kara30 31.03.05, 23:49 Drogie mamy. Jestem w trakcie wybierania spacerówki. Mój wybór padł na chicco ponee xs lub chicco london winter. Czy znacie te wózki? Czy znacie ich wady i zalety? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
driadea Re: Pytanie o spacerówkę 01.04.05, 00:33 Skorzystaj z wyszukiwarki na forum "edziecko zakupy". Odpowiedz Link Zgłoś
maczkama Re: Pytanie o spacerówkę 03.04.05, 13:06 Ja mam chicco 6wd tech, ale czasmi pożyczam od sąsiadów chicco pony bo mamy mały samochód. Moje roczne dziecko niestery nie akceptuje tego wózka. Choć córka jest drobna to jest jej ciasno i wydaje mi się, że ten wózek taki rachityczny jest. No i fatalnie się składa ten mechanizm w rączce się zacina. Sama jestem na etapie szukania dobrej parasolki, chico pony odpada. Ciekawa jestem opini innych mam. Wydaje mi się że sprawdza się opcja solidny, przestronny wózek na długie spacery + parasolka na wyjazd czy jak trzeba podjechać autobusem. Ale jaka parasolka? Odpowiedz Link Zgłoś
johnnybegood Re: Pytanie o spacerówkę 03.04.05, 13:53 Nie jestem mamą, ale .... Jeżeli chodzi o CHICCO to polecam następcę wózka London Winter, mianowicie CT.05. Wózek z kolekcji 2005 o ulepszonej konstrukcji ramy dostepny w 5 kolorach, waga około 7 kg. Inna spacerówka polecana przeze mnie: GALILEO firmy Renolux, ochylane plecy, etc. Ekonomiczny wybór to wózki PRO BABY, model ARIZONA, pełne wyposażenie za ok. 350 PLN. W razie wątpliwości służę pomocą. johnnybegood@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mama_misi Re: Pytanie o spacerówkę 03.04.05, 16:56 My uzywamy chicco london winter, wózek jest bardzo lekki, dobrze się składa, prowadzi. Ma bardzo fajny, cieplutki śpiworek.Ale ma też wady - kółka bardzo się wycierają po 5m-cach składaliśmy reklamację (dostaliśmy nowy wózek, który mamy od sierpnia i kółeczka znowu się wycierają wózek ten ma dość płytkie siedzisko i nie mam pałąka. (my pałąk dokupiliśmy oddzielnie i małej jest o wiele wygodniej bo może się oprzeć Generalnie moim zdaniem wózek typowo miejski, do krótkich przejazdów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ania.76 Re: Pytanie o spacerówkę 04.04.05, 11:00 Witam, jestem mamą 19. miesięcznego chłopca. Długo szukaliśmy wózka który spełniałby nasze oczekiwania. W końcu nasz wybór padł na chicco 6wd tech. Spodobała nam się spacerówka. Do momentu kiedy jej nie zaczęliśmy używać. Porażka. Wózek prowadzi się świetnie, ale dziecku jest w nim kompletnie niewygodnie. Mały od początku nie za chętnie w nim siedzi, nie lubi po prostu tego wózka. Mało miejsca w środu, chociaż wydaje się że dużo, oparcie źle regulowane, pałąk duży, wysoko zaczepiony ogranicza pole widzenia małym dzieciom. Kiedy mały skończył 10 mies. kupiliśmy najzwyklejszą "parasolkę" za 140 zł i praktycznie tylko jej uzywamy. Bardzo żałuję zakupu wózka chicco, chciałam potem kupić "parasolkę" chicco, london lub podobną, ale przyznam się, że po prostu miałam obawy, zraziłam się do tej firmy. Mam nadzieję, że inne wózki chicco są ok. Odpowiedz Link Zgłoś