Dodaj do ulubionych

Impressja - stroje komunijne

20.10.17, 17:43
Korzystał ktoś z tej firmy ? Będziemy tam szyć (wszyscy jednakowe) stroje. Nie mam pojęcia, kto wybrał akurat tą firmę (a może i mam pojęcie, wiadomo jak to zwykle bywa...), w każdym razie też odgórnie dostaliśmy do wyboru tylko 3 modele sukienek. Czy wszystko potem ok, czy nie ma problemu z drobnymi przeróbkami? Jaka jakość sukienek i dodatków? Wszelkie opinie mile widziane.
Obserwuj wątek
    • edelstein Re: Impressja - stroje komunijne 20.10.17, 17:52
      Matko jest pazdziernik.Teraz sezon komunijny zaczyna sie juz jesienia?
      • corrina_f1 Re: Impressja - stroje komunijne 20.10.17, 18:11
        Nie mam pojęcia, bo temat dla mnie zupełnie nowy. Ale jak 1 września zapytałam koleżankę, jak rozpoczęcie roku, to ona w ogóle zlała moje pytanie i od razu zaczęła płakać że nie ma już nigdzie miejsc w restauracjach. Padłam.
        Stroje to tez wydaje mi się, ze nieco za wcześnie, bo i noga może do tego czasu podrosnąć i samo dziecko też...
        Ale np. na stronie tej firmy widzę, że teraz są ceny "first minute" hahaha a potem bodajże od stycznia będzie drożej. Matko i córko !!
        • edelstein Re: Impressja - stroje komunijne 20.10.17, 18:28
          Jak dla mnie to jeden wielki cyrk.
        • natalek79 Re: Impressja - stroje komunijne 22.10.17, 14:07
          We wrześniu nie ma wolnego lokalu na maj? Nie wiem, czy coś w tym dziwnego...Ludzie chyba sami napędzają ten cyrk. Moje najmłodsze właśnie poszło do 1kl., chcę konkretny lokal i już rezerwację mam zrobioną a do komunii przecież ponad dwa lata... Doświadczenie mnie nauczyło 😉 W tym roku komunię ma męża siostrzenica i problem nawet z cateringiem, bo sobie w wakacje o lokalu przypomnieli i niestety nic nie załatwili...
    • makoja Re: Impressja - stroje komunijne 20.10.17, 18:05
      Sukienek nie znam, u nas będą wybierać alby w połowie listopada , ale w temacie komunijnym - sporo butów do komunii jest na zalando w dobrej cenie - zamówiłam córce takie www.zalando.pl/primigi-baleriny-z-zapieciem-bianco-pr313a04q-a11.html
      • corrina_f1 Re: Impressja - stroje komunijne 20.10.17, 18:17
        Ładne nawet i dobra cena ale nie ma naszego rozmiaru sad Dzięki za podpowiedź z zalando, po pensji poszukam wink
      • a-itagnieszka Re: Impressja - stroje komunijne 20.10.17, 21:53
        à propos zalinkowanych balerinek, czy będą pasowały na szczupłą stopę dziecka i czy rzeczywiście wypadają mniejsze, niż wskazuje na to rozmiar?
        • makoja Re: Impressja - stroje komunijne 20.10.17, 22:16
          Wg mnie wypadają większe niż wskazuje rozmiar, córka nosi obecnie rozm. 32, tu zamawiałam 31 i 32 - zostawiłam 31 są z lekkim zapasem, dla porównania zamówiłam też takie www.zalando.pl/friboo-baleriny-black-f5713aa0j-q11.html tu został rozm. 32 do noszenia na teraz
          • a-itagnieszka Re: Impressja - stroje komunijne 20.10.17, 22:18
            A mogłabyś mi podać długość wkładki tego rozmiaru 31, które zostawiłaś?
            • makoja Re: Impressja - stroje komunijne 20.10.17, 22:24
              20,5
              • a-itagnieszka Re: Impressja - stroje komunijne 20.10.17, 22:35
                Bardzo Ci dziękuje, rzeczywiście spore wypadają. Lecę na zakupy smile
    • rafakoral2 Re: Impressja - stroje komunijne 20.10.17, 21:16
      My mieliśmy z tej firmy .Z poprawkami nie ma problemu.Jeżeli chodzi o jakość to jaka cena taka jakość.Szału nie ma ale tragedii też nie ma.My miałyśmy najzwyklejszą linia SP-53A ,taki byl wybór rodziców.Może te droższe są z lepszych materiałów uszyte.Najlepiej na przymiarkę wziąć jakieś buty na podobnej podeszwie,obcasie jakie dziecko będzie mieć na komunìi.My miałyśmy przód dłuższy od tyłu,trzeba dobrze obejrzeć sukienkę.Bolerko najlepiej cieplejsze bo w maju jeszcze bywa zimno a tym bardziej w kościele.Torebkę i wianek zamawiałyśmy gdzie indziej.
    • agusia1458 Re: Impressja - stroje komunijne 21.10.17, 08:45
      U nas juz tydzien temu ściągali miary z dzieci strój dla chłopca 190 dla dziewczynki 290 a jakość do kitu.Ale tak mamy narzucone. Szyje inna firma .Te z impresji to super w porównaniu do tych co my mieć będziemy przynajmniej z wyglądu.
      • edelstein Re: Impressja - stroje komunijne 21.10.17, 10:58
        Czegos nie rozumiem.Skoro ci sie nie podobaja,jakosc kiepska to dlaczego zamawiasz?w sklepie tez kupujesz wszystko co ci wciska sprzedawca?
        • agusia1458 Re: Impressja - stroje komunijne 21.10.17, 11:33
          Niestety u nas obowiązują jednolite stroje.Firma została narzucona na pierwszym zebraniu gdzie nie było prawie połowy rodziców.I tak będziemy negocjować żeby stroje były uszyte z lepszego materiału w tej samej cenie.Co z tego wyjdzie to nie wiem ale próbujemy.
          • edelstein Re: Impressja - stroje komunijne 21.10.17, 14:34
            Podstawa prawna wg ktorej narzucone sa jednolite stroje?nie ma,prawda?ksiadz komunii za nie taka sukienke odmowic nie moze.
            • patatajowa Re: Impressja - stroje komunijne 21.10.17, 14:52
              a skad wiesz że nie ma? znasz sie na prawie kościelnym? przeciez ciebie temat nie dotyczy i nie masz o nim pojęcia to po co "bijesz piane" ?
              • edelstein Re: Impressja - stroje komunijne 21.10.17, 15:01
                Nie ma takiego prawa i nigdy nie bylo.Tak,temat mnie nie dotyczy,ale smieszy mnie jak ludzie daja soba manipulowac z powodu kawalka ciastka
                • patatajowa Re: Impressja - stroje komunijne 21.10.17, 15:11
                  nie dość że nie masz pojęcia w temacie to jeszcze jesteś wulgarna.
                  • edelstein Re: Impressja - stroje komunijne 21.10.17, 19:56
                    Jak sie okazuje mam wieksze pojecie w temacie niz ci ktorzy powinni miec.Jak wskazesz paragraf nakazujacy te same stroje do przyjmowania komunii to odszczekam.
                    Z reszta i tsk w Polsce wiekszosc idzie do komunii bo "wypada","tradycja" i "prezenty".
                    Ksiezule sie ciesza, nie dosc, ze kasa za podanie ciastka, prezenty to jeszcze sowita prowizja za nakazanie firmy szyjacej.Byznes sie kreci😂
                    • corrina_f1 Re: Impressja - stroje komunijne 21.10.17, 20:18
                      Masz prawo do subiektywnych przemyśleń na temat, ale jednak troszkę chyba odbiegłaś od tematu wątku i forum. Nie o to pytałam.
                    • hoow Re: Impressja - stroje komunijne 22.10.17, 09:50
                      Nikt nie obraża Ciebie, więc daruj sobie i obrażaj uczuć innych. Po co uaktywniasz się w wątku komunijnym, skoro Ciebie nie dotyczy? Szanujmy się!
                      • edelstein Re: Impressja - stroje komunijne 22.10.17, 16:15
                        Nie obraza was przymus wydawsnia kasy na cos co wam nie odpowiada?😂
    • sara.korska Re: Impressja - stroje komunijne 01.02.18, 11:03
      Ivetka, Julietka, Sindirelka - w sam raz dla Dżesiki, Karmen czy Vanessy. Mocno tandetne te sukienki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka