Dodaj do ulubionych

reklamacja KappAhl

26.06.17, 17:08
Czy ktoś reklamował coś w KappAhlu i mógłby mi przybliżyć jak to działa?

5 maja[!] złożyłam w sklepie w Gliwicach reklamację produktu kupionego online. Od tamtego czasu nikt się ze mną nie kontaktował, na numer ze strony KappAhla nie mogę się dodzwonić, kasa nie wróciła. Co robić, żeby to szybko załatwić? Nie mam czasu na jakieś podchody, ledwo sobie przypomniałam, że tę reklamację składałam...
Obserwuj wątek
    • mail-na-gazecie Re: reklamacja KappAhl 27.06.17, 00:02
      To proste. Skoro przez 2 tygodnie nie dostałaś odpowiedzi, znaczy reklamacja została uznana. Sprzedawcy z sieciowek kompletnie nie znają przepisów.
      • smoczy_plomien Re: reklamacja KappAhl 27.06.17, 09:43
        Proste by było, gdybym dostała pieniądze. Na razie ich nie mam.
        • patatajowa Re: reklamacja KappAhl 27.06.17, 10:06
          A podawalas w formularzu reklamacyjnym numer konta do zwrotu? Ja widzę jeszcze takie rozwiązanie żeby jednak podjechac do sklepu skoro przez 2 mies nie udalo sie do nich dodzwonić....
        • mail-na-gazecie Re: reklamacja KappAhl 27.06.17, 11:22
          Ja miałam 3 takie sytuacje: pierwsza najpoważniejsza garnitur męża - napisałam maile do rzecznika praw konsumenta, który nam pomógł (Do wiadomości sklep), oddali. Sephora - mail do sklepu z powołaniem się na odpowiednie przepisy i wezwaniem do zwrotu w ciągu 7 dni - oddali. Calzedonia - wizyta w sklepie lub mail do centrali - tak samo oddali.
    • levoonia Re: reklamacja KappAhl 27.06.17, 12:08
      Próbowałaś na ich infolinię dzwonić? Zawsze szybko się oddzwaniam a panie mimo dziwnego akcenty (a może dzięki niemu wink ) są mega miłe i pomocne.
      • levoonia Re: reklamacja KappAhl 27.06.17, 12:09
        *dodzwaniam
    • smoczy_plomien Re: reklamacja KappAhl 27.06.17, 14:07
      Nie podawałam numeru konta. Miałam wydrukowany i wypełniony formularz z www, a pani powiedziała, że tamten to nie i trzeba wypełnić inny.

Do sklepu mam daleko, byłam tam raz specjalnie na większe zakupy. Nie wchodzi w grę jechanie 30 minut samochodem z dwojką małych dzieci, żeby odzyskać 40zł.

Zadzwonię jeszcze na infolinię.
      • patatajowa Re: reklamacja KappAhl 27.06.17, 15:46
        No to trzeba sobie przekalkulowac co się opłaca i działać lub nie....
    • magata.d Re: reklamacja KappAhl 28.06.17, 07:51
      Obsmaruj ich na fb, na ich firmowym profiluwink Tego firmy się boją, takiego upubliczniania ich nierzetelności.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka