ma1969 06.04.05, 20:56 czy mozecie polecic jakies fajne gry komputerowe dla 6letniej dziewczynki? tyle tego na rynku a sprzedawcy jakos nie maja rozeznania.ta kwiec ja bym chcial cos wyprobowanego i zeby dziecko sie bawilo i uczylo. poz,ma Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
irytek001 Re: gry komputerowe dla 6latki 07.04.05, 09:06 Polecam "Bajki-Grajki". Bajki z naszego dzieciństwa do odtwarzania na CD i komputerze + fajne i zróżnicowane gry bez przemocy. Wybór ogromny. www.bajki-grajki.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ma1969 Re: gry komputerowe dla 6latki 07.04.05, 11:03 dzieki wielkie za adres. poz,ma Odpowiedz Link Zgłoś
ma1969 Re: gry komputerowe dla 6latki 07.04.05, 14:45 tak, ale mi chodzilo raczej o gry komputerowe. czy macie jakies swoje wyprobowane gry, ktore polecilibyscie ? poz,ma Odpowiedz Link Zgłoś
anma Re: gry komputerowe dla 6latki 07.04.05, 19:07 Polecam gry z serii "Przyjaciele z Krainy Wiedzy". Kiedyś co dwa tygodnie ukazywały się w kioskach, teraz ich nie widzę, ale mamy chyba z 30 płyt z ponad 40 które się ukazały. Można je tez kupić w sklepie internetowym pod adresem www.deagostini.pl . Są to gry edukacyjne, mój synek (5,5 roku) bardzo je lubi ciągle. Poza tym polecam też wydawnictwo "Komputerowa gratka". To tez gry bez przemocy, edukacyjne. Poza tym np. "Reksio i UFO". No i mamy sporo gier, które były dołączane do róznych gazet dziecięcych: Pszczółka Maja, Bob Budowniczy, Pipi. Mój synek bardzo tez lubi grę "Mały Uczeń" ale tam jest kilka zadań matematycznych już dość trudnych (mnozenie, dzielenie) więc raczej nie dla dla 5 czy 6 latka. No ale te zadania mój komputerowiec pomija albo woła na pomoc mamę lub tatę Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś