Dodaj do ulubionych

wybór wózka !!!!!

30.03.05, 13:20
Drogie Mamusie - te które mają już swoje pociechy i te które na nie jeszcze
czekają. Prosze o poradę w sprawie wyboru wózka dla naszej Niuni - wiem że
takie wątki już wcześniej się pojawiały ale nie znalazłam w nich nic dla
siebie. Który wózek bardziej polecacie: bebecar tracker, inglesina magnum a
może implast driver?? My zastanawiamy się właśnie nad tymi trzema modelami
ale żaden niestety nie jest bez wad. Co Wy wybrałyście i co polecacie?

pozdrawiam
Asia i Julcia
Obserwuj wątek
    • kathrin78 Re: wybór wózka !!!!! 30.03.05, 14:16
      Asiu, zależy jakie macie oczekiwania, co dla was jest istotne. Może spisz sobie na kartce wszystkie zalety i wady - będzie ci łatwiej podjąć decyzję. smile
    • fasola25 Re: wybór wózka !!!!! 30.03.05, 21:11
      czesc
      ja wlasnie kupilam wozek (choc do porodu jeszcze 3 m-ce)
      wybor padla na bebecara model RACER ST
      dosc dlugo analizowalam, zbieralam informacje, mierzylam i podnosilam roznego
      rodzaju wozki i wybralam bebecara
      wiadomo, idealow nie ma, a wada bebecara jest na pewno jego waga (innych wad
      nie znlazlam)- ale poniewaz nie musze go nigdzie nosic -waga nie byla na tyle
      wazna
      wozek stoi teraz w domu i cieszy oko smile
      mam nadzieje ze nasze dzieciatko tez bedzie z niego zadowolone

jesli chodzi o pozostale wozki, ktore wymienilas, to inglesina w ogole sie nie
      interesowalam, a podczas ogledzin implas drivera rozwalilam sobie czolo o
      hamulec reczny smile - wiec odpadl w przedbiegach
      moimi faworytami poza bebecarem byl MUTSY - odpadl ze zwgledu na zbyt mala
      gondole i bebeconfort - ten z kolei ma nierozkladana spacerowke
      uff, to chyba tyle
      pozdrawiam
    • azymut17 Re: wybór wózka !!!!! 02.04.05, 21:02
      To jest forum dla kobiet w ciąży, więc ze statystyki wynika, że jeszcze wózków
      nie testowałyśmy smile ( mniej niż 2 dzieci na kobietę obecnie). Proponuję forum
      dla mam i ciężarnych "ciąża i poród" oraz przede wszystkim "eDziecko Zakupy" -
      tam jest na ten temat sporo.
      Pozdrawiam smile
      Ania i Krysia
    • magdalenamk Re: wybór wózka !!!!! 03.04.05, 21:48
      Mam Emmaljungę, polceam gorąco. Jest co prawda dość cięzki ( opcja z gondolą i
      spacerówką) ale prowadzi się go jak czołg. Nieodśnieżone wertepy ( zdarzały się
      w Warszawie tej zimy)były niezauważalne, to samo z pobytem na działce. Polecono
      mi ten wózek i ja go również polecam. Jest super ergonomiczny. Do tego, nie mam
      windy, 3-piętro. Codziennie wózek dość łatwo sprowadzam ze schodów, a po
      spacerze wciągam razem z dzieckiem, przy niewielkiej asekuracji sąsiadki.Duże
      koła, pompowane !!!
    • cruk Re: wybór wózka !!!!! 04.04.05, 12:58
      wydaje mi sie ze inglesina magnum to mimo wszystko bardziej...spacerowka -
      rozkladana czy "gleboka", ale zawsze spacerowka. Maluszek przez pierwsze
      miesiace raczej powinien lezec, a tego wozka calkiem na plasko nie da sie
      rozlozyc - chociazby z tego powodu, ze uniesienie kol przy podjezdzaniu na
      kraweznik dzidzia ladowala by w mocnym przechyle..

rowniez mam emmaljunge smart duo combi - obecnie sa one w "promocji", cena
      sugerowana przez dystrybutora to 1600 zl, ale mozna dostac je taniej. Wozek
      uniwersalny - gondola + spacerowka + akcesoria (spiworek, okrycie na nozki,
      przeciwdeszczowka, torba). Duze (30cm), szprychowe, pompowane kola, niezawodny
      stelaz, stabilny ale swietnie amortyzujacy nierownosci. Mieszkam na 3 bez
      windy, ale dalismy sobie z wozkiem rade (stelaz wazy ok 9 kg, spacerowka 5-6kg
      tyle samo gondola), rozklada sie praktycznie 1 palcem. Nie ma nadmiaru
      elementow plastikowych, ktore by sie mogly rozchwiac, peknac czy skrzypiec.
      Budka rozkladana lekko i cicho. Stalowa siatka w podwoziu w ktorej spokojnie
      mozna wozic ciezsze przedmioty. Gondola jest duza spokojnie zmiesci sie duze
      dziecko lub "opakowane" w rozne zimowe skafanderki, kombinezony czy koce smile

Porownalabym ten wozek motoryzacyjnie do niepozornego subaru forestera - nie
      powala na kolana stylistyka linii, ale jeszcze nikomu sie nie rozwalil na
      skutek eksploatacji w roznym terenie (zawieszenie) smile)

Skoro juz zamierzasz wydac okreslona sume - to jednak polecalabym Ci
      emmaljunge - rekomendacja moich znajomych i roznych osob. Nie spotkalam sie ze
      zlymi opiniami.
      • ggosia1 Re: to wszystko teoria... 05.04.05, 07:34
        Faktycznie, ten wątek dużo bardziej by sie nadawał do forum mamuś, które już
        wózków używały... Dużo piszecie, ale są to raczej bardzo teoretyczne
        rozważania. Po pierwsze, dziecko naprawdę nie tak bardzo potrzebuje gondolę,
        może go zastąpić rozkładana na płsko spacerówka z bajerami, szczególnie w
        sezonie wiosenno-letnim. A jest ich wiele i a gondole nie mają nad nimi żadnej
        przewagi (natomiast są zachwalane przez sprzedawców...)Poza tym Inglesina
        Magnum rozkłada się zupełnie na płasko, i jest po prostu wózkiem głębokim,
        dziecko nie przesuwa się w nim, nie może wypaść, jest niesamowicie bezpuieczna
        i ma jedną z najlepszych na rynku amortyzacji. Trzeba bardzo rozbuchanej
        wyobraźni, aby pisac o przesuwających się dzieciach....A tak naprawdę to jest
        temat zastępczy, bo dziecku wszystko jedno wczym jeździ, o ile nie jest to
        bardzo niewygodne... W Anglii dzieci od urodzenia wozi sie w parasolkach, w
        Stanach w twardym Graco, w Azji ( nie tej biednej, ale dużo bogatszej niż
        Polska) dzieci wózków w ogóle nie mają i żyją. Moja koleżanka Francuzka miała
        tylko nosidełko. W ogóle w Polsce widzi się lepsze wózki na ulicach niż w
        większości cywilizowanych krajów, jakieś zupełne szaleństwo, a możę leczenie
        kompleksów...
        • luna333 Re: to wszystko teoria... 05.04.05, 09:14
          hehe moje wątpliwości zostały rozwiane smile kupię implasta driver 4 smile kosztuje 2
          x mniej niż emmaljunga i bebecar na które mnie nie stać - a w przypadku gdybym
          taki drogi wózek zostawiła na klatce przed mieszkaniem albo nawet przed
          sklepem? ło matko 3 tauseny? to aż strach, jakby ktoś go buchnął smile
          • sylwiawm Re: to wszystko teoria... 05.04.05, 13:20
            Polecam Implasta 4xl, nowy model jest ulepszony (np gondolka większa, kółka nie
            obcierają o kosz na zakupy)i cena ta sama.
    • agnes_now Re: wybór wózka !!!!! 05.04.05, 20:43
      Witam - reasumując każdy wózek ma swoje wady i zalety. Ja mam
      JĘDROCH "BARTATINA PLUS" chwalę sobie, chociaż spacerówka jest trochę śmieszna.
      Pozdrawiam Aga
      • kasia9926 Re: wybór wózka !!!!! 06.04.05, 15:54
        Ja zdecydowałam się na Deltim Voyager
        • kuki77 Re: wybór wózka !!!!! 06.04.05, 21:06
          Cześć
          Dorzucę swoje trzy grosze, od tygodnia spaceruję z moim trzytygodniowym
          Michasiem Inglesiną Magnum(ale ze stelażem Alumn)Mały ma zupełnie płasko,wózek
          jest bardzo wygodny może trochę sztywny ale zależało mi na lekkim stelażu(muszę
          go najczęściej sama wnosić)wózek można praktycznie prowadzić jedną ręką,jest
          bardzo zwrotny.Polecam i pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka