Dodaj do ulubionych

ZAKUPY W AMAZON.COM

07.03.05, 12:02
Mam pytanie dotyczące zakupów w amazon.com.Chcę zamówić zabawkę dla dziecka i
przesłać ją do Polski przez polamer.Na terenie Stanów jest" free shipping to
a single address " tzn. że prześlą mi do polameru za darmo???Co to znaczy
single address???Polamer to firma, więc nie wiem czy to jest single address
czy nie.Pomóżcie!
Obserwuj wątek
    • leigh4 Re: ZAKUPY W AMAZON.COM 07.03.05, 14:13
      Ja zrobiłam zakupy przez toysrus.com z opcją free shipping, ale na adres kolegi
      mieszkającego w USA. Jeśli jako adres dla doręczeń podasz adres firmy, która ma
      siedzibę w USA, to za transport na terenie USA nic nie zapłacisz i będzie Cię
      kosztowała tylko przesyłka do Polski(plus ew prowizja dla firmy). A single
      address oznacza, że darmowa jest przesyłka tylko, gdy wysyłasz na 1 adres dla
      doręczeń(bo możesz np kupić 3 sztuki i każdą wysłać pod inny adres, wtedy nie
      zapłacisz tylko za jeden, a za dwa pozostałe płacisz).
      Ja też mam do Ciebie pytanie: pisałaś chyba kiedyś, że sprowadzałaś coś z USA,
      jaka jest cena wysyłki do Polski? Płaci się za kg? Interesuję mnie droga morska.
      Mogłabyś mi też podać jakie są ceny polameru(ile prowizja, ile koszty dostawy)?
      Z góry dziękuję
      • kasiakobus Re: ZAKUPY W AMAZON.COM 07.03.05, 14:20
        Hej,
        z usług polameru nie korzystam, kupuje mi siostra która mieszka w Stanach. Ale
        znam koszty przesyłki do Polski. Nie ma sensu wysyłać za pośrednictwem poczty
        amerykańskiej (ostatnio dostałam torebkę listem lotniczym, ważyła najwyżej
        0,5kg a znaczek na list kosztował prawie 11$). Taniej jest wysyłać firmami
        polonijnymi (siostra korzysta z polonez parcel service). Koszt wysłania paczki
        morskiej to 5$ stała opłata za nadanie paczki + koszt w zależności od wagi (60
        centów za funt wagi). Pozdrawiam.
      • mercedes552 Re: ZAKUPY W AMAZON.COM 07.03.05, 14:41
        Dzięki za informację, teraz już mogę spokojnie zamówić nie bojąc się o
        dodatkowe koszty.
        Faktycznie kupowałam w gap.com, ale moja paczka jeszcze nie dotarła.Przesłałam
        ją na adres koleżanki w Stanach i ona zajmowała się wysyłką do Polski.Koszt to
        29.20$(lotnicza) ale ciuszki ważyły ok.5,5 -6 kg (tak mi podali w sklepie)Firma
        to Polonez, podobno tańsza niż Polamer.
        Pytałaś o ceny w Polamerze:
        - lotnicze - $2.04/lbs + $5.00 oplata doliczana do kazdej paczki, (termin
        doreczenia do 14 dni roboczych)
        - morskie - $0.69/lbs + $5.00 oplata doliczana do kazdej paczki, (termin
        doreczenia ok. 4-6 tyg.)

• charizarda Re: ZAKUPY W AMAZON.COM 08.03.05, 18:04
      Poszukaj tej samej zabawki na ebay.com i kup ją bezpośrednio. Coprawda wysyłka
      potrafi być droga, ale i tak będzie taniej niż w Polscesmile
      • leigh4 do kasiakobuz - ważne!! 10.03.05, 14:22
        Cześć, mam ogromną prośbę: kupiłam parę rzeczy w sklepie internetowym w usa,
        wysłane zostały na adres mojego kolegi w chicago. Czy możesz mi podać jakiś
        kontakt z firmą przez którą wywyłasz z USA - hodzi mi o cennik, siedziby itd.
        Czy jest możliwe za pośrednictwem tej firmy wysłanie paczki z chicago do
        warszawy?
        serdecznie pozdrawiam
        • kasiakobus Re: do kasiakobuz - ważne!! 10.03.05, 14:38
          Hej,
          na stronie www.polonezparcelservice.com/index_pl.htm znajdziesz
          wszystkie interesujące Cię informacje. W samym Chicago jest ponad 20 agencji
          Polonez, tak więc na pewno Twój kolega nie będzie miał żadnego problemu z
          wysłaniem paczki :o)
          Pozdrawiam.
        • leigh4 Re: 10.03.05, 14:39
          I jeszcze jedno: gdzie mogę znaleźć cennik polameru i polonez w internecie?
          Mercedes: dotarło już zamówienie z gap-a? Fajne ciuszki?
          • kasiakobus Re: 10.03.05, 14:44
            Tutaj masz cennik:
            www.polonezparcelservice.com/PricesP.htm
            Też zamawiałam z Gapa, old navy i Place :o) Jak dostanę ciuszki, napiszę czy
            warte są swoich cen.
            • leigh4 Re: 10.03.05, 15:34
              Bardzo, bardzo Ci dziękujęsmile
              A co z Vatem i cłem? Trzeba napisać, że wartość poniżej 35usd? Czy też można
              wpisać każdą wartość i opisać jako prezent? Jak to wygląda?A ile max może ważyć
              paczka - bo jakoś się nie doczytałam
              Czymogę napisać do Ciebie na priv w razie pytań i wątpliwości? Pozdrawiam
              serdecznie
              • mercedes552 Re: 10.03.05, 16:16
                Jeżeli będziesz przesyłać bezpośrednio ze sklepu (przy pomocy np.polameru)
                to nie możesz pisać nieprawdy o wartości paczki, bo przecież w środku będzie
                faktura.
                • leigh4 Re: 10.03.05, 16:23
                  Nie będę wysyłać bezpośrednio ze sklepu. Zamówione rzeczy amazon już
                  dostarczył do mojego kolegi i to on będzie wysyłał paczkę do Polski. Chciałabym
                  znaleźż firmę za pośrednictwem której będzie mógł wysłać najtaniej z chicago,
                  gdzie mieszka.Kolega niestety nie orientuje się za bardzo, więc chciałabym mu
                  powiedzieć, jak konkretnie ma dokonac wysłania.
                  A może któraś z Was wysyłała coś z Chicago? Przez jaką firmę najlepiej to
                  zrobić?
                  • kasiakobus Re: 10.03.05, 17:38
                    Hej,
                    moja siostra wysyła paczki z New Jersey, zawsze za pośrednictwem Poloneza, już
                    od kilku lat. W tym czasie wysłała mnóstwo paczek i nigdy nie było żadnych
                    problemów z cłem, nie zginęła żadna paczka. Zawsze wpisuje że w paczce są
                    prezenty (odzież, słodycze) i podaje wartość 35$. W razie pytań możesz pisać na
                    kasiakobus@wp.pl
                    Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka