Dodaj do ulubionych

Łóżka regulowane rosnące z dzieckiem z IKEA

05.05.05, 14:19
Czy ktoś używa takich łózeczek - jeśli tak to jak się sprawdzają?
Czy po dokupieniu odpowiedniej barierki będą dobre dla dwulatka?
Zastanawiam się nad Vikare:

www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?storeId=19&langId=-27&catalogId=10101&productId=11210

i nad Ateles:
www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10101&storeId=19&langId=-27&productId=53015

Napiszcie proszę jak się u Was sprawują i jakie są ich wady i zalety.
Z góry dziękuję
A może oprócz Ikea ktoś inny robi takie łóżeczka?
Obserwuj wątek
    • jogaj Re: Łóżka regulowane rosnące z dzieckiem z IKEA 05.05.05, 15:42
      Ja mam Vikare,kupilismy jak Szymon mial okolo 1,5 roku,barierki nie kupowalam,na
      poczatku kladlam tylko materacyk z lozeczka na podloge,zeby mial miekkie
      ladowanie,ale spadl tylko raz,obawialam sie tego bardzo,bo w lozeczku sie
      przekrecal na wszystkie strony.
      Mamy to lozko jakies 10 miesiecy i na razie wad nie widze,kupilam po
      doswiaczeniach kolezanki,ona spala na rozlozonym,zeby mogla spac z synkiem i tez
      bylo wszystko OK.
      Ja nie znalazlam nic rowinie ciekawego nic poza IKEA.
      Jola
    • 1976anita Re: Łóżka regulowane rosnące z dzieckiem z IKEA 05.05.05, 16:04
      Hej, ja mam Vikare i jestem bardzo zadowolona. Moja córeczka w maju skończy 2
      latka i śpi w nim od 3 miesięcy. Dokupiłam barierkę żeby niunia nie wypadła.
      Jedyną wątpliwość budzi materac który jest miękki. Poza tym ekstra. Dokupiłam
      też w ikei pojemnik na pościel (taki plastikowy)który chowa się pod łóżeczko.
      • zyna Re: Łóżka regulowane rosnące z dzieckiem z IKEA 05.05.05, 16:27
        Dzięki za odpowiedzi smile
        Dobrze, że macie pozytywne odczucia, chyba skuszę się na to łóżko smile)
        • olaj Re: Łóżka regulowane rosnące z dzieckiem z IKEA 05.05.05, 17:01
          Hej,

Mamy Vikare, białe, z barierką. Mateuszek dwulatek spi w nim od kilku miesięcy
          i wszyscy jesteśmy bardzo zadowoleni. Dodaj jeszcze do niego cenę materaca
          (trzy-częściowy)! I ew. właśnie barierki:

www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?storeId=19&langId=-27&catalogId=10101&productId=20885

• bojana Re: Łóżka regulowane rosnące z dzieckiem z IKEA 06.05.05, 11:37
      Ja też rozważałam poważnie zakup tego łóżka, jednak typ materaca jest paskudny.
      Nigdy nie spałabym na gąbce, mojemu dziecku też nie pozwolę. Warto to wziąc pod
      uwagę, ten typ materaca jest niezdrowy.
      Poza tym łóżeczko też mi się podoba i chętnie bym je nabyła. W ramach
      półśrodków znalazłam producenta materacy z gorczycy i łuski gryczanej, który
      bez problemu wykona materac na zamówienie, na wskazany wymiar. To jednak też
      budzi wiele wątpliwości, bo ów powinien składać się z 3 części.
      Pozdrawiam
      ....................................
      I co na to NATO?
      NATO na to nic
      • zyna Do bojana 06.05.05, 12:00
        No właśnie ta gąbka też mnie niepokoi, ale może dałoby się uszyć jakiś porządny
        materacyk na zamówienie? Tylko czy cena nie będzie taka jak za samo łóżko?
        Bojana czy mogłabyś podać jakieś namiary na tego producenta materacy? Może
        dałoby się go jakoś uszyć w trzech częściach?

Dziewczyny napiszcie czy ten materacyk gąbkowy jest faktycznie taki kiepski do
        spania?
        • bojana Re: Do bojana 06.05.05, 23:19
          Zyna, adres do gościa z którym rozmawiałam miałam zapisany w ulubionych w
          przeglądarce w pracy. Podczas mojej długiej nieobecności w pracy coś mi
          przekonfigurowywali, w rezultacie czego wszystko zjadło. Przed chwilą wrzuciłam
          w wyszukiwarkę hasło <materace na zamówienie> i znalazłam wiele firm
          oferujących takie usługi. Warto poszukać bo gość, z którym rozmawiałam wycenił
          materac z łuski gryczanej na ok. 150 zł, w wymiarze ok. 90 cm x 160 cm.
          Niestety, tak jak pisałam straciłam z nim kontakt, firma wydawała się fajna.
          Przy okazji znalazłam to, podpisuję się pod tym obiema rękami, w zakładce
          <kokos kontra pianka>, w lewym górnym rogu strony:
          www.kokosen.pl/
          Tu zaś powinnaś znaleźć to, co Cię interesuje:
          sic.teleadreson.com.pl/%C5%82%C3%B3dzkie/meble_produkcja/materace_%C5%82%
          C3%B3%C5%BCka_tapczany_produkcja_(2515)e.htm
          Wiem, że ten zdres jest długaśny, ale powinien zadziałać po dokładnym wklejeniu.
          Na dole strony masz podział na województwa i szczegółowsze hasła do
          wyszukiwania.
          Pozdrawiam i życzę zdrowych wyborówsmile
          I co na to NATO?
          NATO na to nic
    • tygisek Re: Łóżka regulowane rosnące z dzieckiem z IKEA 06.05.05, 13:24
      my mamy ateles, Maja ma 1,5 roku, spi w nim od jakis trzech miesiecy i jest ok.
      kupilismy materac trzyczescioy w ikea, niestety nie znalazlam innego w wymiarach
      odpowiednich, nie wiem nic na temat niezdrowosci jego, ale sprawuje sie dobrze,
      Maja wyglada na szczesliwa, bardzo lubi swoje lozeczko, nie mamy barierki, i
      choc moje dziecko bardzo sie krecilo w lozeczku ze szczebelkami z tego nam nie
      spada, mimo tego ze przyjmuje podczas snu najdziwniejsze pozycje, do ziemi jest
      niedaleko, pod lozeczkiem polozylam gruby dywan dla ewentualnej amortyzacji
      ale na szczescie sie nie przydaje
      jestesmy zadowoleni

pozdrawiam
      tygisek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka