Dodaj do ulubionych

Chodzik - jeździk Fisher - Price pod choinkę ???

05.12.04, 20:29
Witam! Chcę kupic mojemu 11 mies. synkowi chodzik - jeździk Fisher Price
(reklama w TV). W sklepach są zapakowane chodziki, wiec widziałam go tylko
na obrazku i w TV. Czy warto kupić??? Prosze o radę.A może Hipcio tej firmy,
a może jeszcze coś innego? Czy rzeczywiście pomaga w nauce chodzenia? Pomocy,
bo Święta tuż tuż. Olka

Obserwuj wątek
    • amj2 Re: Chodzik - jeździk Fisher - Price pod choinkę 05.12.04, 20:41
      Ja rownież zakupilam to jeździdełko mojemu 12 miesiecznemu synowi.Jeszcze sam
      nie chodzi ,wiec mam nadzieję,że funkcja chodzika sie sprawdzi.Co do jeździka
      mamy taki zwykły samochód z supermarketu. I niestety według mnie siedzonko jest
      za szerokie.Mały pomimo tego,że dosięga nogami do podłogi nie potrafi sie
      odpychać.W jeździku te dwie płozy złożone razem w siedzisko są zdecydowanie
      węższe, wiec będzie mu na pewno łatwiej.Również czekam na opinie innych mam.
      Pozdrawiam
      • krasulas Re: Chodzik - jeździk Fisher - Price pod choinkę 06.12.04, 14:18
        U nas to cudeńko sprawdza się niespecjalnie - jak narazie. Siedzisko jest
        super, wypofilowane i zwężane w środku - akurat na wzrost dzieciątka - moja
        Zuzia dotyka nóżkami podłogi. Ta funkcja jest spoko. Ale - niestety (nie chodzi
        jeszcze, ale przesuwa się wzdłuż mebli) zrobiliśmy parę prób chodzika i jej
        nóżki nie nadążają za zabawką. Wywraca się. Zauważyłam też, że dzieci znajomych
        mają tendencje do wchodzenia na jeździdło od przodusmile co powoduje upadki. Już
        chodzą, ale nie są na tyle duże, aby nie chciały się tym bawić według
        zastosowań zabawki. Generalnie - uważam, że zabawka jest śliczna i super
        wykonana. Jest lekka, niewielka, ma fajną pozytywkę. Wydaje mi się, że moja
        Zuzia jest ciuteczek za mała na taką zabawę, ale dla dziecka prawie chodzącego
        jest to idealne.
    • tolka3 Re: Chodzik - jeździk Fisher - Price pod choinkę 06.12.04, 16:24
      Moja córeczka ma ten chodzik-jeździk od kilku dni. Jest nim zachwycona. Jeszcze
      nie chodzi sama (ma 10 m-cy), ale potrafi sama na niego wsiąść, jeździć, zejść,
      uwielbia, gdy gra jej muzyczka (nie jest upierdliwa, jak w niektórych
      zabawkach), więc gdy milknie, mała "oac" ręką w jeździk i ku jej uciesze,
      sprzęcik gra. Oczywiście próbuje też wejść na niego od przodu i siadać w
      maleńkim koszyczku, przeznaczonym do wrzucania piłeczek. Ale jak na razie nie
      skończyło się to upadkiem. Myślałam, że zabawka będzie jej służyła raczej jako
      chodzik i mała dzięki niej nauczy się chodzić, ale niestety, tą funkcją nie
      jest zupełnie zainteresowana sad Chyba jest trochę za szybki i mała nie nadąża.
      Poza tym, od razu pokazaliśmy jej tę zabawkę jako jeździk i tak już jej się
      pewnie zakodowało w główce sad Ale generalnie zabawka jej się podoba, poświęca
      jej całkiem dużo czasu (żadna zabawka nie zajmowała jej tak długo).
    • esteel Re: Chodzik - jeździk Fisher - Price pod choinkę 06.12.04, 22:33
      Z tego co czytalam chodziki sa niebezpieczne dla dzieci i generalnie nie
      polecane :
      - bardzo duzo wypadkow ( dziecko sciagnie cos na siebie),upadki ze schodow,
      progi,
      - za duzy nacisk na bioderka
      pozdrawiam E.
      • inez21 Re: Chodzik - jeździk Fisher - Price pod choinkę 06.12.04, 22:46
        Ale to zupełnie inny chodzik.To dla takiego malucha który już sampróbuje chodzić
        i idzi trzymając się mebli lub maminej rączki.Tak więc napewno nie obciąża
        bioderek i nie szkodzi maluchowi.a ze schodów to maluch może spaść i bez chodzika...

Pozdrawiam.
        • esteel Re: Chodzik - jeździk Fisher - Price pod choinkę 06.12.04, 22:49
          Aaaaa to co innego...pozdrawiam E.
          • joanna1982 Re: Chodzik - jeździk Fisher - Price pod choinkę 07.12.04, 11:25
            Ja też mam zamiar kupić to cudo mojej 6cio miesięcznej niuni pod choinke. Co
            prawda ma jeszcze troche czasu ale od 3 miesięcy siada (od miesiąca siedzi
            samodzielnie) a i na nóżki już wstaje i czasem zrobi mały kroczek. A zabawka
            zawsze może troche poleżeć. Tym bardziej że w Tesco teraz można go kupić za
            165 zł.
            Pozdrawiam
            • aszk Re: Chodzik - jeździk Fisher - Price pod choinkę 07.12.04, 11:58
              U nas się sprawdził. Córce spodobał się od początku. Mamy go już 3 miesiące
              (miała 8 jak go kupilismy). Na początku trezba było mocno trzymac chodzik za
              płozy bo uciekał jej do przodu, poniewaz opierała się o niego całym ciężarem.
              Natomaist w którymś momencie puściliśmy ją (asekurując z boku oczywiście).
              Przebiegła pół pokoju stanęła, złapała równowage i zaczęła dostojnie z nim
              chodzić. Aktualnie chodzi już samodzielnie, ale często przemieszcza się jeszcze
              z chodzikiem. Straszny z niej asekurant.
              Tak jak pisałam u nas się sprawdził, ale nie ma reguły. Przchodzi do nas roczny
              sąsiad, który postawiony przy chodziku podkurcza nogi i siada. Mimo, iz z
              innymi przedmiotami , typu lokomotywa przemieszcza się.
              Osobiscie, przed kupnem zabawki zabieam córke do sklepu i sprawdzamy jej
              zainteresowanie. Jezeli jest taka mozliwość, to może spróbuj.
              Pozdrawiam,
              A.
              • mickie Re: Chodzik - jeździk Fisher - Price pod choinkę 07.12.04, 13:27
                ja również (po raz kolejny na forum) polecam ten jeździk, my jesteśmy bardzo
                zadowoleni i jest to taka zabawka, którą dziecko będzie się bawić przez długi
                okres;
                córeczka ma 1,5 roki i codziennie się nim bawi - na różne sposoby: pcha go
                sama, siada i odpycha się nogami, przewozi w nim różne zabawki z pokoju do
                pokoju;
                zabawkę mamy już pół roku, jest w ciągłym używaniu, córka jej nie oszczędza,
                nawet nią rzuca (cierpią tylko ściany)a ona nadal jest jak nowa!!!
                więc polecam!!!
                • mickie Re: Chodzik - jeździk Fisher - Price pod choinkę 07.12.04, 13:32
                  wydaje mi się, że ta zabawka nie ma służyć do nauki chodzenia, jeśli o to mamom
                  chodzi, to normalne chodziki do tego służą (ale nie polecam takowych smile)
                  naszej córeczce najlepiej wychodziło pchanie jęździka jak już troszkę sama
                  chodziła, świetnie sobie radziła nawet z tym, że jej uciekał........a wcześniej
                  zabawiała się piłeczkami smile
    • ja_goda a Hipcio?... 07.12.04, 04:57
      ...czy ktos go moze ma? Jak sie sprawdza?
    • katarzynka25 Re: Chodzik - jeździk Fisher - Price pod choinkę 07.12.04, 13:42
      Moja mała miała taki chodzik pchacz innej firmy tylko bez jeżdzidełka i się
      znakomicie sprwdził przy nauce chodzenia. Poztym powiedziałam rechabilitantce o
      nim i poparła mój wybór, powiedzała że taka rzecz dla dziecka które samo wstaje
      i przesówa się przy meblach jest bardzo wskazane. ( ja z tym pczhaczem
      wychodziłam na dwór bo za ręce też nie powinno się prowadzać malucha -
      nienaturalna postawa) A taka zabawkę o którą pytasz dostała moja bratanica i
      myślę że sprawdziła się w 100% poprostu teraz ma jeździdełko.
    • jarkat04 Re: Chodzik - jeździk Fisher - Price pod choinkę 07.12.04, 21:50
      Dzięki wielkie za opinie. Od 9-go w Tesco jest promocja, więc pójdę kupić.
      Pozdrawiam! Olka
      • alfredkaa Re: Chodzik - jeździk Fisher - Price pod choinkę 08.12.04, 12:57
        Po ile bedzie w tesco , bo ja wlasnie dostalam gazetke z Auchan i tam tez od 9-
        go jest promocja za 159,90 i 20 zl na skarbonke . To chyba rewelacyjna oferta !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka