Dodaj do ulubionych

Bilet do Legolandu

30.05.17, 00:22
Czy jak pobiore i wydrukuję wejsciówke ze strony dziecko w podrózy, to wejdzie się bezpłatnie czy musi być z katalogu lego ?
Obserwuj wątek
    • slonko1335 Re: Bilet do Legolandu 30.05.17, 07:39

Podobno się wejdzie i jest to sprawdzone-potwierdzają to komentarze ze strony ale dopytywałam jeszcze na ich stronie -ja miałam wątpliwości szczerze mówiąc. Nie macie gazetki lego z kuponem?
      • mw793 Re: Bilet do Legolandu 30.05.17, 09:52
        Hej,
        Wybieram sie do legolandu w najblizszym czasie i tez mam zamiar uzyc tego biletu z ' dziecka w podrozy', mam nadzieje ze sie uda smile Moze ktos ostatnio byl tam i ma jakies wskazowki, rady co do wycieczki? Chetnie poczytamy smile

• super-czarna.1 Re: Bilet do Legolandu 30.05.17, 11:00
          Jedziemy z dwójką dzieci. Mam jeden katalog i brakuje mi drugi kupon smile
        • izi_7 Re: Bilet do Legolandu 30.05.17, 18:49
          Byliśmy w Legolandzie na początku maja. Wydrukowany kupon z 'dziecka w podróży' zadziałał. Mieliśmy wydrukowane 2. Kupiliśmy w kasie 2 dwudniowe bilety dla dorosłych, daliśmy kupony i dostaliśmy 4 dwudniowe bilety - 2 dla dorosłych i 2 dla dzieci. W terminie, w którym my byliśmy, Legoland otwierali o 10.00. Byliśmy przed Legolandem chwilę po 9.30. Jedna kasa była już otwarta i w kilka minut udało nam się kupić bilety. Ale za nami w ciągu kilku minut ustawiło się już kilkadziesiąt osób w kolejce, więc warto być pierwszego dnia trochę szybciej i spokojnie załatwić bilety, bo potem niepotrzebnie traci się czas w kolejce.
          Nocowaliśmy w Øst Trøgelborg Farm Holiday kilka kilometrów od Legolandu. Świetne miejsce dla dzieci. Na miejscu jest plac zabaw i dużo zwierzaków - nasze dzieciaki pokochały 2 psy i 2 koty właścicieli, które przesiadywały przed naszym domkiem i zawsze były chętne do zabawy. Ogólnie zamiast siedzieć przy tabletach czy komórkach, dzieci spędzały wieczory i poranki na świeżym powietrzu, biegając ze zwierzakami i bawiąc się na terenie farmy. My poza Legolandem zaliczyliśmy też Zoo Safari w Givskud. Moim zdaniem bardzo fajne i warte zobaczenia.
          • super-czarna.1 Re: Bilet do Legolandu 30.05.17, 22:10
            izi_7 napisała:

> Byliśmy w Legolandzie na początku maja. Wydrukowany kupon z 'dziecka w podróży'
            > zadziałał. Mieliśmy wydrukowane 2. Kupiliśmy w kasie 2 dwudniowe bilety dla do
            > rosłych, daliśmy kupony i dostaliśmy 4 dwudniowe bilety - 2 dla dorosłych i 2 d
            > la dzieci. W terminie, w którym my byliśmy, Legoland otwierali o 10.00. Byliśmy
            > przed Legolandem chwilę po 9.30. Jedna kasa była już otwarta i w kilka minut u
            > dało nam się kupić bilety. Ale za nami w ciągu kilku minut ustawiło się już kil
            > kadziesiąt osób w kolejce, więc warto być pierwszego dnia trochę szybciej i spo
            > kojnie załatwić bilety, bo potem niepotrzebnie traci się czas w kolejce.
            > Nocowaliśmy w Øst Trøgelborg Farm Holiday kilka kilometrów od Legolandu. Świetn
            > e miejsce dla dzieci. Na miejscu jest plac zabaw i dużo zwierzaków - nasze dzie
            > ciaki pokochały 2 psy i 2 koty właścicieli, które przesiadywały przed naszym do
            > mkiem i zawsze były chętne do zabawy. Ogólnie zamiast siedzieć przy tabletach c
            > zy komórkach, dzieci spędzały wieczory i poranki na świeżym powietrzu, biegają
            > c ze zwierzakami i bawiąc się na terenie farmy. My poza Legolandem zaliczyliśmy
            > też Zoo Safari w Givskud. Moim zdaniem bardzo fajne i warte zobaczenia.

Dzięki za odpowiedź. Zastanawiamy się nad Zoo Safari ? Jak długo tam byliście ? Jeździliście swoim samochodem ? Te zwierzęta nie uszkodzą tych aut ?
            • izi_7 Re: Bilet do Legolandu 31.05.17, 20:29
              Zoo było otwarte od 10 do 17. Przyjechaliśmy w okolicy 10, wyjechaliśmy około 16. Byliśmy swoim samochodem. Po części tempo zwiedzania narzucały nam pory karmienia zwierząt. Jest z góry określony harmonogram karmienia zwierząt każdego dnia i wygląda to tak, że np. o 11 jest karmienie wielbłądów, o 11.30 karmienie wilków i są to zwierzęta znajdujące się w okolicy parkingu nr 1. Potem o 13 było karmienie goryli, które z kolei były już przy parkingu nr 2. Potem o 14 były zdaje się makaki koło parkingu nr 3, ale obejście wszystkich ścieżek przy parkingu nr 2 zajęło nam dosyć dużo czasu i na 14 nie dotarliśmy na parking nr 3. Potem jeszcze zdążyliśmy na kawałek karmienia wydr też przy parkingu nr 3. Pomiędzy parkingami jedzie się samochodem i ogląda zwierzęta chodzące naokoło. Między parkingami 1 i 2 m. in. jedzie się wśród żyraf i zebr. Nam żyrafa przeszła za samochodem - fajne wrażenia smile Między 1 i 2 są też zwierzaki podobne do żubrów. Jak my jechaliśmy, to niektóre stały na drodze i trzeba było jechać między nimi. Zwierzaki są potężne, więc lekka adrenalina była, ale zwierzęta były bardzo spokojne smile Między parkingami 2 i 3 jedzie się przez ogrodzony teren na którym są lwy, a właściwie 1 lew i o ile dobrze pamiętam 11 lwic. Podczas naszej przejażdżki lwy były dobrze widoczne, naliczyliśmy wszystkie, ale w większości siedziały spokojnie w trawie. Żaden nie wchodził na drogę i nie zbliżał się do samochodów. Po terenie lwów w kółko jeździ traktor i kontroluje sytuację. Jakby coś się działo, to trzeba trąbić wink Ja polecam big_grin
              • izi_7 Re: Bilet do Legolandu 31.05.17, 20:40
                A, jeszcze mi się przypomniało, że w niektóre dni istnieje możliwość zwiedzania zoo od wcześniejszych godzin porannych i zobaczenia jak zwierzęta wstają, nazywa się to 'Wake up zoo' i obejmuje (poza standardowym wstępem do zoo) 1,5 godzinną wycieczkę, która zaczyna się zdaje się o 8.15 rano. Niestety na początku maja nie było możliwości skorzystania z tego, bo pierwsze 'Wake up zoo' było dopiero pod koniec maja. Ale w wakacje jest bardzo często, więc można się zastanowić, bo opis wycieczki jest interesujący.
          • basseciara2 Re: Bilet do Legolandu 01.06.17, 20:12
            A możesz napisać, ile zapłaciliście?
            • izi_7 Re: Bilet do Legolandu 01.06.17, 21:16
              za Legoland czy nocleg?
              • basseciara2 Re: Bilet do Legolandu 02.06.17, 16:33
                Legoland
                • izi_7 Re: Bilet do Legolandu 02.06.17, 20:43
                  Płaciliśmy zgodnie z cennikiem na stronie - 2 x dwudniowy bilet dla dorosłych czyli 2 x 488 koron (ok. 550pln). W przypadku zakupu biletu z wydrukowanymi kuponami nie można kupować biletów dla dorosłych przez internet ani z jakimiś promocjami, tylko trzeba kupić bilety w kasie, zgodnie z cennikiem na stronie (czyli dokładnie 488 dkk za jeden dwudniowy lub 359 dkk za jednodniowy bilet). W cenie którą zapłaciliśmy oczywiście dostaliśmy 2 darmowe bilety dla dzieci na 2 dni czyli za 550pln mieliśmy bilety dla 4 osób na 2 dni.
                  • basseciara2 Re: Bilet do Legolandu 03.06.17, 11:44
                    A, dzięki. Ja widziałam na jakiejś polskiej stronie typu "bilety do parków rozrywki", po ok.220 zł od osoby, ale nie ma darmowych dla dzieci, więc bardziej opłaca się jechać i kupić na miejscu
                  • martas_sa Re: Bilet do Legolandu 25.06.17, 22:18
                    Czy mogłabym prosic o szczegóły tzn. Gdzie nocowaliscie jaka cena, gdzie rezerwowaliscie bilety i nocleg ?
    • ju_mi Re: Bilet do Legolandu 30.05.17, 11:30
      Lecimy do Billund za niecały miesiąc. W Legolandzie planujemy spędzić 2 dni i najkorzystniej dla rodziny 2+2 wyszło mi rezerwując nocleg wraz z biletami bezpośrednio przez stronę www.legolandholidays.dk/
      Kalkulowałam różne opcje noclegowo-biletowe, ale tam wyszło mi najtaniej nawet porównując z darmowymi biletami z katalogu.
      • super-czarna.1 Re: Bilet do Legolandu 30.05.17, 11:35
        A gdzie będziecie mieli nocleg ?
        • ju_mi Re: Bilet do Legolandu 30.05.17, 11:40
          Zleep Hotel smile
      • b.bujak Re: Bilet do Legolandu 27.06.17, 17:57
        ju_mi napisała:

> Kalkulowałam różne opcje noclegowo-biletowe, ale tam wyszło mi najtaniej nawet
        > porównując z darmowymi biletami z katalogu.

właśnie - te darmowe bilety są tak powszechne, że zaczynam nabierać podejrzeń co do ich atrakcyjności...
    • paniwaz Re: Bilet do Legolandu 30.05.17, 13:56
      Byliśmy w Gunzburgu w majówkę i dwudniowe bilety do parku wraz z zakwaterowaniem w hotelu 3km od parku, ze śniadaniem dla 2+1 zapłaciliśmy 310EUR. Zakupu dokonałam w lutym przez stronę www.legolandholidays.de/pl/booking/package/search.html
      Zabawa rewelacja, dwa dni są optymalne, zero kolejek, na niektórych atrakcjach jeździlismy po 2-3 razy bez wysiadania, bo nikt nie czekał. Naszym hitem stało się Flying Ninjago i Dragonsmile Przy takim luzackim programie i godzinnym lunchu, pierwszego dnia zwiedziliśmy 2/3 parku, stąd 2 dni są idealne.
      Polecam!
    • beakarp Re: Bilet do Legolandu 03.06.17, 21:56
      HELP! W której konkretnie gazetce Lego/katalogu jest darmowa wejściówka dla dziecka? Jedziemy do Gunsburga.
      • ju_mi Re: Bilet do Legolandu 04.06.17, 15:59
        W katalogu Styczeń-Czerwiec 2017 (z Batmanem na okładce) str. 41.

• ju_mi Re: Bilet do Legolandu 04.06.17, 16:01
          catalogs.lego.com/brandcatalog/1hy2017/ceemea/pl/
      • slonko1335 Re: Bilet do Legolandu 04.06.17, 22:11
        Jak nie znajdziesz katalogu to mogę Ci wysłać z gazetki Lego. Gazetka którą dostają członkowie klubu Lego-w każdym pierwszym numerze w roku jest taki bilet.
        • kobieta_jakubowa Re: Bilet do Legolandu 05.06.17, 18:48
          Darmowe bilety do billund dają też w pakiecie z ubraniami Lego na zalando. Dziś przyszedł.
        • beakarp Re: Bilet do Legolandu 05.06.17, 20:51
          dziękuję smile Mamy tę gazetkę styczeń-luty 2017, ale kuponu w niej nie ma uncertain Czy był włożony luzem?
          Katalog z Batmanem mamy w wersji niemieckiej, i nie ma w nim jak na złość kuponu sad...poszukam jeszcze polskiej wersji w takim razie. Jeśli nie znajdę, to uśmiechnę się serdecznie do słonko1335 smile
    • beakarp Re: Bilet do Legolandu 07.06.17, 22:24
      ok, mam już katalog z kuponem, ale kuzynka załatwiła w Niemczech jakiś kupon z płatków śniadaniowych Kellogs: 50% zniżki dla max 5osób. Także z tego katalogowego kuponu nie będę korzystać
      • super-czarna.1 Re: Bilet do Legolandu 09.06.17, 10:39
        Wróciliśmy ☺ Było super, zero kolejek. Na niektórych atrakcjach byliśmy po kilka razy. Zwiedziliśmy też Zoo Safari w Givskud, polecam ☺ Mieliśmy nocleg w Legoland Village Holiday.
        • izi_7 Re: Bilet do Legolandu 09.06.17, 13:17
          No to super, że wyjazd udany i że Zoo też się Wam spodobało smile
    • bibiam Re: Bilet do Legolandu 27.06.17, 14:34
      jysk.pl/legoland
      • earvin Re: Bilet do Legolandu 08.07.17, 21:40
        A czy ktoś przy okazji oglądał coś jeszcze? Wykupiłem nocleg na 5 dni planując 2 dni w Legolandzie + 1 dzień w Givskud + 1 dzień w Lalandi. Co do tej ostatniej to już nie jestem pewien sensu - tegoroczna wizyta w Siam Parku jakby ostudziła moje zapędy do Aquaparków smile) Szukam więc alternatywy smile) Może zamek w Kolding, może ktoś zna jakąś fajną plażę na kąpiel w Bałtyku lub Morzu Północnym?!
        • dwellajna Re: Bilet do Legolandu 08.07.17, 22:07
          Lalandia jest taka sobie 😉 Wiekowa troszke jak na koszt biletu. Jesli bedzie pogoda to mozna sie wybrac do Hvide Sande. A zamek polecam Egeskov, super sprawa.
          • mw793 Re: Bilet do Legolandu 10.07.17, 15:20
            Mialam dokladnie taki sam plan jak Twoj czyli 2 dni w legolandzie, 1 w Givskud i 1 Lalandia. Dzieciom Lalandiia sie bardzo podobala. Ja polecam.
            • noo_noo Re: Bilet do Legolandu 19.07.17, 15:27
              Tu parę przydatnych info www.dzieckowpodrozy.pl/legoland-taniej/
            • pani_puchatkowa Re: Bilet do Legolandu 07.08.17, 10:35
              Witam,

My mamy dokładnie taki plan. Szukam więcej informacji o Lalandii, bo tam nocujemy. Czy kto wie np. ile wychodzą dodatkowe opłaty w Lalandii za wodę, prąd? Albo taka pierdoła, jakiej wielkości są kołdry smile Jedziemy w 6 osób duży autem i spokojnie możemy zabrać obleczenie, tylko jakich wymiarów? Na www o tym cisza,a na maile odpowiadają tak sobie.

• aalex7 Re: Bilet do Legolandu 08.08.17, 09:12
                W zeszłym roku opłaty za pobyt 8 osób wyniosły ok. 50 zł. za dzień. Kołdry, poduszki standardowe (ikea), wielkość łóżek także, wyposażenie w pełni ( ok. 10 sztuk tabletek do zmywarki), ciepło i bardzo przyjemnie. Do Legolandu spokojny spacerek, a jest i ciuchcia miejscowa (jako atrakcja). Baseny i park rozrywki zapewnią zabawę dla wszystkich (jest i sklep - ceny charakterystyczne dla tego rejonusmile. Miłego pobytu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka