Dodaj do ulubionych

Kombinezon czy śpiworek do wózka?

17.10.04, 09:32
Witam
Mój maluszek urodził się we wrześniu no i w związku z pogodą zastanawiam się
nad kupnem kombinezonu zimowego ale zupełnie nie wiem jaki rozmiar kupić bo
zima trwa 4 miesiące (liczę od listopada)a z drugiej strony może lepiej taki
śpiworek do wózka bo on jest uniwersalny (chyba).
Co radzicie bo zupełnie nie wiem co kupić?
Pozdrawiam
Magda
Obserwuj wątek
    • milva04444 Re: Kombinezon czy śpiworek do wózka? 17.10.04, 09:50
      Witam
      Moim zdaniem lepiej kombinezon, bo uniwersalny jeżeli poruszacie się często samochodem (do fotelika). Poza tym możesz dokupić ocieplany śpiwór poprostu do wózka i przykrywać bączka jeszcze kocem. odnośnie romiaru to duże 62 lub 68, najlepiej z odpinanymi stopkami-jakby miał wyrosnąć-można wtedy założyć grube skarpety lib dokupić jakieś ciepłe, miękkie botki. Pozdrawiam
    • dominika8 Re: Kombinezon czy śpiworek do wózka? 17.10.04, 10:26
      ja tez mam ten dylemat, ale widzialam ostatnio taki spiworek, ktory nadaje sie
      jednoczesnie do fotelika samochodowego.
    • alcantra Re: Kombinezon czy śpiworek do wózka? 17.10.04, 23:56
      Dokładnie wczoraj kupiliśmy z mężem śpiworek dla naszej Małej, która urodzi sie
      w grudniu. W porównaniu do kombinezonów, nad którymi też się zastanawialiśmy,
      śpiworek ma tę zaletę, że nieco łatwiej dziecko w niego "zapakować"
      i "rozpakować". Poza tym nasz ma specjalne nacięcie z przodu (z klapką) i z
      tyłu (między nóżkami niemowlęcia) na pasy od fotelika. Poza tym Mała będzie
      miała też "futerkowy" śpiwór wózkowy do gondolki.

Niemniej jednak, jak piszesz, Twój Synek będzie miał w grudniu 4 miesiące, a
      pod koniec zimy 7, więc zdąży jeszcze nieźle urosnąć. Spiworek ma to do siebie,
      że jak będzie za duży, to nic się nie stanie (rękawki można podwinąć, a "worek"
      na nóżki raczej będzie uniwersalny przez te kilka zimowych miesięcy), ale na
      Twoim miejscu rozważyłabym jednak zakup większego (żeby starczył do końca zimy)
      kombinezonu. Wydaje mi sie, że śpiworki bardziej nadają się dla mniejszych
      maluchów, które są jeszcze mało ruchliwe.

Pozdrowienia.
      • aska34 Re: Kombinezon czy śpiworek do wózka? 18.10.04, 09:13
        hej alcantra
        czy mozna wiedziec jakiej firmy i gdzie zakupilas śpiworek, ja tez rodze w
        grudniu i mocno sie zastanawam: spiworek czy kombinezon... myslalam o spiworku
        wojcika ale nie mam w okolicy sklepu z jego produktami... stad jescze sie
        wstrzymuje z zakupem ale czas leci...
        pozdrawiam
        joanna
        • thrier Re: Kombinezon czy śpiworek do wózka? 18.10.04, 11:48
          A ja zeszły rok używałam taki zestaw kurtka+śpiworek z Wójcika. Kupiłam r.74
          (ale to raczej jest 68/74) i byłam bardzo, bardzo zadowolona. Łatwo zapakować a
          córcia mogła wygodnie machać nóżkami a jak na wiosnę już siedziała to nosiła
          samą kurteczkę (rękawki łatwo podwinąć bo są od spodu z welurku.. W tej chwili
          mam go do sprzedania. Jeśli ktoś chce to mogę przesłać foto.
        • alcantra Re: do Aski34 18.10.04, 15:56
          Hej,
          śpiworek jest polskiej firmy, nazywa się Kasjusz. Bardzo miły w dotyku, miękki,
          sprawia wrażenie ciepłego. Kupiliśmy w Tomi na Chojnowskiej. Zdjęcie wersji
          niebieskiej jest na stronach www.tomi.pl - możesz w wyszukiwarkę
          wpisać "śpiwór" albo nr handlowy: 0092/100/WG . Opis trochę nie do końca
          prawdziwy, bo śpiworek ma tylko jeden suwak, w kurteczce pod wierzchnią warstwą
          (część górna). Z boku są zatrzaski, podobnie jak do zapięcia szelek na
          kurteczce. Widziałam w sklepie trzy wersje kolorystyczne: niebieski, różowy
          (jakby nieco przybrudzony) i taki piaskowo-beżowy. Dla naszej Małej wybraliśmy
          ten ostatni, bo różowy kolor był nie za bardzo, a w taki piaskowy można też
          ubrać chłopca (jeśli mi się zdarzy następnym razem) smile
          Pozdrowienia.
          Acha, cena w sklepie taka jak w internecie: 93 zł.

• aska34 Re: do Aski34 18.10.04, 17:17
            wielkie dzieki, obejrzalam sobie to cudo na stronie internetowej Tomi i wyglada
            calkiem ciekawie, tak sobie mysle ze ubieranie maluszka (grudniowego) w taki
            kombinezon z prawdziwego zdarzenia jest koszmarem a spiworek jest wygodniejszy
            dla mamy i malenstwa
            pozdrawiam
            joanna 32tc
    • mama007 Re: Kombinezon czy śpiworek do wózka? 18.10.04, 16:36
      ja mialam kombinezon i zaluje, ze nie kupilam spiworka. mala darla sie za
      kazdym razem jak ja pakowalam do tego kombinezonu, eh...
      pozdrawiam
      • bebewawa Re: Kombinezon czy śpiworek do wózka? 19.10.04, 12:03
        Witam ponownie,
        Dzięki za wszystkie opinie zacznę się rozglądać za jednym i drugim i zobaczymy
        co w efekcie kupię. Ale wasze opinie bardzo się przydały jeszcze raz dzięki.

Pozdrawiam
        Magda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka