Dodaj do ulubionych

czy ktoś ma wózek graco

10.08.05, 10:17
Zastanawiamy sie z meżem nad kupnem wózka firmy Graco chciałambym sie
dowiedziec jakie wy macie doświadczenie z tymi wózkami.
Obserwuj wątek
    • boranet Re: czy ktoś ma wózek graco 10.08.05, 11:19
      Ja mam smile Nie wiem w jakim wieku jest Twoje dziecko, ale u nas to było tak.
      Rodziłam w listopadzie 2004 i mój brat (obecnie chrzestny Małej) uparł się że
      zrobi nam prazent i kupi wózek. No i kupił - Graco. Byłoby fantastycznie gdybym
      rodziła w lecie. A tak, kupiłam drugi wózek z ciepłą gondolą który posłużył mi
      ok 4 miesięcy. Potem już korzystaliśmy z Graco. Jak do tej pory jestem z niego
      b. zadowolona. Jest lekki, łatwo się prowadzi. Po złożeniu nie zajmuje dużo
      miejsca i składa się wygodnie jedną ręką. Ma skrętne przednie koła, duży kosz
      na zakupy. Moja córeczka uwielbia w nim siedzieć. Jedyna wada to brak
      przekładanej rączki. dziecko siedzi przodem do kierunku jazdy ale to raczej
      przeszkadzało mi na początku. Małej wcale bo wszystko sobie ogląda. Polecam
      • ika62 Re: czy ktoś ma wózek graco 10.08.05, 13:18
        Urodze dopiero w połowie listopada
    • fruzia80 Re: czy ktoś ma wózek graco 10.08.05, 11:36
      Ja mam spacerówkę graco quatro. Ma jedną jedyną wadę - brak regulacji podnóżka.
      Teraz coprawda mała prawie już nie śpi na spacerach, ale kiedy zdarzy jej się
      zasnąć, muszę kombinować na różne sposoby, jak podnieść podnóżek, żeby nie
      zwisały nóżki. Poza tym jestem z wózka bardzo zadowolona.
      • mamaemmy Re: czy ktoś ma wózek graco 10.08.05, 11:46
        My tez mamy graco-model mirage plus,był chyba najtańszy i co najważniejsze
        najlżejszy.Miałam wieeele wizyt lekarskich,bo mała jest skrajnym
        wczesniakiem,więc wszędzie trzeba było dojechać tramwajem(na taksówkę już nie
        wydalaliśmy)
        Bez problemu wnoszę go do tramwaju,po schodach,wszędzie.Prowadzi się go jedną
        ręką.Składa się jak parasolka i zajmuje mało miejsca w bagażniku.
        Fakt,nie ma przekładanej rączki,ale to akurat nie problem.
        Ja w nim nie widze zadnych wad-a wiele wózków prowadziłam.
        Polecamsmile
        My jeszcze mamy kolor metropolitan,czarno -szary-pięknywink
        • r.kruger graco 10.08.05, 11:52
          Witam,my z powodzeniem używamy dwu wózków graco quatro tour i mirage.Oba są bez
          awaryjne,łatwo się składaja,mają łatwą do wyprania tapicerke-duże kosze na
          zakupy.Cennym dodatkiem są pięciopunktowe pasy.
    • e_r_i_n Re: czy ktoś ma wózek graco 10.08.05, 12:29
      My uzywalismy Graco Coach Rider przez 2,5 roku. Bylismy zadowoleni, wozek
      zniosl wiele podrozy, skladania, jazdy w ekstremalnych warunkach smile
      Bylismy zadowoleni.
    • antonina_74 Re: czy ktoś ma wózek graco 10.08.05, 12:44
      Ja mam już drugie Graco - starszy jeździł Voyagerem, dla młodszej kupiliśmy
      Citi Sport Plus. Oba bardzo sobie chwalę, lekkie, łatwe w składaniu, trwałe,
      sprawdzały się w warunkach miejskich i terenowych np. w lesie, na plaży.
    • ika62 Re: czy ktoś ma wózek graco 10.08.05, 12:50
      My chcemy kupić Quattro Deluxe z nosidełkiem dla noworodka będę rodziła w
      listopadzie.Zastanawiam sie jak sie sprawdzi w okresie zimowy. Mieszkamy na
      drugim piętrze i bede wnosić go góry.Troche obawiam sie na początku czy
      maleństwu nie będzie zimmno.
      • boranet Re: czy ktoś ma wózek graco 10.08.05, 13:58
        Tak jak wcześniej pisałam, moja córeczka też urodziła się w listopadzie. Wg
        mnie dla noworodka wózek jest za cienki na zimę. (Graco Quatro) Ja na początku
        próbowałam wyłożyć go grubym kocem, ale wtedy z kolei było ciasno. Ostatecznie
        kupiłam inny, gruby na zimową porę. A graco poczekał na wiosnę i jest
        niezastąpiony
      • ninka.02 Re: czy ktoś ma wózek graco 11.08.05, 20:58
        Rodzimy we wrześniu drugie dziecko i zdecydowaliśmy się tym razem właśnie na
        Graco Deluxe, kupiłam już ten wózek i z tego co sprawdzałam to jedyną jego wadą
        jest to, że do najlżejszych on nie należy, ale bez przesady. Ma wszystko to
        czego zabrakło poprzednim moim wózkom chicco. Nosidełko dla noworodka mamy w
        zestawie, poza tym po odpowiednim złożeniu spacerówki, otrzymujesz gondolę z
        tym że potrzebujesz wtedy jakiś śpiworek, ale dzięki tej magicznej przekładanej
        budce jest ok. Fotelik z bazą też jest ok. Znalazłam dobry adres na internecie
        gdzie kupiłam ten wózek za sensowne pieniądze - babka wysyła to z Niemiec,
        kolory ok. Ta wersja deluxe jest robiona tylko na Europę a w Polsce nie cieszy
        sie powodzeniem, nie wiem czemu. Na stronie amerykańskiej gracobaby.com jest
        jakieś demo pokazowe dot. tego wózka. Polska strona gracco.pl jest z
        przekłamaniami przede wszystkim cenowymi więc uważaj. Jeżeli masz jakieś
        pytania to "wal" bo to jest nasz 3 wózek i przeprowadziliśmy już całe studium
        na ten temat, bo w naszych sklepach niewiele się można dowiedzieć o tym modelu.
        Pozdrawiam.
        • annmar Re: czy ktoś ma wózek graco 13.08.05, 21:26
          A czy możesz podać ten adres strony internetowej o której piszesz?
        • basiamelia Re: czy ktoś ma wózek graco 31.08.05, 17:11
          dzień dobry.
          mam prośbę :czy mogłabyś mi podać adres tej strony na której kupiłaś wózek.

dziękuję
    • gagunia Re: czy ktoś ma wózek graco 10.08.05, 14:23
      Uzywam graco voyagera ponad rok. Jestem bardzo zadowolona. Ale nie sadze, zeby
      to byly dobre wozki dla noworodka. Przez 8 miesiecy uzywalam wozka deltim fokus
      - napierw gondola, pozniej grubsza spacerowka. W kwietniu, jak Kacper mial 8
      m-cy przesiadl sie do spacerowki graco.
      • mruwa9 Re: czy ktoś ma wózek graco 11.08.05, 01:18
        Ja tez mam voyagera, ale ja akurat firmy Graco nie lubie, To wozek raczej dla
        rodzica, niz dla dziecka. W zasadzie bez amortyzacji, trzesie niemilosiernie,
        moje dzieci nie lubily w nim siedziec, budka postawiona sklada sie przy
        najmniejszym podmuchu wiatru i w ogole nie spelnia swojej roli. Dziwnie
        wyprofilowane oparcie, przez co dziecko opierajac sie o nie przybiera dziwne,
        niefizjologiczne pozycje. Wyzsze dziecko w ogole nie moze sie oprzec, wlasnie z
        powodu tej dziwnej konstrukcji oparcia. Z zalet- ladny, cieszy oko rodzica,
        lekki, rozklada sie 1 reka, ma spory kosz na dobra wszelakie. Mozna przymocowac
        fotelik samochodowy. No, ale zajmuje w bagazniku samochodu strasznie duzo
        miejsca. Czestym mankamentem wozkow graco jest skrzypienie kol i ich
        terkotanie. Po kilkuletnich doswiadczeniach z tym wozkiem wiem, ze nie
        kupilabym takiego z wasnej i nieprzymuszonej woli- raczej preferuje cos z
        lepsza amortyzacja i zajmujace mniej miejsca w samochodzie.
        • aanniittaa Re: czy ktoś ma wózek graco 11.08.05, 16:54
          Ja juz drugie dziecko wożę Voyagerem i jestem bardzo zdziwiona Twoją opinią,
          zwłaszcza nt. niewygodnego oparcia.
          Gdybym miała znowu kupowac spacerówkę, wybrałabym któryś model Graco.
          Ale najpierw najlepiej kupić jakiś wózek głęboki, może być z tych tańszych, bo
          to tylko na kilka zimnych miesięcy, a wiosną zainwestowac w dobrą spacerówkę.
    • weronikarb Re: czy ktoś ma wózek graco 11.08.05, 07:56
      Ja przez 21 m-cy jak jestem mama uzieralam 3 wozki smile
      Synek urodzil sie w październiku i dlatego kupilam 3-funkcyjny Elmar - totalna
      głupota dziś kupilabym uzywaną gondole jak najtaniej, ponieważ wózka używałam
      do lata. Ciezki, niemozliwy do wniesienia, pakowanie do samochodu to koszmar, a
      latem za cieplo w nim.
      We wrześniu w rok pozniej kupiłam Graco Voyager w porownaniu do tamtego to
      luksus.
      Wygodny, lekki, duzy dla dziecka, kosz ma pojemnosc chyba malucha. Moj synke w
      nim spi mimo ze podnozek nie jest regulowany i nie widze aby cierpial neiwygody
      gdyz na spacerach zdarza mu sie spac po 3,5 godz.
      Jednak do naszego punta go zapakowac byl lekki problem i kupilismy zwykla
      parasolke na takie niespodziewane wypady.
      Poprostu jak nas natchnie - a dziecko jest juz po dziennej drzemce to pakujemy
      parasolke i jedziemy.
      Moim zdaniem takie rozwiazanie jest super. Poniewaz jak dalsze spacery ma
      wygodny Graco a jak tylko wypad to niewygodna (jak na moje oko) parasolka
      • julola Re: czy ktoś ma wózek graco 11.08.05, 19:20
        A nie można dokupić ciepłego śpiworka - my mieliśmy take z owczej wełny, z
        regulacją i moje córki nigdy nie zmarzły na spacerku ( urodziły się we wrześniu
        - po roku służyły nam na sankach) . Z graco miałam tylko duoridera(dla bliźniat)
        i nie polecam sad
        • r.kruger graco quatro-mam zimowego synka 11.08.05, 19:25
          synek urodził się 1stycznia nie było mu zimno w tym wózku,drugiego malca rodzę
          w listopadzie i będe używała tego samego wózka
    • tuwenda Re: czy ktoś ma wózek graco 11.08.05, 20:15
      My mamy Graco Quattro Tour i jestem bardzo zadowolona, synek chyba tez smile
      Wczesniej mielismy taki gleboko-spacerowy, dobry na zime, bo synek urodzil sie
      w polowie grudnia. Jak tylko zrobil sie cieplo to kupilismy Graco. Duzym plusem
      jest tez to , ze oparcie rozklada sie do poziomu, oraz to, ze budka jest
      przekladana do przodu, przydaje sie to gdy bardzo swiecie slonce lub wieje
      przerazliwy wiatr.
      Jesli chcesz kupic te wersje z gondola, to wez pod uwage, ze gondola ma dlugosc
      okolo 68cm (kolezanka mi mowila, ktora ma tez ten wozek). Tak wiec nie jest za
      duza.
      Pozdrawiam
      Marzena
    • muminek1000 Re: czy ktoś ma wózek graco 12.08.05, 00:07
      Cześć Ika ,miałam (wprawdzie sprowadzony ze Stanów ale te- czy owe niewiele się
      różnią -no może w tych z USA jest więcej pierdołek typu-zegarek,termometr(w
      moim to było)Podam Ci zalety ---lekki,duuuży kosz na zakupy (wbrew pozorom
      bardzo ważny!!!)lekkość prowadzenia (kółka z przodu skrętne albo jak Chcesz
      można zablokować -blokada przydaje się na nawierzchni typu bruk -bo wózek
      nie "ucieka"na prawo i lewo ,SUPER !!!!składanie np.do bagażnika samachodu -
      wystarczy jedno przekręcenie rączki a wózek składa się w kanapkę -to samo w
      drugą stronę ,dużo kieszonek na butle ,buteleczki itd ,Fotelik dla dziecka
      (który był zarazem nosidełkiem ,kołyską (a oprócz tego nakładką na wózek )
      baaardzo wygodny ,puchaty ,mięciutki i oczywiście pomimo iż sprawiał wrażenie
      dużego - lekki ) Wady -Rączka bez przełożenia (chodzi mi o to ,że dzidzia
      była skazana by jechać pod słońce lub pod wiatr -zawsze przodem do kierunku
      jazdy .Denerwowało mnie to bo nie miałam małego "pod kontrolą" Owszem w budzie
      jest -szyber -daszek przez który widać dzidziusia -ale -to nie to
      samo ...Widziałam ,że raczej każde Graco jest -wąskie -to oczywiście ma swoje
      zalety (bo moja koleżanka z POLAKIEM nie mogła wyjechać ani na balkon ani do
      marketów -gdzie są te bramki na wózki (ale to jej opinia -ja nie mam pojęcia o
      Polaku - wiem,że jest cięzkiAle wracając do naszego Graco -wąski -no niby
      wszędzie wjedzie -ale mój mały jak miał ponad rok (ale była z niego klucha)
      wyglądał dziwacznie ...taki jakiś wbity w ten wózek(może mi się tak wydawało bo
      to była zima -kombinezony ,koce itd...),podnóżek -bez regulacji -duży minus
      (małemu wisiały nózki)Słyszałam również opinie ,że Graco kupione u nas mają
      słabe kółka (ale ile jest w tym prawdy ????!!!!)Moje nigdy nie
      nawaliły.Jeżeli ,mogę Ci doradzić (i nie ważne czy Kupisz Graco czy inny
      wózeczek)Kup raczej ciemny kolor .Moja mama posłała to Graco w kolorze oliwki z
      dodatkami kremowego (jak był nowy był śliczny )..Ludzieee ,po deszczu -zacieki -
      pranko ,czasami mały ulał soczek -pranko ,sadza -pranko ...itd ,wszelkie
      plamki ,kropeczki -widać (może ja je widziałam ...)Tak czy owak na następny
      wózek zdecydowałam się w kolorach bardzo ciemnych (co nie znaczy ,że nie trzeba
      prać ,czyścić ale przynajmiej nie widać tych wypłowiałych miejsc po praniu )
      Podsumowując -Graco dostałam od mamy (a darowanemu koniowi w zęby się nie
      zagląda...)W sumie lubiłam ten wózek (fakt że ten co mam obecnie lubię bardziej
      ale ten ma też duuużo wad )Czy bym jeszce raz chciała Graco -no nie
      wiem ...może (może mój model był nie zbyt super -nie wiem ...Ale dwa tygodnie
      temu odkupiło go odemnie bardzo fajne ,młode małżeństwo (jak widać wózek się
      spodobał ....)Pozdrawiam i życzę Ci udanego zakupu -Ola
      • aanniittaa Re: czy ktoś ma wózek graco 12.08.05, 09:46
        To ja się wypowiem jeszcze raz. Moje dzieci jeździły tym wózkiem do 2 lat i na
        pewno nie było im ciasno.
        Ja mam model Voyager z 2000 roku i on ma regulowany podnóżek - uważam, że jest
        to bardzo potrzebne, zwłaszcza dla dziecka, które jeszcze śpi na spacerach, a
        nie jest już niemowlaczkiem.
    • heca7 Re: czy ktoś ma wózek graco 12.08.05, 11:11
      Ja 3 i pół roku temu kupiłam graco chyba free spirit rzadko spotykany model w
      szaro białe paski z 4 dużymi pompowanymi kołami do tego nosidełko .Wózek w
      miarę lekki, tapicerka świetnie się pierze, wytrzymały, nie wyblakły
      kolory.Jeżeli chodzi o skrzypienie kółek to wystarczy użyć wd40 tak polecono mi
      w sklepie i działa.Mimo dużych kół mieści mi się do bagażnika punto.Ma duży
      kosz na zakupy i tackę na rączce.Obecne modele mają także zegar i termometr i
      zamykaną klapke na tacce.Co do oparcia to rzeczywiście po położeniu na płasko
      jest ono trochę zapadnięte i trzeba podłożyć coś pod spód aby dziecko leżało
      prosto.Córka urodziła się na początku marca i na spacery po prostu zawijaliśmy
      ją w kocyk oprócz śpiworka a na to zakładaliśmy osłonę na nóżki sprawdzało
      się.Teraz wożę w nim drugie dziecko i nie zamieniłabym go na inny.Nosidełko też
      super korzystamy z niego i teraz ma wygodny przekładany daszek pomocny w
      samochodzie kiedy słońce świeci z różnych stron można przesunąć go aż na nogi.
    • reggie78 Re: czy ktoś ma wózek graco 12.08.05, 11:57
      Witaj. My korzystamy ze spacerówki Graco Mirage. Ogólnie nie mam do niego
      zastrzeżeń, bo jest lekki i dziecko w miarę wygodnie w nim jeździ, ale jest duże
      "ale": nam po pół roku użytkowania złamała się rączka i trzeba było ją wymienić
      na nową. Z tego, co czytałam, to nie był jedyny taki przypadek, jeśli chodzi o
      ten model Graco. Dlatego: nie polecam. Pozdrowienia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka