Dodaj do ulubionych

najlepsza trójkołowa spacer. ze skrętnym kołem?

28.01.05, 19:48
Witam
Mam do Was pytanie, jak w tytule wątku. Podzielcie się proszę doświadczeniem.
Jest tak dużo wózków na rynku, że nie wiem co wybrać, a nie chciałbym co
tydzień latać do serwisu, albo żeby coś się połamało, czy tez skrzypiało.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Ewa
Obserwuj wątek
    • bernihor Re: najlepsza trójkołowa spacer. ze skrętnym kołe 29.01.05, 08:27
      Ja kupiłam Quinny Zapp. Z obrotowym kołem przednim, leciuteńką bo 6 kilową,
      łatwo się składającą, posiadającą torbę do transportu, lekko się prowadzącą
      szczególnie po gładkiej powierzchni. Jako, że pośnieżyło to niedługo jeździłam
      nią po wrocławskich ulicach ale nie nadaje się ona na wyboje i duże
      nierówności. Nie posiada ani pół schowka, kieszonki, itp więc lekkie zakupy
      wieszam na rączkach. Spanie dziecka jest utrudnione gdyż brak jest regulacji. W
      komplecie nie występuje śpiwór ale za odpowiednią opłatą jest on jedną z opcji.
      Jest to doskonały wózek dla osób którym zależy na lekkiej, łatwo składającej
      się trójkołówce, służącej do podjeżdżania na spacery a nie wożenia w niej
      dziecka i dlatego też ją kupiłam. A czy jest najlepsza? Na pewno lepsza od
      trójkołówki Formuła, którą trzykrotnie reklamowałam. Marta
    • pade Re: najlepsza trójkołowa spacer. ze skrętnym kołe 29.01.05, 11:37
      Cześć, ja też jestem z Wrocławia. Już wiem czego nie kupować.
      A coś co nadaje się na wertepy? I do spania? I na zakupy?
      Pozdr.
      • pia_ Re: najlepsza trójkołowa spacer. ze skrętnym kołe 31.01.05, 10:12
        Ja także witam z Wrocławia smile Ja miałam trochę więcej szczęścia, bo moja
        Formula Quinny spisuje się bez zarzutu, ale na dzień dzisiejszy chyba
        poczekałabym na nowego trójkołowego Quinny Freestyle (ma mieć rozkładany
        podnóżek i na płasko oparcie oraz ma posiadać pałąk). W Askocie powinien już
        być. No i pewnie zerknęłabym na przecenione X-landery - ciekawa jestem, czy
        ososba oferująca te wózki ma jakiś związek ze sklepem w TGG (tak z ciekawości).
        • kwap25 Re: najlepsza trójkołowa spacer. ze skrętnym kołe 31.01.05, 17:05
          "No i pewnie zerknęłabym na przecenione X-landery - ciekawa jestem, czy
          ososba oferująca te wózki ma jakiś związek ze sklepem w TGG (tak z ciekawości)."
          Jasne ze ma i to duzo smile. Zapraszam. Generalnie X-Landery w TGG zawsze miały
          dobrą cena (poniżej Allegro). Dodatkowo, z zakupem tam wiaza sie gratisy i
          rabaty na inne rzeczy np. wyroby firmy Arti, a do tego ew. reklamacje na wozki
          (peknieta sprzezyna lub wymiana dętki itd.) zaltwiam od reki, lub na nastpeny
          dzien.
    • mikus11 Re: najlepsza trójkołowa spacer. ze skrętnym kołe 29.01.05, 17:32
      Witam koleżanki z Wrocławia, widzę ze będą królować w naszym mieście Trójkołowce.
      Ja własnie ostatnio zakonczyłam poszukiwania wózka, po kilku wizytach w sklepach
      i lekturze forum chyba zdecyduje sie na Quinny Speedi SX, musze sie przyznac ze
      mam jednak troche obawy co do tego, ze wózek jest trójkołowy. Nie wiem jak
      bedzie sie prowadził po nierownych drogach itd. Na szczeście mam jeszcze troche
      czasu wiec mogę spokojnie weryfikować swój wybór - na poczatku poszukiwań było
      cieżko. Za duży wybór smile Nieraz kusi mnie aby wybrać coś tańszego, bo wersja z
      gondolą i fotelikiem kosztuje nie mało. Hm... czas pokaże, bardzo mi sie podoba
      ten wózek mam jednak małe obawy. A może ktos już go "testuje" ze swoją dzidzią?
      pozdrawiam
      ania
      • bernihor Re: najlepsza trójkołowa spacer. ze skrętnym kołe 31.01.05, 07:34
        Witaj! Co do Twojej obawy o trójkłówkę niestety nie grzeszą one stabilnością
        tak dobrą jak czwórki. Ale nie ma wózków idealnych - są albo praktyczne albo
        cieszące oko. Te dwa parametry są nie do pogodzenia w jednym modelu. Wcześniej
        miałam Formułę, która posiadając amortyzatory i pompowane koła doskonale
        prowadziła się w lesie, jednak sama spacerówka ważyła 17 kg a na korzeniach czy
        piasku musiałam się z nią szarpać pilnując żeby "trzymała się" drogi.
        Teoretycznie stabilność powinna być lepsza po włożeniu dziecka ale trzy punkty
        podparcia robią swoje. Quinny nie jest tanie ale możesz obniżyć koszty kupując
        gondolę od X-Landera za ok.300 zł jest też w Askocie. Mam koleżankę, która
        będzie używać Speedi do marca i dam znać jakie są jej odczucia a Ty na kiedy
        masz termin? Marta.
    • kwap25 Re: najlepsza trójkołowa spacer. ze skrętnym kołe 29.01.05, 18:13
      Witam mam do sprzedania X2 i X4 (trojkolowce) w atrakcyjnych cenach "do
      nagocjacji". Zdecydowanie ponizej cen Allegro. Oczywiscie wozeczki sa nowe
      wystawawim 12 miesieczna gwarancje, paragon, na zyczenie f. Vat. Jestem z
      Wroclawia. Kontakt : kwap22@poczta.onet.pl
      • kwap25 Re: najlepsza trójkołowa spacer. ze skrętnym kołe 29.01.05, 18:20
        Chodzi o X-Lander-y
        • tulcia Re: najlepsza trójkołowa spacer. ze skrętnym kołe 29.01.05, 22:14
          My mamy ICOO Platon 3 ze skretnym kolem - fajny wozeczek, dobrze sie prowadzi,
          oparcie rozklada sie na plasko, ma regulowany szeroki podnozek. Siedzisko mozna
          montowac w obydwu kierunkach. Ogolnie zupelnie dobry, niepsujacy sie pojazd,
          choc troche ciezki.
    • przybyszadam Re: najlepsza trójkołowa spacer. ze skrętnym kołe 30.01.05, 23:45
      Zapraszam do obejrzenia kolekcji wózków 3-kołowych w naszym sklepie
      calineczka.pl/sklep/index.php?cPath=63_104
      • klubofaza Re: najlepsza trójkołowa spacer. ze skrętnym kołe 01.02.05, 21:52
        Calineczke oczywiscie polecamsmile

A co powiecie na CHICCO trojkolowe?
      • aneea Re: najlepsza trójkołowa spacer. ze skrętnym kołe 02.02.05, 11:43
        Uzywamy Maxi-Cosi SX i jestem bardzo zadowolona. Super sie prowadzi, jest
        zwrotny i leciutki. Minus to brak palaka i brak mozliwosci ustawienia pozycji
        siedzacej (jest pollezaca). Drugi probglem rozwiazal ostatnio moj maz,
        ustawiajac siedzenie z mala "perswazja" paska parcianego wink.
        Poza tym ok, napewno polecam, rowniez dla noworodka (wersja z gondola lub z
        fotelikiem Citi)
        • mikus11 Re: najlepsza trójkołowa spacer. ze skrętnym kołe 02.02.05, 14:12
          Opisz proszę, jak mozna rozwiazac ten problem z oparciem _ siłowo?
          A co do pałąka - mozna dokupić do niego pałak od x-landerów za 29 zł
          Czytałam o tym na forum, sama jeszcze tego nie sprawdziłam, chociaz juz
          widziałam w sklepie taki pałak
          pozdrawiam
          ania
          • pade Re: najlepsza trójkołowa spacer. ze skrętnym kołe 02.02.05, 23:41
            witaj mikus11, byłam dzisiaj w ascocie i sprzedawca powiedział mi, że pałąka od
            x-landera nie da się zamontować do speedi, więc jak to jest?
            pozdrawiam cieplutko
            pade
            p.s mnie się speedi tez bardzo podoba
          • aneea Re: najlepsza trójkołowa spacer. ze skrętnym kołe 03.02.05, 09:51
            Hej Mikus
            wiem tylko tyle, ze maz paskiem parcianym "podwiazal" oparcie do stelaza, ale
            szczegolow nie jestem w stanie Ci podac. Napisz do mnie na priva (adres ze
            stopki), do dopytam meza i opisze ci dokladnie jak to mu sie udalo wink.
            Ciekawa sprawa z tym palakiem, ktos tego myku probowal osobiscie?
    • mikus11 Re: najlepsza trójkołowa spacer. ze skrętnym kołe 03.02.05, 11:09
      Bo są dwa rodzje pałaków x-landerów. Pan w askocie sciągnął mi pałąk ze
      spacerówki która miała juz go zamontowanego na stałe x-lander X3 i rzeczywiscie
      nie pasował, ale ja jestem uparta i pojechałam do TGG zapytać jak to jest.
      Okazało sie jak juz pisałam ze jest jeszcze jeden rodzaj pałaków, taki bardziej
      uniwersalny ( mozna go montować do X2, X1 X-landerów)i ponoc pasuje do Quinny ,
      nasadzany na boczne rurki wózka, tylko jeszcze nie próbowałam czy srednica
      rurki wózka speedi sx odpowiada srednicy tej nasadki. Stwierdziłam jednak ze 29
      zł to nie majątek ( przy cenie wózka) i ze kiedys kupie w TGG ten pałak i
      pojade do inne hurtowi wypróbować na Speedi SX.
      a to ze ten pałak pasuje do speedi powiedział mi jeszcze kiedyś pracownik
      sklepu Calineczka, podczas rozmowy telefonicznej.
      Pozdrawiam
      ania
      • awach_konecka Re: najlepsza trójkołowa spacer. ze skrętnym kołe 04.02.05, 10:23
        jak sprawdzisz czy ten pałąk pasuje to daj koniecznie znać bo mam ten sam
        problem co Ty, chciałabym kupić speedy sx ale przez ten pałąk mam wątpliwości.
        Mój numer gg 1347947. Aga
    • mamajasia7 speedi SX 05.02.05, 14:52
      Witaj! jak dla mnie, to Maxi Cosi Speedi sx jest świetny, prowadzi się go
      rewelacyjnie, może być w wersji "3 w 1" opis jest tam, gdzie go kupiłam , na
      www.bobasek.com Przyszedł tydzien temu. Wprawdzie cenę mają wystawioną wysoką,
      ale ładnie poprosiłam i dostałam 150zł rabatubig_grin
    • frodo11 Re: najlepsza trójkołowa spacer. ze skrętnym kołe 05.02.05, 22:46
      polecam bardzo Maxi - Cosi Speedi SX (teraz quinny). Lekka, zwrotna super na
      chodniki i wyboje. Ja chodzę codziennie do lasu i nic nie skrzypi. Jedyny minus
      spacerówki (dla mnie) to , że jest ustawiona tylko w kierunku jazdy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka