Dodaj do ulubionych

użytkowniczki Graco-doradźcie czy warto!

09.06.05, 12:07
Niestety dalej miotam sią z zakupem spacerówki - szukam trwałej, długiej i
nie kolubryny (niekoniecznie Graco, ale tych jest b. dużo na rynku). Czy
wózki Graco są solidne, czy dziecko 2,5 letnie może w nich wygodnie spać,
chodzi o długość. Na zdjęciach widać, że podnóżki są b. krótkie, czy
naprawdę? Doradźcie, czy warto kupić (jaki model)i się nie rozpadnie, czy
wygodne dla dziecka i dobre w prowadzeniu. A jak z serwisem, czy drogi?
Czekam na wasze opinie,pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • chubus Re: użytkowniczki Graco-doradźcie czy warto! 09.06.05, 12:35
      Hej! Wpisz w wyszukiwarkę.temat graco już kilka razy sie przewijał.Z własnego
      doświadczenia mogę napisać, że są to wózki beznadziejne.Posiadam graco quatro i
      waśnie próbuję się go pozbyć.te podnóżki nie dość, że krótkie, to jeszcze bez
      regulacji i mojej niuni zwisały w nim nóżki. NIe było mozliwości jakiejkolwiek
      pdpórki.2,5 dziecko na pewno nie będzie w nim wygodnie spało.W prowadzeniu są
      beznadziejne na naszych chodnikach.Sprawdzał mi się tylko w centrum handlowym,
      gdzie jest gładka powierzchnie. Na spacerach do niczego!cztery spacery po parku
      i miałam dość!Aha, kółka odpadają.
      Pozdrawiam
      Asia
      • wenecja4 Re: użytkowniczki Graco-doradźcie czy warto! 09.06.05, 14:18
        Ogromnie, ogromnie Ci dziękuję za szczerość! Taka pomoc jest nieoceniona, z
        opisu np. quatro wygląda b. solidnie, cenowo zresztą też. Jeszcze raz Ci
        dziękuję, bo nie mam zbyt wiele funduszy. Spróbuję teraz zapytać na forum o
        użytkowniczki Houcka Shoppera 6, może znajdzie się ktoś i napisze jak
        faktycznie te wózki się sprawują. Pozdrawiam serdecznie
        • julola Re: użytkowniczki Graco-doradźcie czy warto! 09.06.05, 15:58
          Ja też nie polecam, my mamy co prawda podwójny - duorider, ale te same
          spostrzeżenia co do kół i podnóżka. Jedyn plusyeto - dość wygodnie się dzieciom
          w nim spało i jest lekki.
    • monika_wroclaw Re: użytkowniczki Graco-doradźcie czy warto! 09.06.05, 16:50
      W nowych graco Quattro 2005 i w Quattro Delux podnóżek jest regulowany. Miałam
      dla Mai Quattro jak tylko się pojawiły i ogólnie byłam zadowolona, minus to był
      ten nieregulowany podnóżek i plastikowe koła, reszta super. Dlatego teraz dla
      Niny kupiłam Quattro delux bo ma gumowe koła i jestem z niego bardzo
      zadowolona. Świetnie się prowadzi, dziecko ma w nim wygodnie. Dodam, że nigdy
      nie byłam przekonana do wózków Graco, dlatego, że skrzypią, wszystko się w nich
      telepie, ale model Quattro wyjątkowo im się udał i dlatego już po raz drugi
      kupiłam taki wózek.
      A Haucka wogóle nie polecam, miałam dla Alka i był beznadziejny, jeden z
      najgorszych wózków jaki miałam ( a było ich już 10 smile ). Hauck to w Niemczech
      bardzo podrzędna marka, tylko dobrze rozreklamowana.
      Zresztą to samo jest z Chicco, u nas jest rozreklamowane a we Włoszech ta marka
      nie cieszy się szczególnym zainteresowaniem.

pozdrawiam

pozdrawiam, Monika
    • mama-smyka Re: użytkowniczki Graco-doradźcie czy warto! 09.06.05, 23:07
      My mamy Quatro Delux w ulepszonej wersji, tzn. z gumowymi kołami i regulowanym
      podnóżkiem. Póki co jestem zadowolona, mały śpi wygodnie, wózek genialnie się
      prowadzi, ma sporo miejsca w koszu pod siedzeniem + przydatne schowki przy
      rączce (termometr i zegarek też się przydają wink).
      Mankamenty ma dwa - nie można posadzić dziecko przodem do siebie (albo mogłaby
      być przekładana rączka) i trochę skrzypi ten wózeczek.
      • monika_wroclaw do mamy-smyka 10.06.05, 08:30
        jeżeli chodzi o skrzypienie to wystarczy spryskać WD40, u nas nic nie skrzypi :-
        )

pozdrawiam
      • goja5 Re: użytkowniczki Graco-doradźcie czy warto! 10.06.05, 13:13
        ja też zastanawiam się nad tym wózkiem, ale mam obawy co do nosidła w Quattro
        delux- wydaje mi się bardzo małe- napiszcie proszę do ilu miesięcy mieściło sie
        w nim wasze dzieciątko
        pozdr.
        • monika_wroclaw Re: użytkowniczki Graco-doradźcie czy warto! 10.06.05, 18:45
          Ja kupiłam dla Niny ten wózek jak miała 3 miesiące i w tym nosidle jeździła
          przez dwa miesiące czyli do pięciu, a jest bardzo dużą dziewczynką, bo na 5
          miesięcy ważyła ponad 8kg.
          Od dwóch tygodni jeździ już w samej spacerówce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka