matylda301 13.06.05, 15:12 kochane mamusie, szukałam na forum o x-landerze x3, jest o nim niewiele i to z poczatku roku, jesli juz przetestowalyscie wozeczek prosze o opinie, wady i zalety...dziekuje bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mycha208 Re: X-LANDER X3-PO TESTACH!!! 14.06.05, 09:29 Hej! Ogólnie jestem zadowolona. Oczywiście jak każdy wózek ma swoje wady. Te wady które tu przedstawiam dla mnie nie stanowią problemu, ale wiem że mogą. Więc zaczynam: -ciężki (jak każdy na pompowanych kółkach). Ja mam windę -przednia oś skretna-dla mnie do niczego-nie można prowadzić wózka do tyłu co jest czasem konieczne -mąż mi to zablokował (drewienkiem) i teraz jest ok. -gondola mała-ale ja niebawem przesiadam się na spacerówkę-natomiast dla dzieci jesiennych może być problem, bo moga wyrosnąć z gondoli jeszcze w zimie zwłaszcza że dochodzi kombinezon. -już sprawdzałam że przy spacerówce jest słaby dostęp do kosza na zakupy -do spacerówki trzeba dokupić folię p/deszczową która kosztuje 100 zł więc trzeba to wziąć pod uwagę porównując ceny. A tak w ogóle to nie mogę się doczekać jak już przesiądę się do spacerówki bo wózek wybrałam ze względu na nią i wariant z gondolą mi się już znudził. Myślę że wybierając raz jeszcze wózek kupiłabym x landera. Chcę za poł roku kupić dobrą parasolkę bo przewożenie wózka na pompowanych kołach małym samochodem jest męczące (za każdym razem trzeba zdjąć kółka). Gdybym kupiła droższy wózek kupowanie dobrej (drogiej niestety) parasolki uznałbym za rozrzutność, a tak mam poczucie że mogę sobie na ten zakup pozwolić. Pozdrawiam i życzę trafnych wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
kaskasa1 Re: X-LANDER X3-PO TESTACH!!! 14.06.05, 13:12 my użytkujemy od połowy grudnia; faktycznie wózek jest ciężki - my trzymamy w garażu więc waga nie ma aż takiego znaczenia; gondola jest mała i nie ma możliwości zamontowania szelek - córka chciała oglądać świat już od czwartego miesiąca więc przesiedliśmy się do spacerówki; rączka jest nieprzekładana - dla niektórych ma to duże znaczenie - mnie córka i tak nie chce oglądać na spacerze więc to bez znaczenia; wygodnie jest mieć fotelik maxi cosi na któtkie trasy sprawdza się zamiast gondoli; po za tym prowadzi się dobrze - zwłaszcza spacerowka, z koszem na zakupy nie mam problemu - większe zakupy robię w hipermarkecie tam wózki mają duże kosze !! i najważniejsze nam po zimie zardzewiały szprychy - wymienili koła (bez opon) w ciągu tygodnia na nowe - niby sprawnie ale za tę cenę to nie spodziewałam się takich problemów Odpowiedz Link Zgłoś
kaskasa1 Re: X-LANDER X3-PO TESTACH!!! 14.06.05, 13:16 a folię podobno można dokupić uniwersalną za 15zł Odpowiedz Link Zgłoś
mycha208 Re: X-LANDER X3-PO TESTACH!!! 14.06.05, 15:24 O! a ja wczoraj kupiłam tą za 100 zł. Szkoda (((. Odpowiedz Link Zgłoś
anka_hanka Re: X-LANDER X3-PO TESTACH!!! 15.06.05, 10:32 Jestem chyba jedyną osobą w pełni zadowoloną X-Landera. W porównianiu do innych wózków (a każdy ma jakieś wady) jesteśmy jedynymi którzy nie chcą sprzedać wózka i kupić innego. Hania ma 10 miesięcy, już mamy za soba okres gondoli i dłuższy czas używamy spacerówki. Kosz jest odpowiedni i na kocyk i na zabawki no i na folię, która zajmuje po złożeniu sporo miejsca, za to jak się ją rozłoży to dziecku jes super komfortowo, można jej do końca nie zapinać i jest przewiew a do tego chroni przed deszczem także kosz. Moim zdaniem podstawową zaletą jest to że całe pokrycie wkłądam do pralki i 30 minut na balkonie i suche. Wadą zaś ogormną jest pompka do kół....proponuję ją od razu wyrzucić. Pozdrawiam i choć nie namawiam to polecam. Anka Odpowiedz Link Zgłoś
dorata Re: X-LANDER X3-PO TESTACH!!! 15.06.05, 13:54 Jeździmy x-landerem od września 2004 i jesteśmy już dosyć dawno w spacerówce. Gondolka troszkę mała. Spacerówka jest super, do kosza lepszy dostęp niż przy gondoli. Wózek jest miękki, dobrze się prowadzi. Jeździłam u koleżanki wózkiem ABC Designe NOVUS i jest o wiele węższy i trwardszy. Do spacerówki oryginalna folia to zbędny wydatek - jest duża, ciężka i niewygodna. Kupiłam ją, a używam małej folii od GRACO (uniwersalna też pasuje). Ogólnie wózeczek fajny bo nie ma idealnego. Też mi zardzewiały szprychy po zimie i nie widziałam, że można wymienić kółka. Zadzwonię do serwisu. Odpowiedz Link Zgłoś
kaskasa1 Re: X-LANDER X3-PO TESTACH!!! 16.06.05, 15:53 wymiana w ramach gwarancji!! Odpowiedz Link Zgłoś
mycha208 Re: X-LANDER X3-PO TESTACH!!! 22.06.05, 11:06 Chciałam sprostować. Faktycznie dostęp do kosza w spacerówce jest bardzo dobry. Na początku napisałam że jest zły, bo sprawdzałam przy spacerówce rozłożonej na płasko. Przy pozycji siedzącej widać prawie pół kosza. Za wprowadzenie w błąd przepraszam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agu76 Re: X-LANDER X3-PO TESTACH!!! 22.06.05, 14:43 My jeździmy X-landerem od lutego. Gondola faktycznie raczej dla maluszków urodzonych w zimie. Duży dzidziuś w kombinezonie będzie miał bardzo ciasno. Skrętna oś przydaje się w "terenie". Dużo jeździmy po lesie i faktycznie ze skrętną osią łatwiej pokonywać gałęzie, dołki i kamienie. Koła same znajdują sobie najłatwiejszą drogę. Zalet skrętnej osi na asfalcie nie widzę. Wózek łatwo się składa i nic w nim nie skrzypi. Ja polecam montowany na wózek fotelik samochodowy. Dla mnie to super sprawa jak wyskakuje na szybkie zakupy autem, do lekarza itp. Nie trzeba brać gondoli. Wadą faktycznie jest ciężar, ale ja mieszkam w domku więc mi to nie przeszkadza. Nigdzie go nie noszę. Ogólnie chyba i dziś wybrałabym ten wózek. Odpowiedz Link Zgłoś
alcantra Re: skrętne koła 23.06.05, 11:15 Zaletą skrętnej osi na asfalcie jest to, że nie trzeba naciskać na wózek przy każdym skręcie, zwłaszcza na krętych alejkach ewentualnie w centrach handlowych, kiedy trzeba manewrować między ludźmi, którym się wydaje, że łatwiej jest osobie prowadzącej wózek zjechać z drogi niż im ustąpić miejsca. Przydaje się też, kiedy trzeba prowadzić wózek jedną ręką - mnie się to zdarza dość często i nie wyobrażam sobie, żebym miała to robić z wózkiem bez skrętnych przednich kół. -- Odpowiedz Link Zgłoś