Dodaj do ulubionych

nacielam sie

20.11.04, 10:16

kupilam laktator od jedenj mamy.powiedziala mi ze sa wszystkie czesci,
wszystko ok.wplacilam pieniadze.dostyalam laktator wybrakowany, brakuje
drugiej membrany, podstawki pod butelke, nakladki na raczke do laktatora,
oraz nakretki na butelke z przykrywka.
zglosilam to tej pani, po czym uslyszalam ze skoro mam z innego laktatora tej
firmy to moge sobie dopasowac, co to za problem.pytam sie czy moze doslac to
najpierw mowi ze dosle, pozniej nie odbiera telefonu i nie odpisuje na maile
a teraz w ostatnim mailu napisala ze mam odeslac laktator.
ja kupilam i chce miec caly komplet jak bylo mowione.nie mam czasu bnatylki,
zadam doslanie czesci ktorych brakuje i bedzie ok,ale z tego wynika za ta
pani nie ma tych czesci i teraz kaze mi go odeslac, bo myslala ze ja moze sie
nie kapne ze czegos brakuje.
jesli to przeczytasz, bo na maile nie odpisujesz to prosze cie odeslij mi te
czesci, bo ja nie mam czasu na chodzenia po pocztach, zreszta nie bede
odpowiadala za twoje bledy.Jesli nie to podam twoje dane na forum ze jestes
nie w porzadku i sprawe zalatwimy inaczej.sory ale to juz przesada.
co o tym myslicie?

Obserwuj wątek
    • dosiamamafilipa Re: nacielam sie 20.11.04, 12:01
      no coz mysle ze smialo pisz nick tej nie uczciwej kobiety bo nie jednego
      jeszcze moze nabrac a tak to moze inni sie zastanowia zanim coz kupia
      ps jak chcesz to wiecej na priv Ci napisze co z tym zrobic, bo niestety mam
      doswiadczenie bo mnie tez nabrano
      pzdr.
      dorota
      • aaaaaaaaa Re: nacielam sie 20.11.04, 12:43
        juz pisze do Ciebie
    • roxi_hart Re: nacielam sie 20.11.04, 12:49
      Podaj na forum nick tej nieuczciwej osoby-nie ma co robic z tego tajemnicy.
    • aaaaaaaaa Re: nacielam sie 20.11.04, 13:02
      jeszcze poczekam dzis na odzew jak będzie mnie zbywala to podam nick.
    • aaaaaaaaa nick malusia83 - oszukała mnie. 20.11.04, 21:14
      niestety nie odzywa się, nie odbiera tel.ale sprawę załatwię inaczej.
    • aaaaaaaaa Re: nacielam sie 21.11.04, 09:30
      • mamami Re: nacielam sie 22.11.04, 18:41
        Hej. ja rozumiem ze ona cię oszukała i nie ma co do tego wątpliwości ale nie
        możesz teraz wymagać żeby dosłała ci części których najprawdopodobniej nie ma.
        Chciała wybrnąc z sytuacji i oddać ci kase jak odeślesz laktator ale tobie taka
        opcja nie pasuje. Może poproś w takim razie o zwrot części pieniędzy bo moim
        skromnym zdaniem jeśli nie chcesz odesłać laktatora to jest to jedyne rozwiązanie.
        • o1la Re: nacielam sie 22.11.04, 20:29
          zeby cokolwiek osadzac, trzeba wysluchac obydwu stron
          na innym forum malusia83 podala swoja wersje- wydaje sie wiarygodna i sensowna

• cubus1 Re: nacielam sie 22.11.04, 22:30
      Trudno sie postawic po ktorejs stronie jesli nie widzialo sie tego
      nieszczesnego laktatora sad

Mysle ze masz prawo byc wkurzona z powodu niekompletnego sprzetu jesli jest to
      faktycznie wiecej czesci niz ta nieszczesna membrana(daja dwie w komplecie i ja
      np.jednej nie uzywalam w ogole).Faktem jest tez ze zaplacilas za niego niewiele
      i zwykle uzywane kosztuja dwa razy wiecej.
      Ja swoj uzywany sprzedalam za 100zl na Allegro smile
      Nie zastanowila Cie cena?

Moim skromnym zdaniem sprzedajacy jednak zachowal sie niezwykle fair zgadzajac
      sie na zwrot i odeslanie Ci pieniedzy.
      To swiadczy na jego korzysc bo naprawde mogl nie wiedziec ze czegos brakuje.

Prawda tez jest taka ze w takich sytuacjach wpierw wysyla sie wadliwy towar a
      dopiero sprzedajacy po jego otrzymaniu odsyla pieniadze wraz z poniesionymi
      kosztami przesylek w obie strony.
      Wiem,ze to ryzykowane ale tak jest przyjete.

Dlatego ja kupuje cos na odleglosc z duzym zalozeniem ze moge sie
      naciac...Inaczej mialabym do siebie zal smile
      Do tej pory jeszcze sie nie nacielam ale nie kupuje duzo i za duze sumy smile

• aaaaaaaaa Re: nacielam sie 23.11.04, 12:23
        kupując nie pwiedziała mi ta pani ze czegos brakuje, pytałam sie czy laktator
        kompletny powiedziala ze tak.
        W laktatorze brakuje membrany, podstawki pod laktator, nakrętki na laktator,
        nakładki na raczke, góry na butelkę do torebek.czyli nie jednej częsci a 5
        częsci.
        • ingolula Re: nacielam sie 23.11.04, 12:40
          Jeżeli jest to laktator AVENTu to mogę Ci oddać kilka części tylko sprawdzę,
          które są nieużywane. Niestety całego już nie mam bo pies się do niego dobrał
          ale były w komplecie częsci zapasowe i oczywiście sprawdzę i chętnie je oddam.
          Mieszkam w Warszawie, odezwij się na adres z gazety.
          • malusia83 Re: nacielam sie 23.11.04, 15:57
            widzisz...jednej pani pies pogryzl czesci...co byz powiedziala gdyby cos takiego
            zdarzylo sie komus i zabrakloby jakiejsc czesci? powiedzialabys:
            MAM RODZINE W GDANSKU WIEC LEPIEJ MIEJ TA CZESC BO DODATKOWO BEDE WYDZWANIAC NA
            TWOJA UCZELNIE, A LAKTATORA NIE ODDAM, TYLKO TY WYSLIJ MI PIENIADZE" suma
            sumarum PIENIADZE I LAKTATOR SA MOJE!!! TY WREDNA OSZUSTKO TY TAKA I OWAKA...

tak z pewnoscia brzmialby twoje słowa, wysłałam juz twoje pieniadze i mam
            nadzieje ze zmienisz zdanie i odesles mi moja rzecz.

ta kobieta nie rozumie rowniez kiedy mowi sie jej ze podkladka do laktatora jest
            ta sama okragla biala czesc ktora zaklada sie na laktator,poza tym pisalam ze
            nie mam smoczkow ani malutkiej butelki gdyz moj 2 miesieczny synek do tej pory
            pije z niej herbatke.a co do membrany nie wiedzialami tu przysiegam na wszystko,
            ze byly dwiesad((to z nieodpowiadaniem na maile i tel to bzdura, wlasnie
            sprawdzilam i drogie panie:
            22 maile do tej pani w elementach wyslnych w mojej skrzynce i 10 smsow...od tego
            czasu minelo5 dni.
            nie wiem czy to mozna nazwac nieodpowiadaniem na maile....pani ta po prostu
            pisala trzy maile pod rzad o godzinie 7 rano i w nich wyzywala mnie ze pisala
            pol godziny temu a ja nie odpisuje...przepraszam ale ja nie spedzam calego zycia
            przed komputerem i mam prawo odpisac 3 godziny potem...i niech mnie nie
            denerwuje ta gadka o nieodpowiadaniu bo moge przeslac na forum cala "historie
            mailowa". proponowalam jej od poczatku zwrot pieniedzy w trybie natychmiastowym
            to w swoich niezykle "wysublimowanych" wypowiedziach mowila ze ja mam jej oddac
            pieniadze a ona nie odda laktatora...nie bede juz wiecej pisac...napisalam do
            oderatorki i na forum sprzedam(tam dokladnie wszystko opisalam)
            aha

nie zycze nikomu interesow z ta pania...nic milego,brak wychowania i wypowiedzi
            z mnostwem wykrzyknikow na poziomie....a zreszta niewazne

dzisiaj napisala ze zwroci jednak laktator a ja w momencie kiedy przeczytalam
            maila wyslalam pieniadze na jej konto

pzdr
            adriana
            • aaaaaaaaa Re: nacielam sie 23.11.04, 18:02
              oczywiście wyszłam na najgorsżą.Gdyby nie brak tych częsci to bym nie piosa la
              do ciebie a tak zaplacilam za to.
            • aaaaaaaaa Re: nacielam sie 24.11.04, 07:57
              dziewczyno, znów kręcisz, jak mi wyslalas pieniadze na konto, skoro nie
              podawalam ci go? przy wplacie na twoje konto tez nie bylo mojego konta.nie masz
              ani jednego numeru z mojego konta.cos tu krecisz.to ty mi podawalas swoje
              konto, nie ja tobie.
            • aaaaaaaaa Re: nacielam sie 24.11.04, 08:06
              po przecztaniu tego wszystkiego co napisalas wychodzi na to ze to ja cie
              oszukalam, co?
              gdybym cie oszukala to nie wplacilabym pieniedzy na twoje konto, gdybys wyslala
              mi laktator,ale to ty bylas cwansza i czekalas na pieniadze po czym go
              odeslalas z wielkim opoznieniem.prosilam cie zebys przeslala mi laktator,
              chcialam ci wyslac dowod wplaty, ale balas sie wyslac.wiec dlaczego ja nie mam
              sie bac? mnie tez oszukano wczesniej, nie chcialas na poczatku podac zadnych
              danych swoich ani adresu, tylko same cyferki numeru konta.jak to mozna odebrac?
              pozniej jak cie prosilam o caly adres to mi napisalas po kilku minutach
              napisalas drugi, czyli podalas mi jakies dwa adresy, a tam gdzie mieszkasz to
              jest jeszcze trzeci.od razu widac ze cos jest nie tak.po czym dostaje
              niekompletny laktator i zero odzewu.dopiero jak zrobilam zadynme na forum to
              zaczelas sie tlumaczyc jaka to jestes poszkodowana.jestes oszukasnica i tyle.ja
              chce zwrot pieniedzy, musze ci najpierw podac numer konta, bo go nie masz, znow
              oszukujesz.
              • katse Re: nacielam sie 24.11.04, 08:56
                jezeli kupowalas latator - a nie zestaw avetu - nie powinnas miec pretensji.
                ja swoj sprzedalam bez butelek i bez jednego dysku uszczelniajacego - bo
                poprostu z mojego kompletu tych rzeczy uzywalam.

i uwazam to za normalne

pozdrawiam

Kasia
                • aaaaaaaaa Re: nacielam sie 24.11.04, 09:25
                  ja tez uwazalabym za ok, jesli ta pani by mi powiedziala ze czegos brakuje, ja
                  sie oytalam czy wszystko jest kompletne i powiedziala ze tak, procz butelki
                  malej 125 ml, ktorej nie dostalam bo wiedzialam ze uzywa.Reszta miała być.Ja
                  zapłaciłam za wszystko.Więc to nic dziwnego ze się upominam.
            • joasia.pietrak Re: nacielam sie 24.11.04, 16:18
              Jezu !!! dajcie juz spokoj!!!! czy Wy nie macie nic innego do roboty tylko
              zawalac forum takimi pie..mi?
    • aaaaaaaaa Re: nacielam sie 24.11.04, 09:39
      to ja jeszcze jedno dodam, ze pani dałł ogłoszenie ze sprzeda laktatror, a nie
      czesci do laktatora, albo laktator w czesciach, brakuje tyle i tyle.
      Mowa była w mailach ze laktator jest kompletny a nie częsci z laktatora.Jeśli
      po żłożeniu laktatora brakuje 2 częsci które używa się przy sciąganiu pokarmu,a
      laktator ma 5 częsci, to już jest nie tak.A tak naprawdę to brakuje wiecej
      czeci, jeszcze podstawki i nakrętki i nakrętki na butelkę.Więc razem 5 częsci.
      • coronella Re: nacielam sie 24.11.04, 20:03
        aaaaa, czy to sie nigdy nie skonczy??? Juz chyba caly swiat wie, ze dostalas
        niekompletny laktator, wiec daruj juz sobie.
        To nie forum w tym temacie,.
    • malusia83 Re: nacielam sie 24.11.04, 14:47
      wysłalam pieniadze natychmiast na konto z ktorego dostalam przelew...ma
      potwierdzenie itd...niewazne..okazalo sie tylko ze pani "aaaaaaaaa" wplacila w
      innym banku niz ma konto no i po prostu wyslalam pieniadze do nikad...a ona
      znowu mnie wyzywa i grozi plicja o znieslawienie...napislalam jej ze prosze ja
      zeby napisala mi ktory to bank (wiem ze mazowiecki tylko nie wiem ktory oddzial)
      bo musze tam zadzwonic zeby odzyskac pieniadze, ale odpowiedzi juz nie
      dostaje..nie wiem czy to bawi ta pania ze ja stracilam pieniadze?
      chcialam to zalatwic szybko no i mam teraz...glupio ze nie pomyslalam ale
      chcialabym to jakos wyjasnic lecz pani aaaaaaaaa nie chce mi pomoc...nie wie
      ktos co sie robi w takim przypadku??
      dziekuje
      ada
      • aaaaaaaaa Re: nacielam sie 24.11.04, 15:53
        dlatego ze nie odpowiedzialam w ciągu 30 zminut tzn ze bawi mnie to? a
        widziasz, sama jestes tego przykladem a mowisz o mnie ze ty nie moglas odpisac
        bo nie mialas akurat dostepu do internetu.ja juz odpisalam ci na maila.to ze
        mam male dziecko ktore potrebuje zjesc, czy zainteresowania to cie nie
        obchodzi? najpierw mnie wyzywasz w mailu ze to na moje konto wplacilas a
        pozniej mnie przepraszasz.o co ci chodzi.jak mozna wplacic komus na konto skoro
        nie bralas ode mnie numeru .?????
        • malusia83 Re: nacielam sie 24.11.04, 18:24
          ja juz odpisalam ci na maila.to ze
          > mam male dziecko ktore potrebuje zjesc, czy zainteresowania to cie nie
          > obchodzi?

widzisz....szkoda ze nie potrafisz odniesc tego do siebie i nie moglas zrozumiec
          dlaczego nie odpisuje w pol godziny...mam nadzieje ze nastepnym razem jak
          bedziesz czegos wymagala od inny a poznij ich za to szykanowala, to miej
          swiadomosc tego ze inni bedea wymagali tegoz samego od ciebie...albi
          inaczejj..nie wymagaj zbyt wiele od innych, skoro sama wiesz jak trudno nieraz
          sprostac takim wymaganio z czysto prozaicznych powodow jakimi moga byc np. kupka
          dziecka w pieluche...to tez wymaga czasu i wyobraz sobie ze moje dziecko 2
          miesieczne robie czesto te kupki i tez nie ma czasu na blyskawiczne odpowiedzi.
          Wiec nie rob nastepnym razem z tego publicznej debaty.

adriana
      • kasia-j Re: nacielam sie 24.11.04, 15:55
        Zazwyczaj nie angażuję się w tego typu spory, ale może warto zajrzeć na strone
        aventu i sprawdzić, co wchodzi w skład laktatora? Bo ja już nie wiem, czego
        brakowało smile.

www.aventbaby.com/uk/products/instructions/isis_pump/1_old.html#parts
        Hmm jeśli chodzi o części zapasowe (w tym przypadku membrana) to kupując rzecz
        używaną, nie zakładam, że otrzymam części zapasowe - skoro używany, to znaczy,
        że np. membrana mogła się zużyć i ktoś ją już wymienił. Ja co prawda
        sprzedawałam z dwoma membranami swój laktator - ale to głównie dlatego, że
        użyłam go chyba dwa razy i części zapasowe nie były wyjęte nawet z opakowania
        (ale nie dodawałam buteleczek, które też były w zestawie jak go kupowałam).
        Kupująca o tym wiedziała i nie było problemów.
        A z podstawką pod laktator (a raczej butelkę) butelkę to chyba trochę przesada -
        nie pamiętam, żebym jej kiedykolwiek użyła smile. Ja chyba do sprzedawanego
        laktatora dołożyłam tę podstawkę - ale głowy nie dam smile.
        Wiem, że są też laktatory, gdzie w zestawie są woreczki - nie mam pojęcia, czym
        się różnią od tych z butelkami (pewnie dodatkowo jest zestaw torebek do
        przechowywania pokarmu).

Jeśli coś mi nie odpowiada, to wtedy odsyłam i proszę o zwrot pieniędzy (jeśli
        wcześniej taki wariant uzgodnię). Skoro sprzedająca zgodizła się zwrot towaru,
        to nei wiem, w czym problem (być moze faktycznie zapomniała o tych częściach i
        nie może ich teraz znaleźć ?).
        Szczerze powiem, ze nie wiem, na jakie rozwiązanie Ty czekasz? Skąd ta
        dziewczyna ma wziąć te części zapasowe, skoro nie może ich znaleźć? Ma kupić
        nowy laktator i Ci je wysłać? Ktoś z forum proponował dodanie brakujących
        części. Może skorzystasz z oferty? Rozumiem, ze możesz być zła, bo dostałaś nei
        to, na co czekałaś, ale postaw się tez w sytuacji Sprzedającej i zastanów, co
        może zaproponować.

Szczerze powiem, że takie posty zniechęcają mnie do sprzedawania/kupowania sad.

Pozdrawiam i życzę udanego zakończenia transakcji. Czasami wystarczy trochę
        dobrej woli dwóch stron i po problemie.
        Kaska

PS
        Nie musiałaś podawać nr konta - zazwyczaj pojawia się informacja, z jakiego
        konta wpłynęły pieniądze.

• aaaaaaaaa Re: nacielam sie 24.11.04, 16:06
          tak, ale ja nie robilam przelewu ze swojego konta, tylko wplacalam w obcym
          banku na dowodzie wplaty.więc tam nie byl wpisany numer mojego konta.
    • politea25 Re: nacielam sie 25.11.04, 23:07
      Ponieważ wywiązała się zwykła pyskówka, post zostanie usunięty. Tego typu
      sprawy dobrze jest najpierw załatwić prywatnie, a później "licytować" na forum.
      Oczywiście w przypadku nieuczciwych sprzedawców jestem jak najbardziej za
      ogłaszaniem nicków, ale... pozostaje ale...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka