florka001 26.06.17, 19:27 Nadszedł czas wymiany walizek i nie wiem jakie kupić. Większość dostępnych na rynku to plastiki ale które wybrać?Które są wystarczająco wytrzymałe(samolot, autokar)? Podzielcie się opiniami pls - nie tylko tymi pozytywnymi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lucyna_1980 Re: WaLIzki 26.06.17, 19:46 Wg. mnie plastiki są mniej pakowne niż walizki z materiału i nie lubię takich. Zwracam uwagę na wagę walizki- zawsze można więcej naładować do środka ( w przypadku linii lotniczych) Polecam Samsonite i American Tourister bo nic się z nimi nie dzieje od lat. Jedyny minus to taki, że ją trzeba sobie samodzielnie jakoś odznaczyć bo na taśmie walizek tych firm jest zawsze bardzo dużo i trudno odróżnić, ale breloczek przy zamku załatwia sprawę Miałam kiedyś też "marketową" z Reala zakładając, że za tak niską cenę to szybko może się zamortyzować, no i się zamortyzowała... materiał zmechacony, blokowała się rączka przy wysuwaniu, no i jak rozleciał się zamek poszła w kosz. Moim zdaniem jak używasz często tzn. kilka lub kilkanaście razy w roku to warto zainwestować w dobra markę. Jak tylko na jeden wakacyjny wyjazd w roku śmiało kupuj coś tańszego. Odpowiedz Link Zgłoś
afroddytta Re: WaLIzki 26.06.17, 19:54 Ja polecam walizki miękkie (znacznie dłuższa żywotność), marki Titan sa rewelacyjne . Odpowiedz Link Zgłoś
sinceramente Re: WaLIzki 28.06.17, 10:01 Jako kabinówkę do salonu miałam plastik saxoline (ciekawe wzornictwo). Plastik dlatego, że kabinówkę zawsze wykorzystuję na maxa i gdybym miała elastyczną walizkę z materiału pewnie byłaby rozepchana jak balon i nie przeszłabym żadnej kontroli. Jednak saxoline się nie sprawdził. Używałam go jakieś ok. 4-5 lat po kilka lotów w roku i bardzo szybko rozklekotało się w niej wszystko, co tylko mogło. Dziecko ma dużą obozowo/kolonijną walizkę it luggage. Ta jest z materiału, jest leciutka i bardzo pojemna. My rodzinnie podróżujemy raczej samochodem, więc w takich podróżach używam raczej toreb, nie walizek. Odpowiedz Link Zgłoś
catala Re: WaLIzki 02.07.17, 12:47 Ja mam 2 sztuki Puccini. Kabinówka zbliża się do 10. urodzin i jest chyba niezniszczalna (użytkowana średnio 4 razy w roku). Większą kupiłam też Puccini, ale ta ma dopiero 4 lata... Odpowiedz Link Zgłoś
edyta_32 Re: WaLIzki 02.07.17, 17:52 Ja kupilam wczoraj 3 walizki witchen z policarbonu. Wiem... sa rozne opinie ale zobaczymy. Kupione w promocji na -50 % . Uzywane beda pewnie max. 2x roku. Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: WaLIzki 04.07.17, 00:20 Puccini miękkie używam od hmmm 20 lat? Piękne nie są, ale trwałe - na pewno Odpowiedz Link Zgłoś