Dodaj do ulubionych

Gdzie kupujecie kombinezony dla dwulatków?

09.08.05, 10:45
Mój synek w tym roku pod koniec grudnia skończy 2 latka.Nauczona
doświadczeniem ubiegłorocznym postanowiłam zacząć rozglądać się w
poszukiwaniu kombinezonu już w sierpniu(w ubiegłym roku już w październiku
zostały resztki). Do tej pory byłam wierna h&m, ale niestety ich oferta dla
starszych dzieci(powyżej rozm 86) -chłopców- nie jest już tak ciekawa jak dla
maluchów. I nie wiem, gdzie teraz warto zerkaćsmile
Obserwuj wątek
    • pia_ Re: Gdzie kupujecie kombinezony dla dwulatków? 09.08.05, 11:41
      Pisałam ostatnio o nowej kolekcji Wójcika dla chłopaków "Gang" 86-110 - bardzo
      fajna kurtka i ocieplane spodnie, świetne czapki, swetry i inne. Ta kolekcja
      wyglada o niebo fajniej niż dla dziewczynek. Pod koniec sierpnia powinna się
      pojawić w sklepach nowa kolekcja Quadi Foglio i liczę, że jak co roku zrobią
      coś fajnego. No i jeszcze Coccodrillo. Aha na Allegro sprzedawane są nowe
      kurtki z zeszłorocznej serii Wójcika. Byłam tez w Kapp Ahlu - na razie są tylko
      jesienne kurtki, ale bardzo ładne. No i liczę też na coś fajnego w Reserved -
      tamtejsze kurtki w rozmiarze 110 pasują na moja córę (tylko rękawy są za
      długie).
    • pia_ Re: Gdzie kupujecie kombinezony dla dwulatków? 09.08.05, 11:53
      A i jeszcze myślę, ze kombinezon dla 2 latka to chyba gorszy pomysł niż kurtka
      i ocieplane spodnie. No chyba, że oprócz kombinezonu będziesz jeszcze chciała
      kupować kurtkę zimową. A jednoczęściowe kombinezony będzie miało w swojej
      ofercie QF i Coccodrillo - przynajmniej tak było w zeszłym roku, a teraz
      niczego konkretnego się nie dowiesz, zanim nie dostaną ciuchów do sklepów (niby
      tajemnica handlowa). No i jeszcze w Wójciku wyciągnęli z lamusa zeszłoroczne
      ciuchy zimowe - inna sprawa, że ceny mają nowe sad
      • leigh4 Re: Gdzie kupujecie kombinezony dla dwulatków? 09.08.05, 13:24
        Myślalam o kombinezonie dwuczęściowym, takim, w którym mały będzie mógł
        poszaleć na spacerach i który będzie odpowiedni na wyjazd na narty(jego
        pierwszesmile. Tylko nie wiem czy jest sens szukacw sklepach specjalistycznych
        sportowych-bo ceny prawdopodobnie kosmiczne,jak dla dorosłych, a przecież za
        rok i tak trzeba będzie kupic nowysadA kupowalaś kiedyś kurteczkę albo
        kombinezon wójcika lub quadri foglio?Jak sprawdzają sie w używaniu?
        • pia_ Re: Gdzie kupujecie kombinezony dla dwulatków? 09.08.05, 14:13
          Moja znajoma miała kombinezon jednoczęściowy Wójcika z zeszłego roku i był
          rewelacyjny, inna znajoma miała też jednoczęściowy kombinezon QF i też pełny
          zachwyt. Myśmy w zeszłym roku kupili kurtkę z odpinaną podpinką QF i była
          świetna, ale osobno tzn podpinka rewelacyjnie sprawdziła się jako kurtka
          jesienno-zimowo-wiosenna (na dodatek była jeszcze dwustronna), a górę kurtki
          młoda będzie jeszcze nosiła tej jesieni, bo jest idealna rozmiarowo (92).
          Natomiast jak dopiełam podpinkę do kurtki to razem całość była strasznie ciężka
          i miała trochę wąskie rękawy. Dlatego w desperacji na koniec zimy kupiłam w QF
          na wyprzedaży za 50 zł leciutką zimową kurtkę, która była fantastyczna.
          Podsumowując i Wójcik jest dobry i QF. A czy Twój synek nie jest jeszcze za
          mały na jazdę na nartach? Mój niemąż ma także fioła na tym punkcie, ale nasza
          lekarka (zapalona narciarka) przestrzegała nas przed stawianiem młodej na
          nartach. Wg niej dopiero 3-3,5 latki bezpiecznie mogą się uczyć.
          • leigh4 Re: Gdzie kupujecie kombinezony dla dwulatków? 09.08.05, 15:35
            Nie, na nartach to on jeszcze w tym roku nie pomkniesmile Mały będzie jeździł na
            sankach, a my na nartach. Ale kombinezon i tak jest mu potrzebny taki jak
            narty, czyli spodnie wysoko zapinane(ogrodniczki) plus kurtka z kapturem. A
            jakiego rzędu ceny kombinezonów są w QF?Przyznam się szczerze, że byłam w tym
            sklepie tylko raz, w ubiegłym roku, akurat chyba była jakaś niezbyt fajna
            kolekcja(dużo żarówiastego zielonego) i od tamtej pory nie zaglądałam, a z tego
            co piszesz, zajrzeć warto.
            A może znasz jeszcze jakieś inne firmy, które produkują warte polecenia
            kombinezony dla takich maluchów?
            • pia_ Re: Gdzie kupujecie kombinezony dla dwulatków? 09.08.05, 15:50
              Zobacz sobie na www.koniczynka.com chociaż mi nie udało się zobaczyć tej
              kolekcji jesienno-zimowej sad
              W tym roku QF powinno mieć fajniejsze kolory - mam ich reklamówkę na jesień-
              zimę tylko niewiele tam widać. Nasz kurtka QF kosztowała 230 zł, ale
              załapaliśmy się na kupon znizkowy 30%. Tak więc mają bardzo drogo, ale
              jakościowo są super. W Coccodrillo materiał kurtek i spodni był bardzo sztywny
              i nieprzyjemny. Natomiast rzeczy z Wójcika były super - kurtka + spodnie
              ocieplane - 180 zł. Ta nowa kolekcja Wójcika powinna być już w sklepach i wg.
              mnie jest świetna.
              • pia_ Re: Gdzie kupujecie kombinezony dla dwulatków? 09.08.05, 15:54
                Na pewno Marquita miała też kurtki i spodnie ocieplane, ale materiał był
                tragicznie sztywny.
                • chuda20 Re: Gdzie kupujecie kombinezony dla dwulatków? 09.08.05, 16:21
                  Hej :o)
                  my w zeszłym roku miałysmy komplecik Wójcika(Płatek sniegu czy jakoś tak
                  podobnie :o)).Kupiłam oddzielnie spodnie i kurteczke.Ciuszki spisały się
                  rewelacyjnie i w tym roku też na 100% wybiore wójcika.Tyle, że nasz komplecik
                  kosztował 270zł a nie 180 jak tu ktos napisał - no ale i tak warty był tych
                  pieniędzy bo małej było ciepło a kurtka z racji swego jasnego koloru była co 2
                  tygodnie prana i nic sie z nią nie działo.
                  Pozdawiam :o)
                  • pia_ Re: Gdzie kupujecie kombinezony dla dwulatków? 10.08.05, 09:50
                    We Wrocławiu otworzyli niedawno sklep firmowy Wójcika i tam zestawy kurtka +
                    spodnie sprzedawane są wyłącznie w komplecie za 180 czy 190 zł. Jak im
                    powiedziałam, ze w zeszłym roku można było kupić każdą z tych rzeczy osobno,
                    ale razem kosztowało to prawie 300 zł, to popukali się w głowę. A Płatek Śniegu
                    jest jeszcze do kupienia w tym roku smile przynajmniej we Wrocławiu.
                    • pade pia_ a gdzie? 10.08.05, 13:57
                      i czy to są komplety w kolorze bordowym? widziałam coś takiego w zeszłym roku w
                      tesco, ale cena mnie powaliła na kolana.
                      • pade i jeszcze jedno pytanie 10.08.05, 14:02
                        widziałaś już gdzieś buciki jesienne i zimowe?
                        ps. w innym Twoim wątku też mam pytanie do Ciebie, zajrzysz?
                        • pia_ Re: i jeszcze jedno pytanie 10.08.05, 14:16
                          Bartek już ma jesienne buciki, nawet te z zeszłego roku.
                      • pia_ To były Fiołkowe Sny :-) 10.08.05, 14:15
                        I nie są bordowe a raczej przypominają kolor śliwki węgierki fiolet pomieszany
                        z różowym. No i owszem na Bielanach mają jeszcze tę serię, pytałam się o
                        rozmiar 98 i powiedziano, ze mogą go ściągnąć z ich drugiego sklepu. Jakbyś
                        była zainteresowana to dzwoń 604-583-527 do właściciela sklepu i dalej
                        załatwiaj. Cena kurtka + spodnie 180-190 zł, a inne rzeczy z tej serii z
                        rabatami dostaniesz w Askocie na Sztabowej, w budzie przy Hali Strzegomskiej i
                        w Urwisie na Gajowej. Ale lepiej najpierw podzwonić, aby nie jechać w ciemno.
                        Tez się zastanawiałam nad tymi Fiołkowymi Snami, ale raczej nie - poczekam na
                        Dominkę, QF i inne.
                        • pade Na Bielanach? 10.08.05, 14:26
                          Gdzie? w tesco już chyba nie ma tego sklepu?
                          Zastanawiałam się nad tym kolorem dlatego, że mamy jedną różową kurteczkę
                          (jasną), kombinezon, ale nie mam nic ciemnego a wiadomo jak jasna kurteczka
                          wygląda po dwóch dniach....
                          Myślisz, że w 98 córa mi się nie utopi?
                          • pia_ Re: Na Bielanach? 10.08.05, 14:41
                            W Centrum Mody A4 na Bielanach został otwarty sklep firmowy Wójcika. Mają tam
                            bardzo dużo kurtek w różnych rozmiarach więc możesz przymierzyć na małą. Twoja
                            córa jest trochę niższa od mojej, więc chyba raczej 92 byłby lepszy.
                            • pade Re: Na Bielanach? 10.08.05, 14:46
                              One są równe wzrostem, tylko Twoja jest smuklejsza, więc może stąd takie
                              wrażenie. W każdym bądź razie spodenki, które ostatnio miała na sobie Twoja
                              córcia identycznie leżą na mojej, tzn. kończą się w tym samym miejscu.
                              Z tymi rozmiarami jest baardzo różnie, chyba nie można się tym sugerować, masz
                              rację lepiej przymierzyć.
    • cubus1 Re: Gdzie kupujecie kombinezony dla dwulatków? 09.08.05, 20:06
      Kombinezony jednoczesciowe moge polecic Alpinusa.Mielismy w zeszlym roku taki
      na nartach i sprawdzil sie rewelacyjnie.Nie powiem Ci ile kosztowal bo byl to
      prezent smile
      Jednak glownie moj syn przechodzil w kombinezonach dwuczesciowych.My tutaj juz
      3 rok bedziemy stawiac na Mothercare.
      Maja swietne kurteczki dla chlopcow oraz cale zabudowane spodenki( calosc
      wynosla nas ok 250zl na przecenie).Zawsze kupuje tez drugie spodenki bo moj syn
      to szaleniec sniegowy.Mi odpowiadaja takie z H&M do pasa,odpinane szeleczki,w
      srodku polar a kosztowaly w sezonie 50zl a poza 20zl.
      Ostatnio widzialam z H&M swietne czerwonie kombinezonowe spodnie,nie chce
      sklamac ceny ale w granicach 60-80zl.Niestety kurtki do nich nie bylo ale w
      dziale dziewczecym byly takie cale kompleciki( spodnie i kurtka,rozowe) wiec
      mozna juz niebawem sie spodziewac.
      Komplety dziewczece byly sliczne - bez zastanowienia bym kupilasmile

• agni71 Re: Gdzie kupujecie kombinezony dla dwulatków? 09.08.05, 21:30
      Ja do tej pory kupowałam dla córki 2 kombinezony, oba w Quadri Foglio. Jak
      miała rok - jednoczęściowy, a w zeszłym roku (we wrześniu kończyła 2 latka) 2-
      cz. Oba były świetne, leciutkie, bardzo ciepłe, wygodne, świetnie znoszą
      pranie, nawet polar w środku się nie mechaci. Ceny wysokie, ja zeszloroczny
      kupiłam za ok. 170 zł, również z wykorzystaniem kuponu zniżkowego z Avanti na
      30% (szkoda, że już Avanti nie robi takich akcji), ale myślę, że może być
      jeszcze dobry w tym roku, więc się opłaci smile
      Podobno świetne są kombinezony Reima, bardzo drogie (ok. 400 zł)- widywałam je
      w Smyku i w Schiesser (np. w Blue City). Sa o tyle fajne, że nie są grube (a
      ponoć cieplutkie, produkcja fińska, bodajże) i dzięki temu na pewno dziecku
      jest bardzo wygodnie.

aga
    • jl101 Re: Gdzie kupujecie kombinezony dla dwulatków? 10.08.05, 08:16
      ja w zeszlym roku pierwszy raz reime kupilam i juz przy niej zostane. syn nie
      mial zadnych dodatkowych kurtek czy spodni bo po prostu reima ani razu nie
      przemiekla. kombinezaon jest cieply, b. wygodny i nie jest sztywny czy gruby.
      widac bylo, ze i dziecko go lubi. do niczego poza cena nie moge sie przyczepic.
      kupilam go w smyku.
    • pia_ DOMINKA zimowa dla dziewczynek 10.08.05, 10:59
      W zeszłym roku pod koniec zimy trafiłam na stronę internetową firmy Dominka.
      Pytałam się wtedy na forum, czy ktoś zna te ubranka, ale nie było oddzewu.
      Przynajmniej na zdjęciach kolekcja zima 2004 wydaje się być bardzo fajna(
      zwłaszcza seria Honky-Donky z osiołkami/konikami). Może warto będzie i w tym
      roku zobaczyć ich ofertę.
      • pia_ jeszcze link do Dominki 10.08.05, 11:00
        www.dominka.com.pl/
        • pia_ Dominka będzie też dla chłopców :-) 10.08.05, 11:28
          Dzwoniłam do fabryki i kolokcja jezień-zima ma być w sklepach po 15 sierpnia. W
          tym roku będą też ubranka dla chłopaków.
    • agaszaga Re: Gdzie kupujecie kombinezony dla dwulatków? 10.08.05, 12:35
      ja w ubiegłym roku kupiłam b. fajny kombinezon 2-częściowy w decathlonie i
      kosztował komplet coś ok. 150 zł, nie pamiętam dokładnie ile, ale sprawdził się
      w 100%, może w tym roku też bądę mieli coś fajnego?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka