Dodaj do ulubionych

Krzesełko Peg Perego

03.11.04, 21:38
Czy ktoś z Was używa krzesełka podwyższanego PP? A szczególnie interesuje
mnie wersja Dondolino z funkcją huśtaweczki. Jak się to wszystko sprawuje?
Obserwuj wątek
    • mama_majki Re: Krzesełko Peg Perego 04.11.04, 08:54
      My uzywamy Peg Perego Primma Papa Roller. Taki "wypasiony" ze skóro-podobną
      tapicerką. Nie ma niestety funkcji kołyski, ale jako krzesełko jest
      REWELACYJNY! Uwazam, ze PP ma najlepsze krzesełka do karmienia - stoliczek
      mozna ustawic bardzo blisko dziecka, a samo siedzisko jest dosc wysokie. U
      babci mamy Chicco Mamma i naprawde roznica jest duza. Chicco jest za glebokie i
      stoliczka nie da sie blisko przysunac. I Majka na dodatek ciagle w nim wstaje,
      czego w PP zrobic na szczescie nie moze wiec grzecznie je smile))
      Tak wiec ja polecam PP. Majka jadala w nim juz od 6 miesiaca wlasciwie przy
      maksymalnym rozlozeniu smile I jada dalej a ma juz skonczone 15 miesiecy, wiec
      wydatek sie oplaca. Ja swoje akurat kupilam w komisie za prawie 1/2 ceny, ale
      mysle, ze nawet nowe sie oplaca smile))

Pozdrawiamy. Kasia i Maja (24.07.2003)
      • oliwkaania Re: Krzesełko Peg Perego 04.11.04, 11:22
        A ile kosztowało to Twoje krzesełko w wersji nowej? Pytam, bo ja widziałam
        dopiero w katalogu i boję się iść do sklepu, żeby się nie przerazićwink
        • mama_majki Re: Krzesełko Peg Perego 05.11.04, 14:23
          Mojego juz nie produkuja. Dondolino jest jego zastepca chyba. Nowe kosztowalo
          to moje w zeszlym roku ok 700 zl, wiec to pewnie kolo 800... Warte
          zastanowienia sa tez nowe krzeselka Brevi za ok 450 zl chyba. zobacz na
          www.bobokomis.com.pl

Pozdrawiamy. Kasia i Maja (24.07.2003)
    • oliwkaania Re: Krzesełko Peg Perego 04.11.04, 19:40
      podciągam do góry
      • luwoz Re: Krzesełko Peg Perego 04.11.04, 21:25
        Mamy PP Dondolino- wersja ze skórkową (smile) żółtą tapicerką i szarą wkładką dla
        noworodka. Najpierw Plusy:
        - kółeczka na których można przetoczyć sprzęt z pokoju do kuchni i na odwrót;
        można je zablokować,
        - welurowa wkładka ładnie się pierze, resztę można przetrzeć szmatką,
        - regulacja wysokości siedziska, można sobie dopasować do wysokości krzesła
        osoby karmiącej,
        - dwa blaciki-duży i mały, łatwe w montażu i demontażu,
        - pięciopunktowe pasy- dziecko nie ucieknie,dodatkowo między nóżkami jest taki
        pałąk uniemożliwiający zsunięcie się dziecka na podłogę,
        - składa się do przyzwoitych, jak na tak duży przedmiot rozmiarów, można je
        wsunąć gdzieś koło szafy,
        - śliczne jest to PP Dondolino, nie szpeci kuchni nic a nic.
        Minusy:
        - siedzisko nie ma regulacji w poziomie- stanowi taki nierozkładalny kubełek,
        plecki się nie rozkładają, całość można położyć bardziej pionowo lub do tyłu
        (ale to w końcu krzesełko do karmienia, a nie leżaczek),
        - w związku z powyższym nie wiem czy niemowle, które jeszcze nie siedzi będzie
        czuło się w nim wygodnie ( moje PP pojawiło się gdy Dominika miała 10 m-cy)
        - pasy bezpieczeństwa są przykręcone do siedziska od spodu i niestety bez ich
        demontażu nie można zdjąć tapicerki, żeby ją na przykład wyprać i dokładnie
        umyć stelaż krzesełka ( ale może nie wszystkie dzieci rzucają kaszką i obiadem
        jak moje),
        - kołyskę odpaliliśmy tylko 2 razy i w sumie bez rewelacji- Domiśka woli zwykłą
        huśtawkę- niestety jest na baterie, a nie na włącznik do sieci; siedzące i
        ruszające się dziecko skutecznie utrudnia ruch płóz kołuski, ale noworodek
        będzie miał fajnie,
        - cena, nasze przyjechało z Włoch i w przeliczeniu na nasze ok.800- 900 zł.
        Korzystamy z krzesełka od 3 miesięcy, lubię je chociaż domywanie zaschniętej
        kaszki z różnych szparek to horror. Na pewno jest lepszym- wygodniejszym
        rozwiązaniem, niż drewniane krzesełka nakładane na odwrócony stolik- łatwiej
        jest wyjąć z niego malucha. Cena jest porażająca i nie wiem czy nie byłoby
        lepiej za 400 zł. kupić podobnie działającego krzesełka z Brevi czy polskiej
        firmy (niestety nie pamiętm nazwy, ale model Safari).
        • cubus1 Re: Krzesełko Peg Perego 04.11.04, 21:51
          Ja niestety mam starsze modele Peg Perego i Chicco.Ze swojej strony moge dodac
          ze wady ktore zostaly wymienione wyzej moga tyczyc sie kazdego z tych
          krzeselek,tez modeli starszych.
          A ma kilka zalet nie spotykanych w poprzednikach.
          U nas w najdrozszym sklepie internetowym jaki znam kosztuje:
          www.baby.com.pl//szczegoly.php?aukcja=&grupa_p=1&przedm=138694&pwd[1]=%2F1%2F12%2F102374%2F127725&grp=&sortuj=kod

Pozdrawiam,Cubus

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka