Dodaj do ulubionych

JAKIE NOSIDELKO ????

31.03.05, 12:09
Witam !!!
Chcemy kupic nosidelko dla malego - takie na ramie z przodu i na plecy jak
juz bedzie wieksze. Narazie ma 3 miesiace.
Czy ktos moze ma jakies doswiadczenia w tym zakresie i moze polecic jakies
firme ?

Dzieki
Bartek
Obserwuj wątek
    • bobasia1 Re: JAKIE NOSIDELKO ???? 31.03.05, 12:14
      Na brzuch używaliśmy nosidła firmy Deuter - rewelacja, zwłaszcza ze względu na
      rozwiązanie pleców, szalenie wygodne dla mamy, taty i dziecka. Na plecy -
      niedawno kupliśmy nosidło firmy Vaude, doskonale wyposażone, wygodne i ze
      średniej półki cenowej. Przez osiem lat używaliśmy przy dwójce starszych dzieci
      wcześniejszego modelu tego nosidła i byliśmy zadowoleni, ale w końcu się
      rozlazło.... Pozdrawiam
    • gagunia Re: JAKIE NOSIDELKO ???? 31.03.05, 16:03
      ja mialam nosidlo graco do noszenia z przodu. przeznaczone dla dzieci od
      urodzenia do 9kg wagi. dziecko mozna bylo wkladac przodem badz tylem (nosidlo
      zginalo sie w polowie i bylo spinane porzadnym rzepem. nosilam mlodego krotko,
      bo 8kg osiagnal jak skonczyl 2 miesiace i nie mialam sily go dzwigac. ale moge
      polecic, bo to nosidlo trzyma glowke, plecki tak sztywno, ze na pewno dziecku
      nic nie grozi. na wysokosci szyi byl regulowany pasek polaczony z szelkami i
      dzieki temu mozna bylo dziecku poluzowac badz usztywnic karczek (w zaleznosci od
      wieku niemowlaka). mialo tez daszek odpinany zamkiem - oslanial od slonca,
      wiatru, deszczu. poza tym regulacja szelek byla tak pomyslana, ze bez problemu
      mozna bylo sobie podciagac, opuszczac majac juz dziecko "na sobie" i dopasowac
      np do grubosci wlasnego odzienia wierzchniego. na pleckach byla kieszonka na
      drobiazgi typu klucze czy chusteczki higieniczne.

nie wiem czy to nosidlo jest dostepne w polsce - byc moze wiekszym miescie. ja
      je dostalam od kuzynki z irlandii. jakiegokolwiek bys nie wybrala - zwroc uwage
      na te wlasciwosci nosidel, ktore opisalam.
    • kara30 Re: JAKIE NOSIDELKO ???? 08.04.05, 22:14
      Witam. My kupiliśmy nosidełko Baby bjorn. Rewelacja W sklepach są strasznie
      drogie ok. 500zł. My kupilismy na allegro za 120. Synkowi się w nim bardzo
      podoba szczególnie teraz jak jest ciepło.
    • kafik1 Re: JAKIE NOSIDELKO ???? 20.04.05, 11:14
      bobasia1 a jaki model Vaude używacie?
      My mamy dylemat zastanawiamy się nad kupnem nosidła:
      vaude swing :
      www.sfpl.pl/shop/view/Product/id/804?productReferer=Category&context=1
      lub aak.pl Tolkena
      aak.pl/sklep/product_info.php?cPath=6&products_id=11
      Vaude mieliśmy okazję przymierzyć i mężowi przypadło do gustu- jednak nosidło to
      jest dość ubogie w stosunku do aak.pl Tolkena( Vaude posiada pasy trzy punktowe
      i chyba nie ma "podnóżka" umożliwiającego postawienie nosidła) jesli chodzi o
      Tolkena nie mamy możliwości przymiarki - i musielibyśmy zdać się na zakup w
      sieci. Pomóżcie co wybrać. Pozdrawiam
      • mglura Re: JAKIE NOSIDELKO ???? 20.04.05, 12:10
        my mamy Tolkena jest rewelacyjne i kupiliśmy je właśnie przez sieć w aak.
        sprawdza się rewelacyjnie. mały ma już ponad rok i waży około 11 kg , a nosi
        się go super zwłaszcza dzięki pasom biodrowym (rozkłada się ciężar) kolejnym
        plusem jest rozkladana nóżka. świetnie ułatwia wkładanie dziecka i zakładanie
        nosidła jeżeli trzeba sobie radzić samodzielnie bez niczyjej pomocy!mogę wysłać
        ci zdjęcia małego w nosidle to zobaczysz jak to wygląda w praktyce. mój mail
        mglura@tlen.pl
        • mglura Re: JAKIE NOSIDELKO ???? 20.04.05, 12:14
          przepraszam trochę się zapędziłam!!!!
          my mamy JPA a nie Tolkena, ale to są te same nosidła różnią się tylko firmą i
          ceną (JPA są tańsze) i kupiliśmy ze strony JPA a nie aak.
          jeszcze raz przepraszam za roztargnienia, ale podtrzymuje wcześniejsze
          informacje.
    • malgra Re: JAKIE NOSIDELKO ???? 20.04.05, 11:40
      my na brzuch- chicco go -bardzo dobre, pół Polski z nami przejechało
      teraz- na plecy ,Antartica,kupione na allegro za 120 zł(teraz są
      tańsze),również nie narzekam
      i dodatkowo nosidło na biodro Easy-Rider, kupione na allegro za 59 zł-
      rewelacja i z czystym sumieniem mogę polecić.
    • eva76 Re: JAKIE NOSIDELKO ???? 20.04.05, 14:47
      Moja siostra, która pracuje jako rehabilitantka dziecięca dała mi dwie rady jak
      dowiedziała się ze będę miała dzidziusia: nie uzywać chodzików i nosideł. To
      pierwsze wymusza angażowanie przy chodzeniu nie tych partii mięśniowych u
      dzieci a drugie ma wpływ na kręgosłup (u maluszka nie są dostatecznie
      wykształcone mięsnie przykręgosłupowe które utrzymywałyby go we właściwej
      pozycji). Piszę żebyście wiedzieeli zanim podejmiecie decyzję.
      • mglura Re: JAKIE NOSIDELKO ???? 20.04.05, 20:02
        ja i moje rodzeństwo (w sumie czwórka) wszyscy bylismy noszeni w nosidle i to
        jeszcze starej generacji i kręgosłupy mamy rewelacyjne?!
        nie wiem jak to jest z noworodkami czy zupełnie małymi dziećmi ale szkraby
        około roku już nieźle sobie radzą i nikt przecież nie nosi dziecka w czymś
        takim cały dzień?!
    • gusiaki Re: JAKIE NOSIDELKO ???? 20.05.05, 21:40
      Dla drugiego synka kupiliśmy nosidełko Red Castle Sport (Hit Mamo to ja 2004) i
      jestem zachycona. Kosztuje w miarę normalnie (ok. 250 zł) nosimy w nim synka
      odkąd skończył 2 tygodnie. Jest usztywnione nie tylko pod pleckami, ale także
      przy brzuszku, dobrze chroni główkę. Jest bardzo wygodne dla mamy lub taty -
      łatwo wkłada się dziecko, zmienia ramię, reguacja pozwala nosić dzieci mniejsze
      i większe. Jest wyjątkowo bezpieczne. Polecam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka