Dodaj do ulubionych

Krzesełko do karmienia

30.08.16, 12:08
Witajcie, powoli myślę o kupnie krzesełka do karmienia dla córki. Początkowo myślałam o takim, które rośnie razem z dzieckiem www.ceneo.pl/17365710 Jest ładne, no i na pewno posłuży dłuższy czas. Potem jednak znalazłam mnóstwo pozytywnych opinii o krzesełku z ikei www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S89041709/ . Podpowiedzcie jak to jest, jak długo dziecko korzysta z krzesełka, czy to z ikei szybko nie okazuje się za małe albo raczej zbyt mało stabilne jak dla większego dziecka?
Obserwuj wątek
    • postka Re: Krzesełko do karmienia 30.08.16, 15:01
      Ja przy córce miałam super hiper wypasione krzesełko z wodotryskami za absurdalne pieniądze (dziadkowie się szarpnęli). Na wakacjach korzystała z ikeowego. Jak dla mnie wszystkie te wynalazki są zupełnie zbędne, krzesełko ma zajmować stosunkowo niewiele miejsca, ma być stabilne, łatwe do czyszczenia i uniemożliwiać dziecku wyskoczenie z niego. Ikeowe spełnia wszystkie te warunki, więc przy synu nie zastanawiałam się ani chwili i póki co bardzo sobie chwalę.
    • indjanek Re: Krzesełko do karmienia 30.08.16, 16:14
      Też mam ikeowskie i to w spadku po siostrzenicach. Długo im służyło, potem zajmowało mało miejsca w piwnicy. Koleżanka ma takie co rośnie z dzieckiem - już w nim wstaje... no i jakoś nie widzę kilkulatka w takim. Zresztą ja tam jestem zwolenniczką szybkiego przejścia na zwykłe dorosłe krzesło.
      • rosynanta Re: Krzesełko do karmienia 31.08.16, 22:49
        Safety 1st jest podróbką Tripp Trapp ze Stokke, które naprawdę rośnie z dzieckiem - dzięki regulacji staje się zwykłym dorosłym krzesłem smile Nie wiem, czy podróbka też tak ma, ale z TT mogą korzystać normalnie dorośli ludzie wink
    • tanja8 Re: Krzesełko do karmienia 30.08.16, 18:34
      Jak masz pieniądze to polecam Peg Perego Prima Papa Zero3. Jak nie to Antilop chyba wystarczy. My mamy ten model Peg Perego i jestem bardzo zadowolona! Jest łatwe w obsłudze i utrzymaniu czystości. Tapicerka się nie przeciera, nie łamie w porównaniu do innych krzesełek jakie mają znajomi (chicco). Jest funkcjonalne, ma regulacje wysokości, nachylenia oparcia (można karmic w pozycji półleżącej dziecko które nie siedzi), regulacja podnóżka. Wszystko intuicyjne w obsłudze, prostymi kliknięciami. Pasy 5 punktowe. Jest stabilne. W krzesełku robimy np. inhalacje jak synek chory, a wyrywa się jakby skórę obdzierać i nie da się go na kolanach utrzymać. Po łatwym złożeniu stoi samo bez oparcia gdzieś z brzegu.
      Dla nas Antilop (w knajpach, na urlopach) miał takie wady: na początku dziecko zjezdzalo, zsuwało się, pasy i samo krzesełko bez poczucia stabilności, brak podnóżka, dużo miejsca zajmuje rozłożone i składa się gorzej od peg perego.
      Na pewno nie wydałabym 300-400zl na coś co się popsuje (tapicerka) albo się umęczysz czyszcząc, czego nie da się potem odsprzedać. Peg Perego droższe, ale liczę właśnie że sprzedam bo nie wygląda żeby się niszczyło. Dlatego jeśli kupować to coś z górnej półki albo Antilop.
    • mama_mil Re: Krzesełko do karmienia 30.08.16, 18:53
      Ja mam zamiar kupić krzesełko Tripp Trapp firmy Stokke. Używane można dostać w fajnej cenie. Takie krzesełko to już ikona designu. Najfajniejsze jest to, że rośnie z dzieckiem i może na nim spokojnie usiąść nawet dorosły.
    • babybump Re: Krzesełko do karmienia 30.08.16, 21:10
      Mamy antilopa z ikei. Kupiliśmy używane, bo w żadnej ikei akurat nie mieli (!!!). Teraz używa je moje drugie dziecko. Nie mamy z nim żadnego problemu. Najlepsze jest to, że mogę je włożyć pod prysznic i szybko wymyć. Pierwsze dziecko używało je 2 lata. Potem nadszedł czas na drugie dziecko, a starsze dziecko przesiadło się do tego krzesła: www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70253541/
    • rosynanta Re: Krzesełko do karmienia 31.08.16, 22:51
      Moja koleżanka twierdzi, że jej syn szybko przestał się mieścić w Antilopie. Ale wydaje mi się, że to jednostkowa sytuacja. Zresztą nawet jeśli dziecko Ci wyrośnie, to łatwo można sprzedać smile
    • rerekum1 Re: Krzesełko do karmienia 01.09.16, 08:44
      Ja też mam antilopa, nie widziałam sensu krzesełek za ciężkie pieniądze które służą tak samo. Ok, nie ma regulacji, leżaczka, masowania stópek i co tam jeszcze, ale to krzesełko służy nam do jedzenia. Do tego celu jest moim zdaniem idealne, jest bezpieczne, łatwo się składa (zawsze bierzemy na wyjazdy), łatwo myje, kosztuje grosze. Nie widzę wad. Zsuwanie się o którym pisał ktoś wyżej to kwestia zbyt wczesnego sadzania dziecka, a nie krzesełka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka