Dodaj do ulubionych

Oszustwo InPostu

27.09.16, 09:18
Hej, przestrzegam przed wybieraniem opcji dostawy Allegro polecony Inpost. Twierdzą że przesyłka dociera w 3 dni robocze, jednak zmienili sobie regulamin i teraz gwarantowany termin dostawy to 15 dni roboczych. Moja przesyłka szła ponad dwa tygodnie, a konsultant infolinii ze spokojem twierdził że mają jeszcze tydzień. Zmienili regulamin na stronie inpost.pl/pl/pomoc/cenniki-i-regulaminy/regulaminy, lecz zapomnieli to zrobić na stronie twoj.inpost.pl/pl/allegro-inpost/kupuje no i oczywiście w informacjach dotyczących dostawy na Allegro.
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: Oszustwo InPostu 27.09.16, 09:25
      bzdura.
      zmiana regulaminu to oszustwo?
      regulamin zmienili ponad miesiac temu, wiec jak teraz niedawno zamawiałas to juz po zmianie regulaminu. to ze na allegro wisi info o terminie to raczej wina allegro ze tego nie zmieniło a nie inpostu.
      żadna firma czy to kurierska czy PP nie ma terminów gwarantowanych. to tylko terminy DEKLAROWANE. a allegro przy kazdej opcji dostawy podaje te terminy w nawiasach aby ludzi zdenerwowac, bo jak nie dojdzie paczka w 2 dni to do kogo pretensje-do allegro smile
      wybierajac najtansza opcje przesyłki chyba nie spodziewałaś sie przesyłki na drugi dzień?
      ja sobie chwale, czesto wybieram na all ale licze sie z tym ze jednak poczekam na przesyłke, gdyby mi sie spieszyło wybrałabym poczte czy kuriera.
      • andzialipka Re: Oszustwo InPostu 15.10.16, 21:30
        Umiesz czytać ze zrozumieniem?
        Zamawiałam nie dawno, ale regulamin nie został zmieniony.
        Napisałam wyraźnie, że regulamin na stronie twoj.inpost.pl/pl/allegro-inpost/kupuje, a wiec stronie inpostu najwyraźniej, na którą z resztą trafiają wszyscy użytkownicy allegro, nadal jest stary.
        Jak byś się jeszcze dodatkowo pofatygowała, zanim napisałaś o moim poście bzdura, aby pobrać ten regulamin zobaczyłabyś tam logo Inpostu a nie Allegro.
        Nie pisałam nic a nic o zapisach czy regulaminach na stronie allegro.
        • patatajowa Re: Oszustwo InPostu 15.10.16, 21:34
          na allegro może to zrobic tylko allegro a nie inpost. zreszta dalej nie zmienili.
          a ty bedziesz mądrzejsza na przyszłośc i wybierzesz innego dostawce.
          • andzialipka Re: Oszustwo InPostu 15.10.16, 22:07
            Rety albo ja jestem zmęczona, albo Ty nie trybisz. Nie mówię o zapisach na stronie allegro tylko na stronie inpostu big_grin
    • askat873 Re: Oszustwo InPostu 27.09.16, 19:44
      InPost to jedna wielja porażka, przesyłki tanie, ale co z tego, skoro klientow maja w nosie.
      Jakis czas temu siedzialam z corka w domu, kiedy to przyszlo mi awizo do odebrania przesylki w jakims sklepie zoologicznym, kawal drogi od domu.
      Napisalam w tej sprawie do InPost i zero odzewu z ich strony, ponadto pzy nastepnym zamowieniu sytuacja powtorzyla sie, caly czas bylam w domu i znowu dostalam awizo.
      Od tej pory wole zaplacic wiecej Poczcie, niestety wielu Sprzedawcow na Allegro oferuje tylko usługi InPost, ale takich unikam.
    • mruu1 Re: Oszustwo InPostu 15.10.16, 21:46
      Ja często wybieram Inpost na Allegro, jeśli nie zależy mi na czasie. Tanio, a punkt odbioru mam na sąsiedniej ulicy. Ostatnio zdziwiłam się kiedy dostałam tylko maila, że przesyłka jest do odbioru. W punkcie odbioru dowiedziałam się, że teraz nie będą dostarczać awizo, a powiadamiać będą tylko pocztą elektroniczną.
      • kobieta_jakubowa Re: Oszustwo InPostu 15.10.16, 23:26
        Ostatnio skusilam się na polecony e-commerce, za ponad 4zł. Zaniosłam do POKu o godz 16 a na nastepny dzień o 12 przesyłka była odebrana (Poznań-Łódź).
        Byłam miło zaskoczona.
    • aurinko Re: Oszustwo InPostu 15.10.16, 23:46
      Ja już zostałam tylko przy paczkomatach jeśli chodzi o Inpost.
      Nadawanie przesyłek kurierskich - porażka, polecone Inpost zarówno jako nadawca i odbiorca - żenada.
      Miesiąc temu miałam problem ze zwrotem (bezpłatny zwrot do paczkomatu), paczkomat zapchany po kokardę, przesyłki odbierał kurier w samochodzie, nie dawał żadnego potwierdzenia odbioru paczki. Paczka nie dotarła do odbiorcy. Okazało się, że moja zwrotka zalegała 3 tygodnie w oddziale nadawczym bo nie wiedzieli co z nią zrobić (mimo naklejonego kodu zwrotu i mojego nr telefonu na paczce), w dodatku nie mogli jej znaleźć przez 3 tygodnie.
    • s_mag_s Re: Oszustwo InPostu 16.10.16, 15:34
      Sprawa, którą poruszasz nie jest żadną nowością i na forum była już omawiana chyba z miesiąc temu. Czego się spodziewasz po usłudze za niecałe 4 złote i głośno komentowanych problemach z wypłacalnością Inpostu - teraz jest problem żeby w ogóle nadać taki polecony, bo punkty współpracujące albo rezygnują albo wstrzymują odbieranie przesyłek do czasu otrzymania zapłaty za już zrealizowane usługi.Płacisz marnie to i marną usługę dostajesz - ot i prawo rynku.
      Zamawiam, jak mnie termin nie pali, choć ostatnio po 40-to dniowej wpadce w sierpniu wszystkie przesyłki docierają do mnie do tygodnia od nadania - jak mogę oszczędzić 4 złote przy znacznej ilości zakupów na all, to wolę te 4 złote przeznaczyć na coś innego niż nią na Pocztę Polską, która moje zaufanie również nie raz zawiodła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka