Dodaj do ulubionych

wózki Emmaliunga

08.03.05, 15:24
Co sądzicie o wózkach tej szwedzkiej firmy??? Zastanawiam sie nad kupnem tego
wózka ale ponieważ to spory wydatek, postanowiłam napierw sprawdzić jakie są
Wasze opinie na ten temat.
Obserwuj wątek
    • marta_1976 Re: wózki Emmaliunga 08.03.05, 17:14
      Podciagam ten temat, bo sama zastanawiam sie nad kupnem takiego wozka.
      Slyszalam, ze sa to super wozki a ich jedyna wada jest cena.
      • magda_pm Re: wózki Emmaliunga 08.03.05, 17:31
        Wózki rzeczywiście świetne, ale ja ze względu na jeden szczegół się nie
        zdecydowałam. Teraz jest w promocji model tzw. spacerowy dla noworodków. Czyli
        spacerówka + nosidło które można stosować jako godnolę. Byłam zachwycona.
        Świetna amortyzacja, dużo miejsca itd. Wszystko co się marzy dla wygody mamy.
        No i... w ostatniej chwili się okazało że nie da się go rozłożyć do końca na
        płasko. I tak Emmaliunga przegrała z poczciwym Deltimem Voyager. Brzydszy - to
        fakt. Ale dzidziusiowi będzie wygodniej, a że ja nie będe najmodniejszą mamą w
        mieście to jakoś przeżyję. Jeżeli natomiast chodzi o modele z tradycyjną
        gondolą, to zapewne nie mają tej wady o której napisałam.
        • andziaw2 Re: wózki Emmaliunga 09.03.05, 13:36
          Bardzo dziwne, bo przy mnie babka w sklepie (tez zastanawiam sie nad tym
          wozkiem) rozlozyla spacerowke na zupelnie plasko...
          Ania
          • magda_pm Re: wózki Emmaliunga 09.03.05, 13:47
            A przy mnie nie sad może inny model a może nie umiała tego zrobić. W każdym
            razie - warto to sprawdzić. Ja właśnie z tego powodu nie kupilam, ale gdyby się
            dało tak rozłożyć to rzeczywiście warto polecić ten wózeczek.
    • primka Re: wózki Emmaliunga 08.03.05, 17:52
      Miałam ostatnio podobny dylemat. Kliknij na ten wątek, to Ci powinno pomóc.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=20759098&a=20759098
      Dodam, że w końcu kupiłam tem wózek. Była bardzo fajna promocja na model Smart
      duo Classic. Jeśli jesteś z Warszawy, to najkorzystniejszą cenę oferował sklep
      Maluch na Gocławiu, a zaraz ponim (100 zeta drozej) Calineczka na Grochowie.
      Może jeszcze mają te promacyjne wózki.
      Pozdrawiam
    • jaque Re: wózki Emmaliunga 08.03.05, 20:45
      Mam Emmaljungę Classic - gondola i spacerówka osobno, dodatkowo adapter do
      fotelika Maxi Cosi. Moim zdaniem ten wózek nie ma żadnych wad - po 14 miesiącach
      używania nic się nie zepsuło, nic nie pękło, nic nie skrzypi, nic się nie
      rozdarło... A sporo wózek z nami przeszedł smile Dla mnie najważniejsze było to,
      żeby wózek był wytrzymały (jak już pisałam - jest), i łatwo się prowadził - po
      najgorszych wertepach E. można prowadzić jedną ręką (prowadzić, a nie pchać smile.
      Nie wspomnę o wygodzie dziecka (jedna z największych dostępnych na rynku gondoli
      i spacerówek). Mam jeszcze Graco do sporadycznych wypadów zakupowych i różnica
      jest kolosalna (jakość, komfort dla dziecka i mamy itd.).
      Jedyne co w E. od początku mnie nie zachwycało to cena i waga wózka... Ale nie
      żałowałam ani razu, że mamy właśnie ten wózek - tym bardziej, że posłuży jeszcze
      drugiemu dziecku, a potem mamy już chętnych do odkupienia.
      pzdr
      M.
    • joannaszym Re: wózki Emmaliunga 08.03.05, 22:55
      Kupiłam z tej firmy wózek 3 tyg. temu i na razie czeka na maleństwo. Zachwycił
      mnie swoją amortyzacją. Mimo masywnego wyglądu (moj akurat to połączenie
      spacerówki z wkładaną gondolką)to tak lekko się go prowadzi, wręcz jakby
      płynął. I podobno stelaże tej firmy nie mają sobie równych. Są nie do zdarcia.
      Zaskoczyła mnie informacja jednej tutaj z osób, że spacerówka się nie rozkłada
      do końca. To nie prawda. przed chwilą sprawdziłam.
      Miałam też farta jeśli chodzi o cenę. Nie wiem jak teraz, ale mi 3 tyg. temu
      udało się go zakupić w hurtowni mama i ja w gdańsku oliwie w promocyjnej cenie
      1500 zł, a będzie kosztował 2400. Weszłam na strone hurtowni to wciąz piszą, że
      mają w promocji, Pozdrawiam
      • cruk Re: wózki Emmaliunga 09.03.05, 09:28
        mozesz podac adres www tej hurtowni?
        • joannaszym Re: wózki Emmaliunga 09.03.05, 11:28
          Do cruk.Podaje strone internetową hurtowni www.mamaija.pl. Można sie z nimi
          skontaktować telefonicznie (na stronie są podane telefony), albo napisać meila
          mamaija@mamaija.pl w tym samym dniu odpiszą. Jest możliwość zakupić dorgą
          pocztową.
        • andziaw2 Re: wózki Emmaliunga 09.03.05, 13:48
          W Warszawie w sklepie Calineczka na Grochowskiej ten wozek kosztuje 1499 PLN.
          Mozna tez u nich kupowac przez intenet ich strona: www.calineczka.pl
          Ania
    • uffa1 Re: wózki Emmaliunga 08.03.05, 23:02
      Mam ten wozek. Uzywam go juz do drugiego dziecka i uwazam ze ten wozek nie ma
      wad (chyba tylko cena). Uzywam go codziennie, na dlugie spacery po lesie i
      naprawde jeste rewelacyjny. Dla mnie wazne jest tez to ze moge zalozyc na niego
      siedzisko i posadzic w nim starsze dziecko. Wtedy moge spokonnie isc na
      dluuuugi spacer z moja dwojka smile.
      Mam tez dopupiony adapter i na stelaz zakladam fotelik Maxi-Cosi (adapter
      kosztuje 70 zl).

Bardzo polecam ten wozek, jak dla mnie nie ma lepszego na rynku.
    • karynk Re: wózki Emmaliunga 09.03.05, 12:32
      Witam,
      Czy dowiem się od Was jakiej firmy jest adapter, żeby połaczyć stelaż
      emmajlungi i Maxi Cosi? (bo rozumiem, że fotelik monowany jest do stelaża).
      • karynk juz wiem 09.03.05, 12:44
        juz wiem, że adapter mozna kupić w sklepie z emmaljungą.
        dziekuję
        • joannaszym Re: juz wiem 09.03.05, 14:58
          andzia mówimy o całkiem innym wózku. W calineczce w cenie promocyjnej 1499 zł
          jest sama spacerówka i to jest model classic. Ja natomiast kupiłam w mama i ja
          model crossway za 1500 zł razem z gondolką. ten model i to sama spacerówka w
          calineczce kosztuje 1899 zł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka