aleksandra32 08.03.05, 15:24 Co sądzicie o wózkach tej szwedzkiej firmy??? Zastanawiam sie nad kupnem tego wózka ale ponieważ to spory wydatek, postanowiłam napierw sprawdzić jakie są Wasze opinie na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marta_1976 Re: wózki Emmaliunga 08.03.05, 17:14 Podciagam ten temat, bo sama zastanawiam sie nad kupnem takiego wozka. Slyszalam, ze sa to super wozki a ich jedyna wada jest cena. Odpowiedz Link Zgłoś
magda_pm Re: wózki Emmaliunga 08.03.05, 17:31 Wózki rzeczywiście świetne, ale ja ze względu na jeden szczegół się nie zdecydowałam. Teraz jest w promocji model tzw. spacerowy dla noworodków. Czyli spacerówka + nosidło które można stosować jako godnolę. Byłam zachwycona. Świetna amortyzacja, dużo miejsca itd. Wszystko co się marzy dla wygody mamy. No i... w ostatniej chwili się okazało że nie da się go rozłożyć do końca na płasko. I tak Emmaliunga przegrała z poczciwym Deltimem Voyager. Brzydszy - to fakt. Ale dzidziusiowi będzie wygodniej, a że ja nie będe najmodniejszą mamą w mieście to jakoś przeżyję. Jeżeli natomiast chodzi o modele z tradycyjną gondolą, to zapewne nie mają tej wady o której napisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
andziaw2 Re: wózki Emmaliunga 09.03.05, 13:36 Bardzo dziwne, bo przy mnie babka w sklepie (tez zastanawiam sie nad tym wozkiem) rozlozyla spacerowke na zupelnie plasko... Ania Odpowiedz Link Zgłoś
magda_pm Re: wózki Emmaliunga 09.03.05, 13:47 A przy mnie nie może inny model a może nie umiała tego zrobić. W każdym razie - warto to sprawdzić. Ja właśnie z tego powodu nie kupilam, ale gdyby się dało tak rozłożyć to rzeczywiście warto polecić ten wózeczek. Odpowiedz Link Zgłoś
primka Re: wózki Emmaliunga 08.03.05, 17:52 Miałam ostatnio podobny dylemat. Kliknij na ten wątek, to Ci powinno pomóc. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=20759098&a=20759098 Dodam, że w końcu kupiłam tem wózek. Była bardzo fajna promocja na model Smart duo Classic. Jeśli jesteś z Warszawy, to najkorzystniejszą cenę oferował sklep Maluch na Gocławiu, a zaraz ponim (100 zeta drozej) Calineczka na Grochowie. Może jeszcze mają te promacyjne wózki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jaque Re: wózki Emmaliunga 08.03.05, 20:45 Mam Emmaljungę Classic - gondola i spacerówka osobno, dodatkowo adapter do fotelika Maxi Cosi. Moim zdaniem ten wózek nie ma żadnych wad - po 14 miesiącach używania nic się nie zepsuło, nic nie pękło, nic nie skrzypi, nic się nie rozdarło... A sporo wózek z nami przeszedł Dla mnie najważniejsze było to, żeby wózek był wytrzymały (jak już pisałam - jest), i łatwo się prowadził - po najgorszych wertepach E. można prowadzić jedną ręką (prowadzić, a nie pchać . Nie wspomnę o wygodzie dziecka (jedna z największych dostępnych na rynku gondoli i spacerówek). Mam jeszcze Graco do sporadycznych wypadów zakupowych i różnica jest kolosalna (jakość, komfort dla dziecka i mamy itd.). Jedyne co w E. od początku mnie nie zachwycało to cena i waga wózka... Ale nie żałowałam ani razu, że mamy właśnie ten wózek - tym bardziej, że posłuży jeszcze drugiemu dziecku, a potem mamy już chętnych do odkupienia. pzdr M. Odpowiedz Link Zgłoś
joannaszym Re: wózki Emmaliunga 08.03.05, 22:55 Kupiłam z tej firmy wózek 3 tyg. temu i na razie czeka na maleństwo. Zachwycił mnie swoją amortyzacją. Mimo masywnego wyglądu (moj akurat to połączenie spacerówki z wkładaną gondolką)to tak lekko się go prowadzi, wręcz jakby płynął. I podobno stelaże tej firmy nie mają sobie równych. Są nie do zdarcia. Zaskoczyła mnie informacja jednej tutaj z osób, że spacerówka się nie rozkłada do końca. To nie prawda. przed chwilą sprawdziłam. Miałam też farta jeśli chodzi o cenę. Nie wiem jak teraz, ale mi 3 tyg. temu udało się go zakupić w hurtowni mama i ja w gdańsku oliwie w promocyjnej cenie 1500 zł, a będzie kosztował 2400. Weszłam na strone hurtowni to wciąz piszą, że mają w promocji, Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
joannaszym Re: wózki Emmaliunga 09.03.05, 11:28 Do cruk.Podaje strone internetową hurtowni www.mamaija.pl. Można sie z nimi skontaktować telefonicznie (na stronie są podane telefony), albo napisać meila mamaija@mamaija.pl w tym samym dniu odpiszą. Jest możliwość zakupić dorgą pocztową. Odpowiedz Link Zgłoś
andziaw2 Re: wózki Emmaliunga 09.03.05, 13:48 W Warszawie w sklepie Calineczka na Grochowskiej ten wozek kosztuje 1499 PLN. Mozna tez u nich kupowac przez intenet ich strona: www.calineczka.pl Ania Odpowiedz Link Zgłoś
uffa1 Re: wózki Emmaliunga 08.03.05, 23:02 Mam ten wozek. Uzywam go juz do drugiego dziecka i uwazam ze ten wozek nie ma wad (chyba tylko cena). Uzywam go codziennie, na dlugie spacery po lesie i naprawde jeste rewelacyjny. Dla mnie wazne jest tez to ze moge zalozyc na niego siedzisko i posadzic w nim starsze dziecko. Wtedy moge spokonnie isc na dluuuugi spacer z moja dwojka . Mam tez dopupiony adapter i na stelaz zakladam fotelik Maxi-Cosi (adapter kosztuje 70 zl). Bardzo polecam ten wozek, jak dla mnie nie ma lepszego na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
karynk Re: wózki Emmaliunga 09.03.05, 12:32 Witam, Czy dowiem się od Was jakiej firmy jest adapter, żeby połaczyć stelaż emmajlungi i Maxi Cosi? (bo rozumiem, że fotelik monowany jest do stelaża). Odpowiedz Link Zgłoś
karynk juz wiem 09.03.05, 12:44 juz wiem, że adapter mozna kupić w sklepie z emmaljungą. dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś
joannaszym Re: juz wiem 09.03.05, 14:58 andzia mówimy o całkiem innym wózku. W calineczce w cenie promocyjnej 1499 zł jest sama spacerówka i to jest model classic. Ja natomiast kupiłam w mama i ja model crossway za 1500 zł razem z gondolką. ten model i to sama spacerówka w calineczce kosztuje 1899 zł. Odpowiedz Link Zgłoś