aniaje 24.08.05, 09:35 mam juz konika na biegynach,wózek misie,lale, klocki,co jej kupic bo sie nudzi w domu,moze cos do kombinowania? Anka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alexsc Re: jakie zabawki dla 1,5 rocznej córeczki?????? 24.08.05, 13:00 Pewnie ma za dużo zabawek, tak jak mój syn. Kupiłam mu teraz klocki fischer price, te które wrzuca się do pudełka, trzeba wrzucić odpowiedni kształt. Bawi się tym, Wkłada klocki do środka, nosi to pudełko ze sobą. To był trafiony zakup. Resztę zabawek odstawię na jakiś czas. Odpowiedz Link Zgłoś
tulcia Re: jakie zabawki dla 1,5 rocznej córeczki?????? 24.08.05, 14:20 A moze blok i kredki do rysowania? Odpowiedz Link Zgłoś
aniaje Re: jakie zabawki dla 1,5 rocznej córeczki?????? 24.08.05, 15:07 kredki zjada rysuje po stole a zabawke z wkladaniem klockow do dziurek wlasnie sprzedaje bo juz jej sie znudzila... Odpowiedz Link Zgłoś
chubus Re: jakie zabawki dla 1,5 rocznej córeczki?????? 24.08.05, 15:10 Spróbuj little people fisher price.My kupilismy i na razie jest ok.Nasza mała tez ma już chyba wszystko, bo rodzice szaleją)) Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: jakie zabawki dla 1,5 rocznej córeczki?????? 24.08.05, 18:43 Może przebijanka? My mamy taką firmy Tolo, która jest jednoczesnie sorterem kształtów. A może nie ma jeszcze zestawu kubeczków np. Fisher Price, z kt. można zrobic piramidkę, wkładac jedne w drugie, przelewać wodę w wannie itp.? Może zabaweczka do ciągnięcia lub pchania przed sobą? Z dużych zabawek - może domek ogrodowy np. Little Tikes lub Berchet? Zjeżdżalnia? aga Odpowiedz Link Zgłoś
carminamama Re: jakie zabawki dla 1,5 rocznej córeczki?????? 25.08.05, 02:14 A moze ksiązeczki? tego nigdy nei za wiele a moja prawie poltoraroczna corka bardzo je lubi, teraz jest na etapie fascynacji ksiazeczek z okienkami np. www.badet.pl/go/_info/?id=25777 , wczesniej i w sumie nadal lubi takie z błyszczacymi wstawkami www.badet.pl/go/_info/?id=24901 i futerkami www.badet.pl/go/_info/?id=26003 - my mamy polski odpowiednik, tyle ze juz nie ma go w sprzedazy w tej ksiegarni było jakis czas temu wiecej z tej serii i były niesamowite o ziwerzatkach z ładneijszymi ilustracjami i np. mozna było dotknac skóry jaszczurki, łapki żaby skóre słonia, szorstki języczek kotka i wiele innych dziwnych zwierzat...niestety sa drogie bo ok.36zł ale sadze ze warto... ...moja corka jeszcze baaardzo lubi kartkowac te tanie ksiazeczki z miekkimi stronami...tylko wtedy szybciej sie zuzywaja, hehe a jak nie ksiazeczki to jesli nie macie, to klocki Lego Duplo? u nas to tez hit i codzienna zabawa wiecej po za sorterami nic mi nie przychodzi do głowy...no moze jeszcze drewniane układanki cos ala proste puzzle.... moje dziecko tez niestety ma przesyt zabawek i po za klockami, rysowaniem i ksiazkami bawi sie wszystkim czego jej nie wolno...)) a tu to mogła bym wymieniac bez konca co ja fascynuje Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: jakie zabawki dla 1,5 rocznej córeczki?????? 25.08.05, 08:41 Oj, to chyba naprawdę mam szczęście, bo mój synek lubi bawić się prawie wszystkimi swoimi zabawkami Mały ma teraz prawie 20 miesięcy i u nas od kilku miesięcy na topie są zabawki ogrodowe. Ulubione to taczka i kosiarka ze skaczącymi piłeczkami(dostał ją na dzień dziecka, czyli gdy miał niecałe półtora roku i jest bezkonkurencyjna. Na placu zabaw zaś wszystko co nadaje się do piasku. Acha, hitem absolutnym są drewniane zabawki na kiju do pchania(na sznureczkach przytwierdzony są do nich rózne kuleczki, które wirują, stukają itd). Jedynym minusem tych zabawek jest ich szybkie zużywanie A poważnie: nie są zbyt trwałe, ponieważ odpadają kije do trzymania(ale łatwe do naprawy-wystarczy trochę kleju. Z zabawek domowych mały najbardziej lubi klocki(u nas najlepiej sprawdzają się mega bloksy i zbieranina duplo), garaż i wszelkie samochodziki, zwierzątka(mamy farmę i zoo z little people i sprawdzają się świetnie) a od niedawna sprzęty do mazania(znikopis i mata wodna). No i oczywiście piłki do kopania i rzucania, zawsze i wszędzie A co lubi Twoja córeczka? Bo tak naprawdę wszystko zależy od temperametu dziecka-mój synek niestety zainteresowania książeczkami ogranicza do momentów przed spaniem i po spaniu i najlepiej sprawdzają nam się miękkie(" na zakupy" itp) i takie zwykłe z serii"klasyka polska" i "klasyka światowa"-wierszyki i bajeczki w twardych okładkach. Jeśli więc Twoja córeczka lubi biegać, skakać, robić fikołki i preferuje raczej aktywne spędzanie czasu, na pewno spodobają się jej zabawki "ruchowe" do domu. U nas sprawdza się też mata do tańczenia z barneyem. A gdy się wyszaleje, można usiaść i poukładać klocki... Acha, fajny jest też stolik napędzany powietrzem playskool( ale tylko gdy lubi zabawki dżwiękowe). Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: jakie zabawki dla 1,5 rocznej córeczki?????? 25.08.05, 08:49 Ale fajne te książeczki Jeśli chodzi o tę ostatnią( z róznymi fakturami) my mamy polska książeczkę pt" gdzie jest mama", o kotku, który zwiedza gospodarstwo w poszukiwaniu mamy. Spotyka rózne zwierzątka i każde z nich ma inną fakturę "skóry"(owieczka wełenkę, świnka gładką, kura pierzastą itd). Z czystym sumieniem polecam Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: do leigh4 25.08.05, 23:17 Czy mogłabyś napisac coś więcej o tej macie do tańczenia? aga Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: do leigh4 26.08.05, 09:22 To jest dokładnie taka mata: www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B0000631WJ/qid=1125040857/sr=1-6/ref=sr_1_6/002-5022472-7092802?v=glance&s=toys Ten link jest z amerykańskiej strony, ale były takie do kupienia u nas na allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: do leigh4 26.08.05, 09:31 No ładnie, link wkleiłam a o macie nic nie napisałam Na macie są narysowane rączki, nóżki i obrazki(barnej, gwiazdka itp), a na dole jest pianinko. Każdy z rysunków wydaje po naciśnięciu dźwięk. U góry zaś figurka barneya, który tańczy w rytm muzyki i gada. Są już gotowe muzyczki, ale można też grać swoją. Poza tym barnej wydaje komendy: "dotknij gwiazdy", "dotknij zielone stopy"itp. Gdy dziecko naciśnie dobrze, odzywa się dżwięk z danego rysunku i barney mówi "ok, it's great!", a gdy źle powtarza polecenie, a błędnie naciśnięty rysuenk dźwięku nie wydaje. Komendy barnej wydaje tylko wtedy, gdy wiśnie się odpowedni "program", jeśli nie można samemu po niej skakać, biegać i grać, albo włączyć sobie muzyczkę-wtedy można jednocześnie naciskać rysunki i tworzyć własne improwizacje na nogi i ręce, hehe... Niestety poza allegro jest w Polsce niedostępna Odpowiedz Link Zgłoś
chuda20 do leigh4 :o) 26.08.05, 19:24 Hej, a możesz powiedziec od kogo kupiłas taką matę(chodzi mi o nicka z allegro) bo nie moge znaleźć :o) Moja mała też należy do "kręconych" dzieci i jak sie nie wyszaleje to gryzie a ta mata wydaje się idealna dla niej :o) Pozdrawiam - Agata Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: do leigh4 :o) 26.08.05, 20:24 Ja akurat kupiłam w sklepie toysrus.com-wtedy jeszcze nie było tych mat na allegro. Próbowałam teraz znaleźć na allegro, ale nie ma ani w aktualnych ani w zakończonych. Ale myślę, że pewnie za jakiś czas się pojawi, bo jakiś czas temu było ich sporo A ja dokupiłam właśnie na allegro takiego fajnego gadającego barneya, i teraz mamy dwóchA właściwie trzech-bo mój synek gada do nich jak najęty, hehe...Chyba dobrze trafiłam z tym barneyem, bo nawet dostąpił zaszczytu "spania" z małym w nogach łóżeczka(a do tej pory zaszczyt ten przysługiwał wyłącznie misiowi) Odpowiedz Link Zgłoś
s1korupka zabawki... 28.08.05, 23:42 Kubeczki u nas zdają egzamin od kilku miesięcy, dobry też jest garnuszek na klocuszek, tylko Ali już się znudził,poza tym książeczki(tylko takie twarde, tanie-po 2-3 zł, Tuwim, Brzechwa, jedyn słowem tylko klasyka); ostatnio przebojem są albumy ze zdjęciami i... zawartość szafek kuchennych. Odpowiedz Link Zgłoś