Dodaj do ulubionych

Karpacz-lato

30.12.16, 09:12
Polecicie jakąs miejscówę?
Na Gołębiowskiego i Sandrę mnie nie staćwink Coś o przyzwoitym standardzie i czystego, w spacerowej odległości od Centrum. No i żeby miało chociaz jedną oddzielną sypialnię. Tak do 300 zeta za dobę lub do 500 ze śniadaniami i obiadokolacjami.
Obserwuj wątek
    • perspektywa13 Re: Karpacz-lato 30.12.16, 09:41
      O, też chętnam, ale za 200 za dobęsmile Mogę się podzielić miejscówką w Szklarskiej, byliśmy w ubiegłym roku.
      • slonko1335 Re: Karpacz-lato 30.12.16, 09:59
        zaparlo mi się dziecię na Karpacz chociaz ja tez wolalabym Szklarską ale daj miejscowę na przyszłość
        • perspektywa13 Re: Karpacz-lato 01.01.17, 20:02
          willa poranek
    • arafia Re: Karpacz-lato 30.12.16, 10:23
      Mercure Karpacz. Byliśmy w weekend majowy, hotel zorganizował pokazy służb ratunkowych, były konkursy z sikawką, przejażdżka wozem strażackim. Dobre jedzenie, basen, niedaleko od centrum ale nie wiem jak się ma sprawa oddzielnej sypialni.
      • corrina_f1 Re: Karpacz-lato 30.12.16, 10:35
        Znajomi z dziećmi byli co prawda zimą, w Dzikim Potoku, bardzo chwalili. My rozważaliśmy go na zeszłe lato ale w końcu pojechaliśmy ponownie do Holandii smile
        www.dzikipotok.karpacz.pl/
        • 0biecanka Re: Karpacz-lato 30.12.16, 11:35
          Byłam w Karpaczu w sierpniu. Polecam pensjonaty w okolicy ulicy Kościelnej. Jest ich tam dużo, w różnym standardzie. Spokojne miejsce blisko centrum. My mieszkaliśmy w Nefrycie, trochę dalej. Skromny pensjonat ale czysty, z dużym ogrodem i placem zabaw dla dzieci.
          Pięknie położony jest pens. "Panorama" na ul. Poznańskiej. Upatrzyłam go sobie na następny pobyt.
    • ivaz Re: Karpacz-lato 30.12.16, 12:14
      w Mercure powinnaś się zmieścić w kwocie 500zł z wyżywieniem, teraz w ferie np. w pakiecie 7 noclegów + wyżywienie dla 3 osób (2 +1 w tym dziecko od 4 lat) to koszt ok 3200 zł, (dziecko do 4 lat gratis) myślę, że w wakacje jest podobnie.
    • kotiki Re: Karpacz-lato 30.12.16, 12:53
      polecam Bratki -domki lub apartamenty Prymulka
      • slonko1335 Re: Karpacz-lato 30.12.16, 16:33
        Kotiki czy byłaś w Prymulce? na zdjęciach wygląda genialnie. Bratki dla nas za wielkie. Czy jakiś ogródek tam jest?
        • kotiki Re: Karpacz-lato 12.01.17, 16:39
          trochę późno z tą odpowiedzią ale ...- jest i ogród i łąka na której można wybiegać się prymulka.batur.pl/oferta/ obiekty/Bratki,Prymulka/ są nowe i naprawdę b. ładne i dobrze wyposażone. Bratki można wynająć np. tylko dół -czyli dla mniejszej liczby osób.
    • koala0405 Re: Karpacz-lato 30.12.16, 14:04
      Ja co roku jeżdżę 2 razy do Karpacza. Kiedyś, gdy dzieciaki były małe wybierałam Sandrę a teraz mam lepsze miejsce obok Sandry i blisko do centrum - willa Petrus. Ceny przyzwoite , czysto, ciepło, śniadania pyszne tylko ostatnio trudno o miejsca u nich. W ferie jedziemy do Zakopanego bo nie byliśmy tam 7 lat.
      • kotiki Re: Karpacz-lato 30.12.16, 15:50
        a do Zakopanego gdzie ?
        • koala0405 Re: Karpacz-lato 30.12.16, 22:15
          villa nova 50 metrów od Krupówek. W porównaniu z cenami w Karpaczu jest bardzo drogo ale Zakopane jest jednak drogie. W zimie wolę mieszkać blisko deptaka tym bardziej że jedziemy z małymi dziećmi... no i śniadania koniecznie. Dla mnie luksus jak nie muszę wstawać rano i szykować śniadania dla moich urwisów.
          • koala0405 Re: Karpacz-lato 30.12.16, 22:16
            mam nadzieję że się nie zawiodę bo opinie o tej villi są dobre. Zaliczka wpłacona.
        • mini_em Re: Karpacz-lato 30.12.16, 22:47
          my w ubiegłym roku byliśmy na ferie etu www.zol.pl/noclegi/?action=obiekt&id=1793&foto=tak obiekt nowy, 3 latek dał radę dojść do krupówek, blisko do szymoszkowej nie ma żadnych posiłków. my od pary lat jeździmy na ferie do zakopanego i właśnie wydawało mi się, że /Karpacz, Wisła i inne droższe uncertain bo w tym roku szukałam czegoś innego..
    • magata.d Re: Karpacz-lato 30.12.16, 23:30
      Polecam pensjonat karkonoski.
      • eweliska18 Re: Karpacz-lato 31.12.16, 00:09
        również polecam Karkonoski, byliśmy dwa razy, tylko, że to dość daleko do centrum, Górny Karpacz 10 minut od kościółka, blisko szlaków i Gołębiewskiego, w lecie maja pakiety z pałnym wyżywieniem lub samymi śniadaniami - jedzenie przepyszne, jest ogród z placem zabaw i miejscem na ognisko, małe spa
    • slonko1335 Re: Karpacz-lato 31.12.16, 09:56
      Jedziemy na tydzień do Osady Śnieżka więc na relaks, spa, baseny tam sie nastawiam. Drugi tydzień(a w zasadzie pierwszy bo na drugi jedziemy do Osady) chcemy spedzić w samym Karpaczu, głównie na szlakach w górach, więc tutaj zależy mi tylko na przyzwoitych waurnkach i cenie. Fajnie gdyby było dobre jedzenie na meisjcu ale równie dobrze mozemy jeść na mieście.
      W przyszłym roku 10 tygodni wakacji dla dzieci-dla mnie maskara bo zapewnienie dzieciakom opieki poza naszym wakacyjnym wyjazdem wycycka nas z kasy kompletnie...
      • mea8 Re: Karpacz-lato 01.01.17, 20:48
        Obejrzalam sobie 2 dni temu Osade Śniezka osobiscie. Na lato fajnie chyba bedzie - zima dramat. Jest taki smog, ze nie da sie oddychacsad
    • catala Re: Karpacz-lato 31.12.16, 11:26
      Ja polecam jeszcze Villa Luna. Co prawda Karpacz Górny, ale miejscówka bardzo dobra - czysto, smaczne jedzenie i bardzo sympatyczni właściciele.
      • jadis76 Re: Karpacz-lato 12.01.17, 19:35
        Polecam Artus i Greno. Hotele, bardzo komfortowe, świetne jedzenie. Na tripadvisor jeden na pierwszym, a drugi na czwartym miejscu jako najlepiej oceniane. Byłam kilka lat temu wiec nie wiem jak cenowo. Tanie nie były ale tańsze niż Gołębiewski
    • slonko1335 Re: Karpacz-lato 12.01.17, 19:53
      My już miejsca porezerwowane.
      Pierwszy tydzień - pensjonat Halicz w samym Karpaczu, drugi Osada Śnieżka.
      Pozostały wyjazdy dla dzieciaków ale ciągle nie znam terminów głównych(syn oboz z karate, córka-obóz harcerski) i się boję, że miejsca na campach sie pokończą bo na obozie jeździeckim starszej z 5 turnusów 3 już wyprzedane....
    • sylwia7611 Re: Karpacz-lato 15.01.17, 13:59
      Ja polecam Hotel Konradówka
      www.konradowka.pl/pl
      na stronie nie ma jeszcze pakietów na wypoczynek letni ale na bank niedługo się pojawią.
      Basen fajny TYLKO dla gości hotelu, SPA, sauny. Jedzenie bardzo dobre i duży wybór. W centrum Karpacza.
      • anka_ot_tak1 Re: Karpacz-lato 15.01.17, 20:14
        Pooecam Mercure, bylismy w zeszlym roku w wakacje za 7dni ze sniadaniem (2doroslych i dziecie 1 i 6lat) w apartamencie (polaczone dwa pokoje) ze sniadaniami i obiadokolacjami zaplacilismy ok 3200zl (ale w tym byljeszcze rachunek z baru za drinki i napoje dzieci). W tym roku znow tam jedziemy. Fajne miejsce dla rodzin. Blisko centrum, duzo zieleni, plac zabaw, korty, boisko do pilki, basen z cieplutka,woda, sala,zabaw, codzienne animacje dla dzieci i dobre jedzenie.
        • corrina_f1 Re: Karpacz-lato 16.01.17, 10:46
          anka_ot_tak1 napisała:

> Pooecam Mercure, bylismy w zeszlym roku w wakacje za 7dni ze sniadaniem (2doros
          > lych i dziecie 1 i 6lat) w apartamencie (polaczone dwa pokoje) ze sniadaniami i
          > obiadokolacjami zaplacilismy ok 3200zl (ale w tym byljeszcze rachunek z baru z
          > a drinki i napoje dzieci). W tym roku znow tam jedziemy. Fajne miejsce dla rodz
          > in. Blisko centrum, duzo zieleni, plac zabaw, korty, boisko do pilki, basen z c
          > ieplutka,woda, sala,zabaw, codzienne animacje dla dzieci i dobre jedzenie.

Ten Mercure rezerwowałaś bezpośrednio w hotelu , czy przez jakiś booking etc ?
          Mi na booking w lipcu pokazuje nawet lepszą cenę, ale po 1 z łóżkami pojedynczymi (dla nas wolałabym jedno duże) a po 2 bez śniadań i obiadokolacji. Jak oceniasz te obiadokolacje ? Czy to był bufet ? Warto skorzystać w hotelu ?
          • corrina_f1 Re: Karpacz-lato 16.01.17, 12:51
            Aha i na booking.com w Mercure sugerują mi w najlepszej cenie pokoje na parterze, ale jak przypuszczam, to są pewnie najsłabsze pokoje ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka