrożonki? tongue_out
                • majarzeszow Re: Najtańsza przesyłka do Chin? 16.07.16, 08:33
                  nie, przewożę w pudełku styropianowym, w srodku mam 2 zamrozone wklady owiniete sciereczkami. do medycznej lodowki nie wejdzie 3 opakowania leku (nam wydaja 3 opakowania po 5 ampulek). zreszta na korytarzu w poradni nie widzę ludzi z medycznymi lodówkami, wszysyc albo z pudełkami albo z lodowkami turystycznymi. ale moze ja sie nie znam, jestem z biednego Podkarpacia.
                • majarzeszow Re: Najtańsza przesyłka do Chin? 16.07.16, 08:46
                  i dodam jeszcze ze tak, 2 razy widzialam ludzi z torba na mrozonki. i co z tego ? byla zima, moze jeszcze nie kupili lodowki, chocby tej najtanszej - ale dla ciebie to jest smieszne, nie ? widzialam tez ludzi z torba termiczna na piwo z logo pewnego browaru. boki zrywac, nie ? bo tylko lodowka za 2,5 tysiaca zapewnia prawidlowe przewiezienie hormonu....
                • malowanka06 Re: Najtańsza przesyłka do Chin? 16.07.16, 13:21
                  disonów wcale tak nie chwalą
                  ja hormon odbieram z lodówką turystyczną i 2 wkładami. I tak już od roku. Na krótsze trasy z taką samą podróżuję, młoda na wycieczki też. W sumie jak u majarzeszow, nikogo w szpitalu nie widziałam z lodówkami turystycznymi, a z torbami na mrożonki owszem. A jeśli wydają takim to chyba się znają?

Szybko i Chiny- wykluczają się trochę.
                  Nie spinaj się też tak, nikt krzywdy ci nie robi a jedynie pomaga. Są też wypożyczalnie sprzętu jak się poszuka, zagraniczne(europejskie)sklepy internetowe
    • hybriska Re: Najtańsza przesyłka do Chin? 14.07.16, 17:14
      Kurcze szkoda że nie udało Ci się sporu założyć, zakładając że kupowalas na aliexpress. Nawet po kliknięciu że towar doszedł i wszystko jest ok, jest jeszcze parę dni na założenie sporu. Nawet jak staneloby na odeslaniu sprzedawca musiałby się martwić o przesyłkę zwrotną (chociaż nigdy tego nie próbowałam, chyba musieliby zlecenie odbioru w firmie kurierskiej robić bo poczta nie mieliby jak).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka