Dodaj do ulubionych

JAKI NIEKAPEK?

14.05.05, 18:44
Jaki (jakiej firmy) kubek niekapek jest najlepszy? Ja zastanawiałam się nad
aventu - tym kolorowym. Chciałam też dokupić do butelek avent ustniki i
rączki do trzymania ale stwierdziłam że to drożej wyjdzie. Ustniki 2szt. w
smyku po ok.14 zł , uchwyty 2 szt. ok 17 zł.
Obserwuj wątek
    • maja285 Re: JAKI NIEKAPEK? 14.05.05, 21:11
      my używamy Aventu i bardzo sobie chwalimy, Maja pije w nim od 4 mies. Kupilam
      tylko ustnik i używam do zwyklej butelki Aventu, bo mala i tak narazie sama nie
      trzyma go. Aktualnie ma 7 mies. i dalej mamy biały ustnik, jest krótszy i
      bardziej miękki.
      • lgosia1 Re: JAKI NIEKAPEK? 14.05.05, 21:36
        no właśnie jaki? My mamy aventu butelkę treningową (czyli butelka, plus uchwyty
        plus ustnik niekapek) i nuk kubek niekapek, którego wieczko trzeba wcisnąć,
        żeby działał. I jak sama próbuję pić czy z tego czy z drugiego to tak się
        ciężko pije, że jestem w szoku jak ma sobie z tym dziecko poradzić. No i nasz
        roczniak niezbyt sobie radzi. Woli butelkę ze smoczkiem 4 z której lepiej lecisad
      • tygisek Re: JAKI NIEKAPEK? 14.05.05, 21:37
        m wyprobowalismy sporo niekapkow, najlepszy okazal sie niekapek gerbera,
        polecam, latwiej utrzymac w czystosci, poniewaz posiada nieskomplikowany ale za
        to bardzo skuteczny "system" niekapania
        • iwek33 Re: JAKI NIEKAPEK? 14.05.05, 22:12
          Bo z niekapków bardzo trudno się pije (spróbujcie) żeby cokolwiek leciało
          trzeba mocno wciągnąć powietrze, a to całkiem inna technika picia niż np. ze
          szklaneczki i moim zdaniem picie z niekapka wcale nie stanowi treningu do nauki
          picia już normalnie ze szklaneczki. Dlatego my używamy niekapka- kapka, tzn: z
          kubka niekapka wywalam tę membranę i dzieciak ma normalny dziubek, gdzie płyn
          sam wlewa się do buźki i mały musi nauczyć się " robić łyka " przy pomocy
          swojego gardła. Nauka trwała ze trzy dni, ale bez problemu potrafi się napić ze
          szklaneczki. Mój starszy dzieciak też nie umiał pic z niekapków i też wyjęłam
          tę membranę. Naukę picia z niekapków-kapków zaczynaliśmy jak dzieci miały 14-15
          miesięcy. Wcześniej piły z butelki
          • ajkija Re: JAKI NIEKAPEK? 14.05.05, 22:21
            Gerber jest świetny. I jako jedyny z przeze mnie wypróbowanych naprawdę nie
            kapie. Najmniej zadowolona byłam z kubeczka z Canpolu. Gdzieś po środku plasuje
            się Avent i zwykły "kapek". Z tego drugiego łatwo się z niego pije, ale cała
            podłoga do zmywania wink
    • annakol1 Re: JAKI NIEKAPEK? 15.05.05, 15:56
      ja uzywam Aventu + biale ustniki
      mnmam i butelke treningowa i niekapek (ten kolorowy)
      uchwytow nieuzywamy na razie
      maly pije z sukcesem z niekapka juz jakies 3 tyg - nie mial jeszcze
      skonczyonych 3 miesiecy gdy pil pierszy raz herbatke z niekpka. z racji tego ze
      karie go piersia wole uzywac niekapkow niz smoczkow.
    • ircias Re: JAKI NIEKAPEK? 17.05.05, 12:17
      Dziękuję wszystkim za poradę
      • bernihor Re: JAKI NIEKAPEK? 17.05.05, 15:12
        Polecam Nuby bo w przeciwieństwie do Aventu nie leje sie z niego a jak
        wcześniej czytałam na Forum nie jest to tylko moja opinia. Kubki, talerzyki i
        inne akcesoria są kolorowe i " ciągną oko " nie tylko dzieciaków a smoczki tej
        firmy pasują także do butelek Avent.
        • greenland Nuby!!!! 18.05.05, 08:43
          Ja polecam - NUBY smile Jest rewelacyjny! Obecnie w promocji za 13,90zł. Ma 2
          przepływy - wolny i szybki, łatwy w utrzymaniu czystości w przeciwienstwie do
          Aventu (mycie Aventa mnie dobijało), praktyczny, ma nakrywkę ustnika
          przyczepioną do na stałę do butelki(Aventowską zakrywkę zgubiłam po 2 dniach i
          musiałam brac zakrywkę od zwykłych butelek Aventu). Dzieć mój ma do wyboru 2
          nie kapki i wybiera ZAWSZE Nuby smile Avent słuzy teraz do zabawy.

Soki zdecydowanie podaję w Nuby bo jako jedyny faktycznie jest to nie kapek smile
          W Avencie biorę ewentualnei wodę jak wybywamy z domu na dluzszy czas smile
    • apolka Re: JAKI NIEKAPEK? 18.05.05, 11:15
      Mamy niekapek z Aventu, zaczęłam go małej podawać, jak miała ok. 6 mies. Mała
      mauczyła się szybko, mimo, że podawaliśmy jej też butelkę (z mlekiem), i pierś,
      trudniej jej było przyzwyczaić się do butelki (w 5 mies.); Jak tylko skończyła
      rok kupiliśmy jej bidon z Canpolu, cały plastikowy, z miękką, gumową rurką,
      zginaną po przykryciu (nic nie kapie, przykrycie jest przymocowane do bidona,
      nie trzeba go odkładać..., to od niekapka wciąż nam się zawieruszało,
      szczególnie podczas spacerów); Mała załapała właściwie od pierwszej próby,
      trochę się krztusiła, jak za mocno pociągła ale teraz naprawdę świetnie sobie
      razi. Żałuję, że wcześniej jej go nie kupiłam. Bidon jest wygodniejszy do picia
      w pozycji pionowej, nie trzeba mocno odchylać głowy (łatwo stracić równowagę),
      niekapek bardziej nadaje się dla dzieci leżących (lub pojonych na leżąco). Aha,
      moja córka sama radzi sobie z "otwieraniem" bidonu, jak się napije, sama
      zamyka, i sprawia jej to wielką frajdę;
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka