Dodaj do ulubionych

Wozek Quinny

27.10.04, 12:53
Witam, jestem nowym gościem na formu. PRzeczytałam juz wiele o wozkach na
forum ale nie moge znalezc zadnych wiadomosci o wózkach Quinny. Czy ktos je
zna, uzywa, co o nich sadzicie. Ja przymierzam sie zeby kupic Quinny
Freestyle chyba, w miare lekki i jest do niego gondolka a teraz jest w
promocji. Dajcie znac czy ktos uzywa i jakie wrazenia!
Pozdrawiam wszystkich.
Juz za niedługo mama.
Marti
Obserwuj wątek
    • pia_ Re: Wozek Quinny 27.10.04, 13:28
      Wrzuć hasło Quinny Freestyle w wyszukiwarkę i wyskoczy Ci bardzo dużo wątków o
      tym modelu. Sama używam Quinny Freestyle (4-kołowy) i Qiunny Formula (3-
      kołowy). Bardzo, bardzo polecam Freestyle, to świetny i bardzo wygodny wózek.
      Jedyny minus to, że trochę waży, więc jeżeli mieszkasz na 4 piętrze bez windy,
      to raczej sobie daruj. A myślałam, że w promocji jest tylko model Fashion?
    • marti91 Re: Wozek Quinny 27.10.04, 23:31
      Dzieki wielkie za odpowiedz! Freestyle jest w promocji w internecie.
      Pozdrawiam,
      Marti
      • pinik Re: Wozek Quinny 27.10.04, 23:37
        hej,

ja bym ci tego wozka nie polecala. jako gleboki, ok, ale spacerowka nie.

Siedzonko nie daje sie ustawic pionowo (duuuzy mankament, bo dzieci nie chca
        pozniej jezdzic na pol-lezaco). Brak palaka i nieregulowany podnozek (dla
        malych dzieci koszmar, bo jak maja np. spac?
        • teresai33 Re: Wozek Quinny 28.10.04, 12:50
          Mamy, używamy Quinny Fashion, jesteśmy baaaardzo zadowoleni i z czystym
          sumieniem polecam, zwłaszcza, że Freestyle jest chyba jeszcze lepszy. Dziwne,
          bo w mojej spacerówce siedzenie ustawia się całkiem pionowo, podnóżek jest
          regulowany i moja 7-miesięczna smacznie sobie w nim sypia na spacerkach, a jak
          się obudzi, to z zachwytem ogląda świat, i to już z siedzącej perspektywy.
          Może i są lepsze wózki, nie wiem, bo nie mam porównania, ale ja swojemu
          naprawdę nie mogę nic zarzucić. Uważam też, że stosunek ceny do jakości w tym
          przypadku jest bardzo dobry i jeżeli ktoś dysponuje kwotą 1000 zł. na zakup
          wózka, to lepszego za tę cenę nie kupi.
          • pia_ Re: Wozek Quinny 28.10.04, 12:58
            Ten wózek Quinny w promocji to 3-kołowy Quinny Freestyle czyli mniej bajerancka
            wersja mojego 3-kołowego Quinny Formula. To co napisała Pinik, to szczera
            prawda, właśnie ze względu na brak rozkładanego na płasko oparcia, brak
            regulowanego podnóżka i brak pałąka dokupiliśmy używanego 4-kołowego Quinny
            Freestyle (spacerówkę). Za jakiś czas, kiedy mała nie będzie już chciała spać
            na spacerkach, to wrócimy do trójkołowca.
            A Quinny Fashion jest całkiem innym modelem i dlatego różni się zarówno od
            Freestyle jak i Formula.
            • bernihor Re: Wozek Quinny 10.01.05, 19:50
              Witaj! Z mojego przykrego doswiadczenia radze zebys pospiesznie i solidnie
              przetestowala swojego trojkolowca - poki jeszcze jest na gwarancji. Moja
              Formula byla trzykrotnie reklamowana ze wzgledu na trzeszczace amortyzatory i
              rozchwiana rame az szczesliwie oddalam wozek importerowi i teraz czekam na
              nowego Buzza. Pozdrawiam,Marta.
        • tulcia Re: Wozek Quinny 09.11.04, 21:22
          Ja tez odradzam. Wozeczek jest ladny, ale jako spacerowka odpada. Dokladnie jak
          napisala pinik. Nieregulowany podnozek to fatalna sprawa, dziecku dretwieja
          nozki i jest mu niewygodnie (szczegolnie malemu). Oparcie regulowane paskiem,
          ale bez mozliwosci posadzenia dziecka pionowo. Dodatkowo brak palaka powoduje,
          ze dziecko zawsze musi byc w pasach. Tez przymierzalismy sie do tego wozka,
          nawet go zamowilismy (Quinny Formula), ale po glebszym namysle wybralismy dobro
          i wygode dziecka i zrezygnowalismy z zamowienia.
          Zycze dobrego wyboru.
          Kasia i Natalinka
    • dosiamamafilipa Re: Wozek Quinny 28.10.04, 14:20
      hej
      w wyszukiwarce na guinny wychodzi prawie 500 watkow !
      w naszym 3 kolowym fashon jest palak. podnozek sie reguluje i oparcie rozklada
      sie do plaskiego jak i do pionu. Nam sie swietnie sprwdzil zarowno jako gleboki
      jaki spacerowa dla nas super nei ma klopotu z kraweznikami dziurami ajak
      leciutko sie prowadzi sprwdzalam wiele wozkow kolezanek i zaden mi tak nie
      pasuje jak nasz, ma duzy kosz na zakupy w naszym przypadku wykorzystywany na
      zbawki do piakownicy, bylismy z nim zarowno w gorach jak i na plazach i siwtnie
      przetrwal, ja naprwde polecam.
      pzdr.
      \dorota
    • aleksandra3 Re: Wozek Quinny 04.11.04, 14:15
      Witajcie!

Mnie również podoba się ten wózek i promocja w i-necie też mi sie podoba.
      Dlatego postanowiłam odświeżyć ten wątek - Quinny Fashion 3XL (gondola i
      spacerówka) w promocji z fotelkiem Maxi Cosi Citi do zamontowania również na
      tym stelażu.

Mam pytanie do użytkowniczek/użytkowników - jak to jest z wagą tego wózka, nie
      zamierzam go targać na górę ani wsiadać do tramwajów czy autobusów codziennie
      ale pewnie mi sie czasem zdarzy...16 kg to chyba raczej dużo. Myślę jednak że w
      naszym przypadku tam gdzie nie będzie podbramkowej sytuacji, w przypadku
      zabierania dziecka np. do lekarza - pozostaje opcja "jedziemy samochodem".

Jak to jest z prowadzeniem wózków trójkołowych - lepiej czy gorzej się sprawują
      niż czterokołowce? Nie są wywrotowe? To przednie kółko skręca sięjeszcze na
      boki pod kątem ale nie wiem czy da się je zablokować. A jeżeli sięnei da czy
      ten brak przeszkadza?
      Czy faktycznie sie tak składa na płasko jak na obrazkach? Czy demontaż kółek
      jest faktycznie taki łatwy?
      Czy ktoś korzystał z opcji przyczepiania fotelika samochodowego do tego wózka?
      Jak to się sprawdza? Czy to sie w ogóle przydaje? (będziemy dużo jeżdzić
      samochodedem z dzieckiem i być może na którki spacer po mieście lepiej jest
      przyczepić fotelik smaochodowy?)

Bo widzicie ja uwielbiam takie wielofunkcyjne rzeczy smile gdyby była lodówka z
      opcją zaparzania kawy też bym pewnie kupiła... Więc bardzo mi wpadł w oko
      wózek "3 w jednym" - gondola, spacerówka i fotelik na stelaż. Ale nie wiem co z
      użytkowaniem... Czy Wam się sprawdził, czy go nie polecacie?
      Pozdrawiam
      aleksandra
      • pia_ Re: Wozek Quinny 04.11.04, 15:23
        Mi sie mój trójkołowiec prowadziło znacznie lepiej niz 4-kołowy. Z wagą to Ci
        nie powiem, bo ja go nigdzie nie targałam, choć w porównaniu z 4-kołowym to ten
        3 jest lekki. Składa się tak jak na zdjęciu, bardzo prościutko. Z opcji fotelik
        na stelaż też skorzystałam ale tylko kilka razy (za to moja przyjaciółka
        nagminnie).
        Podsumowując:
        jako wózek głęboki - polecam
        jako stelaż+fotelik - polecam
        jako spacerówkę dla mniejszego dziecka - zdecydowanie nie polecam
        jako spacerówkę dla starszego dziecka - tego jeszcze nie przetestowałam, bo
        moje ma 14 mies i nadal nie chce w nim jeździć.
        Jeżeli miałabym się decydować na zakup tego wózka jeszcze raz to bym go raczej
        nie kupiła.
        • pia_ SPROSTOWANIE 04.11.04, 15:27
          No, nie doczytałam uważnie o jaki model Ci chodzi. Moja wypowiedź dotyczy
          wyłącznie trójkołowca Quinny Freestyle i Formula.
          • aleksandra3 Re: SPROSTOWANIE 04.11.04, 22:44
            Pia!

Chodzi o model "Fashion" - ten z kolei jako spacerówka ma pałąk i podobno można
            go rozłożyć całkiem poziomo jak i postawić poziomo. Podnózek też ma nie wiem
            jednak czy regulowany. - Właśnie ze względu na ten pałąk wpadł mi w oko - chyba
            nie zdecydowałabym się na spacerówkę bez pałąka.
            Moje pytanie - dlaczego nie polecasz podobnej spacerówki dla młodszego dziecka?
            • pia_ Re: SPROSTOWANIE 05.11.04, 09:52
              Model Fashion dla młodszego dziecka jest ok. To Freestyle i Formula (3-kołowe)
              nie polecam właśnie za brak tych udogodnień, które wymieniłaś.
    • coronella Re: Wozek Quinny 04.11.04, 14:59
      a ja czasem, nawet dosyc czesto, przyznaje racje powiedzeniu: co jest do
      wszystkiego, jest do niczego smile)
      • aleksandra3 Re: Wozek Quinny 04.11.04, 22:52
        coronella napisała:

> a ja czasem, nawet dosyc czesto, przyznaje racje powiedzeniu: co jest do
        > wszystkiego, jest do niczego smile)
        >
        >

Coronella - to był oczywiście żart z tą "lodówką robiącą kawę" wink) ale np.
        jakiś czas temu zakupiłam pralko - suszarkę i powiem Ci szczerze że jeżeli będę
        musiała kupić następną - kupię pralkę z właśnie z taką funkcją!!!!!!!!! Nie
        zdarzyło mi się, żeby mi coś nie wyschło na czas - goście idą a mój najlepszy
        obrus brudny, jutro delegacja a nie ma czystej koszuli (zwłaszcza chodzi o
        bawełniane rzeczy bo te syntetyczne i tak schną krócej) a myślę, że najbardziej
        docenię suszarkę zwłaszcza przy małym dziecku.
        Bardzo proszę o konstruktywne opinie - zarówno dobre jak i złe - każda rzecz
        musi mieć wady a zwłaszcza uniewrsalna ale napisz coś więcej o tym czemu ten
        wózek Twoim zdaniem jest do niczego?

Pozdrawiam

aleksandra
    • annkier Re: Wozek Quinny 08.11.04, 12:45
      dziewczyny napiszcie gdzie jest ta promocja w internecie tz. wrzucie link
      i za ile?
    • mati118 Re: Wozek Quinny 08.11.04, 14:17
      Ja tez polecam Quinny Fashion. Uzywamy już od 8 miesięcy i jest super. Jedyny
      mankament - moim zdaniem - to brak skrętnego przedniego kółka, ale to można
      przeżyć. Gondoli używałam krótko, bo Mati szybko zaczął siadać i nie chciał
      leżeć całkiem płasko w wózku, ale spacerówka sprawdza się w 150%. POLECAM!!!
      Kasia i Matik
    • madic Re: Wozek Quinny 10.01.05, 10:37
      Hej,
      a może znajdzie się koleżanka, która ma Quinny Fashion 3XL i targa go po
      schodach do mieszkania dość wysoko? Chętnie poczytam doświadczenia, bo niedługo
      mam zamiar taką zostać.
    • jowitak1 Re: Wozek Quinny 10.01.05, 10:57
      Też posiadam Quinny Fashion i polecam.Mieszkam na pierwszym piętrze i wózek
      poprostu wciągam po schodach i nie sprawia mi to żadnej trudności nawet z
      duużymi zakupami w koszu.Jest jednak sprawa o której nigdzie nie czytałam na
      forum ,a co może być przyczyną kłopotów mam mieszkających w wieżowcach i
      liczących na windę:do mojej windy wózek nie wchodzi-ma za duży rozstaw kół.
      • zarebamon Re: Wozek Quinny 10.01.05, 11:14
        Ja też mam quinnie fashon 3XL - jesteśmy wszyscy z niego zadowoleni tzn ja mąż
        i synio
        Co do prowadzenia jest super, ja również wciągam go po schodach albo zjeżdzam
        nim - nie robię tego często ale jednak czasami robięsmile))
        Mi w nim podobalo sie że gondola jest wysoko mocowana - nie musialam się
        schylac natomiast spacerówka jest niziutka
        Mały ma rok i mieści sie w dolaczony spiworek - ma jeszcze sporo miejsca,
        siedzisko w spacerówce też jest dośc szerokie...
        Aha co do minusów to strasznie wyblakł mi materiał na słońcusad(( budka i pałąk
        od sopacerówki - wygląda to nieciekawiesad((
        Nikt o tym nie pisał wcześniej - moze to tylko ja mam z tym problem???
        Pozdrawiam
        Monika i Mikolo
    • pipeta Re: Wozek Quinny 10.01.05, 13:29
      Witam,
      jeśli chodzi o Q. Fashion 3 XL to ja, uwzględniając swoje 9 miesięczne z nim
      doświadczenie, nie polecam tego wózka. Przede wszystkim jest olbrzymi, okropny
      klamot jak dla mnie. Mieszkam na 3 p. bez windy i bardzo czesto muszę wnosić go
      na górę. Z gondolą robiłąm tak, że najpierw wnosiłam w niej dziecko na górę,
      potem stelaż sprowadzałam do wózkowni. Ze spacerówką nie da się tak zrobić, bo
      jest barrdzo ciężka i nieporęczna do dźwigania (przynajmniej dla kobiety..)
      Tapicerka - fatalna; Wyblakłą na słońcu i wózek wygląda tak, jakby miał co
      najmniej kilka dobrych lat i jeździło w nim niejedno dziecko; Inne elementy,
      jak np. guma na rączce, też się szybko zużyły.
      Teraz rozglądam się za nowym wózkiem,chociaż sązdiłąm, że pojeżdzę nim znazcnie
      dłuzej.
      Pzdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka