Dodaj do ulubionych

Parasolka Chicco Ct. 05-moje wrażenia

19.03.05, 16:25
Oglądałam dziś " na żywo" ten wózeczek , przymierzałam dzieciaczka i chcę
podzielić się wrażeniami. Otóż moim zdaniem:
PLUSY: wózek lekki, dośc dobrze wyprofilowany stelaż, powinno się dobrze
podjeżdżać na krawężniki, choć pewności nie mam, bo w sklepie krawężników nie
ma. Fajna budka, dzielona zamkiem, można latem zrobić daszek, ładny, zgrabny.
MINUSY: opuszczanie oparcia: na pasku!!!! Z tyłu oparcia wiszą dwa pasy,
które się ciągnie! powiem szczerze, że sprawiało mi to trudnosć nawet w
pustym wózku, a co dopiero jak opierał się dzieciak. Sprzedawczyni
zapewniala, że to wielki plus, bo można oparcie ustawić w takiej pozycji jak
się chce, ale co jak pasy się wyrobią ( wyślizgają?) oparcie będzie spadać?
Pierwszy raz spotkałam się z takim sposobem, może dlatego tak sie zdziwiłam.
Drugi minus (moim zdaniem) to podnóżek : podniesiony OK, ale opuszczony
według mnie za bardzo wystaje w stosunku do tego gumowego podnóżka między
kołami: dziecko siedząc nie potrafiło dobrze oprzeć nóżek na tym gumowym
podnóżku, bo w tym podnóżku z siedzenia przeszkadzała konstrukcja z rurek,
wbijała się w łydki . Reasumując przed zakupem radziłabym wybrać się do
sklepu i przymierzyć dziecko. Ja zostaję przy moim Bebe Confort Allegro.
Obserwuj wątek
    • iwek33 Re: Parasolka Chicco Ct. 05-moje wrażenia 19.03.05, 16:28
      Aha! I jeszcze do plusów: fajna duża kieszeń z tyłu budki
    • dagle Re: Parasolka Chicco Ct. 05-moje wrażenia 19.03.05, 17:09
      gdzie w necie mozna go zobaczyc?????????????

bardzo mi zalezy!!!!!!!!!!

wielkie dzieki!!!!!!!!
      • iwek33 Re: Parasolka Chicco Ct. 05-moje wrażenia 19.03.05, 17:28
        Na Allegro, np tu:
        www.allegro.pl/show_item.php?item=45083757
        • moyka_77 Do iwek33 17.04.05, 20:11
          iwek, jesteś pewna, że podnózek ma konstrukcję z rurek na calej długości??
          Byłam dzisiaj w sklepie, mierzyłam małą do tego wózka i specjalnie "pomacałam"
          podnóżek, okazało się, że konstrukcja z rurek kończy sie po bokach i tam gdzie
          starsze dziecko opiera łydki jest już sam materiał. Tak więc nic nie ma prawa
          go gnieść. Materiał jest dosyć sztywny i nie zapada się do środka - moim
          zdaniem to plus. Siedzisko okazało się parę centymetrów głębsze niż w BC
          Allegro i mała chętniej siedziała w Chicco ze względu na podniesione nogi do
          góry. Allegro jest niżej osadzone, kółeczka mają tą samą średnicę i w obydwu
          modelach zrobione są z gumy. Koleżanka po testach na BC Allegro i Chicco Ct 0,5
          wybrała dla rosłej 2-latki Chicco i ona i córeczka są bardzo zadowolone.
          • iwek33 Re: Do iwek33 17.04.05, 20:27
            Hej moyka! Absolutnie nie napisałam, ze rurki w podnóżku są na całej długości,
            one są po bokach, ale nie wzdłuż podnóżka tylko pod skosem i jak dzieciak
            trzyma nóżki złączone to jest ok, a jak nie trzyma"na baczność" to koniec tych
            rurek może gnieść w nóżki, tak mi się wydaje. I jeszcze odnośnie kółeczek:
            rzeczywiście mają taką samą średnicę jak w Allegro, ale guma z której są
            zrobione jest zupełnie inna, a i konstrukcja kólek musi byś inna, bo Chicco
            klekocze i jakoś tak skacze, mojego synka trzęsło jak w pociągu, a jeździłam
            tylko po równej podłodze sklepu, Allegro nic nie klekocze i na równej
            nawierzchni jeździ płynnie, cichutko. Nie prowadziłam Chicco po chodnikach,
            prowadzę Allegro: po chodnikach i polnych drogach prowadzi się bardzo dobrze.
    • iwek33 Re: do moyka i jeszcze coś 17.04.05, 20:34
      Ale muszę jeszcze dodać, że to tylko moje subiektywne odczucia, BC Allegro
      używamy od listopada, Chicco przymierzyłam tylko raz w sklepie, więc może się
      mylę. My jesteśmy bardzo zadowoleni z naszej parasolki, byc moze inne mamy są
      zadowolone z Chico Ct, chętnie poczytałabym opinie innych mam o Chicco, ale jak
      narazie nikt oprócz mnie i Ciebie nie wypowiedział się na temat tego wózeczka i
      jak się sprawuje w codziennym użytkowaniu.
    • iwek33 ha: i jeszcze coś 17.04.05, 20:58
      I jeszcze dodam coś natemat składania wózków: składanie Allegro to pestka,
      Chicco próbowałam złożyć w sklepie, tak jak pisze w reklamie jedną ręką, ale
      nawet składając dwoma rękami szło mi to ciężko. Moze trzeba jakos specjalnie
      się wprawić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka