Dodaj do ulubionych

Jaki foteli samochodowy dla noworodka

27.11.04, 13:16
Poradzcie. Jaki fotelik samochodowy dla noworodka. Dziekuję za
odpowiedzi.Pozdrawiam wszystkich.
Obserwuj wątek
    • penelina Re: Jaki foteli samochodowy dla noworodka 27.11.04, 15:59
      Napisałam Ci maila na adres gazetowysmile

pzdr,
      penel.
    • aga1004 Re: Jaki foteli samochodowy dla noworodka 27.11.04, 17:19
      najlepszy będzie fotelik nosidełko i kołyska w jednym idealne jeśli często się
      przemieszczacie proponuje fire graco jeśli fundusz wieksz jest rewelacyjny choć
      krutko sie z niego korzysta (ok.7miesiecy)
    • iwciunia Re: Jaki foteli samochodowy dla noworodka 27.11.04, 20:10
      Witam nie polecalabym dla moworodka rzadnego nosidelka. Jest to wygodne dla
      rodziców ale nie dla noworodka.Nosidelko mozna uzywac dopiero od 3miesiaca
      zycia. On musi lezec na plaskim.Proponuje gondole. Chyba ze chce pani w
      przyszlosci chodzic z dzieckiem na rechabilitacje!!!! Prosze porozmawiac na ten
      temat z lekarzem jesli pania smieszy moja opinia. Pozdrawiam.
    • honda1998 Re: Jaki foteli samochodowy dla noworodka 28.11.04, 10:10
      O ile dobrze wiem przewożenie dzieci w gondoli jest u Nas zabronione ( byc może
      zmieniło sie prawo więc nie będe się upierała)

Co do fotelika dla noworodka/niemowlaka - każdy fotelik do 13 kg. Takie foteli
      (nie wszystkie nalezy sprawdzić)mają rekomendację rehabilitantów, więc nie jest
      prawda, że sa szkodliwe dla dzieci.

Ja używałam Bebe Confort Elios (zaakceptowany przez lekarza neurologa i
      rehabilitanta jako fotelik i leżaczek) a aktualnie zakupiłam Maxi Cosi Cabrio.
      Kupiłam fotelik uzywany przez cztery miesiace, w idealnym stanie za 3/4 ceny.
      Warto poszukac na stronie edziecka/sprzedam, allegro lub w komisach

Kryterium wyboru:

1) testy zderzeniowe
      2) opinia lekarza
      3) wygoda dziecka i rodzica (fotelik z baza lub mozliwościa montażu na stelażu
      wózka)
      4) cena (ma ogromne znaczenie, gdyż niektore foteliki do 13kg osigają ceny
      nawet 600 zł !!!)

pozdrawiam,

Eliza
    • julinka0304 Re: Jaki foteli samochodowy dla noworodka 28.11.04, 17:23
      Polecam fotelik PLAY. Ma on trzy poziomy ułozenia. Dla noworodków można rozłożyć
      prawie na płasko. Poza tym zdał egzamin przy bardzo groźnym wypadku, (tyłu
      samochodu prawie nie ma) do końca trzymał, bardzo dobrze zabezpieczył główkę
      dziecka (dzięki specjalnemu zabezpieczeniu). Dodatkowo mogłam go przypinać do
      wózka (Musty).
      Pozdrawiam
      Ania z Julka (8m).
    • mama007 bezpieczenstwo i zdrowie 28.11.04, 18:12
      chyba lepiej jest przewozic dziecko przez kilkanascie minut w atestowanym
      foteliku niz narazac na wypadek
      szkoda dla kregoslupa (w porownaniu np ze spaniem na miekkim piankowym materacu
      przez wieksza czesc doby) jest ZNIKOMA
      troche zdrowego rozsadku zycze
      i pozdrawiam smile
      • edytek1 Re: bezpieczenstwo i zdrowie 29.11.04, 11:58
        Fotelik przede wszytkim nowy a jeśli używany to ze sprawdzonej ręki (
        bezwypadkowy) od znajomych nie z komisu... Co do firmy to kwestia gustu choć
        play jako jedyny robi foteliki rozkładane na plasko. Odradzam gondolkę w roli
        fotelika, bo:
        1. nie zapewnia 100% bezpieczeństwa nawet z ochronnymi pasami dostępnymi tylko
        w gondolach bebe comfort i delfim za cenę połowy fotelika
        2. W polsce nie jest to rozwiazanie zalecane, bo pasy w większości samochodów
        są za krótkie...
        Dość dobrym rozwiażaniem jest system isofix z wpinaniem fotelika do bazy , ale
        nie znam tego rozwiazania z praktyki osobistej.
        ja używałam fotelika bbbe comfort model elios i byłam zadowolna choć małą była
        z dużych dzieci i wyrosła z niego w 6 mż.
    • kubeczek123 Play prima-idealny dla noworodka 29.11.04, 12:27
      Zdecydowanie doradzam zakup fotelika Play Prima z rozkładanym oparciem. Jest to
      jedyny fotelik, w którym maluszek ma wygodnie, a równocześnie jest bezpieczny.
      Przez pierwsze miesiące można go przewozić w rozłożonym foteliku na płasko, w
      miarę dorastania podnosi się oparcie. Można też korzystać z niego w domu (jako
      kołyska , leżaczek). Uważam że wart jest swej ceny, można też kupić używany,
      wtedy będzie znacznie taniej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka