Dodaj do ulubionych

gruszka, rozmiary ubranek

23.01.05, 17:21
Dziewczyny jaka najlepiej kupuic gruszke dla noworodka, interesuje mnie jaka
powinna byc koncowka...
Mam tez pytanie odnoscie rozmiaru ubranek 74. W jakim wieku dzidzius zaczyna
nosic takie ubranka? Nasz maluch bedzie raczej duzy wiec na pewno od razu 62,
a kiedy moze zaczac 68 no i mniej wiecej kiedy 74.
Chce mu kupic spiworek do spania na troche pozniej (na poczatku bedzie spal w
rozku) i nie wiem czy 68 czy lepiej troche za duzy na 74.
Dzieki z gory za pomoc.
Obserwuj wątek
    • medunia Re: gruszka, rozmiary ubranek 23.01.05, 18:17
      Ja mojej córeczce kupiłam dużą gruszkę (chyba największy rozmiar), żeby dobrze
      oczyszczała, bo porównywałam końcówki różnych rozmiarow i były takie same (nie
      licząc końcówek plastikowych w nieztandardowych gruszkach). Sprawdza się od
      samego początku aż do teraz (niebawem skończy 10 m-cy). Ze śpiworkiem radzę się
      wstrzymać, bo dzieci są różne i różne mają upodobania. My kupiliśmy śpiworek
      jak dziecko miało perę dni, ale okazało się, że niestety małej było w nim za
      gorąco. Użyłam go może 3 razy. Kupiłam Alvi 3 częściowy, naprawdę świetny, ale
      był to zakup nietrafiony. Poczekaj, zobaczysz czy dziecko lubi być ciepło
      opatulone, czy nie. Moja do tej pory śpi pod kocykiem (ma to po tacie, bo ja
      jestem zmarzlak smile). Kołdra tylko gdy nie grzali, a na dworze b. zimno, inaczej
      była cała spocona. Jeśli chodzi o rozmiary, to nie kupuj za dużo na wyrost, bo
      dzieci rosną skokowo i trudno przewidzieć, kiedy przypadnie kolejny większy
      przyrost (moja nadostawała pełno ubranek letnich za dużych i niestety sporo
      jest takich, których nie miała ani razu na sobie i nie założy, bo ten rozmiar
      teraz nosi i wiosną/latem będą za małe). Radzę kupić 2 rozmiary na początek i
      później uzupełniać na bierząco (ja kupuję, gdy widzę, że ubranka robią się
      małe, ale raczej nie więcej na wyrost niż 2 rozmiary, bo można nie trafić w
      sezon smile)
      Pozdrawiam
      medunia
    • catarina3 Re: gruszka, rozmiary ubranek 25.01.05, 20:18
      Gruszka musi być z szeroką końcówką. My nigdy nie użyliśmy gruszki, chociaż
      mamy. O wiele lepiej do oczyszczania noska nadaje się aspirator Frida - jest
      bezpieczniejszy i skuteczniejszy w użyciu.
      Mój Michaś ma 2,5 miesiaca i nosi teraz rozmiar 62 (jak sie urodził miał 54
      cm), wiec myślę , ze 74 to zdecydowanie na wyrost.
      Śpiworek mam , również 3 czesciowy Almi (rzm.62) i jak u mojej poprzedniczki -
      okazał się to zakup całkowicie nietrafiony, ponieważ dzidzi śpi z nami i jest
      mu za gorąco. Lepiej się wstrzymać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka