Dodaj do ulubionych

gdzie lampy dla dzieci w Warszawie

21.01.05, 23:31
Szukam fajnych lamp do pokoju mojego synka (sufitowa i nocna, ideałem byłby
komplet). Chciałabym, żeby były ładne, kolorowe i dawały dobre światło
(szczególnie sufitowa)Byłam w Praktikerze, Ikei i w sklepie Dobre Lampy
(jupiter). Poszukuję namiarów na sklepy, w których byłby wybór takich lamp.
Będę wdzięczna za namiary.
Obserwuj wątek
    • klakier81 Re: gdzie lampy dla dzieci w Warszawie 22.01.05, 18:05
      zobacz w ikei lub obi
      • katse Re: gdzie lampy dla dzieci w Warszawie 22.01.05, 21:37
        szukałam długo
        chciałam ładną sufitową lampe

nie znalazłam

skończyło się na plastikowej ikeowskiej z naklejkami z ikea

ale jakbyś coś namierzyła daj znać

K
        • ewcikm Re: gdzie lampy dla dzieci w Warszawie 22.01.05, 23:21
          Dzięki za info. Mam nadzieję, że może komuś się udało znaleźć fajne i dobrze
          oświetlające pokój, bo ja już szukam od jakiegoś czasu. Nie chciałam
          plafoniery, ale jak nic innego nie spotkam to kupię plafonierę, widziałam
          całkiem przyjemne plafoniery w katalogach (nie wiem jak wyglądają na żywo) w
          sklepie Dobre Lampy.
          • agnieszka_gk Re: gdzie lampy dla dzieci w Warszawie 25.01.05, 09:14
            My kupiliśmy plafonierę, bo chcieliśmy aby żarówka była od dołu zakryta - w
            róznych wzorach dziecięcych lamp, ładnych i kolorowych, jednak od dołu była
            dziura, a chciałam aby dziecko nie patrzyło wprost na światło. Nasza plafoniera
            wisi 15 cm od sufitu i daje dobre światło (2 x 75 W). Kupiliśmy w Dobrych
            Lampach.
            • ewcikm do: agnieszka_gk 25.01.05, 11:16
              Dziękuję za odpowiedź. Ja też szukam lampy, z której żarówki nie świeciłyby
              dziecku w oczy.
              Agnieszka, czy kupiłaś plafonierę, która była wystawiona (w kształcie słońca),
              czy zamawiałaś z katalogu? Jeżeli z katalogu, to jaki wzór i czy długo czekałaś.
              Pozdrawiam
              • agnieszka_gk Re: do: agnieszka_gk 25.01.05, 15:59
                Kupilam plafonierę, która była wystawiona (w sklepie w Jupiterze), ale nie byla
                ona w kształcie słońca tylko raczej kwadratowa, matowa z maleńkim wzorkien na
                środku.
    • aniade Re: gdzie lampy dla dzieci w Warszawie 25.01.05, 14:01
      A ja kupiłam dla córci lampę sufitową - wlaściwie to jest plafoniera - Chmurke
      w Ikei. Też długo szukałam czegoś typowo do pokoju dziecięcego a do tej Chmurki
      nie byłam przekonana. Ne znalazłam nic co podobałoby mi się i w końcu w pokoju
      Dominiki zawisła Chmurka a na ścianie mały Księżyc ( też ten z Ikei ). Chmurka
      daje wystarczająco dużo światła ( jest na 3 żarówki E27 max. 40watt ), a
      Księżyc świeci bardzo delikatnie i mimo że jest w pobliżu łóżeczka to w nocy
      moge spokojnie go zaświecić bez obawy że obudzę córcię. Razem wyglądają
      świetnie. Kompozycja uzupełniona jest fluorescencyjnymi gwiazdkami smile No i
      najważniejsze, że Dominika jest zachwycona. Na początku leżała na podłodze i
      wpatrywała się w sufit smile))
      • mamusia_piotrusia5 Re: zrób ją samodzielnie 25.01.05, 22:27
        aniade napisała:

> A ja kupiłam dla córci lampę sufitową - wlaściwie to jest plafoniera -
        Chmurke
        > w Ikei. Też długo szukałam czegoś typowo do pokoju dziecięcego a do tej
        Chmurki
        >
        > nie byłam przekonana. Ne znalazłam nic co podobałoby mi się i w końcu w
        pokoju
        > Dominiki zawisła Chmurka a na ścianie mały Księżyc ( też ten z Ikei ).
        Chmurka
        > daje wystarczająco dużo światła ( jest na 3 żarówki E27 max. 40watt ), a
        > Księżyc świeci bardzo delikatnie i mimo że jest w pobliżu łóżeczka to w nocy
        > moge spokojnie go zaświecić bez obawy że obudzę córcię. Razem wyglądają
        > świetnie. Kompozycja uzupełniona jest fluorescencyjnymi gwiazdkami smile No i
        > najważniejsze, że Dominika jest zachwycona. Na początku leżała na podłodze i
        > wpatrywała się w sufit smile))

A ja zrobiłam sama.
        Może ktoś powiedzieć nic specjalnego ale moje dziecko bardzo sie cieszyło.
        Kupiłam w Ikea zwykłą papierową lampę, ok. 2-3m grubszego i cieńszego sznurka w
        jakimś markecie budowlanym (już nie pamiętam gdzie, ale tam płacisz za metr
        bieżący a nie 10m w paczce), 2 rodzaje wstążki w pasmanterii, koszyk z trawy
        (też można kupić w Ikea)oraz inne potrzebne materiały miałam w domu.
        I wyczarowałam z tego balon w którym lecą misie w podróż do okoła świata.

MOje dziecko było zachwycone (przy okazji wymyślaliśmy z mężem różne historyjki
        na dobranoc o lecącym balonie)i tak tanim kosztem mamy ładną orginalna lampę.
        Natomiast kinkiet, kupiliśmy księżyc - ikea do okoła przykleiliśmy
        fluorescencyjne gwiazdki i jest super.
        Jeżeli chcesz prześlę zdjęcia.
        • ewcikm Re: zrób ją samodzielnie 27.01.05, 01:19
          Brzmi super. Niestety nie jestem zbyt dobra w robótkach ręcznych. sad Chyba
          jednak poszukam czegoś gotowego.
          Napisałaś, że to może to nic specjalnego, ale nie zgadzam się z tym i jestem
          pod wrażeniem Twojej pomysłowości.smile Chętnie obejrzę Twoją lampkę
          (ewcikm@NOSPAM.gazeta.pl )
          Księżyc z Ikei podobał mi się, tylko, że u mnie nie bedzie kinkietu.

Dziękuję wszystkim za rady i pozdrawiam.
    • ewitak25 Re: gdzie lampy dla dzieci w Warszawie 26.01.05, 09:10
      Firma Gluck, produkująca pościel dla dzieci robi także lampy sufitowe i stojące
      w ładnych, pastelowych kolorach. MOżna je zamówić w sklepach sprzedających
      pościel tej firmy np. w Świecie dziecka. Adresy sklepów są na stronie
      www.gluck.pl. Ja mam jasnożółtą lampę w delikatne kwiatki, daje łagodne światło
      i wygląda bardzo fajnie. Zapłaciłam ok. 70 PLN.
      • wordshop Re: do aniade 27.01.05, 11:53
        Aniu, zainteresował mnie Twój pomysł. Szczególnie te fluorescencyjne gwiazdki.
        Czy możesz mi napisać, gdzie je znalazłaś i jak się je mocuje (maluje?).
        Pozdrawiam!
        --
        Magda, mama 6-miesięcznej Ani
        • ewcikm Re: Mamusia_Piotrusia 27.01.05, 14:35
          Podałam zły adres. Mój to: ewcikm@gazeta.pl
          Pozdrawiam
        • aniade Re: do aniade 28.01.05, 13:59
          Gwiazdki kupiłam, są z tworzywa sztucznego i kosztowaly grosze (
          chińszczyzna ). Można kupic w sklepach lub na stoiskach papierniczych,w
          supermarketach, w Smyku i w wielu innych miejscach. Ja kupiłam akurat w takiej
          hurtowni z zabawkami dość dawno i leżały w zapomnieniu, aż przypomniałam sobie
          o nich kiedy kupowaliśmy te lampy. Nasze są różnej wielkości i mamy je na
          suficie nieregularnie rozłożone dookoła chmurki, ale mogą też zachodzić np. na
          ściane w strone księżyca. Mają malutkie kółeczko z taśmy dwustronnie klejącej
          przylepione od spodu, więc się je łatwo przyczepia. Świecą tylko przez jakiś
          czas oczywiście. Ale w dzień też fajnie to wygląda.
          My również pozdrawiamy !
          Ania
          • wordshop Re: do aniade 28.01.05, 16:09
            już kupiłam takie gwiazdki na allegro. dzięki za informacje smile)
            pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka