lipiec2005 16.06.05, 13:42 Pomóżcie: czy pieluszki jednorazowe dla noworodków - Pampers NewBorn i Huggies NewBorn mają wycięcie na pępek? Jeżeli nie, to pieluchy jakiej firmy mają takie wycięcia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basia741 Re: Pieluszki dla noworodków 16.06.05, 13:50 wycięcie mają Bella Happy, ale brak wycięcia nie jest problemem - wystarczy wywinąć górny brzeg pieluszki tak aby nie zasłaniała pępka. w pieluszkach z wycięciem też to robiłam, bo wycięcie było powyżej pępka mojej córci. basia Odpowiedz Link Zgłoś
jolakl Re: Pieluszki dla noworodków 16.06.05, 15:29 My uzywaliśmy Pampers New Born, na pepuszek nakładałam jałowy gazik i zapinałam pieluszke. Poza tym pępek był normalnie moczony w kapieli i odpadł kiedy Mały miał 13 dni, także chyba takie traktowanie mu nie zaszkodziłoPowodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
kaarmelka Re: Pieluszki dla noworodków 16.06.05, 22:23 Pieluszkę na pępku można odrobinę wywinąć. Odpowiedz Link Zgłoś
moris1 Re: Pieluszki dla noworodków 17.06.05, 17:01 Wycięcie mają pieluszki FIXIES firmy Hartmann Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Pieluszki dla noworodków 17.06.05, 17:10 nam absolutnie brak wyciecia nie przeszkadzal. teraz tym bardziej nie bedzie, bo jest lato i dziecko bedzie lzej ubrane. A wiec pampers nie bedzie tak przylegal do brzuszka. Takie małe dziecko przewaznie spi, nie rusza sie tak intensywnie, zeby podrazniac pepek. A jesli zobaczysz, ze jednak cos sie dzieje, mozesz sama wyciac. Odpowiedz Link Zgłoś