idid 05.12.04, 18:15 Dziewczyny mam pytanie: Jaki wózek wchodzi do bagażnika małego samochodu (Yaris, Panda, CC, itp.)? Właśnie się rozglądam, ale jeszcze nie mam samochodu i nie mogę mierzyc na żywo Może któraś z Was ma jakieś doświadczenia i rady? Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lillap Re: Wózek a mały samochód 05.12.04, 23:05 Mamy nowa Pande (samochod ) a wozek Chicco Ponny, po zlozenieu wchodzi bez problemow do bagaznika. Niebawem zreszta zastapimy Chicco jakas, jeszcze mniejsza "parasolka". Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Wózek a mały samochód 05.12.04, 23:30 Mój maz opracował taka metode składania wózka (Graco Coach Rider), ze bez problemu miescil sie w Seicento Odpowiedz Link Zgłoś
czarnauk Re: Wózek a mały samochód 06.12.04, 08:34 my mamy cc, kupiliśmy wózek chicco picup - zabudowana spacerówka - jest składana i rewelacyjnie mieści się w bagażniku! Odpowiedz Link Zgłoś
idid Re: Wózek a mały samochód 06.12.04, 13:41 Dziękuję za wpisy, poproszę o jeszcze ) Odpowiedz Link Zgłoś
idid Re: Wózek a mały samochód 06.12.04, 14:07 Aha, i chodzi mi o wózek od pierwszych dni życia dziecka. Najchętniej taki, który, będę mogła długo używać. Obejrzałam te Chicco, ale to spacerówki, a jak z gondolką? Może mozna radzić sobie inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Wózek a mały samochód 06.12.04, 14:15 No wiec ten moj Graco (Coach Rider) to wózek, który służy do pierwszych chwil do konca 'wózkowego' zycia. Chyba, że chcesz pózniej mieć parasolke. Odpowiedz Link Zgłoś
idid Re: Wózek a mały samochód 06.12.04, 14:26 W sumie to jeszcze nie wiem co chcę To będzie mój pierwszy wózek, który pamiętam (oprócz takiego dla lalek) A jaki jest sens posiadania potem parasolki, jezeli i ten pierwszy można na spacerówkę przerobić? Doświadczone mamy, pomóżcie... Już szukam w necie Twojego Graco Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Wózek a mały samochód 06.12.04, 14:44 No parasolka jest lzejsza, mniejsza itd Ale my nie kupowalismy, nie bylo potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Wózek a mały samochód 06.12.04, 15:08 Tak z sentymentu tez poszukalam w necie tego wozka . Na razie znalazlam cos takiego: store.babycenter.com/product/gear/car_seats/combinations/4390? sku=205067&adcode=BIZHORF Moj byl bardzo podobny, tyle ze bez fotelika i bez tyhc tacek dla dziecka i mamy (taka dla mamy jest przydatna, mi jej brakowalo). Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Wózek a mały samochód 06.12.04, 15:14 To juz jest blozsze oryginalu: www.graco.fr/pushchairs/coachrider.htm Odpowiedz Link Zgłoś
idid Re: Wózek a mały samochód 06.12.04, 15:15 Super, ze znalzałaś linka, bo mi coś nie szło Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnauk Re: Wózek a mały samochód 06.12.04, 16:27 ten wózek używaliśmy od początku (spacerówka) - obejrzyj ją dokładnie bo niewiele różni się od gondoli, jest głęboki, ma ochraniacze ...itd. nam polecił kolega który pracuje w sklepie z tymi rzeczami także zaufalismy i jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynka25 Re: Wózek a mały samochód 06.12.04, 14:30 Ja jak moje baby było zupełnie mini to miła matiza. i wózek inglezina emma (zwykła gondola) do bagażnika wkładałam stelaż z kółkami a górę zostawiałamw domu. Za to miłam doś duży i wygodny fotelik Play i łaczniki które umozliwiały nakładanie fotelika na staelaż. Wiem może komuś wydać się to dość praochłonne ale wcale nie. Poztym dziecku było wygodnie i jak przysneło w samochodzie to nie trzeba jej było wyciągać Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Wózek a mały samochód 06.12.04, 17:38 Witaj Wózków na rynku jest mnóstwo. I jesli zaczełam juz je oglądasz, sama pewnie doszłas do takiego wniosku Trudno jest cokolwiek doradzić, bo modeli, rodzajów, zastosowań, jest cała masa. Ja proponuje Ci nieco uściślić pytanie i napisac podoby watek na forum Zakupy. Tam jest sporo dziewczyn, które "siedzą" w temacie. Wypróbowały wiele wózków i z pewnością doradzą z doświadczenia. Nie twierdze, że tu mamy nie znają sie ) Ale to jest inna tematyka forum. Jesli mogę coś zasugerować, pomyśl nad następującymi pytaniami: - do jakiej kwoty chcesz wózek. - czy ma byc koniecznie nowy, czy moze być uzywany - gdzie mieszkasz i gdzie będziesz jezdzic- tzn miasto, działka, czy mieszkasz moze w okolicy lesnej- wtedy zupełnie z innego wózka bedziesz zadowolona. - czy musisz wózek wnosić np na pietro, czyli ma być lekki, czy waga nie ma takiego znaczenia - ma się mieścic do małego bagaznika- to wiem, ale- czy jezdzisz samochodem na tyle duzo, że wazne jest, by zmieścic do niego gondolę, czy wystarczy rozwiązanie stelaz i fotelik? jesli jezdzisz samochodem np do parku, tam spacerujesz, wtedy gondola byc raczej powinna, szczególnie zima. A jesli tylko do marketu, albo do rodziców, nie jest konieczne pakowanie całego wozka. - jakies dodatkowe preferencje? czy moze być głeboko- spacerowy, czy oddzielnie gondolka i oddzielnie spacerówka? To sa dość istotne sprawy, odpowiedzi na nie zawężają wybór. Ja spodziewam sie drugiego dziecka i myslę nad kupnem wózka bebe comfort, gondola na stelazy trophy + fotelik. Ma to ta zaletę, że gondolkę możesz przewozic w samochodzie zamiast fotelika, a w niej dziecko. A sam stelaz pakujesz do bagaznika. To fajny pomysł. Potem jak dziecko wyrosnie z godnoli, przerzucę sie na foteli + spacerówka. A po co sie kupuje parasolki? Bo duże, wygodne i miękkie wózki wazą czesto ok 12-15 kg + rosnące dziecko. I zapewniam, że po jakimś 1,5 roku targania sie wszędzie z takim ciężarem, zamarzysz o lekkim, maleńkim wózeczku, który wezmiesz pod pache ) Ale to dalszy temat. Parasolki sa przeznaczone dla dzieci starszych, czesto juz chodzacych. Odpowiedz Link Zgłoś
26magda3 Re: Wózek a mały samochód 06.12.04, 18:31 no to i ja się dopiszę, bo na tej samej zasadzie szukałam wózka 3 lata temu i znalazłam. Kupiliśmy Inglesinę Max Super i byliśmy bardzo zadowoleni. Wózek składa sie jak parasolka, tak że po włożeniu go do bagażnika byliśmy w stanie włożyć tam jeszcze naszą torbę i torbę dziecka. Mamy mały samochód. Wózek jest przeznaczony dla dziecka juz od urodzenia - tzn. nie ma typowej gondoli tylko taką specjalną wkładkę, którą się zakłada na spacerówkę. Kiedy dziecko zaczyna siadać wkładkę się wyjmuje i jest spacerówka. Wkładka jest bardzo prosta do montowania. Kółka nie są wielkie ale i też nie całkiem malutkie. Przednie koła są skręcane. Koła są podwójne, gumowe, nie pompowane. Oparcie regulowane w 4 pozycjach (od calkiem leżącej do całkiem siedzącej). Wózek przeżył już dwójkę dzieci a za chwilę będzie go używać trzeci bobas i jak do tej pory nie wymagał żadnych napraw. Jestem bardzo zadowolona i szczerze polecam. oczywiście nie nadaje się na bardzo terenowe spacery - ale do takich to dobre są chyba tylko wózki na gigantycznych pompowanych kołach - natomiast na spacery po mieście czy parku w zupełności wystarcza. nie wiem ile teraz kosztuje, ale jak my go kupowaliśmy to za cenę 750 zł- dodam, że wtedy najtańszy wózek tego typu kosztował 500zł. Teraz nie orientuję się w cenach!! pozdrawiam a jak masz dodatkowe pytania to pisz na priva magda Odpowiedz Link Zgłoś