Dodaj do ulubionych

Ceny na allegro

20.07.05, 11:35
Słuchajcie dziewczyny, z czego widzę, trzeba niezłego wyszkolenia, żeby się
nie dać nabrać na tych "okazjach" z allegro. Dlatego proponuję nowy wątek i
bardzo proszę o uwagi doświadczonych mam - którzy sprzedawcy są rzetelni,
które okazje autentyczne, a których trzeba unikać i omijać szerokim łukiem?
Przy okazji podaję adres, który mnie szczególnie interesuje -
idg.allegro.pl/my_page.php?uid=2990251
Z czego wiem rożek AT jest o 10zł tańszy niż w hurtowni (przynajmniej tej do
której mam dostęp), podobnie z pieluchami, ale czy inne rzeczy też są okazyjne?
Dzięki! POzdrawiam!
Obserwuj wątek
    • gag10 Re: Ceny na allegro 20.07.05, 11:43
      Cześć, może nie całkiem na temat ale pamiętaj o tym żeby do ceny doliczyć sobie
      koszt przesyłki, zrobienia przelewu itp. bo czasami może się okazać, że to co
      jest tańsze o 10zł w rzeczywistości i tak Ci wyjdzie drożej a kupując sama masz
      okazję dokładnie sobie wszystko obejrzec i wybrać. Pozdrawiam.
      • pomme Re: Ceny na allegro 20.07.05, 12:30
        Mało kupuje na allegro, najczęsciej robie to wtedy gdy moge rzecz oglądnąć i
        odebrać osobiście ( np wczoraj tak kupiłam wózeksmile
        a w tych rożkach to najbardziej mnie ujęło niealergizujące wypełnienie. pic na
        wodę
        Były juz wątki o allegro, z opowieści wynika,że trzeba bardzo uważać ( czasami)
        i najlepiej kupować u sprawdzonych sprzedawców. ja sie nie wypowiem, bo nie
        wiem. Ale ostroznym to trzeba być i w sklepie
    • nikusia20 Re: Ceny na allegro 20.07.05, 13:40

Witam!!!!Ja kupiłam na allegro wózek Graco-sprzedawca eleonor77 .Przesyłka
      została dostarczona w ciągu 3 dni wszystko było ok.Polecam tego sprzedawce.
    • ankaa13 Re: Ceny na allegro 20.07.05, 17:31
      Witam,
      kupiłam u tej użytkowniczki Allegro pieluchy flanelowe, pieluchy tetrowe i 2
      kompleciki na 62 cm - taka wyprawka. Wszystko było ok. Komplecik ciuszków
      kosztował 27, 90 zł (czapeczka, kaftanik, bluzeczka i śpiochy) a w smyku w
      wawie widziałam podobny za 56 zł. Wiem, że ta użytkowniczka ma sklep w wawie
      więc dla mieszkających w wawie odpadają koszty przesyłki bo można się tam
      przejechać.
      pozdrawiam
      Anka
      • ewulka30 Re: Ceny na allegro 20.07.05, 22:56
        Cześc kochane!!!
        zwróccie uwage na podkłady poporodowe:
        okazja : 2 op za 6,90 + koszty przesyłki
        w aptece opakowanie kosztuje ok 3zł ( ja płaciłam 2,95 3,00 3,10)
        super okazja polecam cha cha cha
        nie dajcie sie nabrać na takie okazje
        ewa
        • mwarszaw1 Re: Ceny na allegro 20.07.05, 23:01
          kupuje tam kosmetyki, ostatnio np. podkład max factora za 27zł, w sklepie
          kosztuje ponad 40zł.
          ewulka30 własnie po to jest ten wątek, żeby nikt się nie wpierdzielił na mine a
          nie cha cha cha... czaisz???
          • leigh4 Re: Ceny na allegro 25.07.05, 23:16
            A gdzie kupilaś ten podkład maxa factora?tj od jakiego sprzedającego? Możesz go
            polecić w 100%? Bo ja niestety boleśnie przejechalam się na kosmetykach z
            allegro-kupilam "oryginalny" tusz do rzęs lancome, który wysechł po miesiącu i
            podkład loreal(tak samo "oryginalny"), którego kolor po sprawdzeniu w sklepie
            okazał się inny od tego sklepowego(oryginalnego). Nie ukrywam jednak, że
            chętnie kupiłabym taniej kosmetyki, więc jeśli masz sprawdzonego sprzedawcę-
            będę wdzięczna za namiarysmile
    • maczkama Re: Ceny na allegro 26.07.05, 10:14
      Ktos na Allegro sprzedaje te malutkie maskotki z IKEA, ktore w sklepie kosztuja
      1,99. Sprzedaje po 8zl!...
    • krabe Re: Ceny na allegro 26.07.05, 11:51
      ten sprzedawca ma ciuchy z H&M ale wszytskie droższe niż w sklepie
      www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2204884
    • sylvuszka Re: Ceny na allegro 01.08.05, 10:02
      Witam,
      odsyłam do ciekawego wątku dotyczącego nieuczciwego sprzedawcy o nicku TIMUR00: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=23967804&a=26386702
      Pozdrawiam!
    • anna-pia Re: Ceny na allegro 01.08.05, 10:36
      zanim zaczęłam kupować, najpier tylko czytałam opisy interesujacych mnie
      rzeczy, a potem wrzucałam w wyszukiwarkę, żeby znaleźć w sklepie
      i cóż? ano, rolki Chicco, reklamowane jako super okazja (150 zł), w sklepie
      miały kosztować ponad 250, a znalazłam identyczne w sklepie (internetowym ale
      posiadającym też sklep w "realu") za 160 zł
      po prostu, dziewczyny, troche rozwagi, no i trzeba zawsze najpierw poczytac
      opinie o sprzedającym
    • edytek1 Re: Ceny na allegro 01.08.05, 12:06
      \Na allegro nie kupuję czasem kupuje mój mąż i szlak mnie trafia jak widzę
      rzeczy wyprzedażowe które sw sklepie są po 15 zł za 40 zł i wiecej kiedyś to
      się lichwa nazywało teraz to jest przedsieborczość. Owszem jest wolny rynek i
      jak kupuję coś w sklepie to tez muszę sie liczyć z tym, ze za tydzień, może być
      to o 50 % tańsze niz gdzie indziej , ale reklama , ze coś kosztuje gdzie
      indziej 250 zł jak można to kupić bez wysiłku za 130 zł to poprostu oszustwo.
      A to wspomniane przez mart44 rolki:
      www.sklepdladziecka.bel.pl/product_info.php/manufacturers_id/53/products_
      id/1349 tu w wersji ekslusive:
      www.sklepdladziecka.bel.pl/product_info.php/manufacturers_id/53/products_id/1348
    • jadis76 Re: Ceny na allegro 01.08.05, 15:19
      dużo jest takich pseudo okazji np ciuchy H&M to norma
      w sklepie są dużo tańsze
      ale ja kupilam na allegro lóżeczko marki klupś radek VII w kolorze teak (
      nowe ) z nowym materacem i oszczędzilam 50 zl w porówanianiu z warszawskimi
      hurtowniami ( tomi, hurtownia na dźwigowej )
      kupilam od tego sprzedawcy
      www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2430075
      odebralam osobiście w hurtowni
      polecam
      • jadis76 Re: Ceny na allegro 01.08.05, 15:20
        coś nie umiem wkleić adresu wink
        sprzedawca nazywa się rydlu1
        • marchefka27 Re: Ceny na allegro 01.08.05, 22:35
          ja ostatnio ogladalam kocyki polarowe w smyku (ktory uwazam za drogi) byl za
          ok,28 zl a na allegro 25.5 plus 5 zl koszty przesylki. Czasem cos jest tanie na
          pierwszy rzut oka, ale po doliczeniu kosztow...no i np kwestia uzywanych
          ciuszkow - w sklepie z uzywanymi ciuchami za rzeczy w super stanie, firmowe
          place ok, 5 zl za sztuke a tu rzadko kiedy znajdziesz cos fajnego za taka
          cene...wiec choc czasem mam ochote to mocno sie zastanawiam.
          Teraz obserwuje 8 czesciowy komplet poscieli (posciel z ochraniaczem,
          wypelnienie, przescieradlo, ceratka, pieluszka flanelowa) za 99 zl plus
          przesylka. Pytanie do tych z was ktore juz robily zakupy poscielowe - oplaca
          sie to?
    • pomme Re: Ceny na allegro 03.08.05, 10:01
      ja te body :www.allegro.pl/show_item.php?item=58639962
      kupiłam w H&M za 19,90

" Nie mówcie o mnie źle, widać chodzi nam nie o to samo "

To chyba raczej napewnosmile będzie fasolek
      • tulcia Re: Ceny na allegro 03.08.05, 13:08
        Ale nie zawsze masz po drodze H&M, wiec i tak pewnie wielu kupi.
        A nie wiem czy to jest taki powod do bulwersowania sie, ze ktos kupil za 15 a
        sprzedaje za 30? Jak nie chcesz nie kupujesz i tyle. A na allegro kazdy zarabia
        jak potrafi. Mial szczescie, kupil na wyprzedazy i zarabia. Kazdy tak moze
        zrobic.

A wspomniane rolki za 160 zl to jak dla mnie cena kosmiczna - ostatnio w
        sklepie bylo i pelno i cena po przeliczeniu to 40 zl. Czyli gdybym je kupila i
        sprzedawala na allegro za np. 100 zl to tez byscie mowili, ze to zdzierstwo?
        Przeciez logiczne, ze nie sprzedawalabym wtedy za 40 smile
        Ale to takie gdybanie...
        Pozdrawiam
        • pomme Re: Ceny na allegro 03.08.05, 14:09
          Zarabianie w ten sposób to dla mnie kwestia bardzo dyskusyjna. Piszesz możesz
          kupić lub nie masz wybór. zgadza sie. Są mamy które nie mają dostepu do sklepów
          H7M a bardzo lubią ich ciuszki i płacą świadomie więcej bo nie maja wyboru. Czy
          to jest ok czy nie - nie będę dyskutować.
          Natomiast obecnie będąc w ciąży mogę powiedzieć z doświadczenia,że ciuchy
          ciążowe są w większość bardzo brzydkie i bardzo drogie ( może mam taki gust).
          Sprzedawcy i producenci tychże, celowo ( tak mi sie wydaje) każą sobie słono
          płacić, bo wiedzą, że mama nie ma wyboru i kupić musi. Ja w konsekwencji mam
          jedynie 2 spódnice, 2 pary spodni i dwie bluzki, bo kiedy widzę spodnie bez
          zaszewek i kieszeni za 129 pln to mnie krew zalewa.
          Podobnie jest z ciuszkami H&M, mamy nie mają możliwości kupić w normalnej cenie
          i przepłacaja na allegro. Jasne mogą kupić coś tańszego innej firmy ale nie o
          to przecież im chodzi.
          Poza tym sprzedarz na allegro chyba w założeniu miała być sprzedarzą okazyjną a
          nie handlem na wielka skale co wielu allegrowiczów praktykuje a od czego
          oczywiście nie odprowadza podatków
        • edytek1 Re: Ceny na allegro 03.08.05, 15:27
          możęsz sprzedać i za 200zł jeśli znajdziesz kupca, ale napisanie, że owe rolki
          kosztują 300zł i kupienie u ciebie to okazja to nic innego jak oszustwo.
          • edytek1 Re: Ceny na allegro 03.08.05, 15:28
            post poprzedni jest do tulci w sprawie rolek.
    • syla_j Re: Ceny na allegro 04.08.05, 14:10
      Witam, z allegro trzeba uważać, żeby nie zrobić "interesu życia"wink
      Ja polecam rzetelnego sprzedawcę DUETBABY. Robię u nich zakupy (towar odbieram
      osobiście)Mają piękne kocyki, rożki itp. Kupiłam też u nich fotelik Renolux.
      I na pewno wszystko taniej niż w sklepach
      pozdrawiam
      mamaMatyldy
      • pomme Re: Ceny na allegro 04.08.05, 15:50
        ten sprzedawca ma cudne rzeczy! nie wiesz jakiej firmy sa te kocyki i rożki???
        • maggie2229 Re: Ceny na allegro 04.08.05, 19:08
          ja tez kupilam kocyki, reczniki i rozek u DUET BABY - to jest wlasnie producent-
          nie posrednik na allegro, tez odebralam towar osobiscie i dobralam kolory, jak
          bylam przy okazji przejazdem w Czestochowie
          rowniez polecamsmile
          choc rzeczy jeszcze nie pralam to slyszalam, ze nic sie nie dzieje i nie blakną
          po praniu
          • syla_j Re: Ceny na allegro 04.08.05, 23:37
            Mam kilka rzeczy od nich i spokojnie posłużą jeszcze dla braciszka albo
            siostrzyczki smilePolecam kocyki dwustronne (bawełna/polarek) Są superr!!!
            szczególnie na letnie dni. Byłam ostatnio po fotelik i widziałam u nich kocyki
            hiszpańskie w cudną krateczkę 50/50 akryl+bawełna. Ale mąż mnie siłą wyciągnąłsad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka